Upperkat Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Γειά σας, είμαι νέο μέλος και δεν έχω ιδέα αν βρίσκομαι στο σωστό μέρος να κάνω μια τέτοια ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Λοιιιπόον, είμαι 20 χρονών και αρχίζω και καταλαβαίνω με τις πλέον ελάχιστες γνώσεις μου πάνω σε κάποια ζητήματα, αλλά και γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου, πως μάλλον έχω πολύ βασικά συμπτώματα μαθησιακών δυσκολιών. Χάνω εύκολα τον ειρμό μου, και ακόμη πιο εύκολα την συγκέντρωσή μου, δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα μακροχρόνιες συζητήσεις συγκεντρωμένη, αργώ πολύ να αναλύσω τον πυκνό λόγο, όπως και το αντίστροφο, δυσκολεύομαι πολύ συμπυκνόσω πολλά νοήματα σε λίγες προτάσεις, όταν διαβάζω πρέπει να διαβάσω 5-6 φορές την πρόταση για να εμπεδώσω πλήρως το περιεχόμενό της, για να κάνω απλές μαθηματικές πράξεις πρέπει να βλέπω τους αριθμούς γραμμένους, πιο μικρή έγραφα κάποιες φορές τα γράμματα κι αριθμούς ανάποδα η αντίστροφα (πχ. Το ε σαν 3 και το 9 να κοιτάει προς τα δεξιά), όταν έγραφα η κι ακόμα κάποιο κείμενο τρώω λέξεις και γράμματα, δεν μπορώ να κάνω ταυτόχρονα 2 και περισσότερα πράγματα και διάφορα άλλα... Από τις δουλειές που πέρασα ωστόσο βίασα πολύ το μυαλό μου να μπορέσει να εκτελέσει παραπάνω από μια εντολή παράλληλα αλλά πολύ σπάνια τα κατάφερνα, τελοσπάντων. Επίσης είχα ρωτήσει και την μάνα μου αν της είχε πει ποτέ κάτι κάποιος καθηγητής, και μου είπε ότι ένας μόνο της είχε πει πως χάνω πανεύκολα την συγκέντρωσή μου, κοιτάω δεξιά αριστερά και πως λειτουργώ με ένα δικό μου συμπεριφορικό πρότυπο που διαφέρει από των άλλων, και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στην γενικότερη συμπεριφορά μου αλλά και στον τρόπο μελέτης και γραφής μου (βέβαια η μητέρα μου δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη σημασία, με αποτέλεσμα να μην το ψάξουμε περαιτέρω ούτως ώστε αν υπάρχει κάτι να έχω κάποια διάγνωση στα χέρια μου). Κι επίσης κάποια στιγμή στο έμμεσο μέλλον, σε καναδύο χρόνια σκοπεύω να δώσω πανελλήνιες για να μπω στο πανεπιστήμιο. Σόρρυ αν σας κούρασα, οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 1) Που μπορώ να πάω για να εξεταστώ και να έχω κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μου; 2) Έχει κάποιο νόημα να το κάνω αυτό στην ηλικία που είμαι; 3) Αν το αποκτήσω αλλάζει κάτι σχετικά με τον τρόπο που πρόκειται να μπω στο πανεπιστήμιο; Και 4) Αν βγει η διάγνωση και όντως ισχύει ότι έχω μαθησιακές Δυσκολίες υπάρχει κάποια αντιμετώπιση- θεραπεία; Κι αν ναι που απευθύνομαι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
splanis Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι γιατρός αλλά έτσι από περιέργεια, το κομμάτι της συγκέντρωσης που λες δεν θα μπορούσε να είναι δεπ; να σε έβλεπε κάποιος ψυχίατρος Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από splanis
Aggeluska Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 πραγματικά είμαι άσχετος με το θέμα και δεν ξέρω να σου πω αν έχεις μαθησιακές δυσκολίες ή όχι, αλλά στην δικιά μου περίπτωση μου ητανε και μενα παρα πολυ δυσκολο να αποστηθήσω έστω και 5 γραμμες κειμένου ή να καταλάβω και να κατανοήσω κατι απλο γρηγορα κλπ. Στην δικια μου περιπτωση ειχε να κανει με το οτι ποτε στην ζωη μου(αν εξαιρεσεις μια φορα που ειχα μεινει σε 5 μαθηματα και ειχα φοβηθει οτι θα χασω χρονια) δεν ειχα κατσει να διαβασω σοβαρα οταν ημουν μαθητης. Οσο δεν κανεις πραγματα να "κουρασεις" τον εγκεφαλο, τοσο σε αφηνει. πρεπει να τον βαζεις να δουλευει. Αν μετα το σχολειο π.χ δουλευες ασταματητα ή απλα αραζες ή τελος παντων δεν παιδευες με την καλη εννοια το μυαλο σου, τοτε θα σου ειναι μετα πολυ δυσκολο να κανεις ακομα και εναν απλο πολλαπλασιασμο ή να διαβασεις μία σελίδα κείμενο και να κατανοήσεις τι διάβασες. Θυμαμαι χαρακτηριστηκα γυρω στα 21 αφου ειχα τελειωσει το σχολειο για καποια χρονια και δουλευα, καποια στιγμη χρειαστηκε να γραψω κατι μικρο, μία - δύο λεξεις σε ένα χαρτι και οταν πηγα να γραψω απλα το χέρι μου δεν πηγαινε, δεν τσουλαγε, είχα "ξεχασει" να γραφω, αυτο ολο εγινε το πρωτο δευτερολεπτο που πηγα να γραψω, μετα προφανως τα εγραψα ολα κανονικα. Τελος παντων, αργοτερα εδωσα πανελληνιες και ολα καλα, περασα εκει που ηθελα. Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις να διαβασεις κανα βιβλιο και αφου θες να δωσεις πανελληνιες μπορεις να ξεκινησεις να διαβαζεις απο τωρα. Εγω ειχα αρχισει ας πουμε με μαθηματικα Α' Λυκείου, μετα Β' κλπ γιατι ειχα πολλα κενά.Στην αρχή θα σου φαινεται πολυ δυσκολο να κατανοησεις πραγματα και να αποστηθησεις πληροφορια αλλα με τον καιρο θα σου ειναι πολυ πιο ευκολο. Αν παρολα αυτα δεις οτι κατι δεν παει καλα και δεν τραβαει, τοτε πηγαινε να το κοιταξεις. 1
adsl2+ Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, Upperkat είπε Γειά σας, είμαι νέο μέλος και δεν έχω ιδέα αν βρίσκομαι στο σωστό μέρος να κάνω μια τέτοια ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Λοιιιπόον, είμαι 20 χρονών και αρχίζω και καταλαβαίνω με τις πλέον ελάχιστες γνώσεις μου πάνω σε κάποια ζητήματα, αλλά και γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου, πως μάλλον έχω πολύ βασικά συμπτώματα μαθησιακών δυσκολιών. Χάνω εύκολα τον ειρμό μου, και ακόμη πιο εύκολα την συγκέντρωσή μου, δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα μακροχρόνιες συζητήσεις συγκεντρωμένη, αργώ πολύ να αναλύσω τον πυκνό λόγο, όπως και το αντίστροφο, δυσκολεύομαι πολύ συμπυκνόσω πολλά νοήματα σε λίγες προτάσεις, όταν διαβάζω πρέπει να διαβάσω 5-6 φορές την πρόταση για να εμπεδώσω πλήρως το περιεχόμενό της, για να κάνω απλές μαθηματικές πράξεις πρέπει να βλέπω τους αριθμούς γραμμένους, πιο μικρή έγραφα κάποιες φορές τα γράμματα κι αριθμούς ανάποδα η αντίστροφα (πχ. Το ε σαν 3 και το 9 να κοιτάει προς τα δεξιά), όταν έγραφα η κι ακόμα κάποιο κείμενο τρώω λέξεις και γράμματα, δεν μπορώ να κάνω ταυτόχρονα 2 και περισσότερα πράγματα και διάφορα άλλα... Από τις δουλειές που πέρασα ωστόσο βίασα πολύ το μυαλό μου να μπορέσει να εκτελέσει παραπάνω από μια εντολή παράλληλα αλλά πολύ σπάνια τα κατάφερνα, τελοσπάντων. Επίσης είχα ρωτήσει και την μάνα μου αν της είχε πει ποτέ κάτι κάποιος καθηγητής, και μου είπε ότι ένας μόνο της είχε πει πως χάνω πανεύκολα την συγκέντρωσή μου, κοιτάω δεξιά αριστερά και πως λειτουργώ με ένα δικό μου συμπεριφορικό πρότυπο που διαφέρει από των άλλων, και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στην γενικότερη συμπεριφορά μου αλλά και στον τρόπο μελέτης και γραφής μου (βέβαια η μητέρα μου δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη σημασία, με αποτέλεσμα να μην το ψάξουμε περαιτέρω ούτως ώστε αν υπάρχει κάτι να έχω κάποια διάγνωση στα χέρια μου). Κι επίσης κάποια στιγμή στο έμμεσο μέλλον, σε καναδύο χρόνια σκοπεύω να δώσω πανελλήνιες για να μπω στο πανεπιστήμιο. Σόρρυ αν σας κούρασα, οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 1) Που μπορώ να πάω για να εξεταστώ και να έχω κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μου; 2) Έχει κάποιο νόημα να το κάνω αυτό στην ηλικία που είμαι; 3) Αν το αποκτήσω αλλάζει κάτι σχετικά με τον τρόπο που πρόκειται να μπω στο πανεπιστήμιο; Και 4) Αν βγει η διάγνωση και όντως ισχύει ότι έχω μαθησιακές Δυσκολίες υπάρχει κάποια αντιμετώπιση- θεραπεία; Κι αν ναι που απευθύνομαι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συμπτώματα δυσλεξίας είναι όπως το περιγράφεις ,απευθύνεσαι σε ψυχολόγο για να διαγνώσει μετά από μερικές συνεδρίες τι ακριβώς έχεις για να σε παραπέμψει σε δημόσιο κέντρο ψυχιατρικών παθήσεων να πάρεις χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί για τις προφορικές εξετάσεις εισαγωγής 1
Upperkat Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, splanis είπε Δεν είμαι γιατρός αλλά έτσι από περιέργεια, το κομμάτι της συγκέντρωσης που λες δεν θα μπορούσε να είναι δεπ; να σε έβλεπε κάποιος ψυχίατρος Στις μαθησιακές δυσκολίες δεν συγκαταλέγεται και το ΔΕΠ;
Upperkat Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Έχω μπει στην διαδικασία πολλές φορές να διαβάσω κάτι με επιμέλεια, ακόμα και πράγματα που γουστάρω. Ωστόσο, όσο και να επέμεινα δεν μπόρεσα να συγκεντρωθώ. Ναι δε λέω, μπορεί να έχει να κάνει και με το πώς μεγάλωσα, που δεν πιέστηκα. Πάντως τις πληροφορίες που λαμβάνω ακουστικά τις αποστηθίζω κατευθείαν.
papoys1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω την εντύπωση ότι στο Αιγινήτειο υπάρχουν ειδικοί ψυχολόγοι-ψυχίατροι που αποφαίνονται για τα συγκεκριμένα προβλήματα αν υπάρχουν και σε τι βαθμό ώστε να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον εαυτό του στο μέλλον. Δυστυχώς η κοινωνία μας λειτουργεί ως μπαμπούλας γιατί δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση εκεί που πρέπει και έτσι αν κάποιος δει π.χ. στο δρόμο σε κατάστημα κ.λ.π. ένα παιδί αντιδραστικό δεν θα σκεφτεί ότι μπορεί να είναι διαφορετικό απλά θα πει ένα κακομαθημένο παιδί ρίχνοντας εναντίον του και εναντίον των γονιών του μία φονική ματιά γιατί δεν του τράβηξαν το αυτί και δεν το μάλωσαν ώστε να είναι ήσυχο και σιωπηλό. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από papoys1 3
Aggeluska Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 23 minutes ago, splanis said: Αυτό το πάθαινα όταν προσπαθούσα να διαβάσω κάτι που δεν μ άρεσε. Όταν κάθισα να διαβάσω δίκτυα πχ που μ άρεσαν κατάφερα να διαβάσω αρκετές ώρες και έγραψα 9 δικτυα! Μου φαινονται βαρετουτσικα. αλλα αμα σου αρεσουν!
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 46 λεπτά πριν, splanis είπε Αυτό το πάθαινα όταν προσπαθούσα να διαβάσω κάτι που δεν μ άρεσε. Όταν κάθισα να διαβάσω δίκτυα πχ που μ άρεσαν κατάφερα να διαβάσω αρκετές ώρες και έγραψα 9 μπα αυτα που δε μ αρεσουν δε τα διαβαζω καν
simaras Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, Upperkat είπε Γειά σας, είμαι νέο μέλος και δεν έχω ιδέα αν βρίσκομαι στο σωστό μέρος να κάνω μια τέτοια ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Λοιιιπόον, είμαι 20 χρονών και αρχίζω και καταλαβαίνω με τις πλέον ελάχιστες γνώσεις μου πάνω σε κάποια ζητήματα, αλλά και γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου, πως μάλλον έχω πολύ βασικά συμπτώματα μαθησιακών δυσκολιών. Χάνω εύκολα τον ειρμό μου, και ακόμη πιο εύκολα την συγκέντρωσή μου, δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα μακροχρόνιες συζητήσεις συγκεντρωμένη, αργώ πολύ να αναλύσω τον πυκνό λόγο, όπως και το αντίστροφο, δυσκολεύομαι πολύ συμπυκνόσω πολλά νοήματα σε λίγες προτάσεις, όταν διαβάζω πρέπει να διαβάσω 5-6 φορές την πρόταση για να εμπεδώσω πλήρως το περιεχόμενό της, για να κάνω απλές μαθηματικές πράξεις πρέπει να βλέπω τους αριθμούς γραμμένους, πιο μικρή έγραφα κάποιες φορές τα γράμματα κι αριθμούς ανάποδα η αντίστροφα (πχ. Το ε σαν 3 και το 9 να κοιτάει προς τα δεξιά), όταν έγραφα η κι ακόμα κάποιο κείμενο τρώω λέξεις και γράμματα, δεν μπορώ να κάνω ταυτόχρονα 2 και περισσότερα πράγματα και διάφορα άλλα... Από τις δουλειές που πέρασα ωστόσο βίασα πολύ το μυαλό μου να μπορέσει να εκτελέσει παραπάνω από μια εντολή παράλληλα αλλά πολύ σπάνια τα κατάφερνα, τελοσπάντων. Επίσης είχα ρωτήσει και την μάνα μου αν της είχε πει ποτέ κάτι κάποιος καθηγητής, και μου είπε ότι ένας μόνο της είχε πει πως χάνω πανεύκολα την συγκέντρωσή μου, κοιτάω δεξιά αριστερά και πως λειτουργώ με ένα δικό μου συμπεριφορικό πρότυπο που διαφέρει από των άλλων, και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στην γενικότερη συμπεριφορά μου αλλά και στον τρόπο μελέτης και γραφής μου (βέβαια η μητέρα μου δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη σημασία, με αποτέλεσμα να μην το ψάξουμε περαιτέρω ούτως ώστε αν υπάρχει κάτι να έχω κάποια διάγνωση στα χέρια μου). Κι επίσης κάποια στιγμή στο έμμεσο μέλλον, σε καναδύο χρόνια σκοπεύω να δώσω πανελλήνιες για να μπω στο πανεπιστήμιο. Σόρρυ αν σας κούρασα, οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 1) Που μπορώ να πάω για να εξεταστώ και να έχω κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μου; 2) Έχει κάποιο νόημα να το κάνω αυτό στην ηλικία που είμαι; 3) Αν το αποκτήσω αλλάζει κάτι σχετικά με τον τρόπο που πρόκειται να μπω στο πανεπιστήμιο; Και 4) Αν βγει η διάγνωση και όντως ισχύει ότι έχω μαθησιακές Δυσκολίες υπάρχει κάποια αντιμετώπιση- θεραπεία; Κι αν ναι που απευθύνομαι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Νομιζω οτι αυτα ειναι συμπτωματα δυσλεξιας. 1
techartware Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Για να σε βοηθούσε μια επίσημη διάγνωση ακαδημαϊκά θα έπρεπε κατά τη σχολική ηλικία (υποθέτω) να είχες απευθυνθείς σε κέντρο ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ).
csontheline Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δοκίμασε το κινητό σε DND και σε απόσταση και με ακουστικά το brain.fm κατηγορία focus. Επίσης, δημιούργησε τον κατάλληλο χώρο για διάβασμα, πχ επισκέψου την κοντινότερη βιβλιοθήκη (αν διαβάζουν κι άλλοι εκεί, ακόμα καλύτερα). 1
marmagia Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά που εξαφανίστηκαν τα προηγούμενα ποστ που υπήρχαν στο τοπικ; Έτσι από περιέργεια ρωτάω...δεν έγραψα τίποτα off topic η προσβλητικό και παρόλα αυτά χωρίς καμία εξήγηση εξαφανίστηκε το ποστ. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από marmagia
Upperkat Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλες παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα