Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συμπαθώ το FB ούτε είμαι δραστήριος με την έννοια να ανεβάζω φωτογραφίες εκεί ή να κάνω κάτι σαν stories που έχει. Λένε ότι και καλά μας τρώει χρόνο από τη ζωή μας αποξενώνει μας παρακολουθούν και ένα σωρό άλλα. Όμως αν σβήσω το φβ εγώ ή κάποιος σαν και μένα (που φαντάζομαι είναι πολλοί) θα υπάρχουν τα εξής θέματα:

α) δεν θα επικοινωνώ εύκολα με φίλους -> θα πάω στο viber αλλά ποιο το νόημα; εφαρμογή το messenger εφαρμογή και αυτό

β) δεν θα ενημερώνομαι για νέα της σχολής (aka ανακοινώσεις που δεν θα βγουν πουθενά αλλού, φωτογραφίες από ανακοινώσεις σε διάφορες πόρτες της σχολής που δεν ανεβαίνουν από τη σχολή και τις ανεβάζουν τα παιδιά και θέματα που χρήζουν άμεσης επικοινωνίας με φοιτητές

γ) πολλές φορές χρειάζεται να επικοινωνήσω απευθείας με καθηγητές και συνεργάτες και είναι πολύ πιο άμεσο από το mail

δ) πολλές φορές απλά βρίσκεις αυτόν που θέλεις γράφοντας το όνομά οτυ τον κάνεις φίλο και του στέλνεις ένα μήνυμα

ε) πολλοί γιατροί και άλλοι επαγγελματίες έχουν μια σελίδα στο φβ με την οποία προωθούν την επιχείρηση

οπότε έχοντας αυτά υπόψιν είναι καλή ιδέα να σβήσει κάποιος το φβ θεωρείτε; γιατί εμένα πραγματικά δεν μου αρέσει που έχω και το καλοκαίρι και σε διακοπές που δεν έχω τη δουλειά ηρεμώ πολύ που δεν μπαίνω.

Δημοσ.

Εύρεση εκδηλώσεων/events στη περιοχή μου ένας από τους κύριους λόγους. 

Επίσης επαγγελματικα/φοιτητικά group chats με άτομα που δεν "το 'χουν" με την τεχνολογία και τόσο. 

Γι αυτούς και μόνο τους λόγους δε θα το εσβηνα. Έχω να ανανεώσω το προφίλ μου πάνω από ένα χρόνο. 

Δημοσ.

Εγώ δεν θα το έσβηνα, καθαρά και μόνο για λόγους διατήρησης επαφών και κάποιων αναμνήσεων. Έχει πολύ πλάκα κάθε μέρα να κοιτάζω το "On this day" και να βλέπω που ήμουν εκείνη την μέρα, αν κάποιος με έκανε check in ή αξιώθηκα να βάλω εγώ κάποιο status update.

Σπάνια γράφω κάτι, γενικά το έχω για το messenger και το γκρούπ της σχολής, το οποίο το έχω κάνει discord και έχει μπει παρά πολύς κόσμος.

Δημοσ.

Μπορείς απλά να κρατήσεις το messenger. Εγώ εδώ και 2 μήνες έκλεισα το φβ και έχω κρατήσει το messenger για την επικοινωνία. Έχουμε discord για την σχολή που μαθαίνω τα νέα. Δεν μου έχει λείψει καθόλου. Ήμουν αρκετά εθισμένος στο άσκοπο σκρολαρισμα πάνω στην βαρεμάρα μου και έχω απ ελευθερωθεί τώρα πια

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτως ή άλλως δεν κάθεται κανείς να βλέπει καθημερινά να ελέγχει όλα τα updates στο προφιλ. Αν δεν μπεις για μια μέρα έχεις χάσει 30-40 ποσταρίσματα και πάει λέγοντας.

Αστο απλά για να υπάρχει.  Καμια φορά χρειάζεται και για επαγγελματικούς λόγους ή για ενημέρωση.

Εγώ προτιμώ το viber αλλά υπάρχει πολύς κόσμος κολλημένος με το messenger και δεν το αλλάζει.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Δλδ αν δεν το σβησεις,και δεν ασχολησε,τι διαφορα  εχει απο το να το σβησεις και να μην ασχολησε;;;;

Δημοσ.

Για ποιό λόγο να το σβήσεις; Το fb είναι εργαλείο ειδικά στο κομμάτι της επικοινωνίας και πόσο μάλλον αν είσαι σε σχολή. Στη δική μου σχολή, τα πάντα είναι ανεβασμένα στα αρχεία  της σελιδας του τμήματος και σε οτιδήποτε ρωτήσεις κάποιος βρίσκεται να απαντήσει... ακομα και η γραμματεία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

Δλδ αν δεν το σβήσεις,και δεν ασχολησε,τι διαφορά  έχει από το να το σβήσεις και να μην ασχολησε;;;;

Δεν μπορείς να ανοίξεις θέμα στο Insomnia για να το πεις. 🤷‍♂️

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά το θέμα είναι καθαρά πως το χρησιμοποιείς. Το κάθε εργαλείο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για καλό, αλλά μπορεί να το χρησιμοποιήσεις και για κακό. Και το σφυρί είναι καλό για να καρφώνεις πρόκες, αλλά είναι κακό για να χτυπάς τα κεφάλια των ανθρώπων. Είναι καθαρά θέμα χρήσης. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ για επικοινωνία με παιδιά από την σχολή και από τον στρατό με τους οποίους έχουμε χαθεί, επίσης φτιάξαμε ένα γκρουπ τώρα σε ένα μεταπτυχιακό που πήγα για να μπορούμε να μιλάμε για το μάθημα και για να ανταλλάζουμε και αρχεία ή σημειώσεις, και παρακολουθώ και τη σελίδα του τοπικού μου σινεμά για το ωράριο προβολής των ταινιών. Προσωπικές πληροφορίες εννοείται ότι δεν ανεβάζω, ούτε προσωπικές φωτογραφίες.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

8 μηνες χωρις facebook (το διεγραψα, δεν το απενεργοποιησα). Συνηθεια ειναι φιλε μου ολα. Συμφωνω μονο οτι χρειαζοταν στο κομματι της σχολης (για ενημερωσεις κτλ), αλλα who cares μονο πτυχιακη χρωσταω πλεον. 

Το messenger μπορεις να το χρησιμοποιεις και χωρις facebook, κανοντας εγγραφη με το νουμερο του κινητου σου. 

Δημοσ.

Το λατρεύω το φεις μπουκ. Έχω 1500 φίλες από λατινική Αμερική Ασία κλπ.Ελληνιδες Έλληνες ούτε έναν.Ειμαι και σε κάποιες ομάδες.Ολη μέρα κάνω λάικ καρδούλες στις βραζιλιάνες που είναι παραλία,μου κάνουν και αυτές και μου ζητάνε να τις επισκεφθώ. Τρώω πολλές ώρες στο φεις και έχω σταματήσει πλέον να παίζω βιντεογκειμς και να βλέπω τηλεόραση. Σκέφτομαι να μπω και στο ινσταγκραμ,αλλά δεν ξέρω αν θα τα προλαβαίνω και τα δυο μια που δουλεύω συν ότι μιλάω στο μεσεντσερ όταν λείπει η γυναίκα μου από το σπίτι.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, athe είπε

Το λατρεύω το φεις μπουκ. Έχω 1500 φίλες από λατινική Αμερική Ασία κλπ.Ελληνιδες Έλληνες ούτε έναν.Ειμαι και σε κάποιες ομάδες.Ολη μέρα κάνω λάικ καρδούλες στις βραζιλιάνες που είναι παραλία,μου κάνουν και αυτές και μου ζητάνε να τις επισκεφθώ. Τρώω πολλές ώρες στο φεις και έχω σταματήσει πλέον να παίζω βιντεογκειμς και να βλέπω τηλεόραση. Σκέφτομαι να μπω και στο ινσταγκραμ,αλλά δεν ξέρω αν θα τα προλαβαίνω και τα δυο μια που δουλεύω συν ότι μιλάω στο μεσεντσερ όταν λείπει η γυναίκα μου από το σπίτι.

"Ορεστη" εσυ εισαι;

Δημοσ.

Εγώ είχα κλειστό το φβ και μεσνετζερ τελείως για 2+ χρόνια αλλά το άνοιξα λόγω σχολής. Εγώ έκανα το εξής, κατεβασα μέσω μιας επιλογής που έχει το φβ όλες τις φωτός μου και άφησα μόνο μια. Με ένα plugin του firefox και σβησα όλα τα ποστ και λαικ που έχω κάνει. Γενικά το έκανα σαν καινούργιο και τώρα το έχω μόνο για την σχολή. Όλα εξαρτώνται από την χρήση που κανείς. Προσωπικά δεν μου ήταν δύσκολο να ζω χωρίς φβ. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Απορω πως δεν εσκασε ακομα κανενας να μας  πει οτι απο τοτε που το σβησε, γαληνεψε η ψυχη του

3η απάντηση , δεν την πρόσεξες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...