ritchie77 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, christakos07 είπε Αν δεν ισχύει, το insomnia είναι προπύργιο παρανομίας. Απλά τα πράγματα. Φυσικά και ισχύει. Αν αγορασω μια τηλεοραση απο κωτσοβολο πχ. πληρωνεται ο ΦΠΑ μαζι με την αγορα οπως ολοι ξερουμε. Αν εγω μετα απο ενα χρονο την πουλησω στις αγγελιες δεν υπαρχει ΦΠΑ ξανα. Δεν μπορει να υπαρχει ΦΠΑ για το ιδιο αντικειμενο 2 φορες. Οποιος δεν γνωριζει καλυτερα να κανει ενα απλο google search πρωτα για να μην εκτιθεται
haris_216 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν μας τα λες καλά φίλε μου. Μπορεί να μην υπάρχουν ΦΠΑ και αποδείξεις ανάμεσα σε ιδιώτες αλλά μην το γενικεύεις σε όλα τα μεταχειρισμένα. Μια χαρά απόδειξη θα κοπεί (τουλάχιστον πρέπει να κοπεί) και θα αποδοθεί ΦΠΑ αν η μεταχειρισμένη σου τηλεόραση πωληθεί από second hand κατάστημα (από επιχείρηση δηλαδή). Απλά για τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών υπάρχει κάτι σαν "εύλογο ποσό" ιδιωτικών συναλλαγών. Για κάνε μία ετήσια σούμα συναλλαγών σαν ιδιώτης στο ebay πάνω από 2-2,5 χιλιάρικα, ή πούλησε 4-5 αυτοκίνητα μεταχειρισμένα μέσα σ' ένα χρόνο (αγορά/πώληση 4-5 φορές) κι έλα να μας πεις αν δεν σε επισκέφθηκε ο έφορος ή τουλάχιστον δεν σου έστειλε "μήνυμα και γραφή". 6 ώρες πριν, christakos07 είπε Αν δεν ισχύει, το insomnia είναι προπύργιο παρανομίας. Απλά τα πράγματα. Το insomnia (όπως και το car.gr και άλλα site/forum με αγγελίες) λειτουργούν στη βάση μια ιδιωτικής συναλλαγής. Αν κάποια στιγμή δείξει ότι το πράγμα ξεφεύγει (ήδη κόσμος έχει στήσει "μαγαζάκια" μέσα) σίγουρα θα πέσουν κανόνες κι έλεγχοι Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από haris_216
ritchie77 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Δεν μας τα λες καλά φίλε μου. Μπορεί να μην υπάρχουν ΦΠΑ και αποδείξεις ανάμεσα σε ιδιώτες αλλά μην το γενικεύεις σε όλα τα μεταχειρισμένα. Μια χαρά απόδειξη θα κοπεί (τουλάχιστον πρέπει να κοπεί) και θα αποδοθεί ΦΠΑ αν η μεταχειρισμένη σου τηλεόραση πωληθεί από second hand κατάστημα (από επιχείρηση δηλαδή). Απλά για τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών υπάρχει κάτι σαν "εύλογο ποσό" ιδιωτικών συναλλαγών. Για κάνε μία ετήσια σούμα συναλλαγών σαν ιδιώτης στο ebay πάνω από 2-2,5 χιλιάρικα, ή πούλησε 4-5 αυτοκίνητα μεταχειρισμένα μέσα σ' ένα χρόνο (αγορά/πώληση 4-5 φορές) κι έλα να μας πεις αν δεν σε επισκέφθηκε ο έφορος ή τουλάχιστον δεν σου έστειλε "μήνυμα και γραφή". Το insomnia (όπως και το car.gr και άλλα site/forum με αγγελίες) λειτουργούν στη βάση μια ιδιωτικής συναλλαγής. Αν κάποια στιγμή δείξει ότι το πράγμα ξεφεύγει (ήδη κόσμος έχει στήσει "μαγαζάκια" μέσα) σίγουρα θα πέσουν κανόνες κι έλεγχοι Φιλε μου μια χαρα τα λεω. Ξαναγραφω για να το εμπεδωσεις κι εσυ. ΦΠΑ 2η ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Κι επειδη εσυ ανακατεψες κι επιχειρησεις και "μαγαζακια" ενω εγω μιλουσα για ιδιωτες τοτε να σου πω οτι ΦΠΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ αλλα στο περιθωριο κερδους του εμπορα που πουλαει μεταχειρισμενα.
Joshua21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Δεν μας τα λες καλά φίλε μου. Μπορεί να μην υπάρχουν ΦΠΑ και αποδείξεις ανάμεσα σε ιδιώτες αλλά μην το γενικεύεις σε όλα τα μεταχειρισμένα. Μια χαρά απόδειξη θα κοπεί (τουλάχιστον πρέπει να κοπεί) και θα αποδοθεί ΦΠΑ αν η μεταχειρισμένη σου τηλεόραση πωληθεί από second hand κατάστημα (από επιχείρηση δηλαδή). Μην μπερδεύεσαι, αν η τηλεόραση μου πωληθεί από second hand τότε αυτή η πώληση δεν έχει καμία σχέση με τις αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών. Επίσης όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, ο ΦΠΑ πληρώνεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Αν εγώ αγοράσω σαν ιδιώτης μια τηλεόραση ο ΦΠΑ δεν θα εκπέσει, έτσι αν την πουλήσω σε second hand κατάστημα και μετά το κατάστημα την ξαναπουλήσει οπουδήποτε, η ίδια η τηλεόραση ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΠΑ. ΦΠΑ θα μπει μόνο πάνω στο κέρδος του καταστήματος. 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Απλά για τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών υπάρχει κάτι σαν "εύλογο ποσό" ιδιωτικών συναλλαγών. Και εδώ λάθος κάνεις, όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι σαν "εύλογο ποσό" ιδιωτικών συναλλαγών, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο. 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Για κάνε μία ετήσια σούμα συναλλαγών σαν ιδιώτης στο ebay πάνω από 2-2,5 χιλιάρικα, ή πούλησε 4-5 αυτοκίνητα μεταχειρισμένα μέσα σ' ένα χρόνο (αγορά/πώληση 4-5 φορές) κι έλα να μας πεις αν δεν σε επισκέφθηκε ο έφορος ή τουλάχιστον δεν σου έστειλε "μήνυμα και γραφή". Ο όγκος των συναλλαγών που μπορείς να έχεις στο ebay είναι άσχετος με την εφορία, πρόβλημα θα είναι αν φτάνουν στον λογαριασμό σου ως εμβάσματα μεγάλα ποσά. Όσο για το 4-5 αυτοκίνητα σ' ένα χρόνο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το "εύλογο ποσό" που είχες γράψει πριν. 4-5 αυτοκίνητα μπορεί να αξίζουν συνολικά μόλις 2-2.500€, ενώ ένα άλλο μπορεί να αξίζει πάνω από 20k. Αυτό που κάνει την εφορία να σκεφτεί ότι κάνεις εμπόριο είναι το ότι έκανες 4-5 αγοραπωλησίες μέσα σε ένα έτος, όχι το σύνολο της αξίας όλων μαζί. 2 ώρες πριν, haris_216 είπε Το insomnia (όπως και το car.gr και άλλα site/forum με αγγελίες) λειτουργούν στη βάση μια ιδιωτικής συναλλαγής. Αν κάποια στιγμή δείξει ότι το πράγμα ξεφεύγει (ήδη κόσμος έχει στήσει "μαγαζάκια" μέσα) σίγουρα θα πέσουν κανόνες κι έλεγχοι Το insomnia απλά φιλοξενεί αγγελίες. Το πράγμα έχει ήδη "ξεφύγει" εδώ και χρόνια, όποιος ασχολείται έστω και λίγο με τις αγγελίες εδώ γνωρίζει πως υπάρχουν δεκάδες "μαγαζάκια". 1
dennissgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εν τέλει δεν ξέρουμε ξεκάθαρα.. Χμ Υ. Γ διόρθωσα το λάθος μ Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από dennissgr
stratosw Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Και τι ακριβως σχεση εχει αυτο με το paypal και την παρακρατηση χρηματων;
jimmy213 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7496-ROJC-3719 Απ' όσο ξέρω, δεν είναι νόμιμο να πουλήσεις ένα account (είτε Steam, είτε LoL, κλπ). Μπες στα terms της κάθε υπηρεσίας και τσέκαρε ό,τι σε ενδιαφέρει. Επίσης, άνοιξε νέο topic.
Mhlogiatros Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Πιθανότατα θα τη φάει άσε τι κάνουν στα asia και us κάποια στιγμή θα τον βρει banαρισμενο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα