Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια.

εχω παρει τις επαφες απο το κινητο μου σε ενα αρχει vcard.

το περναω στον υπολογιστη και θελω να το ανοιξω και να το επεξεργαστω.

να βγαζει δηλαδη μια λιστα ονομα και μια λιστα τηλεφωνα.γινετε αυτο;;;
με ποιο προγραμμα μπορω να το κανω;;;

δοκιμασα με το excel 2019 αλλα μια τα βγαζει ολα ανακατεμενα σε μια στηλη και μα τα βγαζει σωστα αλλα με ακαταλαβιστικη γραφη.

υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορω να ανοιγω τα αρχεια vcf και να τα επεξεργαζομαι;;;δηλαδη να σβηνω η να προσθετω επαφες;;;για να μην το κανω απο το κινητο μου.

Δημοσ.
  • Θα πας στο παρακάτω λινκ και θα φορτώσεις το vcf αρχείο. -> https://www.aconvert.com/document/vcf-to-xls/#
  • Μετά θα επιλέξεις  να το πάρεις σε csv (η μετατροπή σε xls είναι tempting αλλά μην το κάνεις).
  • Θα πατήσεις convert και θα κατεβάσεις το αποτέλεσμα.
  • Θα φορτώσεις το csv στο σημειωματάριο ή ακόμα καλύτερα στο notapd2 ή στο notepad++
  • Στο notapad2 θα πας File->Endocing->ANSI
  • Θα σώσεις σαν txt (δηλαδή θα πας Save as και θα βάλεις στο όνομα του αρχείου κατάληξη .txt)
  • Τώρα στο excel θα πας για άνοιγμα αρχείου, θα επιλέξεις να βλέπεις όλα τα αρχεία και θα φορτώσεις το txt (όχι το csv).
  • Στην πρώτη καρτέλα θα του πεις ότι είναι τιμές οριοθετημένες και στην επόμενη θα τσεκάρεις και την κόμμα.
  • Προχωράς και πατάς τέλος.

Λογικά θα στο βγάλει σωστά. Όλα αυτά γίνονται για τα Ελληνικά ονόματα αν δεν το κατάλαβες.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, blackm76 είπε

γεια σας παιδια.

εχω παρει τις επαφες απο το κινητο μου σε ενα αρχει vcard.

το περναω στον υπολογιστη και θελω να το ανοιξω και να το επεξεργαστω.

να βγαζει δηλαδη μια λιστα ονομα και μια λιστα τηλεφωνα.γινετε αυτο;;;
με ποιο προγραμμα μπορω να το κανω;;;

δοκιμασα με το excel 2019 αλλα μια τα βγαζει ολα ανακατεμενα σε μια στηλη και μα τα βγαζει σωστα αλλα με ακαταλαβιστικη γραφη.

υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορω να ανοιγω τα αρχεια vcf και να τα επεξεργαζομαι;;;δηλαδη να σβηνω η να προσθετω επαφες;;;για να μην το κανω απο το κινητο μου.

Λογικά όπως αντιλαμβάνομαι έχεις android.

Αν ναι, μπορείς να τις επεξεργαστείς μέσα από το GMAIL/Contacts

Αν όχι και έχεις iOS μπορείς από iCloud ή Mac/Contacts.app

Δημοσ.
Στις 27/4/2019 στις 4:03 ΜΜ, NikosKallithea είπε

MyPhoneExplorer

Κανεις οτι θελεις, οχι μονο με τις επαφες αλλα με οτιδήποτε αφορά το τηλεφωνο σου.

εγω θελω το αρχειο που εχω στειλει εγω απο το κινητο στον υπολογιστη να το επεξεργαζομαι χωρις να εχω συνδεδεμενο το τηλεφωνο

Στις 28/4/2019 στις 3:11 ΠΜ, micos000 είπε
  • Θα πας στο παρακάτω λινκ και θα φορτώσεις το vcf αρχείο. -> https://www.aconvert.com/document/vcf-to-xls/#
  • Μετά θα επιλέξεις  να το πάρεις σε csv (η μετατροπή σε xls είναι tempting αλλά μην το κάνεις).
  • Θα πατήσεις convert και θα κατεβάσεις το αποτέλεσμα.
  • Θα φορτώσεις το csv στο σημειωματάριο ή ακόμα καλύτερα στο notapd2 ή στο notepad++
  • Στο notapad2 θα πας File->Endocing->ANSI
  • Θα σώσεις σαν txt (δηλαδή θα πας Save as και θα βάλεις στο όνομα του αρχείου κατάληξη .txt)
  • Τώρα στο excel θα πας για άνοιγμα αρχείου, θα επιλέξεις να βλέπεις όλα τα αρχεία και θα φορτώσεις το txt (όχι το csv).
  • Στην πρώτη καρτέλα θα του πεις ότι είναι τιμές οριοθετημένες και στην επόμενη θα τσεκάρεις και την κόμμα.
  • Προχωράς και πατάς τέλος.

Λογικά θα στο βγάλει σωστά. Όλα αυτά γίνονται για τα Ελληνικά ονόματα αν δεν το κατάλαβες.

φιλε μου το δοκιμασα αυτο λειτουργει απλα οι επαφες δεν βγαινουν σε στηλες.
εγω θελω να βγαινει μια στηλη ονοματα μια στηλη τηλεφωνα.
αυτα βγαινουν καπως ανακατεμενα.περιεργα.
υπαρχει αλλος τροπος;;

Στις 28/4/2019 στις 1:28 ΜΜ, kormos είπε

Λογικά όπως αντιλαμβάνομαι έχεις android.

Αν ναι, μπορείς να τις επεξεργαστείς μέσα από το GMAIL/Contacts

Αν όχι και έχεις iOS μπορείς από iCloud ή Mac/Contacts.app

android εχω στο κινητι,Pc me windows.αλλα εγω οπως ειπα και παρπανω θελω το αρχειο να ειναι σε 2 στειλες sto excel και ο λογος ειναι να περνω την μια στηλη με τα τηλεφωνα με αντιγραφη για να την μεταφερω σε αλλο αρχειο.μαρκαροντας την στηλη μαρκαρονται ολα.ετσι οπως βγαινει δεν μπορω να το κανω αυτο και πρεπει να τα μαρκαρω ολα ενα ενα.
αν γνωριζεται καποιο αλλο τροπο ευπροσδεκτος.

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, blackm76 είπε

φιλε μου το δοκιμασα αυτο λειτουργει απλα οι επαφες δεν βγαινουν σε στηλες.
εγω θελω να βγαινει μια στηλη ονοματα μια στηλη τηλεφωνα.
αυτα βγαινουν καπως ανακατεμενα.περιεργα.
υπαρχει αλλος τροπος;;

Δυστυχώς το θέμα είναι ότι η εξαγωγή σε vcard περιλαμβάνει όλες αυτές τις στήλες. Επίσης το πόσο καλά οργανωμένες θα είναι οι στήλες εξαρτάτε άμεσα από το πόσο καλά οργανωμένες έχεις εσύ τις επαφές σου στο τηλέφωνο. Αν είναι σωστά περασμένες τότε τις μόνες στήλες που θα χρειαστείς θα είναι οι στήλες First name, Last Name, (πιθανόν και το Display Name), Home Phone, Business Phone, Mobile Phone. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα διαγράψεις στο excel και αν ακολούθησες την διαδικασία σωστά τότε δεν είναι καθόλου ανακατεμένα, απλά πρέπει να μεγαλώσεις τις στήλες και να καθαρίσεις ότι δεν χρειάζεσαι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δυστυχώς το θέμα είναι ότι η εξαγωγή σε vcard περιλαμβάνει όλες αυτές τις στήλες. Επίσης το πόσο καλά οργανωμένες θα είναι οι στήλες εξαρτάτε άμεσα από το πόσο καλά οργανωμένες έχεις εσύ τις επαφές σου στο τηλέφωνο. Αν είναι σωστά περασμένες τότε τις μόνες στήλες που θα χρειαστείς θα είναι οι στήλες First name, Last Name, (πιθανόν και το Display Name), Home Phone, Business Phone, Mobile Phone. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα διαγράψεις στο excel και αν ακολούθησες την διαδικασία σωστά τότε δεν είναι καθόλου ανακατεμένα, απλά πρέπει να μεγαλώσεις τις στήλες και να καθαρίσεις ότι δεν χρειάζεσαι.

καταλαβα.δηλαδη δεν γινετε αλλιως και πρεπει να το επεξεργαστω αναγκαστηκα για να το φερω στο σημειο που θελω.θελει χρονο.νομιζα θα ηταν ποιο απλο.

και κατι τελευταιο ...οταν ανοιγω στο excel to arxeio txt εχει δυο επιλογες...
σταθερου μηκους και οριοθετημενο.τι διαφορα εχουν;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγά τον χρόνο. Θα επιλέξεις τις στήλες στο excel και θα τις διαγράψεις αφήνοντας μόνο τις 4-5 που έχουν τις πληροφορίες που θέλεις. Πάνω από 1 λεπτό δε θα πάρει. :)

31 λεπτά πριν, blackm76 είπε

οταν ανοιγω στο excel to arxeio txt εχει δυο επιλογες...
σταθερου μηκους και οριοθετημενο.τι διαφορα εχουν;;;;

Θα επιλέξεις το Οριοθετημένο για να σου βγάλει στην 2η καρτέλα να επιλέξεις Κόμμα για οριοθέτηση αλλιώς δε θα στα βγάλει σε στήλες αλλά όλα χύμα σε ένα κελί για την κάθε επαφή.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Σιγά τον χρόνο. Θα επιλέξεις τις στήλες στο excel και θα τις διαγράψεις αφήνοντας μόνο τις 4-5 που έχουν τις πληροφορίες που θέλεις. Πάνω από 1 λεπτό δε θα πάρει. :)

Θα επιλέξεις το Οριοθετημένο για να σου βγάλει στην 2η καρτέλα να επιλέξεις Κόμμα για οριοθέτηση αλλιώς δε θα στα βγάλει σε στήλες αλλά όλα χύμα σε ένα κελί για την κάθε επαφή.

τα καταφερα.ναι δεν θελει πολυ δουλεια.αν μπορουσαν να βγουν και αλφαβητικα οπως στο κινητο θα ηταν το καλυτερο.υπαρχει τροπος;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επέλεξε την στήλη με το last name ή το display name (από το tab στην κορυφή, όχι τα κελιά) και πάτα για αλφαβητική στοίχιση. Θα σε ρωτήσει αν θέλεις να επεκτείνει την επιλογή, πες του Ναι.
Όπως είπα όμως και πριν, το πόσο σωστά θα σου βγάλει τα ονόματα εξαρτάτε από το πόσο σωστά τα είχες περασμένα στο κινητό. Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ στα Αγγλικά και στα Ελληνικά κοινά γράμματα, δηλαδή το Αγγλικό Α είναι διαφορετικό από το Ελληνικό Α, έτσι π.χ. το όνομα ΑΝΔΡΕΑΣ μπορεί να στο βγάλει σε δύο διαφορετικά μέρη, ανάλογα αν το πρώτα γράμμα είναι από τους Αγγλικούς χαρακτήρες ή από τους Ελληνικούς.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, micos000 είπε

Επέλεξε την στήλη με το last name ή το display name (από το tab στην κορυφή, όχι τα κελιά) και πάτα για αλφαβητική στοίχιση. Θα σε ρωτήσει αν θέλεις να επεκτείνει την επιλογή, πες του Ναι.
Όπως είπα όμως και πριν, το πόσο σωστά θα σου βγάλει τα ονόματα εξαρτάτε από το πόσο σωστά τα είχες περασμένα στο κινητό. Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ στα Αγγλικά και στα Ελληνικά κοινά γράμματα, δηλαδή το Αγγλικό Α είναι διαφορετικό από το Ελληνικό Α, έτσι π.χ. το όνομα ΑΝΔΡΕΑΣ μπορεί να στο βγάλει σε δύο διαφορετικά μέρη, ανάλογα αν το πρώτα γράμμα είναι από τους Αγγλικούς χαρακτήρες ή από τους Ελληνικούς.

πηγα να το δοκιμασω φιλε μου αλλα μολις πηγα να ξανα ανοιξω το αρχειο txt μου τα βγαζει παλι ακαταλαβιστηκα ενω εχω κανει την μετατροπη σε ansi και ανοιξε μια φορα σωστα.
χρειαζεται καθε φορα να κανω την ιδια διαδικασια για να ανοιγει;;;;

επισεις οταν λες tab εννοεις το γραμμα της στηλης;;;γιατι οταν μαρκαρω ετσι δεν εχει επιλογη για στοιχιση.

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Όταν κάνεις τις αλλαγές που θέλεις πρέπει να σώσεις σαν αρχείο excel αλλιώς δε θα μείνουν οι αλλαγές. Νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο αυτό.

7 ώρες πριν, blackm76 είπε

επισεις οταν λες tab εννοεις το γραμμα της στηλης;;;γιατι οταν μαρκαρω ετσι δεν εχει επιλογη για στοιχιση.

Εμένα μου βγάζει κανονικά την επιλογή για στοίχιση αν επιλέξω π.χ. την στήλη Β που είναι το last name. Σβήσε όμως την 1η γραμμή με τους τίτλους για να μην σου ταξινομήσει και αυτήν.

Δοκίμασε να πατήσεις στο τριγωνάκι πάνω αριστερά για να επιλέξει όλα τα κελιά και να πας προσαρμοσμένη ταξινόμηση και μετά να επιλέξεις στοίχιση κατά last name. Να είναι επιλεγμένη και η επιλογή "Τα δεδομένα έχουν κεφαλίδες" (στο 2007 είναι έτσι, δεν ξέρω σε άλλες εκδόσεις).

Δημοσ.
19 ώρες πριν, micos000 είπε

Όταν κάνεις τις αλλαγές που θέλεις πρέπει να σώσεις σαν αρχείο excel αλλιώς δε θα μείνουν οι αλλαγές. Νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο αυτό.

Εμένα μου βγάζει κανονικά την επιλογή για στοίχιση αν επιλέξω π.χ. την στήλη Β που είναι το last name. Σβήσε όμως την 1η γραμμή με τους τίτλους για να μην σου ταξινομήσει και αυτήν.

Δοκίμασε να πατήσεις στο τριγωνάκι πάνω αριστερά για να επιλέξει όλα τα κελιά και να πας προσαρμοσμένη ταξινόμηση και μετά να επιλέξεις στοίχιση κατά last name. Να είναι επιλεγμένη και η επιλογή "Τα δεδομένα έχουν κεφαλίδες" (στο 2007 είναι έτσι, δεν ξέρω σε άλλες εκδόσεις).

αν τελικα ταξινομησω την στηλη με τα ονοματα τα τηλεφωνα  απο την διπλανη στηλη θα ταξινομηθουν και αυτα αντιστοιχα η τα τηλεφωνα μετα θα ειναι σε λαθος ονοματα;;;;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, blackm76 είπε

τα τηλεφωνα  απο την διπλανη στηλη θα ταξινομηθουν και αυτα αντιστοιχα

Σε αυτό αποσκοπεί η επέκταση επιλογής. Αν δεν κάνεις επέκταση θα ταξινομηθεί μόνο η επιλεγμένη στήλη.

Δημοσ.
Στις 2/5/2019 στις 12:05 ΠΜ, micos000 είπε

Σε αυτό αποσκοπεί η επέκταση επιλογής. Αν δεν κάνεις επέκταση θα ταξινομηθεί μόνο η επιλεγμένη στήλη.

ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...