Προς το περιεχόμενο

Graphics Cards for ARCHICAD 22

Chale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!Ψάχνω  ένα  laptop για να τρέχει το ARCHICAD 22 δεν με ενδιαφέρει στο μέλλον να τρέχω κάποια νεότερη έκδοση.Κοιτάζα πως η NVidia έχει τρείς τύπους καρτών για laptop .Αυτές που με αφορούν είναι οι  Nvidia Quadro και GTX .Εδώ υπαρχει και ένα λινκ με τις προδιαγραφές του προγράμματος  https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/83528/ .Οι διαφορά των δύο είναι οτι quadro ειναι για work station ενώ οι GTX για gamers και γενικοτερα για μέσους χρήστες .Διάβαζα πως η βασική διαφορα τους είναι πως οι Quadro ειναι σχεδιασμένες για να διαχειριζονται σχήματα (πολυγωνικά) και δίνουν εμφαση στα γραφικα ενω οι άλλες στην ταχύτητα.Τι laptop μου προτείνετε και ποια κάρτα γραφικων θα διαλέγατε με κλειστά τα μάτια χωρις φυσικα να εκτοξεφθει πολυ τo μπατζετ απο τα 1000 ευρω; Γνώριζει κανεις περισοτερες λεπτομέριες ;Αν τελικα επιλεξω κάρτα GTX η 1050 ειναι οκ? Πρακτικα τι διαφορες θα έχω ?Ευχαριστω προκαταβολικα

Επεξ/σία από Chale
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και είμαι χρήστης archicad εδω και πολλά χρόνια, θα σου έλεγα να βρεις κατι με gtx 1060 τουλαχιστον και μην κοιτας καν τις quadro που ειναι και πιο ακριβες για παρόμοιας ισχύος chip με τις gtx γιατι ειδικα στο archicad δεν θα καταλάβεις διαφορά. Αν γενικά  σκοπευεις και να δουλευεις 3dsmax , Autocad π.χ. η και προγραμματα φωτογραμμετρίας οπως το agisoft,reality capture κλπ πηγαινε τουλαχιστον σε gtx 1070 οχι γιατι απλα ειναι πιο δυνατή μόνο αλλα γιατι έχει και 8GB ram και επειδή πλεον τα προγραμματα φωτορεαλισμου χρησιμοποιουν τις GPU καλο ειναι να έχεις οση περισσότερη vram για να μπορει να φορτώσει ένα σχετικά μεγάλο μοντέλο , με πολλα υλικα, vegetation και υψηλο αριθμό πολυγώνων. Αν δεν χωράει στη μνήμη της κάρτας τότε αναγκαστικά θα κάνεις το render μεσω CPU το οποίο θα είναι πολύ πιο αργό.

Επεξ/σία από warwick
  • Like 1

Κατάλαβα.Απλά γενικά δουλέυω autocad και αυτο που είχε κάνει εντύπωση είναι πως όταν μετακινώ ένα αντικείμενο και το πάω πχ στην γωνία ενός σχήματος αυτό "σβήνει" περιοδικά  , όταν π.χ. κάνω zoom .Αυτό γίνεται και σε παλιότερες εκδοσεις πχ Autocad 12 .Στο παρελθον είχα άλλαξει μνημες ram αλλά εξακολουθούσε.Υπέθεσα οτι μαλλον είναι θέμα καρτας γραφικών.Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.Τωρα απλα αναρωτιωμουν μιας και θα αγοράσω νεο υπολογιστη τι είναι καλυτερο να προτιμίσω.Ευχαριστω.

12 ώρες πριν, Chale είπε

Κατάλαβα.Απλά γενικά δουλέυω autocad και αυτο που είχε κάνει εντύπωση είναι πως όταν μετακινώ ένα αντικείμενο και το πάω πχ στην γωνία ενός σχήματος αυτό "σβήνει" περιοδικά  , όταν π.χ. κάνω zoom .Αυτό γίνεται και σε παλιότερες εκδοσεις πχ Autocad 12 .Στο παρελθον είχα άλλαξει μνημες ram αλλά εξακολουθούσε.Υπέθεσα οτι μαλλον είναι θέμα καρτας γραφικών.Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.Τωρα απλα αναρωτιωμουν μιας και θα αγοράσω νεο υπολογιστη τι είναι καλυτερο να προτιμίσω.Ευχαριστω.

Αυτό που περιγράφεις είναι κάποιο θέμα που έχει να κάνει με τον driver της κάρτας γραφικών. το autocad 2012 πλεον είναι παλιό και δεν θα στο πρότεινα ειδικά με windows 10 , το αναφέρει και στο site της autodesk οτι το παλιότερο autocad που υποστηρίζεται στα win10 ειναι το 2015. Υπαρχει πλεον το 2020 αν εχεις τη δυνατότητα αυτο βαλε και φυσικά παντα με τους τελευταιους drivers για την κάρτα γραφικών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...