Προς το περιεχόμενο

Mordhau - Official Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα κυκλοφορεί στις 8 μ.μ. στο steam το Mordhau, που, για όσους δε γνωρίζουν, είναι ο πνευματικός διάδοχος του Chivalry medieval Warfare. Το game αναπτύχθηκε από την Triternion και είχε μακράν alpha phase (πάνω από 1 χρόνο) για τους kickstarter backers. Η dev team αποτελείται από αρκετούς πολύ γνωστούς players στο competitive chiv όπως ο Marco και ο Crushed (shutout to my kangaroo trolling days)🤩.

Εκ πρώτης όψεως τα combat mechanics και το gameplay γενικότερα απέχει αρκετά από το Chivalry και οι βετεράνοι θα χρειαστούν σίγουρα αρκετό χρόνο προσαρμογής (no more reverse overhead meta), έχει προστεθεί και εκτενές perk system ενώ υπάρχει μέχρι και έφιππη μάχη! Πέρα από τα κλασικά parry, ripostes, feints, drags κλπ έχει προστεθεί και ένα clash/chamber attack system που κάνει πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα ειδικά αν συνδυαστεί με morph attack στη συνέχεια.

Με λίγα λόγια αν είστε άπειρος όπως όλοι όσοι δεν ήταν backers θα πέσει πολύ πόνος μέχρι να εξοικειωθείτε και θα χρειαστεί ένα training 2-3 βδομάδες learning curve μέχρι να γίνεται κάπως ανταγωνιστικοί. Μην απογοητευτείτε δηλαδή αν πέσετε σε κάποιον έμπειρο παίχτη τις πρώτες μέρες και προφανώς μην αρχίσετε το qq και τα hacusations γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανεβάσετε πίεση και να κάνετε rage uninstall.😍

Τώρα όσοι από τους υπόλοιπους έχουν την υπομονή να μάθουν το game, θα πρότεινα να παίζουν μόνο σε training yard τις πρώτες μέρες και να ρωτάνε οτιδήποτε έχουν απορία τους πιο experienced players. Είναι με διαφορά ο πιο γρήγορος τρόπος για να μάθεις το game. Ελπίζω κάποια στιγμή να σηκώσουμε και ελληνικό server (ακούς newlynx?).😍

Tέλος στα game modes περιλαμβάνεται και ένα coop vs bots και κάτι σαν BR mode.

https://store.steampowered.com/app/629760/MORDHAU/

P.S. Θα στοιχίζει μάλλον 30-10%~27 euros τις πρώτες μέρες.

• Like 3
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το περιμένει και ένας φίλος χρόνια τώρα το συγκεκριμένο παιχνίδι και με έχει φάει να το πάρω και εγώ , αν και δεν ειναι πολύ του γούστου μου ίσως το πάρω τελικά και σήμερα αν έρθει σε καλή σχετικά τιμή

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, >-Nosakos<- είπε

Σε μένα λέει 19GB πάντως.

Αυτό είναι πόσο πιάνει στον δίσκο. Το download είναι το μισό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίζοντας λίγο μπορώ να πω ότι έχει πολύ παρόμοιο gameplay με το chivalry. Πολλές απο τις ίδιες τεχνικές/mind games ισχύουν και εδώ, drags, kicks, fakes etc. Αλλά έχει πολλά ωραία ακόμα όπως morphs και chamber επιθέσεις. Τα morphs εκ πρώτης επαφής είναι σαν cheat, κανείς δεν τα περιμένει ακόμα και τσιμπάς εύκολα το kill. Απο την άλλη τα chambers φαίνεται θα χρειαστούν πολύ προπόνηση για μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. 

Επίσης εδώ το customization είναι πιο ευέλικτο, μπορείς να αγοράσεις και να φορέσεις άπειρες πανοπλίες και όπλα με τα gold που κερδίζεις απο τα matches καθώς και διάφορα cosmetics. Επίσης μπορείς να μαζεύεις τα όπλα πεθαμένων ενώ παίζεις.

Τα modes θέλουν λίγο δουλειά, είναι πολύ basic και τα περισσότερα εκτός του skirmish τελείωναν σαν σφηνάκι και μάλιστα δε τις περισσότερες φορές η μία ομάδα νίκαγε κατα κράτος την άλλη. Αν θυμάμαι καλά στο chivalry άλλαζε τις ομάδες όταν υπήρχε unballance. Εδώ δεν το είδα αυτό.

Επίσης έχει αρκετά bugs, όπως το να μην κερδίζεις gold/exp για πολλά matches μέχρι να αλλάξεις server, ή να ξεκινάς χωρις όπλα και πανοπλία τον γύρο ή ακόμα και να μην φορτώνουν τα visuals της πίστας.

Συνολικά πάντως είναι καλή εμπειρία έως τώρα και φαίνεται οτι θα έχει ψωμί.    

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα οι πρώτες μου εντυπώσεις σαν gameplay από το game είναι άριστες, άλλα δεν έπαιξα frontlines και ήταν σχετικά low population ο server σε deathmatch οπότε τα pings δεν ήταν στο θεό. Για κάποιο λόγο δε μου δούλευε ο server browser ούτε μπορούσαμε να φτιάξουμε party ή να κάνω join με invite φίλου, παρόλα αυτά έκανα join με δεξί κλικ στο avatar του στο steam και "join game". Στο ζουμί τώρα, το παιχνίδι είναι 80-90% chivalry, οπότε αν κάποιος γενικά έχει βαρεθεί/σιχαθεί το chivalry μη το αγοράσει καν. Απευθύνεται ή σε πρωην chivalry players που θέλουν μια πιο smooth/όμορφη εμπειρία χωρίς κάποια mechanics που τους την έσπαγαν όπως τα reverse overheads και να κάθονται να διαβάσουν triple feints με 90 και 100 ping σε όπλα με σπασμένα naimations ή σε νέους παίχτες που ήθελαν να δοκιμάσουν μετέπειτα το chiv αλλά επειδή πλέον ήταν niche game για μια κλίκα έτρωγαν τα μούτρα τους και απογοητεύονταν. Το game είχε κοντά 20k playerbase χτες και δε νομίζω να πέτυχα 1 backer, και αν πέτυχα δεν υπήρχε κάποιος θεούλης που να ήταν εξωπραγματικός σαν παίχτης για να μου κάνει πχ τα πάντα chamber και morph κλπ. Έχασα πολλές φορές αλλά ήταν από κάποιο λάθος read μου δηλαδή στο 99.9% των περιπτώσεων και όχι γιατί κάποιος χρησιμοποιούσε κάτι που δε το είχα στο skillset μου.

Το παιχνίδι έχει πολύ καλά weapon animations ενώ και το γεγονός ότι κάνεις και ιαχή μόνο μετά από slash βοηθάει αρκετά στο να διαβάσεις εύκολα τα feints/morphs ακόμα και με 80 ping που έπαιζα (αν και μερικές φορές την άκουγα μετά το hit)🤗. Για την ακρίβεια πιο πολύ πρόβλημα είχα να αποβάλλω στην αρχή κάποιες κακές συνήθειες που είχα αποκομίσει από το chivalry τόσα χρόνια παρά να διαβάσω feints και morphs. Επίσης είχα μεγάλο πρόβλημα να μπλοκάρω τα low hits γιατί δεν κοίταζα ποτέ κάτω στο chivalry αν δε πήγαινα για accelerated overhead κλπ, αλλά στη συνέχεια άρχισα να προσαρμόζομαι. Ειδικά τα drags με το zwei βγαίναν πανεύκολα και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Το game παρόλα αυτά έχει αρκετές διαφοροποιήσεις. Καταρχάς τα hittraces δεν είναι τόσο "γεναιόδωρα" όπως στο chivalry. Θέλει καλύτερο tracing από μεριά σου να συνεχίσεις το combo γιατί οι περισσότεροι που έπαιξα θα προσπαθήσουν να κάνουν feetwork+dodge μετά από hit. Ένιωθα σαν να έπαιζα συνέχεια vanguard mirrors στο chiv δηλαδή. Τα whifs είναι πάντα άσχημα επίσης, καμία σχέση με το chiv που σπάμαρα και τα χρησιμοποιούσα για jab8 με follow up για reverse overhead πολλές φόρες. To running speed in combat και γενικά το fighting pace είναι πολύ πιο αργό από το chivalry. Αν αρχίζεις να μένεις από stamina και ο άλλος το πάρει χαμπάρι είναι βέβαιο RIP γιατί θα φας disarm. Σε αντίθεση στο chivalry μπορούσες να τρέχεις έξω με 0 stamina και στη χειρότερη άντε να έτρωγες το πολύ ένα slash μετά από stan.

Υπάρχουν 2 attack schemes. Το 240 system που είναι το default και κανονίζεις το angle του windup στην αρχή του κουνώντας λίγο το ποντίκι από αυτήν την κατεύθυνση (αλά mount and blade) και το classic που είναι πιο κοντά στο chivalry system. Τα chambers βγαίνουν πιο εύκολα με το 240 αλλά για μένα περιπλέκει τα πράγματα σε σχέση με το classic. Έτσι και αλλιώς σαν nab μόνο σε stabs επιχειρώ chambers και αυτό σπάνια. Υπάρχει progress system με perks και gear,  αλλά δε ξέρω ακόμα πόσο χρόνο παίρνει για να τα ξεκλειδώσεις όλα. Μέσα σε 3-4 ώρες πήγα level 6 και είχα κάπου 7k gold (με το tutorial) για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης. Το armor επηρεάζει το run speed, αλλά θα έλεγα να ξεκλειδώσετε σίγουρα κάποιο καλό helmet γιατί υπάρχουν κάποια πράγματάκια που σε κάνουν 1 shot με hs ενώ δε θα έπρεπε imo (executioners sword aka messer v2 και butcher knife/cleaver τι είναι αυτό το σπασμένο πράγμα😍). Γενικά με pleb armor που έχουν πολλά από τα starting classes έκανα/με κάναν 1shot πολλές φορές και δε καταλαβαίναμε το γιατί😍. Το kick επίσης κάνει ένα 20ρικο damage και δε "ξύνει" όπως στο chivalry, αλλά χρησιμοποιήστε το μόνο αν είστε δίπλα με τον άλλον ή σε turtles γιατί γίνεται εύκολα dodge και όπως είπα τα whifs σε αυτό το game είναι fatal. Archers/cavalry δε χρησιμοποίησα οπότε δεν έχω άποψη.

Στα 22.5 euros είναι no brainer για μένα αν είστε chivalry/mount and blade fan. Αρκεί να βρείτε καλό server (όπως και στο chivalry καλύτερα community παρά official) με ανθρώπινα pings.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθήσαμε να βρούμε match απο Server Browser αλλά για κάποιο λόγο δεν μας εμφανίζει τίποτα στην λίστα. Οπότε έβαλα λίγο matchmaking. Στο προηγούμενο post είχαμε πάει καρφί σε server browser και μου διέφυγε εντελώς αυτή η επιλογή, ίσως και λόγο συνήθειας απο το chivalry.  Εδώ υπάρχουν και άλλα modes και είναι μια χαρά. 

• Frontline,  32v32, με άλογα, καταπέλτες και έχεις διάφορα objectives. Κυρίως κατέκτησε/προστάτεψε την τάδε περιοχή.
  • Battle Royale - 64 άτομα, ατομικό, μαζεύεις εξοπλισμό, last man standing, αλά fortnite.
  • Horde - 6 άτομα vs AI. Όπως το αντίστοιχο mode στο chivalry. 
  • Απο Server browser, Team Deathmatch, Free-For-All, Skirmish (round-based TDM) και duels (1v1).

Όσο για τους archers, στο chivalry δεν τους πολύ χρησιμοποιούσα μιας και συνήθως θα έκανα περισσότερη ζημιά στο team παρά στον αντίπαλο 😅. Αλλά εδώ φαίνεται να είναι πολύ πιο καλή και smooth η εμπειρία. Απο την άλλη όταν σε πλησιάζει ο άλλος δεν του κάνεις τίποτα με το κουζινομάχαιρο που έχεις. Επίσης τα άλογα είναι τρομερά OP (ειδικά με spear), αρκεί να μην κολλήσεις σε κάνα τοίχο ή εμπόδιο γιατί την πάτησες. Το μόνο "κακό" είναι ότι το άλογο βγαίνει κάπως σπάνια, οπότε είναι πολύ πιθανό να τελειώσει το ματς και να μην προλάβεις να το πάρεις. Επίσης είδα υπάρχουν "engineers"και μπορείς να στήσεις εμπόδια/παγίδες κτλ. 

Βέβαια όλο το ζουμί είναι στις μάχες απο κοντά και όσο βελτιώνεσαι τόσο πιο πολύ γουστάρεις. 

Επίσης δεν ξέρω πως κατάφερες να πας lvl 6, έχω κολλήσει lvl 3 και δεν μου δίνει καθόλου gold/xp 🤗

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.
6 ώρες πριν, >-Nosakos<- είπε

Προσπαθήσαμε να βρούμε match απο Server Browser αλλά για κάποιο λόγο δεν μας εμφανίζει τίποτα στην λίστα. Οπότε έβαλα λίγο matchmaking. Στο προηγούμενο post είχαμε πάει καρφί σε server browser και μου διέφυγε εντελώς αυτή η επιλογή, ίσως και λόγο συνήθειας απο το chivalry.  Εδώ υπάρχουν και άλλα modes και είναι μια χαρά. 

• Frontline,  32v32, με άλογα, καταπέλτες και έχεις διάφορα objectives. Κυρίως κατέκτησε/προστάτεψε την τάδε περιοχή.
  • Battle Royale - 64 άτομα, ατομικό, μαζεύεις εξοπλισμό, last man standing, αλά fortnite.
  • Horde - 6 άτομα vs AI. Όπως το αντίστοιχο mode στο chivalry. 
  • Απο Server browser, Team Deathmatch, Free-For-All, Skirmish (round-based TDM) και duels (1v1).

Όσο για τους archers, στο chivalry δεν τους πολύ χρησιμοποιούσα μιας και συνήθως θα έκανα περισσότερη ζημιά στο team παρά στον αντίπαλο 😅. Αλλά εδώ φαίνεται να είναι πολύ πιο καλή και smooth η εμπειρία. Απο την άλλη όταν σε πλησιάζει ο άλλος δεν του κάνεις τίποτα με το κουζινομάχαιρο που έχεις. Επίσης τα άλογα είναι τρομερά OP (ειδικά με spear), αρκεί να μην κολλήσεις σε κάνα τοίχο ή εμπόδιο γιατί την πάτησες. Το μόνο "κακό" είναι ότι το άλογο βγαίνει κάπως σπάνια, οπότε είναι πολύ πιθανό να τελειώσει το ματς και να μην προλάβεις να το πάρεις. Επίσης είδα υπάρχουν "engineers"και μπορείς να στήσεις εμπόδια/παγίδες κτλ. 

Βέβαια όλο το ζουμί είναι στις μάχες απο κοντά και όσο βελτιώνεσαι τόσο πιο πολύ γουστάρεις. 

Επίσης δεν ξέρω πως κατάφερες να πας lvl 6, έχω κολλήσει lvl 3 και δεν μου δίνει καθόλου gold/xp 🤗

Δεν είσαι ο μόνος που έχει θέματα με τον server browser και εμένα δε μου έχει εμφανίσει ποτέ τίποτα, ενώ στους φίλους μου δουλεύει αν και προβληματικά. Θέλει να τσεκάρεις τα φίλτρα να διαλέξεις mode και να περιμένεις 2-3 λεπτά αφού πατήσεις refresh. Αν αυτό δε δουλέψει, ξεκίνα matchmaking, κόψε το και επανέλαβε την προηγούμενη διαδικασία. Επίσης το party system δε δουλεύει και αυτό σωστά. Για μένα ο καλύτερος τρόπος να παίξεις με τους φίλους σου είναι να κάνεις join game από το avatar τους στα steam friends (μπορεί να πάρει και αυτό 2-3 προσπάθειες). To gold και τα xp είναι γνωστό πρόβλημα και εξαρτάται από τον server, συνήθως οι DM/Duel servers δίνουν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Bugάρουν και τα unlocks κάποιες φορές και δε σε αφήνουν να ξεκλειδώσεις πράγματα ή ξεκλειδώνεις και παραμένουν κλειδωμένα. Γενικά το netcode και το matchmaking έχουν μπροστά πολύ δουλειά ακόμα.

Ευτυχώς το core game είναι σωστό αν και ακόμα πονάει ο πωπός μου σαν scrablord που μπήκα σε prive duel server.😍 Δε πα να έχεις 4:1 k/d σε pub duel server με τους νέους παίχτες που παίζουν τώρα, χρειάζεσαι ακόμα πολλές εργατοώρες training για να πεις ότι έχεις φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Αυτό που έχω απορία και θα ήθελα να μου πεις είναι πως τρέχει το frontlines σε full server στον 2500k γιατί διαβάζω πολλά παράπονα στο forum.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν αυτό δε δουλέψει, ξεκίνα matchmaking, κόψε το και επανέλαβε την προηγούμενη διαδικασία.

Σε ευχαριστώ φίλε μου, με αυτό το κολπάκι έγινε δουλειά!

58 λεπτά πριν, ilos είπε

Αυτό που έχω απορία και θα ήθελα να μου πεις είναι πως τρέχει το frontlines σε full server στον 2500k γιατί διαβάζω πολλά παράπονα στο forum.

Δεν έχω κάποιο θέμα σε frontlines. Παίζω με όλα σε ultra και κλειστό το motion blur και πάει μπάλα. Δεν έχω παρατηρήσει να πέφτουν τα fps κάτω απο 60. Υπόψιν ότι είναι no OC ποια, μιας και έβγαλε προβλήματα όταν τον είχα στα 4.5ghz για πολύ καιρό. 

Επίσης έχω την εντύπωση ότι κάποια όπλα και skills είναι πολύ OP. Π.χ., αν φορέσεις το skill bloodlust και η αντίπαλη ομάδα δεν νιώθει πολύ, μπορείς άνετα να κάνει 20+ kills σερί μιας και η ζωή σου ξαναγεμίζει σε κάθε kill.

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

Σε ευχαριστώ φίλε μου, με αυτό το κολπάκι έγινε δουλειά!

Δεν έχω κάποιο θέμα σε frontlines. Παίζω με όλα σε ultra και κλειστό το motion blur και πάει μπάλα. Δεν έχω παρατηρήσει να πέφτουν τα fps κάτω απο 60. Υπόψιν ότι είναι no OC ποια, μιας και έβγαλε προβλήματα όταν τον είχα στα 4.3ghz για πολύ καιρό. 

Έχεις δίκιο υπάρχουν αντικρουόμενα πράγματα εσύ με stock 2500k και είσαι ok και άλλοι να έχουν θέματα με 9600k και 7700k.

Ίσως είναι και θέμα drivers τελικά.

https://mordhau.com/forum/topic/14686/update-update-your-drivers-yo/#c2

Duels παίζω κυρίως οπότε δεν έχω ασχοληθεί με τα perk. Υποθέτω για κάποιον πολύ καλό παιχτη το bloodlust είναι must για να μπορεί να καθαρίζει εύκολα gangers στα άλλα modes.

Δημοσ.

Από perks το bloodlust είναι κορυφή για 1vX μάχες που ειδάλλως δεν θα είχες ευκαιρία να κερδίσεις, θέλει συνδυασμό με high dmg όπλο ώστε να μπορείς να σκοτώνεις σε λίγα χτυπήματα. Κοστίζει πολλούς πόντους όμως οπότε δεν μπορείς να το έχεις με ακριβά όπλα και καλό armor. 

Άλλα αξιοσημείωτα perks είναι το friendly για frontlines και το tenacious όπου μειώνει το χρόνο εκτός μάχης. Μετά το Second Wind είναι καθαρα για Duels ενώ το flesh wound μπορεί να σου δώσει κανένα kill ακόμα αφού έχεις πεθάνει. To dodge είναι ενδιαφέρον αλλά δεν το έχω παίξει πολύ για να δω αν αξίζει τα 4 points.

Και γω με i5 2500k χωρις OC είμαι ,βέβαια με 1060 6gb και το game το τρέχω στα Low με medium textures & characters και 120fov. Τα frames ανεβοκατεβαίνουν πολύ σε μένα ανάλογα το Map. Κάποια στιγμή πρέπει να τον αλλάξω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...