Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, Ukforthemoment said:

Προφανώς τελωνείο όχι.Αν το βγάλει απο το κουτί και φαίνεται δικό του εχετε πιθανότητες να περάσει χωρίς πρόβλημα.

Εγω έχω ταξιδεψει κάμποσες φορές μετά το   brexit και μονο μια φορά με σταμάτησαν στο ΕλΒεν και απλά με ρώτησαν αν έχω μετρητά/καπνό/οινόπνευμα.Ταξιδευω πάντα με ένα backpack.

Θα βρίσκεται μεσα στη δικιά του υφασματινη θήκη μεταφοράς που πιθανώς θα μπεί σε βαλίτσα. Ναι, ως δικό του θα φαίνεται απλά ειναι ηλεκτρονική συσκευή που εχει καποιον όγκο και ζυγίζει 3.7 κιλά. (Δε χωραει σε μπακπακ δυστυχως)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα μια καρτα απο ebay UK ,οχι γραφικων ,καρτα απο αυτες που στελναμε για ευχες τις γιορτες τα παλια τα χρονια.

Λογικα δεν θα υπαρξει τελωνειο μιας και θα ερθει σαν απλο γραμμα ,σωστα;

Επεξ/σία από nikx
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikx είπε

Αγορασα μια καρτα απο ebay UK ,οχι γραφικων ,καρτα απο αυτες που στελναμε για ευχες τις γιορτες τα παλια τα χρονια.

Λογικα δεν θα υπαρξει τελωνειο μιας και θα ερθει σαν απλο γραμμα ,σωστα;

πιθανότητα θα πληρώσεις 3€

Δημοσ.

Χμμ ίσως, από την άλλη σκέφτομαι καθε Χριστούγεννα και Πάσχα δέχομαι κάρτες από συγγενείς στην Αμερική χωρίς ενόχληση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikx είπε

Χμμ ίσως, από την άλλη σκέφτομαι καθε Χριστούγεννα και Πάσχα δέχομαι κάρτες από συγγενείς στην Αμερική χωρίς ενόχληση.

εγω εχω διαβάσει για την χρέωση και για αυτό το έγραψα.Απο Αγγλία Ελλάδα ,και άργησαν και πάρα πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θελω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά από Αγγλία, 2 τον αριθμό, τα οποία έχουν αξία το καθένα κάτω από 45 ευρώ. Θα τα αγοράσει φίλος από ebay που μένει Άγγλια και θα μου τα στείλει μέσω ταχυδρομείου. Ξέρετε αν θα πληρώσω ΦΠΑ εκτελωνισμο και δασμούς; Τα αντικείμενα είναι τα παρακάτω: 

https://www.ebay.co.uk/itm/261334817416?epid=1926297933&hash=item3cd8c4da88:g:IVsAAOSwZqZaJXVt  και 

https://www.ebay.co.uk/itm/403650056636?hash=item5dfb6b11bc:g:DKEAAOSw07diekbG

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2022 στις 5:26 ΜΜ, nikx είπε

Και για επιβεβαίωση σε αυτό που έγραψες σήμερα έλαβα στην Ελλάδα  καρτα απο Αγγλία με απλό ταχυδρομείο χωρίς κάποια χρέωση ,είχε σταλεί αρχές Απριλη.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ariusk είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θελω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά από Αγγλία, 2 τον αριθμό, τα οποία έχουν αξία το καθένα κάτω από 45 ευρώ. Θα τα αγοράσει φίλος από ebay που μένει Άγγλια και θα μου τα στείλει μέσω ταχυδρομείου. Ξέρετε αν θα πληρώσω ΦΠΑ εκτελωνισμο και δασμούς; Τα αντικείμενα είναι τα παρακάτω: 

https://www.ebay.co.uk/itm/261334817416?epid=1926297933&hash=item3cd8c4da88:g:IVsAAOSwZqZaJXVt  και 

https://www.ebay.co.uk/itm/403650056636?hash=item5dfb6b11bc:g:DKEAAOSw07diekbG

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση 

Σίγουρα θα πληρώσεις , διότι τα αντικείμενα έχουν εμπορικό χαρακτήρα. 

Δύσκολα θα δεχτεί το τελωνείο ότι πρόκειται για δώρα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/4/2022 στις 12:06 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Eχω διαβασει καλά λογια για 

αλλά δεν έχω ιδία πείρα. 

Τελικώς και έδωσε  την καλύτερη τιμή και ανταποκρίθηκε στο ακέραιο και χωρίς πολλά-πολλά στην αποστολή.

Σε ευχαριστώ για τη σύσταση, προτείνεται ανεπιφύλακτα .

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, παράγγειλα απο UK (ebay)  ένα μπουφάν μηχανής που είτε δεν βρίσκεται Ευρώπη είτε βρίσκεται σημαντικά ακριβότερα. Ο πωλητής είναι μεγάλο κατάστημα στην Αγγλία αλλά το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν το είχε με GSP. 

Επέλεξα λοιπόν να "ρισκάρω" λίγο και έριξα την παραγγελία η οποία κόστισε 212 ευρώ + 15 ευρώ international economy shipping. Στάλθηκε με parcelforce και σημέρα μου ήρθε sms απο ΕΛΤΑ για παραλαβή με επιβάρυνση 117,62 ευρώ. 

Αν κάποιος γνωρίζει,του φαίνεται λογικό το ποσό? Πέραν δηλαδή του 24% ΦΠΑ και τα 20 τέλος των ΕΛΤΑ αν δεν κάνω λάθος, τα υπόλοιπα τι μπορεί να είναι?

Για την ιστορία, συνολικά "κερδισμένος" βγήκα απλά λιγότερο από οτι περίμενα😁

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, pedrojay είπε

Καλησπέρα, παράγγειλα απο UK (ebay)  ένα μπουφάν μηχανής που είτε δεν βρίσκεται Ευρώπη είτε βρίσκεται σημαντικά ακριβότερα. Ο πωλητής είναι μεγάλο κατάστημα στην Αγγλία αλλά το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν το είχε με GSP. 

Επέλεξα λοιπόν να "ρισκάρω" λίγο και έριξα την παραγγελία η οποία κόστισε 212 ευρώ + 15 ευρώ international economy shipping. Στάλθηκε με parcelforce και σημέρα μου ήρθε sms απο ΕΛΤΑ για παραλαβή με επιβάρυνση 117,62 ευρώ. 

Αν κάποιος γνωρίζει,του φαίνεται λογικό το ποσό? Πέραν δηλαδή του 24% ΦΠΑ και τα 20 τέλος των ΕΛΤΑ αν δεν κάνω λάθος, τα υπόλοιπα τι μπορεί να είναι?

Για την ιστορία, συνολικά "κερδισμένος" βγήκα απλά λιγότερο από οτι περίμενα😁

Δασμοί. Πάνω από 150 ευρώ μπαίνουν και δασμοί :)

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θελω να παρω ενα μηχανημα κατασκευης UK. Ο πωλητης λεει οτι θα γραψει τιμολογιο για 500 λιρες συν 40 λιρες μεταφορικα συν 40-50 λιρες ασφαλεια πακετου.

Απο αυτα που διαβασα, πληρωνω μονο Φπα ελληνικο; Υπαρχει καποια αλλη αντιμετωπιση για vies vat number?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά της Ιρλανδίας στην μετά BREXIT εποχή. Θέλω να αγοράσω κάτι DVD/BluRay από online μαγαζί με έδρα το Δουβλίνο, από το οποίο και θα γίνει η αποστολή. Κόστος 103€ με δωρεάν μεταφορικά. Θα περάσει τελωνείο; Και αν ναι, τί θα πληρώσω;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kavaliotis είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά της Ιρλανδίας στην μετά BREXIT εποχή. Θέλω να αγοράσω κάτι DVD/BluRay από online μαγαζί με έδρα το Δουβλίνο, από το οποίο και θα γίνει η αποστολή. Κόστος 103€ με δωρεάν μεταφορικά. Θα περάσει τελωνείο; Και αν ναι, τί θα πληρώσω;

Tι σχέση έχει το Δουβλινο με το Brexit?

Aλλο η  Βόρεια Ιρλανδία που είναι μέλος τoυ ΗΒ και άλλο η Ιρλανδία 

https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/ireland_en

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Tι σχέση έχει το Δουβλινο με το Brexit?

Aλλο η  Βόρεια Ιρλανδία που είναι μέλος τoυ ΗΒ και άλλο η Ιρλανδία 

https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/ireland_en

Οπότε; Δεν πληρώνω κάτι; Δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω. Αν αγοράσω κάτι από Γερμανία δεν πληρώνω τίποτα παραπάνω. Το ίδιο θα γίνει και με το Δουβλίνο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...