Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Καλπάζει το Azure,  είναι θεαματικοτατο,  τα έγραφα πριν χρόνια αλλά με κορόιδευαν.  Είναι η καλύτερη στιγμή για τους επαγγελματίες να κάνουν την αλλαγή και το άλμα στην καριέρα τους. Όσοι δεν το κάνουν μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια απλά θα σβήσουν. 

https://www.insomnia.gr/articles/microsoft/azure/τα-κέρδη-της-microsoft-δείχνουν-ότι-το-μέλλον-της-εταιρείας-βρίσκεται-στο-cloud-r12259/page/4/

Διαβάστε τι σχολίαζαν και ΦΡΙΞΤΕ ελεύθερα με τους αναλυτές του insomnia που μιλούσαν για κλόουν και κοινούς απατεώνες,  μιλάμε για επιστήμονες της επιχειρηματικότητας!!

Για πες μου τι πρόβλεψα λάθος;;  (μιας και είμαι αναλυτής του insomnia)

Αναφορά σε κείμενο
Στις 20/7/2016 στις 8:56 ΜΜ, coffeex είπε

Όπως το έχω ξαναπεί την MS την ενδιαφέρει το cloud και με αυτά που διαβάζω φαίνεται να κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.

• Like 3
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nikcrf είπε

Tα οικονόμησε και πάλι ο Βασίλης

To Bill βγαίνει από το William.

Ουδεμία σχέση εχει με το Βασιλης.

Το ονομα Βασιλης δεν μεταφράζεται στα αγγλικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και η αλήθεια είναι ότι η Microsoft ως εταιρία έχει τα resources και την τεχνογνωσία όταν μπει σε μια αγορά υπηρεσιών να πρωταγωνιστήσει. Το office 365 είναι τρανό παράδειγμα. Εδώ και 2 χρόνια έχουν φύγει ΟΛΑ τα εταιρικά μας μαιλ από τη Google και δε υπάρχει γυρισμός μιας και η πλατφόρμα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Επεξ/σία από Looter
  • Like 4
Δημοσ.

ας είχαμε καλύτερες συνδέσεις ελλάδα και θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στο cloud. άντε να στήσεις s2s vpn με υβριδική υποδομή cloud/on premise ελλάδα, όταν σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνουν άδεια καν για να σκάψεις ιδιόκτητη οπτική και πρέπει να βασίζεσαι σε μισθωμένες με πιάτο. Πολύ μπροστά το azure στο IaaS, ωραίες υπηρεσίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@coffeex  δεν γράφω για εσένα,  για όλους τους άλλους γράφω. 

@possiz Το Azure δεν λύνει προβλήματα που έχεις λύσει στο παρελθόν.  Αν κάνεις απευθείας μετάφραση τα προβλήματα που είχες μέχρι σήμερα στο "legacy IT" τότε το Cloud είναι ασύμφορο.  Γενικά είναι mode of operations και όχι location, consolidation και outsourcing. Δεν έρχεται για να αλλάξει αυτό που κάνεις, έρχεται να συμπληρώσει αυτά που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις και εκεί έχει τρομερό efficiency. Αν ψάχνεις για Virtualization engine τότε μπορείς να το κάνεις με fraction του κόστους φυσικά με τους γνωστούς κινδύνους. Είναι πιο long term strategy από το κλασσικό "πάτα εδώ να τελειώνουμε έχει Champions league " που συναντάμε καθημερινά. 

Επίσης η Ελλάδα δεν είναι σοβαρό δείγμα εξαιτίας των αγκυλώσεων και των εγκεφαλικών προβλημάτων που διακατέχουν τους κατοίκους 

@haris013 Είδες; Πέφτεις στα κλασσικά "ναι αλλά".   Δηλαδή αν είχες global παρουσία τι θα έκανες με το ίντερνετ; Γενικά μιλώντας δεν παρέχει υπηρεσίες Internet στο τελευταίο μίλι,  αυτό είναι δουλειά του ISP. Μόλις ανέβεις στο Azure τα δεδομένα σου βρίσκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του πλανήτη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, coffeex είπε

Για πες μου τι πρόβλεψα λάθος;;  (μιας και είμαι αναλυτής του insomnia)

Εσύ πέρασες το τεστ. Είσαι ελεύθερος, οι υπόλοιποι πίσω από την γραμμή!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@possiz Το Azure δεν λύνει προβλήματα που έχεις λύσει στο παρελθόν.  Αν κάνεις απευθείας μετάφραση τα προβλήματα που είχες μέχρι σήμερα στο "legacy IT" τότε το Cloud είναι ασύμφορο.  Γενικά είναι mode of operations και όχι location, consolidation και outsourcing. Δεν έρχεται για να αλλάξει αυτό που κάνεις, έρχεται το συμπληρώσει σε αυτά που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις και εκεί έχει τρομερό efficiency. Αν ψάχνεις για Virtualization engine τότε μπορείς να το κάνεις με fraction του κόστους φυσικά με τους γνωστούς κινδύνους. Είναι πιο long term strategy από το κλασσικό "πάτα εδώ να τελειώνουμε έχει Champions league " που συναντάμε καθημερινά. 

Επίσης η Ελλάδα δεν είναι σοβαρό δείγμα εξαιτίας των αγκυλώσεων και των εγκεφαλικών προβλημάτων που διακατέχουν τους κατοίκους 

@haris013 Είδες; Πέφτεις στα κλασσικά "ναι αλλά".   Δηλαδή αν είχες global παρουσία τι θα έκανες με το ίντερνετ; Γενικά μιλώντας δεν παρέχει υπηρεσίες Internet στο τελευταίο μίλι,  αυτό είναι δουλειά του ISP. Μόλις ανέβεις στο Azure τα δεδομένα σου βρίσκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του πλανήτη.

Αυτό που είπες με την υποδομή είναι αρκετά σημαντικό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλοι στο μυαλό μας. Και εγω το είχα καταλάβει λάθος μέχρι στιγμής. 

Για παράδειγμα τώρα εχω 2 φυσικούς server σε ενα datacenter (hetzner), ο ένας εχει το web app μου (φτιαγμένο σε php) και ο άλλος την βάση δεδομένων php. ΤΟ κόστος που δίνω και για τα 2 είναι περι τα 150ευρώ τον μήνα (για πολύ δυνατά μηχανήματα). Έψαξα αρκετα το AWS & Azure και είδα οτι με την ίδια υποδομή παίρνω μηχανήματα της πλάκας!

Μήπως εν τέλει πρέπει να αλλάξω την δομή μου; Μήπως δεν πρέπει να πάρω ενα VPS αλλα να χρησιμοποιήσω direct web app services του AWS/ Azure?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@possiz Το Azure δεν λύνει προβλήματα που έχεις λύσει στο παρελθόν.  Αν κάνεις απευθείας μετάφραση τα προβλήματα που είχες μέχρι σήμερα στο "legacy IT" τότε το Cloud είναι ασύμφορο.  Γενικά είναι mode of operations και όχι location, consolidation και outsourcing. Δεν έρχεται για να αλλάξει αυτό που κάνεις, έρχεται να συμπληρώσει αυτά που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις και εκεί έχει τρομερό efficiency. Αν ψάχνεις για Virtualization engine τότε μπορείς να το κάνεις με fraction του κόστους φυσικά με τους γνωστούς κινδύνους. Είναι πιο long term strategy από το κλασσικό "πάτα εδώ να τελειώνουμε έχει Champions league " που συναντάμε καθημερινά. 

μα το γνωρίζω και έχω μεταφέρει αρκετά infrastructures στο azure, από απλές υποδομές sql clusters σε low latency VMs, load balancers, high availability sets κλπ,
το θέμα είναι όσοι χρειάζονται hybrid infrastructure και πάσχουμε εκεί σαν χώρα. Προφανώς είναι θέμα των ISPs, δεν κατηγορώ το azure ούτε τις υπηρεσίες που προσφέρει, ισα ισα.
Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Αυτό που είπες με την υποδομή είναι αρκετά σημαντικό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλοι στο μυαλό μας. Και εγω το είχα καταλάβει λάθος μέχρι στιγμής. 

Για παράδειγμα τώρα εχω 2 φυσικούς server σε ενα datacenter (hetzner), ο ένας εχει το web app μου (φτιαγμένο σε php) και ο άλλος την βάση δεδομένων php. ΤΟ κόστος που δίνω και για τα 2 είναι περι τα 150ευρώ τον μήνα (για πολύ δυνατά μηχανήματα). Έψαξα αρκετα το AWS & Azure και είδα οτι με την ίδια υποδομή παίρνω μηχανήματα της πλάκας!

Μήπως εν τέλει πρέπει να αλλάξω την δομή μου; Μήπως δεν πρέπει να πάρω ενα VPS αλλα να χρησιμοποιήσω direct web app services του AWS/ Azure?

150 Ευρώ για 2 ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ μηχανήματα? Για πες μας προδιαγραφές γιατί με 75 Ευρώ / μηχάνημα δύσκολο να είναι τόσο δυνατά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, possiz είπε

150 Ευρώ για 2 ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ μηχανήματα? Για πες μας προδιαγραφές γιατί με 75 Ευρώ / μηχάνημα δύσκολο να είναι τόσο δυνατά.

Server 1: CPU: Intel® Xeon® W-2145 Octa-Core Skylake W incl. Hyper-Threading Technology, RAM: 128GB, https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-px Κόστος 110ευρω

Server 2: CPU: Intel® Core™ i7-6700 Quad-Core Skylake incl. Hyper-Threading Technology RAM: 64GB, https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-ex κόστος 40 ευρώ

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Server 1: CPU: Intel® Xeon® W-2145 Octa-Core Skylake W incl. Hyper-Threading Technology, RAM: 128GB, https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-px Κόστος 110ευρω

Server 2: CPU: Intel® Core™ i7-6700 Quad-Core Skylake incl. Hyper-Threading Technology RAM: 64GB, https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-ex κόστος 40 ευρώ

Θέλει και δίσκους και raid controller για να είναι πολύ δυνατά. Η τιμή είναι καλή πάντως,

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, possiz είπε

Θέλει και δίσκους και raid controller για να είναι πολύ δυνατά. Η τιμή είναι καλή πάντως,

Γενικά έχει τρομερά καλές τιμές που εαν εχεις το know-how δεν αξίζει με την καμία να πας σε AWS/AZURE κτλ. Δηλαδή αν ξέρει κάποιος να στήνει μηχανήματα με failover και cluster με ~500ευρώ τον μήνα κάνεις παπάδες!

Όλο το papaki και το top.host είναι σε μηχανήματα της Hetzner! Απλά το κακό είναι οτι δεν είναι cloud! 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leonidas_fs είπε

Γενικά έχει τρομερά καλές τιμές που εαν εχεις το know-how δεν αξίζει με την καμία να πας σε AWS/AZURE κτλ. Δηλαδή αν ξέρει κάποιος να στήνει μηχανήματα με failover και cluster με ~500ευρώ τον μήνα κάνεις παπάδες!

Όλο το papaki και το top.host είναι σε μηχανήματα της Hetzner! Απλά το κακό είναι οτι δεν είναι cloud! 

vps/machines/racks δεν σου δίνουν να νοικιάσεις μόνο; προσφέρουν κάτι άλλο;

Δημοσ.

Σου δίνουν root μηχανήματα, VPS και εαν θες μπορείς να νοικιάσεις rack (σου δίνουν ρευμα, internet) και εσυ τους στέλνεις τους server σου. Επίσης έχουν και μια υπηρεσία που σου νοικιάζουν storage (https://www.hetzner.de/storage/storage-box)

• Like 1
Δημοσ.

Είπαμε αυτά είναι legacy,  δες και το κόστος για να πάρεις App service environment ή σκέτα functions στο Azure,  μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...