odys03 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Φίλοι δεν έχω καταλήξει ακόμα σε δεύτερο αυτοκίνητο για την γυναίκα μου, και σκεφτόμουν για Fiat Grande Punto 1.2 βενζίνη 2006-7. Τα βρίσκω μεταξύ 3500-4000 ευρώ, το θέμα είναι δεν ξέρω σε τι πάσχουν, αν κάποιος είχε ή έχει αυτό το αυτοκίνητο ας μας δώσει τις συμβουλές του. Κυκλοφορούν και πολλά Diesel στις ίδιες ή λίγο παραπάνω τιμές αλλά τα φοβάμαι για καμιά γερή βλάβη μη κοστίσει με την μια κανά 2 χιλιάρικα (αντλία κλπ)..... Να ρωτήσω και μερικά πράγματα, η FIAT έβγαζε ταυτόχρονα και το παλιό Punto αυτά τα χρόνια μαζί με το νέο;
terry308 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Είχα του 2002 το απλό , 16v , το άφησα πέρυσι μετά από 350,000χλμ τα 200.000χλμ περίπου με υγραέριο Τα κύρια προβλήματα είναι τα ηλεκτρολογικά του ( γείωση φώτων , συχνά καμένες λάμπες πορείας και πίσω ) και το τιμόνι (με την επιλογή city), έχει 2 αισθητήρες , μέγιστο κοστολόγιο επισκευής 150-200€ , όπου χαλάει ο αισθητήρας και κλειδώνει το τιμόνι (γίνεται μηχανικό) , για εμένα είναι τιμιότατο , αν είσαι και σε περιοχή με φυσικό αέριο , δες και μοντέλο με φ.α. , θα κάνεις πολύ καλή οικονομία και η fiat ειναι από τις πρώτες εταιρείες σε αυτοκίνητα με φ.α.
gia_nnis Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 21 ώρες πριν, odys03 είπε Φίλοι δεν έχω καταλήξει ακόμα σε δεύτερο αυτοκίνητο για την γυναίκα μου, και σκεφτόμουν για Fiat Grande Punto 1.2 βενζίνη 2006-7. Τα βρίσκω μεταξύ 3500-4000 ευρώ, το θέμα είναι δεν ξέρω σε τι πάσχουν, αν κάποιος είχε ή έχει αυτό το αυτοκίνητο ας μας δώσει τις συμβουλές του. Κυκλοφορούν και πολλά Diesel στις ίδιες ή λίγο παραπάνω τιμές αλλά τα φοβάμαι για καμιά γερή βλάβη μη κοστίσει με την μια κανά 2 χιλιάρικα (αντλία κλπ)..... Να ρωτήσω και μερικά πράγματα, η FIAT έβγαζε ταυτόχρονα και το παλιό Punto αυτά τα χρόνια μαζί με το νέο; Ωραια εμφανιση-μεγαλο..! Θα σου ελεγα πρεπει να ειναι βαρυ και που να τραβιξει το 1.2! Κοιταξα ομως τα χαρακτηριστικα και φαινεται οτι ειναι πολυ καλο γι αυτο που ειναι..! Την ροπη την δινει σε σχετικα χαμηλες στροφες..! Δεν ζυγιζει πολυ 1015κιλα και του δινει καταναλωση εντος 7.5λ! Ενταξει καλα εκανες και ανοιξες θεμα στο insomnia αλλα καλυτερα να μπεις και σε κανενα φορουμ της φιατ.. Εγω πρωτο θα εκανα ενα t.drive για να επαιρνα μια εικονα το πως τραβαει..
odys03 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω δει ότι τα Grande Punto κυκλοφορούν πάρα πολύ στην Ελλάδα, και για αυτό ήθελα συμβουλές από χρήστες. Γενικά φαίνεται τίμια πρόταση και φτηνότερα από τα ίδιας κατηγορίας opel corsa, vw polo, ford fiesta της ίδιας εποχής 2006-08. Από ότι διάβασα δεν παρουσιάζουν και το πρόβλημα στο ηλεκτρικό τιμόνι που είχε το προηγούμενο Punto, και πολλοί λένε ότι είναι καλοστημένα και εύκολα στην οδήγηση. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από odys03
gia_nnis Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, odys03 είπε Εχω δει ότι τα Grande Punto κυκλοφορούν πάρα πολύ στην Ελλάδα, και για αυτό ήθελα συμβουλές από χρήστες. Γενικά φαίνεται τίμια πρόταση και φτηνότερα από τα ίδια opel corsa, vw polo, ford fiesta της ίδιας εποχής. Από ότι διάβασα δεν παρουσιάζουν και το πρόβλημα στο ηλεκτρικό τιμόνι που είχε το προηγούμενο Punto, και πολλοί λένε ότι είναι και καλοστημένα και εύκολα στην οδήγηση. Συμφωνω σε οσα λες .. Αλλα γενικα να σε προβληματιζει οταν κατι πεφτει περισσοτερο απο το κανονικο στην μεταπωληση..!!! Τα δεδομενα αλλαξαν.. Δεν πιστευω οτι καποια αυτοκινητα δινονται πιο φθηνα επειδη οι ιδιοκτητες τους τα βαρεθηκαν.. Ενα αμαξι οταν ειναι σχετικα οικονομικο σε ολα του, κραταει καλη μεταπωληση σε σχεση με τα χρονια του..! Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από gia_nnis
paylidis Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πετρέλαιο μη πάρεις. Έχω φίλο που έμπλεξε και γύρω στις 100000 χλμ έριξε σε ένα μήνα 3 χιλιάρικα σε επισκευές στο εν λόγω μοντελο Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από paylidis
odys03 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, paylidis είπε Πετρέλαιο μη πάρεις. Έχω φίλο που έμπλεξε και γύρω στις 100000 χλμ έριξε σε ένα μήνα 3 χιλιάρικα σε επισκευές στο εν λόγω μοντελο Ευχαριστώ φίλε, το υποψιάσθηκα, ότι αν μπλέξεις με αντλίες, μπεκ και τέτοια οι επισκευές θα φτάσουν όσο έχει το αμάξι. Για αυτό λέω βενζινούλα και πάλι βενζινούλα.... και να έχει λίγο νεράκι δεν πειράζει μισοκαίγεται.....
panoskatos Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, odys03 είπε Εχω δει ότι τα Grande Punto κυκλοφορούν πάρα πολύ στην Ελλάδα, και για αυτό ήθελα συμβουλές από χρήστες. Γενικά φαίνεται τίμια πρόταση και φτηνότερα από τα ίδιας κατηγορίας opel corsa, vw polo, ford fiesta της ίδιας εποχής 2006-08. Από ότι διάβασα δεν παρουσιάζουν και το πρόβλημα στο ηλεκτρικό τιμόνι που είχε το προηγούμενο Punto, και πολλοί λένε ότι είναι καλοστημένα και εύκολα στην οδήγηση. Σκυλιά είναι τα Fiat και ιδιαίτερα το punto, δεν υπάρχει οικοδομικό τετράγωνο στην Αθήνα χωρίς ένα punto και αυτό δεν είναι τυχαίο. Fiat Punto και ακριβή ζημιά δεν πάνε μαζί. Έχει η γυναίκα μου punto από το 2002 και δεν έχει πάθει τίποτα. Τα diesel της fiat είναι πολύ καλά αφού ασχολείται πολλά χρόνια με το πετρέλαιο. Προχώρα άφοβα. 1
G.bar Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έτσι ξεκινήσαμε και εμείς να πάμε να δούμε ενα πολύ ωραίο punto που έιχα δει σε έναν μαντρά σε αγγελία το οποίο και καλο φαινόταν και άρεσε και στη γυναίκα μου, οπότε λέω μια χαρά, αφού της αρέσει και είναι και σκυλια ειναι μια χαρά επιλογή... ...και την πάτησα γιατι ο μαντράς είχε και ενα fiat 500 που μόλις το είδε σταμάτησε να της αρέσει το punto και καταλήξαμε να δωσουμε περισσότερα λεφτα για πιο μικρό και πιο ζημιάρικο αυτοκίνητο! Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει βγαλει κάτι και φαινεται να είναι προσεγμένο. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από G.bar
Green Dragon Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, G.bar είπε Έτσι ξεκινήσαμε και εμείς να πάμε να δούμε ενα πολύ ωραίο punto που έιχα δει σε έναν μαντρά σε αγγελία το οποίο και καλο φαινόταν και άρεσε και στη γυναίκα μου, οπότε λέω μια χαρά, αφού της αρέσει και είναι και σκυλια ειναι μια χαρά επιλογή... ...και την πάτησα γιατι ο μαντράς είχε και ενα fiat 500 που μόλις το είδε σταμάτησε να της αρέσει το punto και καταλήξαμε να δωσουμε περισσότερα λεφτα για πιο μικρό και πιο ζημιάρικο αυτοκίνητο! Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει βγαλει κάτι και φαινεται να είναι προσεγμένο. Μακάρι να μην βγάλει ποτέ ζημιά και να το ευχαριστηθεί η γυναίκα! Αλλά είναι πολύ διδακτική ιστορία. Το να πας για αγορά με τη γυναίκα, μπορεί να αποδειχθεί ανθυγιεινό τελικά. Συμβουλή από γέροντα: Κάνε την έρευνα αγοράς, πάρε το καλύτερο με βάση τα κριτήρια σου ( κινητό, laptop, αμάξι) και πάνε πες " αγάπη μου σου πήρα ένα δώρο ".......Θα γκρινιάξει ίσως λίγο στην αρχή, αλλά αφού θα είναι το καλύτερο, τελικά θα της αρέσει 😜😜😜😜 Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από Green Dragon 1
gia_nnis Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, TrifonSam είπε Λόγω βάρους, δες το Panda 1.2.Ίδια μηχανικά μέρη με Punto 1.2 8V, αλλά καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Το εχει η σύζυγος από το 2010 και είναι πολύ ευχάριστο μέσα στην πόλη ή και λίγο παραέξω. Πολλοι ειναι αυτοι που δινουν βαση στην εμφανιση και χανουν την ουσια..! Σιγα μην της αρεσει το ταμπλο του panda..
panoskatos Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 29 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Πολλοι ειναι αυτοι που δινουν βαση στην εμφανιση και χανουν την ουσια..! Σιγα μην της αρεσει το ταμπλο του panda.. Δεν νομίζω οτι είναι μόνο θέμα ουσίας Panda με Punto , είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητα. Το μικρό Panda εχει φτιαχτεί για χρήση στην πόλη. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να πάει να αγοράσει το Panda μόνο και μόνο για να κάνει οικονομία. Και ρε παιδιά το ξέρω οτι για όλους μας τα πράγματα εχουν γίνει δύσκολα εδω και 9 χρόνια λόγο κρίσης αλλά στο θέμα του insomnia/Auto-moto μόνο για οικονομία διαβάζω σε βαθμό μιζέριας !
gia_nnis Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι μιζέρια αλλα πραγματικοτητα!!! Τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν εξω δεν αντιπροσωπευουν τον μεσο Ελληνα πολιτη.. Ειναι αυτοι που λιγο πολυ εχουν και κινουν την αγορα..! Οι υπολοιποι ειναι μεσα στα σπιτια τους(διαμερισματα-κλουβια) με αναμμενο το καντηλι και περιμενουν..!!!🙄 Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από gia_nnis
odys03 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Εντάξει βρε παιδιά αλλά το Panda παρα είναι μικρό, και έχει βγει και τελευταίο των τελευταίων στα crash test, άσε που δεν έχει χώρο αποσκευών μεγαλύτερο από μια βαλίτσα. Εγώ γνώμες από ιδιοκτήτες Grande Punto 199 ήθελα απο ιδιοκτήτες ή συγγενείς και φίλους ιδιοκτητών να μάθω τι έχουν αντιμετωπίσει με το μοντέλο. Άλλο τώρα κάποιος να λέει είχα το απλό Punto βγήκε καλό ή κακό, άλλο να λέει άλλος πάρε το Panda, το Corsa κλπ, δεν βοηθάει στην συζήτηση.
gia_nnis Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, odys03 είπε Εντάξει βρε παιδιά αλλά το Panda παρα είναι μικρό, και έχει βγει και τελευταίο των τελευταίων στα crash test, άσε που δεν έχει χώρο αποσκευών μεγαλύτερο από μια βαλίτσα. Εγώ γνώμες από ιδιοκτήτες Grande Punto 199 ήθελα απο ιδιοκτήτες ή συγγενείς και φίλους ιδιοκτητών να μάθω τι έχουν αντιμετωπίσει με το μοντέλο. Άλλο τώρα κάποιος να λέει είχα το απλό Punto βγήκε καλό ή κακό, άλλο να λέει άλλος πάρε το Panda, το Corsa κλπ, δεν βοηθάει στην συζήτηση. Εγω βλεπω απο το 2009 και μετα κραταει και σε τιμη! Το evo..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα