Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 hours ago, crom251 said:

Η συγκεκριμενη σελιδα που παραθετεις παντως, οπως σωστα τονισε και ο Gregory_House, δεν  στηριζει απολυτως τιποτα απο αυτα που λες.

Η σελιδα απλα αναφερει καποια γενικα συμπτωματα που προκυπτουν σε φυτα οταν η συγκεντρωση του χλωριου φτανει σε επιπεδα τοξικοτητας. Οπως βεβαιως αναφερει και συμπτωματα και για την αντιθετη περιπτωση, οταν δηλαδη υπαρχει τροφοπενια χλωριου, δηλαδη τα επιπεδα χλωριου ειναι πολυ χαμηλα...

Αναφερεσαι για την τοξικοτητα η για κατι αλλο; Την συγκεκριμενη σελιδα την παραθεσα για τα φαινομενα τοξικοτητας χλωριου, οπου τα βλεπω καθημερινα σε διαφορες οικογενειες φυτων. Απο Φοινικοειδη μεχρι σολανωδη και ορχιδεες. Τα συμπτωματα ειναι εμφανη και ξερω να τα ξεχωριζω, αν θες τωρα πηγες για την τοξικοτητα του χλωριου γενικοτερα δες πχ εδω.
Απο εκει και περα, περι ποσοστα χλωριου και τοξικοτητας απο την ΕΥΔΑΠ δεν εχω να παραθεσω. Σε συζητησεις και παραδειγματα με πειραματα που εχω παρακολουθησει στο ΓΠΑ παντως, ξερω πως οι συγκεντρωσεις ειναι μεγαλες. Για απλη χρηση, οπως πχ κηπο με αυτοματο ποτισμα η και με μανικα, υπαρχουν φιλτρα ενεργου ανθρακα για αυτο το σκοπο.
Βεβαιως υφισταται και τροφοπενια χλωριου, ειναι αλλωστε απο τα απαραιτητα μικροστοιχεια για την αναπτυξη των φυτων. Οχι ομως και στους αριθμους που εχει πχ το νερο της ΕΥΔΑΠ στην Αθηνα.

Για την ποιοτητα του νερου σε αλλες περιοχες, οπως ο ΔΕΗΑΣ, βλεπεις τα ιζηματα των αλατων σε ενα ποτηρι μετα απο λιγα λεπτα. Δεν εχω βγαλει και φωτογραφιες να το στηριξω, ετσι ειναι η κατασταση εκει.

Περι ακαταλληλοτητας / καταλληλοτητας του νερου απο τους αφρυγαντυρες εχει ηδη απαντηθει στο θεμα και το ιδιο διαβαζω σε διαφορες πηγες. Με εξαιρεσεις πχ να υπαρχουν παθογονα στο σωμα του κλιματισμου, και να γινεται υπερβολικη αρδευση δεν υπαρχει προβλημα.
Απο εκει και περα, πραγματι χρειαζεται λιπανση και προσθηκη θρεπτικων συστατικων οπου δεν θα μπορει να προσλαβει ενα φυτο. Το αναφερω και παραπανω.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Getta Robo είπε

Αναφερεσαι για την τοξικοτητα η για κατι αλλο;

Αναφερομαι στο συγκεκριμενο link που παρεθεσες, το οποιο δεν λεει απολυτως τιποτα και ειναι εντελως ασχετο με την συζητηση που εχετε (κατα ποσο δηλαδη το νερο της ΕΥΔΑΠ δημιουργει τοξικοτητα χλωριου στα φυτα ή ειναι επικίνδυνο για ανθρωπινη καταναλωση).

Περα απο αυτο, το θεμα του χλωριου δεν ειναι τοσο απλο, ωστε να βγει ...ενας κανονας. Υπαρχουν κατηγοριες φυτων π.χ. που ειναι πολυ ευαίσθητες στο χλωριο, υπαρχουν αλλες που ειναι ανθεκτικες, αλλες που ειναι ανεκτικες και αλλες που θελουν χλωριο και σκοπιμως τις λιπαινουμε επιπλεον με χλωριουχα λιπασματα.

Να λες επομενως γενικα πως το χλωριο κανει ''κακο'', ή πως η συγκεντρωση χλωριου του νερου της ΕΥΔΑΠ ειναι υψηλη και δημιουργει προβλημα, χωρις να εξετασεις εις βαθος την καθε περιπτωση (απο την συσταση του εδαφους, το ειδος του φυτου, ως την συγκεντρωση χλωριου στο νερο κλπ) ειναι το λιγοτερο λαθος.

Δημοσ.
Just now, crom251 said:

Αναφερομαι στο συγκεκριμενο link που παρεθεσες, το οποιο δεν λεει απολυτως τιποτα και ειναι εντελως ασχετο με την συζητηση που εχετε (κατα ποσο δηλαδη το νερο της ΕΥΔΑΠ δημιουργει τοξικοτητα χλωριου στα φυτα ή ειναι επικίνδυνο για ανθρωπινη καταναλωση).

Περα απο αυτο, το θεμα του χλωριου δεν ειναι τοσο απλο, ωστε να βγει ...ενας κανονας. Υπαρχουν κατηγοριες φυτων π.χ. που ειναι πολυ ευαίσθητες στο χλωριο, υπαρχουν αλλες που ειναι ανθεκτικες, αλλες που ειναι ανεκτικες και αλλες που θελουν χλωριο και σκοπιμως τις λιπαινουμε επιπλεον με χλωριουχα λιπασματα.

Να λες επομενως γενικα πως το χλωριο κανει ''κακο'', ή πως η συγκεντρωση χλωριου του νερου της ΕΥΔΑΠ ειναι υψηλη και δημιουργει προβλημα, χωρις να εξετασεις εις βαθος την καθε περιπτωση (απο την συσταση του εδαφους, το ειδος του φυτου, ως την συγκεντρωση χλωριου στο νερο κλπ) ειναι το λιγοτερο λαθος.

Το συγκεκριμενο το παρεθεσα για την τοξικοτητα χλωριου, οχι για τις μετρησεις πχ της ΕΥΔΑΠ. Δεν εχω προχειρες διευθυνσεις με αναλυσεις/ερευνες επι αυτου, συζητησεις και αναλυσεις οπως και ημεριδες που εχω παραβρεθει.

Δεν διαφωνω καπου σε αυτα, περαν του οτι τονισα παραπανω πως στο νερο της ΕΥΔΑΠ εχει πολυ υψηλες συγκεντρωσεις χλωριου για πολλες οικογενειες φυτων. Για τα υπολοιπα που αναφερει για το νερο του αφγρυγαντηρα απαντηθηκαν επισης παραπανω.

Μιλησα συγκεκριμενα για την περιεκτικοτητα του χλωριου και την τοξικοτητα που προκαλει σε πολλα φυτα, διαβασε καλυτερα αυτα που εγραψα.Και πιο συγκεκριμενα, πως μεγαλυτερες πιθανοτητες προβληματος θα εχει για το ποτισμα με το νερο της ΕΥΔΑΠ και τα ποσοστα χλωριου που εχει, παρα με το να ποτιζει με το νερο του αφρυγαντυρα. Το ποιος ειναι λαθος η οχι δες επισης παραπανω και πηγες που παρεθεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

περαν του οτι τονισα παραπανω πως στο νερο της ΕΥΔΑΠ εχει πολυ υψηλες συγκεντρωσεις χλωριου για πολλες οικογενειες φυτων. 

Αυτο που λες ωστοσο εξακολουθει να ειναι εντελως αυθαίρετο.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, crom251 said:

Αυτο που λες ωστοσο εξακολουθει να ειναι εντελως αυθαίρετο.

Δεν εχω να προσθεσω καποια πηγη αν και με ενδιαφερει να δω τις μετρησεις που εχουν γινει, το αν το συμπερασμα μου ειναι λαθος η οχι μπορεις να το διαπιστωσεις σε πολλους κηπους και μπαλκονια στην Αθηνα η και απο ανθρωπους που χρησιμοποιουν φιλτρα για το ποτισμα, οπως εχουμε και στην Ελλαδα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δεν εχω να προσθεσω καποια πηγη αν και με ενδιαφερει να δω τις μετρησεις που εχουν γινει, το αν το συμπερασμα μου ειναι λαθος η οχι μπορεις να το διαπιστωσεις σε πολλους κηπους και μπαλκονια στην Αθηνα η και απο ανθρωπους που χρησιμοποιουν φιλτρα για το ποτισμα, οπως εχουμε και στην Ελλαδα.

Πιστευω αντιλαμβανεσαι πως η παραπομπη σε ...κηπους και μπαλκονια δεν αποτελει σοβαρη στηριξη της θεσης σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, crom251 said:

Πιστευω αντιλαμβανεσαι πως η παραπομπη σε ...κηπους και μπαλκονια δεν αποτελει σοβαρη στηριξη της θεσης σου.

Δεν ειμαι σιγουρος τι υπονοεις, αν πιστευεις τωρα πως ας πουμε η περιεκτικοτητα χλωριου που εχουμε εμεις στην Αθηνα απο την ΕΥΔΑΠ ειναι μια χαρα για ολα τα φυτα, δικαιωμα σου.

Επεξ/σία από Getta Robo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δεν ειμαι σιγουρος τι υπονοεις, αν πιστευεις τωρα πως ας πουμε η περιεκτικοτητα χλωριου που εχουμε εμεις στην Αθηνα απο την ΕΥΔΑΠ ειναι μια χαρα για ολα τα φυτα, δικαιωμα σου.

Τι πιστευω εγω και τι πιστευεις εσυ δεν εχει απολυτως καμια σημασια.

Με μια προχειρη αναζητηση παντως βρηκα αυτο.

Και συμφωνα με αυτο, με μια γρηγορη ματια που του εριξα, δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα σε γενικες γραμμες.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
2 minutes ago, crom251 said:

Τι πιστευω εγω και τι πιστευεις εσυ δεν εχει απολυτως καμια σημασια.

Με μια προχειρη αναζητηση παντως βρηκα αυτο.

Και συμφωνα με αυτο δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα.

Οχι δεν εχει σημασια το τι πιστευει ο καθενας αλλα το τι συμβαινει.

Το τι προβλημα υπαρχει το ειπαμε παραπανω.

Σε λιγο θα βγει και πιο αγνο της ΕΥΔΑΠ και απο παρθενα πηγη βουνου..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Οχι δεν εχει σημασια το τι πιστευει ο καθενας αλλα το τι συμβαινει.

Το τι προβλημα υπαρχει το ειπαμε παραπανω.

Σε λιγο θα βγει και πιο αγνο της ΕΥΔΑΠ και απο παρθενα πηγη βουνου..

Ok νομιζω αρκετα το τραβηξαμε. Συζητηση ...καφενειου, προτιμω να παω να την κανω στο καφενειο.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
Just now, crom251 said:

Ok νομιζω αρκετα το τραβηξαμε. Για συζητηση ...καφενειου, προτιμω να παω στο καφενειο.

Καλη συνεχεια, θα συμφωνησω μαζι σου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Καλη συνεχεια, θα συμφωνησω μαζι σου. 

Καλη συνεχεια και σε εσενα. Και αν βρεις κατι που στηριζει τα λεγομενα σου, εδω ειμαστε να συνεχισουμε.

Δημοσ.
6 minutes ago, crom251 said:

Καλη συνεχεια και σε εσενα. Και αν βρεις κατι που στηριζει τα λεγομενα σου, εδω ειμαστε να συνεχισουμε.

Ναι βεβαιως, περιμενω αντιστοιχως παραδειγματα πως διαφορα καλλωπιστικα φυτα δεν εχουν κανενα προβλημα με το δικτυο της ΕΥΔΑΠ, και πχ οι τοξικοτητες χλωριου που εχω στο μπαλκονι επειδη δεν εχω τωρα φιλτρο ανθρακα, ειναι αυθαιρετη ιδεα μου και οχι πραγματικοτητα πχ.

Δημοσ.

Από το υπολλειματικό χλώριο στο πόσιμο νερό, όχι μόνο κανένας δεν παθαίνει τίποτα, αλλά είναι και οφέλημο τόσο για τον άνθρωπο όσο για τα ζώα και τα φυτά. Μας προστετεύει όλους από 100δες μολύνσεις (ιούς και βακτήρια). Επίσης το χλώριο βοηθά τα φυτά να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη ξηρασία. Πρόβλημα υπάρχει μόνο αν προκύψουν τα οργανικά παραπροϊόντα της χλωρίωσης (THMs, HAAs, ΗΑΝs). Πιο πιθανόν αυτά υπάρχουν στις πισίνες. Οπότε μη μπαίνετε και μη ποτίζετε τα φυτά σας με νερό πισίνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Ναι βεβαιως, περιμενω αντιστοιχως παραδειγματα πως διαφορα καλλωπιστικα φυτα δεν εχουν κανενα προβλημα με το δικτυο της ΕΥΔΑΠ, και πχ οι τοξικοτητες χλωριου που εχω στο μπαλκονι επειδη δεν εχω τωρα φιλτρο ανθρακα, ειναι αυθαιρετη ιδεα μου και οχι πραγματικοτητα πχ.

Εγω στο μπαλκονι μου γιατι δεν εχω τοξικοτητες χλωριου στα καλλωπιστικα μου, ενω ποτιζω με το νερο της ΕΥΔΑΠ? Εκτος και αν εχει συνωμοτήσει η ΕΥΔΑΠ εναντιον σου και σου βαζει επιπλεον χλωριο για να σου καψει τα φυτα... 😀

Μην συνεχιζεις να εκτιθεσαι.

Η αναλυση νερου που παρεθεσα παραπανω, δεν μπορει να δημιουργησει τοξικοτητα χλωριου ακομα και στα πιο ευαισθητα φυτα. Αντε στην τελικη ας σου βγαλω εκτος τα υπερβολικα ευαισθητα οπως γαρδενια κλπ.

Αν εχεις ωστοσο καποια αλλη αναλυση που δειχνει διαφορετικα αποτελεσματα, ευχαριστως να την δουμε. Τα ...μπαλκονια, τους κηπους και τις προσωπικες αβασιμες και αυθαιρετες γνωμες, οπως σου ειπα και πριν, καλυτερα αστα για κανενα καφενειο..

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...