Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο αχρηστο και να ειναι (κατ'εμε) καποια features του facebook θα σου χρειαστουν.

Το ιδανικο που λειτουργει για μενα

-επικοινωνια με φιλους : viber (το messenger απο απορρητο ειναι κλάφτα, αλλα αν θες να επικοινωνεις με καθηγητες, κρατα το)

-fb events, fb page κτλ : ενα ψευτικο fb account με 0 φιλους στο οποιο δεν θα κανεις add ουτε τον κολλητο σου

Θα περνας πιο παραγωγικα τον χρονο σου και δεν θα γεμιζει το κεφαλι σου με αχρειαστες πληροφοριες (τι εφαγε, που πηγε, τι εκανε, τι πιστευει για την επικαιροτητα, ο καθε ακυρος). Αποτελει προβλημα και αποδεικνυεται μεσω επιστημονικων δημοσιευσεων, μελετων που το συνδεουν με εθισμο, μελαγχολια, χαμηλη αυτοεκτιμηση, κοινωνικο αγχος, καταθλιψη, κτλ. Εστω και λιγο να σε επηρεασει αρνητικα σε κατι απτα παραπανω, δεν αξιζει, προφανως.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Emaros είπε

Οσο αχρηστο και να ειναι (κατ'εμε) καποια features του facebook θα σου χρειαστουν.

Το ιδανικο που λειτουργει για μενα

-επικοινωνια με φιλους : viber (το messenger απο απορρητο ειναι κλάφτα, αλλα αν θες να επικοινωνεις με καθηγητες, κρατα το)

-fb events, fb page κτλ : ενα ψευτικο fb account με 0 φιλους στο οποιο δεν θα κανεις add ουτε τον κολλητο σου

Θα περνας πιο παραγωγικα τον χρονο σου και δεν θα γεμιζει το κεφαλι σου με αχρειαστες πληροφοριες (τι εφαγε, που πηγε, τι εκανε, τι πιστευει για την επικαιροτητα, ο καθε ακυρος). Αποτελει προβλημα και αποδεικνυεται μεσω επιστημονικων δημοσιευσεων, μελετων που το συνδεουν με εθισμο, μελαγχολια, χαμηλη αυτοεκτιμηση, κοινωνικο αγχος, καταθλιψη, κτλ. Εστω και λιγο να σε επηρεασει αρνητικα σε κατι απτα παραπανω, δεν αξιζει, προφανως.

αυτές τις μέρες δεν έχω μπει καθόλου insta γιατί βαριόμουν να δω σούβλες και χαζά stories, οπότε όλο αυτό θα ήθελα να το βγάλω από τη ζωή μου. Το fb δν ειναι τοσο ενοχλητικο απο αυτη την αποψη το insta ειναι εκτος ελέγχου (αλλά και εκεί το ψιλοκοιτάω γιατί βλέπω περιστατικά σχετικά με τη δουλειά μου αλλά λιγότερο χρήσιμο από το φβ για μενα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλό το ερώτημα που έθεσε ο Κολυμβητής. Κι εγώ πριν λίγο καιρό το σκεφτόμουν να το κλείσω το προφίλ μου αλλά υπερίσχυσε η χρηστικότητα που μου προσφέρει το φατσομπούκι. Και στα επαγγελματικά και στα χόμπι. Έκανα το εξής απλό: περιόρισα δραστικά τους "φίλους" (οι ποιοί;;;;), την πολλή πολιτική τοξικότητα της επικαιρότητας που έπεφτα κι εγώ μέσα χωρίς όμως να θυσιάσω τα σχόλια που θέλω να κάνω πάντα εστιασμένα, πιο καλή αλληλεπίδραση με άτομα που το αξίζουν κι ας μην του γνωρίζω όλους και γενικά ακόμα και τώρα αποζητώ την ισορροπία. Το ζήτημα είναι η χρήση του, αν το παρακάνεις σε ρουφάει και αυτοξεφτιλίζεσαι στον κόσμο.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Δεν συμπαθώ το FB

16 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Όμως αν σβήσω το φβ

αφου δεν το συμπαθεις γιατι εκανες λογαριασμο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

Γιατί λατρεύει να το μισεί, ευλεπιστώντας πως κάποτε θα έχει τα κότσια να το σβήσει

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

Πρώτα δοκιμάζεις κάτι και μετά βγάζεις συμπέρασμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tritonas00 είπε

γιατί ήμουν σε ένα μεταπτυχιακό που οι διαλέξεις δεν ανέβαιναν στο eclass, τις έπαιρνε ένας φοιτητής και τις ανέβαζε ο ίδιος, γινόντουσαν αλλαγλες στο πρόγραμμα και ήταν ότι πιο άμεσο υπήρχε, είχαμε ομαδικές εργασιες και έπρεπε κάπως να μιλάμε για να συγχρονιστούμε και γενικά δεν την πάλευες χωρίς να έχεις λογαριασμό εκεί. Και μετά άρχιζαν οι προσκλήσεις για διάφορες εκδηλώσεις, ότνα βγήκαν τα θέματα των διπλματικών έπρεπε να τα συζητήσουμε όλοι μάζι γιατί κάποιοι τα έιχαν προσυμφωνήσει (τραγικό) με κάποιους καθηγητές οπότε έπρεπε να ψάξεις ποιο είχε μείνει ελεύθερο και διάφορα άλλα. Ήταν απαραίτητο και για αντίστοιχους λόγους ακόμα είναι δυστυχώς.

Δημοσ.

Ναι και;

Αν το χρησιμοποιήσεις μόνο για αυτά και τίποτα άλλο, τι θα γίνει που θα υπάρχει το προφίλ;

Θα δει τα θέματα των εξετάσεων ο Μάρκος και θα το πει στον καθηγητή;

Δημοσ.

Εγω να πω απλά πως το σκεφτόμουν μέχρι που ανακάλυψα πως έχω κανει σε πολλά άλλα site signup with facebook account. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως δεν έχω ιδέα σε ποια, και δεν έχω ιδέα αν μετα θα μπορώ να μπαίνω

Δημοσ.

αν είναι να σου κάνει την ζωή δύσκολη γιατί να το κλείσεις. κράτα το για όσο σου είναι χρήσιμο. δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις ενεργό προφίλ ή να παρακολουθείς οτιδήποτε ανεβαίνει.

Δημοσ.

Κι εγώ έχω σκεφτεί να διαγράψω το facebook που έχω, πλέον το χρησιμοποιώ κυρίως μόνο για να βλέπω ποστ σχετικά με τη σχολή μου. Μόλις πάρω το πτυχίο, είναι σίγουρο ότι θα διαγράψω το λογαριασμό. Με τους περισσότερους φίλους μου μιλάμε μέσω messenger ή viber εξάλλου. Και γενικότερα, το facebook μοιάζει να έχει παρακμάσει κάπως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...