Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, crom251 said:

Εγω στο μπαλκονι μου γιατι δεν εχω τοξικοτητες χλωριου στα καλλωπιστικα μου, ενω ποτιζω με το νερο της ΕΥΔΑΠ? Εκτος και αν εχει συνωμοτήσει η ΕΥΔΑΠ εναντιον σου και σου βαζει επιπλεον χλωριο για να σου καψει τα φυτα... 😀

Μην συνεχιζεις να εκτιθεσαι.

Η αναλυση νερου που παρεθεσα παραπανω, δεν μπορει να δημιουργησει τοξικοτητα χλωριου ακομα και στα πιο ευαισθητα φυτα. Αντε στην τελικη ας σου βγαλω εκτος τα υπερβολικα ευαισθητα οπως γαρδενια κλπ.

Αν εχεις ωστοσο καποια αλλη αναλυση που δειχνει διαφορετικα αποτελεσματα, ευχαριστως να την δουμε. Τα ...μπαλκονια, τους κηπους και τις προσωπικες αβασιμες και αυθαιρετες γνωμες, οπως σου ειπα και πριν, καλυτερα αστα για κανενα καφενειο..

Κοιταξε. Ειναι πολυ απλο. Ως γνωστο, το νερο της ΕΥΔΑΠ εχει και χλωριο, οπου ειναι απαραιτητο για πολλους λογους. Συμφωνα με τους ιδιους, ειναι στα επιπεδα για την ανθρωπινη καταναλωση. Καποιες οικογενειες φυτων παρουσιαζουν τοξικοτητα χλωριου, καποιες οχι. Γνωστο και τεκμηριωμενο επισης. Το οτι εσυ λοιπον δεν εχεις στο μπαλκονι σου τετοια φυτα η αυτα που εχεις εσυ δεν εχουν προβλημα, ειναι αλλη συζητηση. Οπως επισης αν ξερεις ποια ειναι, οπου δυστυχως δεν ειναι μονο οι γαρδενιες. Παραδειγματα ειπαμε και αλλα παραπανω.

Απο εκει και περα η συζητηση ξεκινησε για το αν το νερο των αφρυγραντηρων ειναι ακαταλληλο η οχι. Υπο συνθηκες μπορει να ειναι ειναι οτιδηποτε, σιγουρα ομως δεν ειναι απαγορευτικο.

Καπου εδω τελειωνουν τα βασιμα και τα αβασιμα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Κοιταξε. Ειναι πολυ απλο. Ως γνωστο, το νερο της ΕΥΔΑΠ εχει και χλωριο, οπου ειναι απαραιτητο για πολλους λογους. Συμφωνα με τους ιδιους, ειναι στα επιπεδα για την ανθρωπινη καταναλωση. Καποιες οικογενειες φυτων παρουσιαζουν τοξικοτητα χλωριου, καποιες οχι. Γνωστο και τεκμηριωμενο επισης. Το οτι εσυ λοιπον δεν εχεις στο μπαλκονι σου τετοια φυτα η αυτα που εχεις εσυ δεν εχουν προβλημα, ειναι αλλη συζητηση. Οπως επισης αν ξερεις ποια ειναι, οπου δυστυχως δεν ειναι μονο οι γαρδενιες. Παραδειγματα ειπαμε και αλλα παραπανω.

Μονο που εσυ εδω και 3 σελιδες δεν μιλας για κατι συγκεκριμενο, αλλα αφηνεις γενικα να αιωρειται οτι το νερο της ΕΥΔΑΠ εχει πολυ χλωριο και υπαρχει κινδυνος τοξικοτητας στα φυτα κλπ. Ως και για την ανθρωπινη υγεια μας ειπες...

Ε λοιπον οχι δεν υπαρχει κανενας απολύτως κινδυνος απο τοξικοτητα χλωριου απο το νερο της ΕΥΔΑΠ. Ουτε για την συντριπτικη πλειοψηφια των φυτων, ουτε για την ανθρωπινη υγεια.

Το γεγονος οτι για καποιες ελαχιστες κατηγοριες φυτων ισως υπαρχει θεμα δεν δικαιολογει τα οσα εχεις γραψει μεχρι τωρα... Και οταν αναφερεσαι σε αυτες, καλο ειναι να αναφερεσαι συγκεκριμενα και να μην γενικευεις, γιατι ειναι οι ελαχιστες εξαιρεσεις και οχι ο κανονας.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Από το υπολλειματικό χλώριο στο πόσιμο νερό, όχι μόνο κανένας δεν παθαίνει τίποτα, αλλά είναι και οφέλημο τόσο για τον άνθρωπο όσο για τα ζώα και τα φυτά. Μας προστετεύει όλους από 100δες μολύνσεις (ιούς και βακτήρια). Επίσης το χλώριο βοηθά τα φυτά να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη ξηρασία. Πρόβλημα υπάρχει μόνο αν προκύψουν τα οργανικά παραπροϊόντα της χλωρίωσης (THMs, HAAs, ΗΑΝs). Πιο πιθανόν αυτά υπάρχουν στις πισίνες. Οπότε μη μπαίνετε και μη ποτίζετε τα φυτά σας με νερό πισίνας.

ετσι εξηγειται... στην εσωτερική θα διατηρήσω τις τιμες χλωριου που λες, και στην εξωτερική πισίνα που έχω για το καλοκαιρι θα δοκιμάσω να μειώσω τα οργανικά παραπροιοντα της χλωρίωσης (THMs HAAs HANs).   Πέρα από τη πλάκα, έχω ακούσει ότι καλό είναι να αδειάζουμε το νερό από ένα δοχείο στο άλλο (σε μορφή βροχής ακόμα καλυτερα) να να μειώνονται τα επίπεδο χλωρίου, δε ξέρω αν ισχύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, crom251 said:

Μονο που εσυ εδω και 3 σελιδες δεν μιλας για κατι συγκεκριμενο, αλλα αφηνεις γενικα να αιωρειται οτι το νερο της ΕΥΔΑΠ εχει πολυ χλωριο και υπαρχει κινδυνος τοξικοτητας στα φυτα κλπ. Ως και για την ανθρωπινη υγεια μας ειπες...

Ε λοιπον οχι δεν υπαρχει κανενας απολύτως κινδυνος απο τοξικοτητα χλωριου απο το νερο της ΕΥΔΑΠ. Ουτε για την συντριπτικη πλειοψηφια των φυτων, ουτε για την ανθρωπινη υγεια.

Το γεγονος οτι για καποιες ελαχιστες κατηγοριες φυτων ισως υπαρχει θεμα δεν δικαιολογει τα οσα εχεις γραψει μεχρι τωρα... Και οταν αναφερεσαι σε αυτες, καλο ειναι να αναφερεσαι συγκεκριμενα και να μην γενικευεις, γιατι ειναι οι ελαχιστες εξαιρεσεις και οχι ο κανονας.

Πραγματι σε προηγουμενη σελιδα ειχα επαναδιατυπωσει το κειμενο μου και δεν διορθωσα ολα τα μερη του και φαινεται πως υπονοω πως τα ποσοστα χλωριου της ΕΥΔΑΠ ειναι επικυνδινα για την ανθρωπινη καταναλωση. Δεν εννουσα κατι τετοιο και φαινεται ετσι απο λαθος μου.

Τοξικοτητα σε πολλες οικογενειες φυτων υφισταται και ειναι αποδεδειγμενο. Οπως και οτι τα ποσοστα χλωριου της ΕΥΔΑΠ ειναι υψηλα για αυτα.  Αν δεν υπαρχει απολυτως κινδυνος τωρα, ο ιδιος αναφερεις τις γαρδενιες.... οπου και φυσικα ειναι απο αυτα.

Περι ανθρωπινης υγειας οπου ειπα πως ειναι συζητισμο, κατα καιρους υπαρχουν αναφορες για προβληματα. Πχ τυχαιο παραδειγμα εδω.. Το κατα ποσο ευσταθουν η οχι ειναι αλλη συζητηση, οπως και η κατασταση μερους του δικτυου της ΕΥΔΑΠ.

Για το δευτερο μερος με τα αλατα τωρα που δεν προσθεσα στη πρωτη σελιδα και αναφερω σε επομενη, ετσι εχει στο συγκεκριμενο νομο.

Περι τοξικοτητας, τα ξεκαθαρισα παραπανω.

Επεξ/σία από Getta Robo
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

...Πέρα από τη πλάκα, έχω ακούσει ότι καλό είναι να αδειάζουμε το νερό από ένα δοχείο στο άλλο (σε μορφή βροχής ακόμα καλυτερα) να να μειώνονται τα επίπεδο χλωρίου, δε ξέρω αν ισχύει.

Ισχύει "εν μέρει" γιατί το χλώριο ειναι αρκετά πτητικό και με τα ανακατέματα, το αναγκάζουμε να εξατμιστεί πιο γρήγορα, δηλαδή να μειωθεί η συγκέντρωση του στο νερό. ΠΡΑΚΤΙΚΑ πρεπει να κάνεις πολλές μεταγγίσεις για να πετύχεις ικανοποιητικό βαθμό μείωσης της συγκέντρωσης (οχι όμως των ενώσεων που κάνει με τα αλατα του νερου - ειναι βαριά και δεν εξατμίζονται) οποτε πάει προς λογική πλασίμπο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Getta Robo είπε

Τοξικοτητα σε πολλες οικογενειες φυτων υφισταται και ειναι αποδεδειγμενο. Οπως και οτι τα ποσοστα χλωριου της ΕΥΔΑΠ ειναι υψηλα για αυτα.  Αν δεν υπαρχει απολυτως κινδυνος τωρα, ο ιδιος αναφερεις τις γαρδενιες.... οπου και φυσικα ειναι απο αυτα.

Τοξικοτητα απο το χλωριο του νερου της ΕΥΔΑΠ ισως παρουσιαστει οχι σε πολλα, αλλα σε ελαχιστο ως μηδαμινο αριθμο φυτων. Στη συντριπτικη πλειοψηφια των φυτων δεν υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει καμια απολυτως τοξικοτητα.

Επομενως το θεμα δεν σηκωνει την παραμικρη γενικευση. Αν θες να μιλησεις ή να δωσεις συμβουλη για καποιο συγκεκριμενο φυτο, ασφαλως μπορεις να το αναφερεις αν ανηκει σε αυτη την κατηγορια. Αν μιλας ομως γενικα για φυτα ..του μπαλκονιου ή του κηπου δεν μπορεις να αναφερεις για τοξικοτητες κλπ γιατι παραπληροφορεις...

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/4/2019 στις 10:25 ΜΜ, isay είπε

Πρώτον το νερο από αφυγραντήρα ή κλιματιστικό δεν ειναι απιονισμένο. Είναι νερό της ατμόσφαιρας, "εμπλουτισμένο" με σκόνη κλπ στοιχεία που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. 

Αν και παλιό post, είπα να επανέλθω (μιας και κάτι έψαχνα σχετικό) και να αφήσω αυτό εδώ, από τον επίσημο ιστότοπο της inventor. Πιθανότατα να φανεί χρήσιμο σε κάποιους. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Απλά γεμίζετε έναν κουβά δίπλα από την τουαλέτα και κάθε τόσο θα γλιτώνετε 1 καζανάκι (οικονομικό και οικολογικό).

Για το αυτοκίνητο, 4λιτρο με 0,80€ μία φορά τον χρόνο μαζί με συμπυκνωμένο για τζάμια.

Τα φυτά δεν τα πολυενδιαφέρει το είδος του νερού (όπως αναφέρθηκε).

Όσο για το σίδερο, κρίμα δεν είναι να πετάς τέτοιο νερό σε καθαρά ρούχα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...