Προς το περιεχόμενο

18.04 libreoffice κρασαρει


Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει βρει κανεις καποια λυση? Μου κρασαρει οταν παω να το ανοιξω. Με πεταει τελειως. Η μου κρασαρει αν παω να ανοιξω το writer για παραδειγμα. Εψαξα και ειδα οτι εχουν αρκετοι το bug. Σε 16.04.6 ολα ειναι ρολοι. Θελει δουλιτσα ακομη η 18.04 αποτι βλεπω. Η 16.04 ειναι σταθεροτατη.

Ειδα οτι κατι γινεται με την java. Για την ενημερωση ειμαι με την 32αρα εκδοση σε netbook. Ειδα οτι το προβλημα υπαρχει στους 32 χρηστες

Επεξ/σία από Alex-V
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

Είχα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, τόσο στο Ubuntu 17.10, όσο και στο Ubuntu 18.04. Επειδή δεν χρησιμοποιώ τις εξειδικευμένες λειτουργίες του επεξεργαστή LibreOffice που απαιτούν την ύπαρξη της Java, έλυσα το πρόβλημα εντελώς με απλή απενεργοποίηση της Java.
Για να γίνει αυτό, ανοίγω μία οποιαδήποτε εφαρμογή του LibreOffice και επιλέγω διαδοχικά Tools --> Options --> Advanced κι από εκεί απενεργοποιώ την επιλογή Use a java runtime environment.
Αν όμως για κάποιο λόγο απαιτείται οπωσδήποτε η συνεργασία του LibreOffice με τη Java, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις -κατά τη γνώμη μου- είναι να κοιτάξεις ποιο ακριβώς Java environment χρησιμοποιεί η έκδοση 16.04.6  -την οποία θεωρείς σταθερή- και να κατεβάσεις αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση του διερμηνευτή της Java και να την εγκαταστήσεις στην τρέχουσα έκδοσή του Linux που χρησιμοποιείς.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο,

Ο Άσπρος Γάτος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...