txcellas Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Γνωρίζεται αν κανει καλο η κακο αντιστοιχα το ποτισμα ενος φυτού με νερο προερχομενο απο αφυγραντηρα (η κλιματιστικο);
Silverage Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Νομίζω το απιονισμένό νερό τραβάει όλα τα συστατικά απο το χώμα.
isay Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, txcellas είπε Γνωρίζεται αν κανει καλο η κακο αντιστοιχα το ποτισμα ενος φυτού με νερο προερχομενο απο αφυγραντηρα (η κλιματιστικο); Πρώτον το νερο από αφυγραντήρα ή κλιματιστικό δεν ειναι απιονισμένο. Είναι νερό της ατμόσφαιρας, "εμπλουτισμένο" με σκόνη κλπ στοιχεία που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Σίγουρα ειναι πιο "ελαφρύ" από της βρύσης, αλλά σιγουρα οχι απιονισμένο. Είναι σαν το βρόχινο νερό που συλλέγεις σε δεξαμένη. ΑΝ τώρα ήταν απιονισμένο (όπως βγαίνει απο ειδικά μηχανήματα) απλά θα ζοριζες λιγο το φυτό γιατί θα επηρεαζες σημαντικά το ph του χώματος (αναλογα βέβαια με την ποσοτητα νερου που έριχνες Δευτερον τα φυτά, πέρα απο το νερο, χρειάζονται διαφορα συστάτικά, (ακομα και άλατα) τα οποια τα τραβάνε απο το χώμα. Τουτέστιν είναι πολύ πιο σημαντικό να του βάζεις λίγο λίπασμα/κοπρια παρά να ασχολείσαι με τι ειδους νερό τα ποτίζεις. Με δυο λόγια, εφόσον δεν βάζεις καθαρά απιονισμένο νερο, σκασίλα του φυτού τι νερό του βάζεις. 6 1
Getta Robo Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 3 hours ago, txcellas said: Γνωρίζεται αν κανει καλο η κακο αντιστοιχα το ποτισμα ενος φυτού με νερο προερχομενο απο αφυγραντηρα (η κλιματιστικο); Εχουνε γινει διαφορα πειραματα ανα τα χρονια και δεν υπαρχει προβλημα. Παραδειγμα. Ειναι επιχειρηση-εστιατοριο που εχει την μοναδα του κλιματιστικου τους να ποτιζει ενα παρτερι, οπου εκει εχουν κατι μπανανες. Επειδη τους προσφερει διαρκως νερο και υγρασια, ειναι απο τις μεγαλυτερες που εχω δει στην Αθηνα. Σε πολλες περιπτωσεις, ενδεικνυται να ποτιζεις ετσι αντι για νερο βρυσης. Εχουμε αρκετα αλατα και χλωριο στην Ελλαδα, οπου προκαλουν προβληματα σε παρα πολλα φυτα. 1
Gregory_House Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Απιονισμένο νερό για κανένα λόγο (ειδικά σε γλάστρες), αργά η γρήγορα θα δημιουργηθεί θέμα λόγω της ωσμωτικής πίεσης ανάμεσα στο ενδοκυττάριο υδατικό περιβάλλον και το απαλλαγμένο από τα χρήσιμα ιόντα και θρεπτικά νερό του χώματος, το οποίο (χοντρικά και εκλαϊκευμένα μιλώντας) θα καταλήξει να τα "τραβάει" μέσα από τις ρίζες. Νερό κλιματιστικού-αφυγραντήρα δεν είμαι βέβαιος για το αν ειναι κατάλληλο (καθώς δεν ξέρω κατά πόσο είναι πλήρως απαλλαγμένα από ιόντα), δεν θέλω να πω κάποια μπούρδα, ωστόσο θα μπορούσες να το αναμειγνύεις με νερό βρύσης σε αναλογία 50-50 ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα και με βεβαιότητα για τη δεύτερη περίπτωση, ανυπομονώ να μάθω κι εγώ! Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από Gregory_House 4
green gordon Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Gregory_House είπε αργά η γρήγορα θα δημιουργηθεί θέμα λόγω της οσμωτικής πίεσης ανάμεσα στο ενδοκυττάριο υδατικό περιβάλλον και το απαλλαγμένο από τα χρήσιμα ιόντα και θρεπτικά νερό του χώματος, το οποίο (χοντρικά και εκλαϊκευμένα μιλώντας) θα καταλήξει να τα "τραβάει" μέσα από τις ρίζες. 1
Getta Robo Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 9 hours ago, Gregory_House said: Απιονισμένο νερό για κανένα λόγο (ειδικά σε γλάστρες), αργά η γρήγορα θα δημιουργηθεί θέμα λόγω της οσμωτικής πίεσης ανάμεσα στο ενδοκυττάριο υδατικό περιβάλλον και το απαλλαγμένο από τα χρήσιμα ιόντα και θρεπτικά νερό του χώματος, το οποίο (χοντρικά και εκλαϊκευμένα μιλώντας) θα καταλήξει να τα "τραβάει" μέσα από τις ρίζες. Μεγαλυτερο προβλημα υπαρχει με το δικτυο πχ της ΕΥΔΑΠ και την τοξικοτητα αλατων και χλωριου, παρα το ενδεχομενο προβλημα απο αποιονισμενο νερο.
Gregory_House Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, green gordon είπε Ναι, αυτό είναι το φυσικό φαινόμενο της ώσμωσης, δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί η -πανέξυπνη και πολύ χρήσιμη, ομολογουμένως- ειρωνία σου, ρε τύπε. 4 ώρες πριν, Getta Robo είπε Μεγαλυτερο προβλημα υπαρχει με το δικτυο πχ της ΕΥΔΑΠ και την τοξικοτητα αλατων και χλωριου, παρα το ενδεχομενο προβλημα απο αποιονισμενο νερο. Μια χαρά είναι το νερό της ΕΥΔΑΠ, ποια τοξικότητα των αλάτων? Ποια συγκεκριμένα άλατα -τα οποία βρίσκονται στο νερό της ΕΥΔΑΠ- εσύ θεωρείς τοξικά? Μη λέμε ό,τι να 'ναι επειδή έχουμε πάθει γκαγκά από τις διαφημίσεις του γέρου με το "ολύμπιο νερό". Το χλώριο προφανώς δεν είναι ό,τι καλύτερο, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τείνει να εξαφανιστεί σαν πρακτική η χλωρίωση του νερού, αλλά στις συγκεντρώσεις που απαντάται δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στους ανθρώπους, πόσο μάλλον στα φυτά... Το απιονισμένο νερό γενικά να ξέρετε πως δεν ενδείκνυται για τους ζωντανούς οργανισμούς, τα "άλατα" του νερού, σε συγκεντρώσεις όπως της ΕΥΔΑΠ ή του εμφιαλωμένου νερού, είναι πολύτιμα και προσφέρουν ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και λοιπά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θρεπτικά στοιχεία. Αν πραγματοποιείται καλή και τακτική λίπανση σε ένα χωράφι/φυτό, τότε εκτιμώ πως ίσως να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το νερό του αιρκοντίσιον και του αφυγραντήρα. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από Gregory_House 2 1
Getta Robo Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 25 minutes ago, Gregory_House said: Μια χαρά είναι το νερό της ΕΥΔΑΠ, ποια τοξικότητα των αλάτων? Ποια συγκεκριμένα άλατα -τα οποία βρίσκονται στο νερό της ΕΥΔΑΠ- εσύ θεωρείς τοξικά? Μη λέμε ό,τι να 'ναι επειδή έχουμε πάθει γκαγκά από τις διαφημίσεις του γέρου με το "ολύμπιο νερό". Το χλώριο προφανώς δεν είναι ό,τι καλύτερο, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τείνει να εξαφανιστεί σαν πρακτική η χλωρίωση του νερού, αλλά στις συγκεντρώσεις που απαντάται δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στους ανθρώπους, πόσο μάλλον στα φυτά... Το απιονισμένο νερό γενικά να ξέρετε πως δεν ενδείκνυται για τους ζωντανούς οργανισμούς, τα "άλατα" του νερού, σε συγκεντρώσεις όπως της ΕΥΔΑΠ ή του εμφιαλωμένου νερού, είναι πολύτιμα και προσφέρουν ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και λοιπά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θρεπτικά στοιχεία. Αν πραγματοποιείται καλή και τακτική λίπανση σε ένα χωράφι/φυτό, τότε εκτιμώ πως ίσως να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το νερό του αιρκοντίσιον και του αφυγραντήρα. Ειναι συζητησιμο για το ποσο μια χαρα ειναι για την ανθρωπινη καταναλωση το νερο της Αττικης, τα επιπεδα του χλωριου ειναι υψηλα. Περι τοξικοτητας χλωριου λοιπον σε παρεπεμπω σε αντιστοιχες πηγες. http://www.plantsdb.gr/general-cultivation/fertilizing/457-nutrient-deficiencies-and-toxicity#Chloride Για αλατων τωρα, λανθασμενα αναφερω της ΕΥΔΑΠ, στο νομο Κορινθιας παντως που εχουμε υδρευση απο την ΔΕΗΑΣ, τα πραγματα ειναι ασχημα. Για την τοξικοτητα αλατων σε παραπεμπω επισης στη παραπανω σελιδα, υπαρχουν φυσικα παρα πολυ περισσοτερες επι αυτου αν θες να το ψαξεις. Δεν ξερω τι ειναι ο γερος με το ολυμπιο νερο, μπορεις ομως να διαβασεις αρθρα πανω σε μελετες με το ποσιμο νερο που υπαρχει στην Αθηνα, η και φυσικα σε πολλες αλλες πολεις, και να δεις τι προβληματα υπαρχουν με την ποιοτητα του. Ολες οι σοβαρες μοναδες -και οχι μονο- παντως χρησιμοποιουν διαφορες μεθοδους και τεχνικες ωστε να φιλτραρουν τα αλατα και το χλωριο απο το νερο που ειναι προβλημα στα φυτα. Για τα τελευταια που γραφεις τωρα, περαν του οτι μπορεις να διακρινεις πολυ ευκολα την τοξικοτητα χλωριου που εχουν παρα πολλα ειδη φυτων στην Αθηνα, μπορεις επισης να μιλησεις με ανθρωπους που κανουν ερευνα επι αυτου να σε διαφωτισουν περαιτερω. Εχω παρακολουθησει καποια πειραματα και συζητησει με ανθρωπους που ασχολουνται και ναι υπαρχει ζητημα με τα ποσοστα χλωριου στο ποσιμο νερο, τουλαχιστον στην Αττικη. Η λιπανση ειναι σχεδον απαραιτητη, ειτε σε κηπο ειτε σε φυτοδωματα κτλ, και πραγματι σε μοναδες που χρησιμοποιουν αποιονισμενο νερο, κανουν χρηση υδροδιαλλυτων ορυκτων και εκχυλισματων. Ο φιλος ομως παραπανω που χρησιμοποιει νερο ατμοσφαιρας ειναι διαφορετικη περιπτωση, δεν μιλαμε για μοναδα που εκμεταλευεται και θα χρειαζοταν συγκεκριμενη μελετη βαση των αναγκων του, οποτε ειναι και ανουσιο το να αναλυθει εις βαθος για συγκεκριμενα μοντελα. Υποθετικο προβλημα στη περιπτωση που πχ ποτιζει διαρκως ας πουμε με ενα σωληνα με το νερο απο το σωμα, ειναι οι σειψειρυζιες ειδικα σε περιπτωση που δεν αποστραγιζει καλα το υποστρωμα των φυτων του, αλλα και φυσικα τα ειδη των φυτων μπορει να μην ανεχθουν τα συγκεκριμενα ποσοστα υγρασιας που τους παρεχεται.
liakjim Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Ήταν ο μόνος τρόπος για να σώσω την αρέκα μου που υπέφερε από το πολύ σκληρό νερό του Ωρωπού. Από τότε που ξεκίνησα να την ποτίζω με απιονισμένο, το φυτό ξεκιτρίνησε. Βασικά ακολούθησα την συμβουλή εδώ http://fytoriakentia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=144 2
Gregory_House Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 28/4/2019 στις 6:19 ΜΜ, Getta Robo είπε Ειναι συζητησιμο για το ποσο μια χαρα ειναι για την ανθρωπινη καταναλωση το νερο της Αττικης, τα επιπεδα του χλωριου ειναι υψηλα. Περι τοξικοτητας χλωριου λοιπον σε παρεπεμπω σε αντιστοιχες πηγες. http://www.plantsdb.gr/general-cultivation/fertilizing/457-nutrient-deficiencies-and-toxicity#Chloride Για αλατων τωρα, λανθασμενα αναφερω της ΕΥΔΑΠ, στο νομο Κορινθιας παντως που εχουμε υδρευση απο την ΔΕΗΑΣ, τα πραγματα ειναι ασχημα. Για την τοξικοτητα αλατων σε παραπεμπω επισης στη παραπανω σελιδα, υπαρχουν φυσικα παρα πολυ περισσοτερες επι αυτου αν θες να το ψαξεις. Δεν ξερω τι ειναι ο γερος με το ολυμπιο νερο, μπορεις ομως να διαβασεις αρθρα πανω σε μελετες με το ποσιμο νερο που υπαρχει στην Αθηνα, η και φυσικα σε πολλες αλλες πολεις, και να δεις τι προβληματα υπαρχουν με την ποιοτητα του. Ολες οι σοβαρες μοναδες -και οχι μονο- παντως χρησιμοποιουν διαφορες μεθοδους και τεχνικες ωστε να φιλτραρουν τα αλατα και το χλωριο απο το νερο που ειναι προβλημα στα φυτα. Για τα τελευταια που γραφεις τωρα, περαν του οτι μπορεις να διακρινεις πολυ ευκολα την τοξικοτητα χλωριου που εχουν παρα πολλα ειδη φυτων στην Αθηνα, μπορεις επισης να μιλησεις με ανθρωπους που κανουν ερευνα επι αυτου να σε διαφωτισουν περαιτερω. Εχω παρακολουθησει καποια πειραματα και συζητησει με ανθρωπους που ασχολουνται και ναι υπαρχει ζητημα με τα ποσοστα χλωριου στο ποσιμο νερο, τουλαχιστον στην Αττικη. Η λιπανση ειναι σχεδον απαραιτητη, ειτε σε κηπο ειτε σε φυτοδωματα κτλ, και πραγματι σε μοναδες που χρησιμοποιουν αποιονισμενο νερο, κανουν χρηση υδροδιαλλυτων ορυκτων και εκχυλισματων. Ο φιλος ομως παραπανω που χρησιμοποιει νερο ατμοσφαιρας ειναι διαφορετικη περιπτωση, δεν μιλαμε για μοναδα που εκμεταλευεται και θα χρειαζοταν συγκεκριμενη μελετη βαση των αναγκων του, οποτε ειναι και ανουσιο το να αναλυθει εις βαθος για συγκεκριμενα μοντελα. Υποθετικο προβλημα στη περιπτωση που πχ ποτιζει διαρκως ας πουμε με ενα σωληνα με το νερο απο το σωμα, ειναι οι σειψειρυζιες ειδικα σε περιπτωση που δεν αποστραγιζει καλα το υποστρωμα των φυτων του, αλλα και φυσικα τα ειδη των φυτων μπορει να μην ανεχθουν τα συγκεκριμενα ποσοστα υγρασιας που τους παρεχεται. Πως να σε πάρει κανείς στα σοβαρά όταν μιλάς χωρίς τεκμηρίωση των λεγομένων σου ποτέ, πέραν των ορθογραφικών (σειψειρυζιες, αποστραγιζει κλπ)? Μιλάς για υψηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό της Αττικής με βεβαιότητα αυθεντίας. Που είναι οι πηγές σου γι' αυτό; Υπάρχουν; Το άκουσες από κάναν καφενόβιο στο μαγαζί με τη μπανανιά που λες πιο πάνω; Μου έβαλες ένα ψωρολίνκ που αναφέρει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν διάφορες ανισορροπίες στη χημική σύσταση του εδάφικού νερού και μου το χρησιμοποιείς σαν πηγή(?). Πηγή για τι; Σε συγκεντρώσεις χλωρίου και αλάτων (που αμφιβάλλω για το αν ξέρεις καν τι είναι, ή απλώς σου είπε κάποιος ότι είναι "κακά" και "τοξικά") φυσιολογικές, όπως αυτές των δικτύων με πόσιμο νερό (για την ΕΥΔΑΠ μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, που υδροδοτεί εκατομμύρια ανθρώπους, όχι για κάποιο χωριό) δεν υπάρχει κίνδυνος. Δεν με ενδιαφέρει τι σου "είπανε κάποιοι ειδικοί από το χωριό". Το να μεταφέρεις άκριτα ότι ακούς, χωρίς να το έχεις σπουδάσει, και μάλιστα να επιμένεις γι' αυτό, συνιστά την επιτομή της ανοησίας και της ημιμάθειας. Φαντάζομαι θα θεωρείς ότι και τα εμβόλια είναι "κακά" και "τοξικά", με την ίδια λογική. Τέλος, επίσης για τον νομό κορινθίας, μου αναφέρεις με σιγουριά ότι τα πράγματα "είναι άσχημα". Είναι πολύ πιθανό, αλλά θα ήθελα πολύ να δω την έρευνα που το πιστοποιεί αυτό. Δυστυχώς όταν μου μιλάς με σιγουριά για "τοξικά άλατα", με κάνεις να μην σε εμπιστεύομαι ιδιαίτερα όσον αφορά τις επιστημονικές σου γνώσεις. Το αυστηρό ύφος δεν πάει στα όσα λες, αλλά στην αλαζονεία και τη βεβαιότητα που επιδεικνύεις, ενώ δεν θα έπρεπε, κρίνοντας από την ημιμάθεια που σε διακατέχει. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από Gregory_House 2
Getta Robo Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 1 minute ago, Gregory_House said: Πως να σε πάρει κανείς στα σοβαρά όταν μιλάς χωρίς τεκμηρίωση των λεγομένων σου ποτέ, πέραν των ορθογραφικών (σειψειρυζιες, αποστραγιζει κλπ)? Δεν εχω να προσθεσω κατι, οταν εχω αντιπαραθεση στα πλαισια του μονολογου. Και κλασικα θα παει και στα ορθογραφικα, πολυ τυπικο. Το τι πιστευεις και τα σχολια που κανεις για τις πηγες μου δειχνουν πολλα πραγματα και δεν ασχολουμαι με τετοια ατομα. Μπορεις φυσικα να πιστευεις οτιδηποτε θες, οχι φυσικα ομως πως εχουν και υποσταση. Καλη συνεχεια,
isay Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 19 ώρες πριν, Gregory_House είπε Απιονισμένο νερό για κανένα λόγο (ειδικά σε γλάστρες), αργά η γρήγορα θα δημιουργηθεί θέμα λόγω της ωσμωτικής πίεσης ανάμεσα στο ενδοκυττάριο υδατικό περιβάλλον και το απαλλαγμένο από τα χρήσιμα ιόντα και θρεπτικά νερό του χώματος, το οποίο (χοντρικά και εκλαϊκευμένα μιλώντας) θα καταλήξει να τα "τραβάει" μέσα από τις ρίζες. Νερό κλιματιστικού-αφυγραντήρα δεν είμαι βέβαιος για το αν ειναι κατάλληλο (καθώς δεν ξέρω κατά πόσο είναι πλήρως απαλλαγμένα από ιόντα), δεν θέλω να πω κάποια μπούρδα, ωστόσο θα μπορούσες να το αναμειγνύεις με νερό βρύσης σε αναλογία 50-50 ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα και με βεβαιότητα για τη δεύτερη περίπτωση, ανυπομονώ να μάθω κι εγώ! Ώσμωση στην ακραία μορφή που περιγράφεις, θα έχεις αν γεμίσεις ένα δοχείο απιονισμένο νερό, βαλεις απευθείας μέσα τις ρίζες του φυτου (σκέτες) και το αφήσεις εκει. Ο λόγος είναι οτι το ph του απιονισμένου νερου θα ειναι 6,5-7,5 και τα φυτά ΔΕΝ έχουν μάθει (το δικό τους dna) να ευδοκιμούν σε τέτοια νουμερα ph, γιατί έχουν μάθει να ζουν σε χώμα, το οποιο εμπεριέχει διαφορα αλλα συστατικά και αλλάζει το ph. Συνοπτικά είτε βάλεις απιονισμένο ή βρόχινο ή βρύσης νερό, ψιλο-σκασίλα του του φυτου, εφόσον αυτό το νερο το βάζεις στο χώμα και δεν "πνίγεις" το φυτό. Το νερό από κλιματιστικά/αφυγραντήρες ειναι σαν το βρόχινο, που εχει ph περιπου στο 5,5 ειναι πολύ πιο κοντά στα νουμερα που εχουν μάθει να ζουν τα φυτα. Αμα ειδικά το ρίχνεις μεσα και στο χώμα του σε λογικές ποσότητες, το φυτό θα ευδοκιμήσει γιατί περα από το πιο "ποιοτικό για αυτό νερό", ειναι απαλλαγμένο απο χημικές ενώσεις χλωρίου, χαλκού, κλπ μεταλων που έχουν οι σωλήνες ύδρευσης. Το ιδιο πάνω κάτω ισχύει και για τον άνθρωπο. Αν πιεις μια γουλιά απιονισμένο, δεν θα πάθεις τιποτα, γιατί το στομάχι και το σώμα σου θα το ρυθμίσουν αμέσως. Αν όμως πιεις μονοκοπανιάς ένα ολοκληρο μπουκάλι, θα δεις τους ηλεκτρολύτες του να βαράνε μπιέλα. Το βρόχινο όμως νερο ειναι μια χαρα και το σώμα σου το δέχεται μια χαρα, ακομα και σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό μπορεις να το κατανοήσεις και με την απλή λογική. Το σώμα μας (πάλι το dna) εχει μάθει να απορρίπτει γευστικά το απιονισμένο (μπλιαχ) και να αποδέχεται με ευχαρίστηση (ειναι γευστικά ανεκτό) το αντίστοιχο βρόχινο. Για αυτό το λόγο αν πιεις νερό από φίλτρο (αυτά που βάζουμε στις βρυσες) σου αρεσει γιατι εχει σχεδιαστεί να δίνει νερό με ph κοντά στο βρόχινο και απαλλαγμένο από χλώριο και αλλα βαριά μέταλλα. Συνοπτικά ... μια χαρά ειναι το νερό από κλιματιστικά/αφυγραντήρες και αμα συνδυαστεί με χώμα ειναι ο ιδανικός συνδυασμός γιατί προσομοιώνει πολύ καλα τις πραγματικες συνθήκες (βροχή στο χώμα). 4 ώρες πριν, liakjim είπε Ήταν ο μόνος τρόπος για να σώσω την αρέκα μου που υπέφερε από το πολύ σκληρό νερό του Ωρωπού. Από τότε που ξεκίνησα να την ποτίζω με απιονισμένο, το φυτό ξεκιτρίνησε. Το συγκεκριμένο φυτό προφανώς ειναι πολύ πιο ευαίσθητο στα ορια του ph, οπως και στις προσμίξεις αυτου. Αν ο ωρωπός εχει πολύ σκληρό νερο, το φυτό σου ζορίζονταν να το στρώσει και παραλληλα "αρρώσταινε" από τις προσμίξεις (αν θυμάμαι καλα στον ωρωπό εχετε πολλές προσμίξεις). Με το να του δώσεις απιονισμένο νερό μεσα σε γλάστρα (το χώμα που εγραψα νωρίτερα) το φυτό βρήκε καλύτερης ποιοτητας νερό, σταμάτησε να ζορίζεται να το "στρώσει" και ζωντάνεψε. Το ιδιο ακριβώς φαινόμενο θα παρατηρουσες αν εβαζες νερο από βροχή/κλιματιστικό/αφυγραντήρα. Να το πάω λιγο παραπέρα. Εχεις σκεφτεί αυτό το νερό, τι κακο κανει σε εσας τους κατοίκους; Αν εγω έβλεπα τα φυτα μου να αρρωσταίνουν, χαλαρα θα επινα εμφιαλωμένο ή θα έβαζα φίλτρα στις βρύσες μου. 1 1
crom251 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Getta Robo είπε Περι τοξικοτητας χλωριου λοιπον σε παρεπεμπω σε αντιστοιχες πηγες. http://www.plantsdb.gr/general-cultivation/fertilizing/457-nutrient-deficiencies-and-toxicity#Chloride Για αλατων τωρα, λανθασμενα αναφερω της ΕΥΔΑΠ, στο νομο Κορινθιας παντως που εχουμε υδρευση απο την ΔΕΗΑΣ, τα πραγματα ειναι ασχημα. Για την τοξικοτητα αλατων σε παραπεμπω επισης στη παραπανω σελιδα, υπαρχουν φυσικα παρα πολυ περισσοτερες επι αυτου αν θες να το ψαξεις. Η συγκεκριμενη σελιδα που παραθετεις παντως, οπως σωστα τονισε και ο Gregory_House, δεν στηριζει απολυτως τιποτα απο αυτα που λες. Η σελιδα απλα αναφερει καποια γενικα συμπτωματα που προκυπτουν σε φυτα οταν η συγκεντρωση του χλωριου φτανει σε επιπεδα τοξικοτητας. Οπως βεβαιως αναφερει και συμπτωματα και για την αντιθετη περιπτωση, οταν δηλαδη υπαρχει τροφοπενια χλωριου, δηλαδη τα επιπεδα χλωριου ειναι πολυ χαμηλα... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από crom251 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα