georgeγ Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 σταρενιο,σικαλεως,ολικης ψωμι σε οποιο φουρνο και να πας πανω κατω μοιαζουν σε εμφανιση χρωμα κτλ ξερεις πχ αν ζητησεις ολικης τι εμφανιση περιπου εχει το ολικης το Ζεας δεν το εχω βρει σε μια σταθερη ποιοτητα ωστε να το αναγνωριζω αλλα νταλλων ο καθε φουρνος ονομαζει ως ζεας το δικο του τι παιζει; εχω την εντυπωση οτι ειναι μαιμου Ζεας 😮
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Εγώ σε όσους φουρνους έχω πάρει Ζέας το έχω πετύχει ακριβώς ίδιο.Προφανως το προμηθεύονται από ίδιο προμηθευτή.Ωραιο ψωμι αλλά για την τιμή του και το γεγονός ότι μιλάνε για ψωμί ,προτίμησα να το περιορίσω.Μια φετα/ημέρα γερμανική μπαγκέτα ή πολυσπόρο. Υ..γ Όλα ολικής τα βαφτίζουν.Ψωμι 51% ολικής δεν είναι ολικής.Καθαρα μάρκετινγκ.Για να έχεις ψωμί ολικής ή σικάλεως θα το χρυσοπληρωσεις.Πουλανε ψωμί με ελάχιστες νιφάδες βρώμης και το ετικεταρουν ως ψωμί πλούσιο σε φυτικές ίνες.Η καλύτερη λύση είναι να έχεις αρτοπαρασκευαστη όπως γράφουν στο φόρουμ αλλά κομμάτι δύσκολο για αρκετά νοικοκυριά.
Getta Robo Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Το Ζεας ειναι εμπορικη ονομασια γνωστου επιχειρηματια που εκανε ενα απο τα εξυπνοτερα πλανα στην Ελλαδα με τα σιτηρα και την διαφημιση τους. Ουσιαστικα ψαχνεις ψωμι απο δικοκκο σιταρι. Υπαρχουν εδω και χρονια αρκετοι φουρνοι με προιοντα απο δικοκκο σιταρι, το ζητημα ομως ειναι οτι παρα πολλοι, αν οχι οι περισσοτεροι, πουλανε προιοντα αμιγως απο δικοκκο. Συνηθως δηλαδη ειναι 80% απο κοινο σιτο, και το υπολοιπο δικοκκο. Να ξερεις παντως οτι αυτο με την διαφοροποιηση γευσης ειναι πολυ καλο. Πολλες εταιρειες οπου εμπορευονται αλευρα, συνηθως χρησιμοποιουν διαφορες ουσιες προκειμενου το τελικο αλευρι να εχει το ιδιο λευκο χρωμα και γευση. Στο δικοκκο σπανιως το κανουν, οποτε εχει και πολλες παραλαγες απο περιοχη σε περιοχη και απο ποικιλια σε ποικιλια. Εν ολιγης, βεβαιωσου πως ο φουρνος που το προμηθευεσαι χρησιμοποιει αποκλειστικα και μονο δικοκκο σιταρι για τα αρτοσκευασματα του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα