Baator Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 47 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για να μην ανοίξω θέμα. Μια γάτα γέννησε σπίτι μου, τα δύο μικρά έχουν το ένα μάτι κλειστό σαν να έχει κολλήσει από τσίμπλες. Πως το θεραπευουμε αυτό; Αν δεν θες να πληρώσεις για κτηνίατρο, βγάλτα μια φωτογραφία και δείξτου την απλά και ρώτα τι να κάνεις. Δεν θα σου πάρει λεφτά. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που είπε το παιδί από πάνω θα σου πει να κάνεις, αντιβίωση με λίγα λόγια, το θέμα είναι αν θα μπορείς να τους την δίνεις κάθε μέρα σε όλα και στην ώρα τους. Αν το αφήσεις πάντως, όπως ειπώθηκε, θα τυφλωθούν. Κλασικό και συνηθισμένο πρόβλημα σε μωρά γατάκια, και μετά δυστυχώς τυφλό μωρό δεν επιβιώνει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Ωραίοι. Θα το δω άμεσα. Να τα δίνω στην ώρα τους μπορώ, είναι 2 μέτρα από την πόρτα μου
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 40 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για να μην ανοίξω θέμα. Μια γάτα γέννησε σπίτι μου, τα δύο μικρά έχουν το ένα μάτι κλειστό σαν να έχει κολλήσει από τσίμπλες. Πως το θεραπευουμε αυτό; Δοκίμασε να τα καθαρίσεις πολύ απαλά, με βαμβάκι (αν έχεις αυτό που είναι σε ροδέλες και δε χνουδιάζει, προτίμησε το) βρεγμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πολλές φορές είναι απλά τσίμπλες, που η μαμά τους δε καθάρισε καλά. Την πρώτη φορά που θα το κάνεις, ίσως να μην ανοίξουν τα ματάκια τους, αλλά το λάδι θα μαλακώσει τις τσίμπλες. Στο δεύτερο καθάρισμα, αν δεν είναι πολύ χάλια, συνήθως ανοίγουν. Μπορεί να βγεί ένα υγρό πρασινωπό κάπως (υγρή τσίμπλα το λέω, δεν ξέρω τι είναι). Όταν ανοίξουν, για 1-2 μέρες καθάρισμα με φυσιολογικό ορο. Όταν το πρόβλημα είναι οι τσίμπλες, συνήθως αρκεί το καθάρισμα μια μέρα, πρωί - μεσημέρι - βράδυ και τις δυο επόμενες με ορο. Αν είναι κάποια ασθένεια, τη δεύτερη μέρα συνήθως, το πρωί τα μάτια είναι ξανά εντελώς κλειστά, οπότε ακοκουθεί κτηνίατρος και αντιβίωση. Αλλά αυτό μου έχει τύχει ελάχιστες φορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα