Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@elorantτέλος τα επιχειρήματα; Ο possiz το εγράψε όχι εγώ. Εγώ απλά το σχολίασα.  Διάβαζε τι γράφουμε,  μη γίνεσαι επιθετικός χωρίς λόγο.

Εγω έχω εταιρείες και με 200Κ+ πελάτες. Εννοώ προφανώς διαφορετικά emails, προφανώς δεν είναι όλοι μοναδικοί. 

11 λεπτά πριν, SwAToNeR είπε

Ξέρω, αλλά δε θέλουν να επενδύσουν γιατί θεωρούν ότι γίνονται μόνα τους. Όπως το ότι έχουν δωρεάν Skype στο κινητο τους θεωρούν ότι το ίδιο μπορείς να χρεισιμοποιηθει για μια εταιρεία με 100 υπαλλήλους και το it θα τρέχει σε κάθε υπάλληλο. Αλλά δε χρειάζεται παραπάνω από 2 άτομα το τμημα.

Τι συζητάμε, αν θέλουμε να δουλεύουμε σαν γιδοβοσκοι αλλά να έχουμε κερδη σαν βιομήχανοι.

Και μην μου πει μια επιχείρηση με e-commerce 200κ χρήστες ότι το αφεντικό κυκλοφορεί με Toyota. Προτιμάει να δίνει 1000 ευρώ το μήνα για το αμαξι του παρά για την τεχνολογική υποδομή της εταιρείας του.

Όλοι κλαίγονται αλλά τα μπουζούκια γεμάτα είναι και όλοι με iPhone γυρνάνε.

Και το ότι επένδυσε ένας άνθρωπος σε εκπαίδευση και άλλοι όχι είναι δικαίωμα του. Όπως δικαίωμα σου να μην έχεις επενδύσει. Δεν σε κρίνει κανείς και ούτε πρέπει να κρίνεις. 

Όλα θελουν μέτρο και οι ανάγκες υπάρχουν. Αν δε τις βλέπουμε δε φταίνε οι άλλοι. Κοιτάξτε όμως γύρω σας πως μπορείτε να γίνετε καλύτεροι και όχι απλά να υπάρχετε.

Τι σχέση έχει με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο ιδιοκτητης με το πόσα πρέπει να επενδύσει σε υποδομές. Γιατί δεν επενδύεις εσύ να κονομήσεις όπως είπα σε αλλον? 

Δεν επενδύεις σε κάτι που δεν βλέπεις κερδοφορία. Ή σε κάτι που η παραπάνω επένδυση δεν θα φέρει παραπάνω κερδοφορία. 

Τα τεχνικά είναι το μέσο, όχι το business. 

Δημοσ.

Ούτε εγώ θέλω να πω ποιος είμαι, (σαρκασμός) αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να πάμε όλοι σε azure χθες.

Η ουσία είναι απλή, αν δεν μπορείς να πείσεις τους sys admins για ένα προϊόν, τότε είναι αδύνατον αυτοί να πείσουν τους CEO/CFO που ακούνε ΙΤ και λένε, σιγά μωρέ τι κάνετε; μερικά κουμπιά πατάτε και θέλετε ένα σωρό λεφτά. Για αυτό λοιπόν βάλτε κάτω ρεαλιστικά σενάρια που κάποιος θα ωφεληθεί από αυτό, case studies που θα πείσετε πρώτα τους sys admins και μετά αυτοί αυτούς που εγκρίνουν τα μπάτζετ.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, possiz είπε

Εγω έχω εταιρείες και με 200Κ+ πελάτες. Εννοώ προφανώς διαφορετικά emails, προφανώς δεν είναι όλοι μοναδικοί. 

Τι σχέση έχει με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο ιδιοκτητης με το πόσα πρέπει να επενδύσει σε υποδομές. Γιατί δεν επενδύεις εσύ να κονομήσεις όπως είπα σε αλλον? 

Δεν επενδύεις σε κάτι που δεν βλέπεις κερδοφορία. Ή σε κάτι που η παραπάνω επένδυση δεν θα φέρει παραπάνω κερδοφορία. 

Τα τεχνικά είναι το μέσο, όχι το business. 

Στην Ελλάδα οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυστυχώς έχουν δείξει δείγματα ότι δεν επενδύουν γενικά στις δουλειές τους αλλά στην καλή ζωή.

Και αν θέλεις έχω χιλιάδες τέτοια παραδείγματα να σου δώσω και όχι γιατί δεν είδαν κέρδος αλλά γιατί προτίμησαν να μην επενδύσουν στην δουλειά τους.

Δεν είναι το θέμα να πας χτες. Είναι να ξανασκεφτείς και να μελετήσεις τις όφελος έχεις να πάς. Γιατί βάζουμε παροπιδες και απλά κράζουμε χωρίς να έχουμε γνώση.

Και ξαναλέω δεν δουλεύω azure λύσεις και ουτε έχω εμπειρία και πιστοποιήσεις. Αλλά θέλω να κοιτάω τι γίνεται γύρω μου και να μην κλείνω τα αυτιά μου σε διαφορετικές απόψεις και ιδέες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή με τον πολιτισμένο τρόπο δεν χαμπαριάζετε μερικοί, για να σας δω από δω και κάτω: 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SwAToNeR είπε

Στην Ελλάδα οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυστυχώς έχουν δείξει δείγματα ότι δεν επενδύουν γενικά στις δουλειές τους αλλά στην καλή ζωή.

Και αν θέλεις έχω χιλιάδες τέτοια παραδείγματα να σου δώσω και όχι γιατί δεν είδαν κέρδος αλλά γιατί προτίμησαν να μην επενδύσουν στην δουλειά τους.

Δεν είναι το θέμα να πας χτες. Είναι να ξανασκεφτείς και να μελετήσεις τις όφελος έχεις να πάς. Γιατί βάζουμε παροπιδες και απλά κράζουμε χωρίς να έχουμε γνώση.

Και ξαναλέω δεν δουλεύω azure λύσεις και ουτε έχω εμπειρία και πιστοποιήσεις. Αλλά θέλω να κοιτάω τι γίνεται γύρω μου και να μην κλείνω τα αυτιά μου σε διαφορετικές απόψεις και ιδέες.

Δεν έκραξα κανένα. Απλά είπα τι τρέχουσες ανάγκες και περιθώρια κέρδους έχουν οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες. Μακάρι να είχαν τέτοια κέρδη και να επένδυαν, θα κέρδιζα από αυτό. 

Αλλά έχω δει τι γίνεται και δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αν ήταν θα το έκανα κι εγώ. 

Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες πάντως χαζοί και εμείς οι έξυπνοι. Προφανώς υπάρχουν επίπεδα κατανόησης των νέων τεχνολογιών αλλά κάποιος που βλέπει ότι η δουλειά του αποδίδει, επενδύει. Σπάνια να μην το κάνει και να τα τρώει, όπως λες, στα μπουζούκια. 

Δημοσ.

Πάντως τα νούμερα του Azure αλλά δείχνουν και συνεχίζει.  Αυτό συμβαίνει γιατί λύνει προβλήματα που δε μπορούν να λυθούν αλλιώς. Και εκεί είναι η μεγάλη του δύναμη. Το να προσφέρει πάνω στα ήδη υπάρχοντα συστήματα. Γενικά μιλώντας,  όποιος δεν ξέρει Azure σε λίγο θα είναι δεινόσαυρος. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, possiz είπε

Δεν έκραξα κανένα. Απλά είπα τι τρέχουσες ανάγκες και περιθώρια κέρδους έχουν οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες. Μακάρι να είχαν τέτοια κέρδη και να επένδυαν, θα κέρδιζα από αυτό. 

Αλλά έχω δει τι γίνεται και δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αν ήταν θα το έκανα κι εγώ. 

Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες πάντως χαζοί και εμείς οι έξυπνοι. Προφανώς υπάρχουν επίπεδα κατανόησης των νέων τεχνολογιών αλλά κάποιος που βλέπει ότι η δουλειά του αποδίδει, επενδύει. Σπάνια να μην το κάνει και να τα τρώει, όπως λες, στα μπουζούκια. 

ιστορικά να το δεις χιλιάδες ηταν οι επιχειρηματίες που τα τρώγαν στα μπουζούκια και όχι στην δουλειά τους. 

Θέλεις να σου πω πόσοι μου παζαρευαν 10 ευρώ και περνάν το καινούργιο iPhone χωρίς καν να έχουν email? Και να το χρεισιμοποιουσαν για να παίρνουν μόνο τηλέφωνο.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...