Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς να πω ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε ένα φόρουμ σχετικό με την ερώτηση μου έχετε δίκιο θα το κάνω αλλά ποσταρω και εδώ μήπως υπάρξει κανένας που γνωρίζει λίγα πράγματα.Ρχω 3 γάτες στο σπίτι μου δεν τις έχω εμβολιασει και τα σχετικα,τις ταιζω σχετικα κάθε ημέρα και νερό να πίνουν πολλά χρόνια τώρα.Παρατηρησα εδώ και λιγες μέρες έρχονται αλλες 2-3 γάτες αρσενικά μάλλον είναι και ουρλιάζουν κάθε φορά σε αυτά που έχω εγώ,πηγαίνουν κοντά οπότε φεύγουν τα δικά μου ή ένα από τα 3 που έχω το κυνηγάνε είτε 1 γάτα ή και περισσότερες.Τις διώχνω καμιά φορά όταν είμαο έξω και τις βλέπω αλλά ξανάρχονται πάλι μέχρι τώρα δεν βλέπω καμιά γρατζουνιά ή οτιδήποτε να φαίνεται  στα γατια που έχω.Πιστευω το κάνουν για γονιμοποίηση μεταξύ τους αλλά εχθές το βράδυ περίπου 3 3μιση βγήκα έξω γιατί άκουγα συνέχεια ουρλιαχτά και είδα μια γάτα αρσενική να κάθεται απέναντι από την γάτα και να την κοιτάει μόλις πήγα φυσικά εξαφανίστηκε η αρσενική τεσπά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ και τι συμβαίνει αν είναι κανένα παιχνίδι η κάτι παραπάνω ίσως επικίνδυνο.Να πω και τα 3 γατιά που έχω είναι θηλυκά 1 μεγάλο περίπου 8 χρόνων και 2 μικρά 3-4 στο περίπου όλα αυτά .

Δημοσ.

Τις κυνηγάνε για να τις "γονιμοποιήσουν", που λες και εσύ, ας το πούμε ευγενικά.

Οι ήχοι που βγάζουν οι γάτες όταν είναι σε οίστρο και ψάχνονται είναι άθλιοι, σου χαλάνε την διάθεση εντελώς.

Αργά ή γρήγορα θα γίνει το κακό και οι 3 γάτες που έχεις θα γίνουν 15. Η λύση είναι μία και είναι η στείρωση, μετά άστες να κάνουν ό,τι θέλουν.

Από την στιγμή που είναι και αδέσποτα, με ένα 30άρι το πολύ τις στειρώνεις (την κάθε μια, για τα θηλυκά μιλάμε πάντα) και ξενοιάζει το κεφάλι σου.

Και τα θηλυκά δεν θα έχουν οίστρο πλέον, αλλά και τα αρσενικά να τις τσακώσουν και να κάνουν...την δουλειά, δεν θα καταλήξει σε κύηση.

Στείρωση.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Να βρεις το τηλεφωνο του Δημου και της τοπικης φιλοζωικης. Ο Δημος της περιοχης σου ειναι ΥπΟΧΡΕωΜΕΝΟΣ βαση νομου να στειρωσει τις αδεσποτες γατες/σκυλους ΔωΡΕΑΝ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, omega είπε

Να βρεις το τηλεφωνο του Δημου και της τοπικης φιλοζωικης. Ο Δημος της περιοχης σου ειναι ΥπΟΧΡΕωΜΕΝΟΣ βαση νομου να στειρωσει τις αδεσποτες γατες/σκυλους ΔωΡΕΑΝ.

Σώθηκε. Πιο πιθανό είναι να τις βρει σε κανάν κάδο πεταμένες αν πάρει τηλέφωνο τον Δήμο.

Θεωρητικά έτσι είναι όπως τα λες, αλλά θεωρητικά μόνο, όπως έχουμε και δωρεάν παιδεία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κτλ.

Είναι τόσο κάτω στην λίστα τα αδέσποτα και δυστυχώς τόσα πολλά, που οι Δήμοι που θεωρητικά είναι υπεύθυνοι για αυτά αδιαφορούν ΠΛΗΡΩΣ.

Αν δεν ήταν οι φιλόζωοι της κάθε γειτονιάς που με δικά τους έξοδα στειρώνουν και περιποιούνται τα αδέσποτα, κάθε 3 μέτρα νεκρά και άρρωστα γατιά και σκυλιά θα βλέπαμε.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

προτιμω να τους σπαει τα νευρα στα τηλεφωνα καθε μερα, παρα να εχει νεα γεννητουρια και τα μισα απο αυτα να τα πατησει αυτοκινητο / να φανε φολα.

Δημοσ.
13 minutes ago, omega said:

προτιμω να τους σπαει τα νευρα στα τηλεφωνα καθε μερα, παρα να εχει νεα γεννητουρια και τα μισα απο αυτα να τα πατησει αυτοκινητο / να φανε φολα.

Σε μια πολιτισμενη δυτικη χωρα θα εβγαζε ακρη διχως να καταφυγει εκει, αλλα δεν ειμαστε απο αυτους.

Υπαρχουν ηδη πολλες καταγγελιες για δημους και κοινοτητες οπου συστηματικα δολοφονουν αδεσποτα, οπου "ενοχλουν" τους πολιτες της. Καλυτερα για εμενα να μην απευθυνθει εκει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν περιμένεις από το δήμο σώθηκε. Εδώ στη γειτονιά που έχει κάτι σκυλιά αδέσποτα βρέθηκε ένας άνθρωπος και θέλησε να τα εμβολιασει. Παίρνει στο Δήμο και του λένε αγόρασε τα εσύ και τα εμβολιαζουμε εμείς. 

Σιγά μην σας κάνω μάγκες λέει και έφερε ιδιώτη κτηνίατρο. 

Συμπέρασμα ή φολοζωικη ή ότι κάνεις μόνος σου 

Δημοσ.

Η πρώτη προτεραιοτητα για οσους τουλάχιστον αυτοπροσδιοριζονται ως φιλόζωοι θα πρεπε να ναι η στειρωση. 

Αλλιως δεν έχει κανενα νόημα και δε προσφέρει τίποτα το να μπαίνει καποιος σε έξοδα και νσ ταΐζει αδέσποτα και προκυπτουν καταστασεις σαν την παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xgol είπε

Η πρώτη προτεραιοτητα για οσους τουλάχιστον αυτοπροσδιοριζονται ως φιλόζωοι θα πρεπε να ναι η στειρωση. 

ΛΟΛ οχι ?

Δημοσ.

Οπότε είναι αυτό που φανταστικά και μου το επιβαιβαιωσε ο φιλος,όσο για στείρωση δεν ξέρω συνήθως όταν γεννάνε τα γατάκια τα δίνουμε σε φίλους χωριανούς κ.λ.π πέρυσι πήρε ένας θείος 2 γατιά τώρα τι να σε πω δεν ξέρω για στείρωση και δεν θα με αφήσουν να κάνω κάτι τέτοιο εγώ προσωπικά.Τελως πάντων απλά ρώτησα γιατί έγινε και εχθές βράδυ όπως είπα 3μιση ώρα άκουγα ουρλιαχτά και λέω τι γίνεται και βλέπω την αρσενική με την γάτα που έχω σπίτι να κάθεται να την κοιταει,στην αρχή τρόμαξα λέω τι γίνεται τρελάθηκαν αλλά μετά κατάλαβα.Εγινε πάντως σας ευχαριστώ θα δω τι μπορώ να κάνω αν και δύσκολα αλλά το μόνο που είχα ένα μικρό άγχος είναι να μην αρχίσουν και σκοτώνονται μεταξύ τους.Να πω ότι αυτό γίνεται όταν πχ πάει να κάνει ένα βήμα το γατί τρέχει από πίσω και το αρσενικο(σαν  πραγματική ζωή ένα πραγμα!) μετά κάθεται περιμένει παλι,ύστερα ακούς ουρλιαχτό σταματάει.

ΥΓ επίσης γνωρίζει κανείς σας πόσο διαρκεί η γονιμοποίηση μεταξύ των γατών? Υπάρχει καποιο όριο?

Δημοσ.

Το να γεννάνε σαν τρελά και να ψάχνεις κόσμο να τα δώσεις δεν είναι λύση.

Η μοναδική λύση είναι η στείρωση. Τέλος.

Η διάρκεια κύησης στις γάτες είναι γύρω στις 60-65 μέρες. Με το που γεννήσει μπορεί να ξαναμείνει έγκυος.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να γεννήσει μέχρι και 5-6 φορές τον χρόνο.

Αν σκεφτείς πως κάθε φορά μπορούν να βγουν 5-6 γατάκια, καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα ξεφεύγουν τα νούμερα.

Είναι απλά εξωπραγματικό, 2 ενήλικες γάτες που αφήνονται ελεύθερες να γεννοβολούν μπορούν μέσα σε 1-2 χρόνια να καταλήξουν σε 100άδες γατάκια,

μιας και τα μικρά γεννάνε και αυτά και τα επόμενα και πάει λέγοντας. Δεν γίνεται να υιοθετηθούν όλα αυτά και μάντεψε που τελικά καταλήγουν όλα αυτά τα μικρά (hint: δεν επιβιώνουν).

Πέρα από το ότι δεν ταλαιπωρείται το θηλυκό από τις πολλαπλές γέννες και τα προβλήματα που προκύπτουν ή το πόσα πιθανά προβλήματα υγείας προλαμβάνεις ή ότι γλυτώνεις τα σκηνικά και την επιθετικότητα που παρατηρείς τώρα. Αν δεις μια αποικία από αδέσποτα που έχουν στειρωθεί και μια με γάτες που είναι αστείρωτες καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά, το δεύτερο είναι πεδίο μάχης κυριολεκτικά.

Αν είσαι μικρός/μικρή σε ηλικία, συζήτα το και με τους γονείς σου, όπως ειπώθηκε ήδη, με το να βάζεις λίγο νερό ή ένα πιάτο φαί δεν κάνεις κάτι. 100 ευρώ θα κοστίσει όλη η δουλειά και για τα 3, πιθανώς και λιγότερο.

Αν ΔΕΝ το κάνεις, θα έχεις συνέχεια αυτά που έχεις τώρα, κάθε τρεις και λίγο έχουν οίστρο οι γάτες, δεν σταματάει ποτέ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Baator είπε

Το να γεννάνε σαν τρελά και να ψάχνεις κόσμο να τα δώσεις δεν είναι λύση.

Η μοναδική λύση είναι η στείρωση. Τέλος.

Η διάρκεια κύησης στις γάτες είναι γύρω στις 60-65 μέρες. Με το που γεννήσει μπορεί να ξαναμείνει έγκυος.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να γεννήσει μέχρι και 5-6 φορές τον χρόνο.

Αν σκεφτείς πως κάθε φορά μπορούν να βγουν 5-6 γατάκια, καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα ξεφεύγουν τα νούμερα.

Είναι απλά εξωπραγματικό, 2 ενήλικες γάτες που αφήνονται ελεύθερες να γεννοβολούν μπορούν μέσα σε 1-2 χρόνια να καταλήξουν σε 100άδες γατάκια,

μιας και τα μικρά γεννάνε και αυτά και τα επόμενα και πάει λέγοντας. Δεν γίνεται να υιοθετηθούν όλα αυτά και μάντεψε που τελικά καταλήγουν όλα αυτά τα μικρά (hint: δεν επιβιώνουν).

Πέρα από το ότι δεν ταλαιπωρείται το θηλυκό από τις πολλαπλές γέννες και τα προβλήματα που προκύπτουν ή το πόσα πιθανά προβλήματα υγείας προλαμβάνεις ή ότι γλυτώνεις τα σκηνικά και την επιθετικότητα που παρατηρείς τώρα. Αν δεις μια αποικία από αδέσποτα που έχουν στειρωθεί και μια με γάτες που είναι αστείρωτες καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά, το δεύτερο είναι πεδίο μάχης κυριολεκτικά.

Αν είσαι μικρός/μικρή σε ηλικία, συζήτα το και με τους γονείς σου, όπως ειπώθηκε ήδη, με το να βάζεις λίγο νερό ή ένα πιάτο φαί δεν κάνεις κάτι. 100 ευρώ θα κοστίσει όλη η δουλειά και για τα 3, πιθανώς και λιγότερο.

Αν ΔΕΝ το κάνεις, θα έχεις συνέχεια αυτά που έχεις τώρα, κάθε τρεις και λίγο έχουν οίστρο οι γάτες, δεν σταματάει ποτέ.

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και έχεις και δίκιο νομίζω το έχω ξαναδιαβάσει αυτό αλλά το ανελυσες πολύ ωραία με απλό και κατανοητό τρόπο.Το πρόβλημα μου είναι όπως είπα ότι κανένας από την οικογένεια μου δεν θέλει  γάτες πόσο μάλλον αδέσποτες παρά μόνο εγώ.Προσπαθω κάθε φορά να τις ταισω ότι έχουμε,νερό να πίνουν αλλά μέχρι εκεί.Δυστυχως δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω γιατί δεν με αφήνουν απλά πόσο μάλλον να ξοδεύω και χρήματα για κτηνίατρο για στείρωση κ.α. Εγώ αν με ρωτάς θα ήθελα πολύ να τις έχω δικές μου και όχι απλά να γυρίζουν εδώ τριγύρω αλλά και στο σπίτι μου.Επειση μενω σε χωριό είναι απλά τα πράγματα για τις γάτες πηδάνε από ένα σπίτι σε άλλο και τριγυρνάνε συνέχεια.

• Moderators
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω θέμα. Μια γάτα γέννησε σπίτι μου, τα δύο μικρά έχουν το ένα μάτι κλειστό σαν να έχει κολλήσει από τσίμπλες. Πως το θεραπευουμε αυτό; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για να μην ανοίξω θέμα. Μια γάτα γέννησε σπίτι μου, τα δύο μικρά έχουν το ένα μάτι κλειστό σαν να έχει κολλήσει από τσίμπλες. Πως το θεραπευουμε αυτό; 

Χρειάζεται άμεσα αντιβίωση Vibramicin νομίζω η δοσολογία για πολύ μικρούλια είναι 1/8 περίπου αλλά για σίγουρα ρώτα και το φαρμακοποιό.  Επίσης καλό είναι να πάρεις κι ένα κολλυριο το Tobrex.  Αλλά η αντιβίωση είναι πιο αποτελεσματικη.  Το κόστος της αντιβίωσης είναι μικρό, νομίζω κάτω από 5 ευρώ 

Μην το αφήσεις γιατί το γατάκια  αν προχωρήσει η ασθένεια κινδυνεύουν σοβαρά,  τυφλωνονται και μετά πεθαίνουν.  Είναι κληρονομική από τη μητέρα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...