Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

ειναι η ΔΕΠΥ. Και ειναι στις μαθησιακες δυσκολιες. Και στα βιβλια ακομα των παιδαγωγικων ακαδημιων του 60 (γονεις δασκαλοι και κορη *εγω* με δεπυ)

Δημοσ.
Στις 28/4/2019 στις 3:58 ΜΜ, Upperkat είπε

Γειά σας, είμαι νέο μέλος και δεν έχω ιδέα αν βρίσκομαι στο σωστό μέρος να κάνω μια τέτοια ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Λοιιιπόον, είμαι 20 χρονών και αρχίζω και καταλαβαίνω με τις πλέον ελάχιστες γνώσεις μου πάνω σε κάποια ζητήματα, αλλά και γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου, πως μάλλον έχω πολύ βασικά συμπτώματα μαθησιακών δυσκολιών. Χάνω εύκολα τον ειρμό μου, και ακόμη πιο εύκολα την συγκέντρωσή μου, δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα μακροχρόνιες συζητήσεις συγκεντρωμένη, αργώ πολύ να αναλύσω τον πυκνό λόγο, όπως και το αντίστροφο, δυσκολεύομαι πολύ συμπυκνόσω πολλά νοήματα σε λίγες προτάσεις, όταν διαβάζω πρέπει να διαβάσω 5-6 φορές την πρόταση για να εμπεδώσω πλήρως το περιεχόμενό της, για να κάνω απλές μαθηματικές πράξεις πρέπει να βλέπω τους αριθμούς γραμμένους, πιο μικρή έγραφα κάποιες φορές τα γράμματα κι αριθμούς ανάποδα η αντίστροφα (πχ. Το ε σαν 3 και το 9 να κοιτάει προς τα δεξιά), όταν έγραφα η κι ακόμα κάποιο κείμενο τρώω λέξεις και γράμματα, δεν μπορώ να κάνω ταυτόχρονα 2 και περισσότερα πράγματα και διάφορα άλλα... Από τις δουλειές που πέρασα ωστόσο βίασα πολύ το μυαλό μου να μπορέσει να εκτελέσει παραπάνω από μια εντολή παράλληλα αλλά πολύ σπάνια τα κατάφερνα, τελοσπάντων. Επίσης είχα ρωτήσει και την μάνα μου αν της είχε πει ποτέ κάτι κάποιος καθηγητής, και μου είπε ότι ένας μόνο της είχε πει πως χάνω πανεύκολα την συγκέντρωσή μου, κοιτάω δεξιά αριστερά και πως λειτουργώ με ένα δικό μου συμπεριφορικό πρότυπο που διαφέρει από των άλλων, και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στην γενικότερη συμπεριφορά μου αλλά και στον τρόπο μελέτης και γραφής μου (βέβαια η μητέρα μου δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη σημασία, με αποτέλεσμα να μην το ψάξουμε περαιτέρω ούτως ώστε αν υπάρχει κάτι να έχω κάποια διάγνωση στα χέρια μου). Κι επίσης κάποια στιγμή στο έμμεσο μέλλον, σε καναδύο χρόνια σκοπεύω να δώσω πανελλήνιες για να μπω στο πανεπιστήμιο. Σόρρυ αν σας κούρασα, οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1) Που μπορώ να πάω για να εξεταστώ και να έχω κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μου; 

2) Έχει κάποιο νόημα να το κάνω αυτό στην ηλικία που είμαι; 

3) Αν το αποκτήσω αλλάζει κάτι σχετικά με τον τρόπο που πρόκειται να μπω στο πανεπιστήμιο; 

Και 4) Αν βγει η διάγνωση και όντως ισχύει ότι έχω μαθησιακές Δυσκολίες υπάρχει κάποια αντιμετώπιση- θεραπεία; Κι αν ναι που απευθύνομαι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διατροφη  !
Φανταζομαι αγγλικα ξερεις?..
Ο συγκεκριμενος εχει πολλα βιδεακια. Πανε στο καναλι του στο search option και βαλε λεξεις κλειδια οπως, focus, mind, brain, memory.

Δημοσ.

Δεν τον παρακολουθεις τον θεματοθετη...ουτε αγκλικα μπορει να μαθει. Θελει αλλη προσεγκιση, μενταλιτε. Αναφερομαι σε αλλο θεμα του για τα αγγλικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...