chocorello Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε 1 ένσταση για τις 2 αρχικές προτάσεις σου: Η αγορά Day 1 έχει το μειονέκτημα οτι δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια και είναι λίγα.Είχα πάρει Το PS4 FAT τον Ιανουάριο του 2014,νομίζω πως ήταν η 2η παρτίδα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.Το Killzone 3 υπήρχε που δεν άξιζε,έπαιζα βλακείες μέχρι να βγούν καλά παιχνίδια.Επίσης το αγοράζεις στην υψηλότερη τιμή. Με το υπόλοιπο post συμφωνώ. Κοίτα αυτό που συνέβη με το PS4 δε θα συμβεί πάλι γιατί πλέον θα είναι backwards compatible το PS5 με το PS4. Οπότε day1 της αγοράς του PS5 θα έχεις PS4 pro + ότι νέο βγαίνει (PS5). Αλλά ακόμα και στη περίπτωση του PS4 δεν είναι ότι έπεσε η τιμή του μετά για να πεις ΟΚ αξίζει να περιμένω. Τι day1 τι day150 νομίζω ίδια τιμή είχε. Ίσα ίσα μετά είχε και χρόνους αναμονής για αυτούς που δε προλάβανε στα πρώτα. Για το μόνο που προσωπικά θα είχα ένσταση είναι τα παιδικά προβλήματα σε οτιδήποτε βγαίνει και είναι νέο. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από chocorello 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Είναι γεγονός πως όσοι αγοράζουν day 1 είναι ήρωες καθώς διακινδυνεύουν τα λεφτά τους προς όφελος όλων μας αλλά και της βιομηχανίας γενικά. Όποτε είναι σεβαστό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsibosp Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Στις 27/4/2019 στις 3:05 ΜΜ, naruto14 είπε Ε ναι αν δεν πάρεις oled τι να το κάνεις το ps5; πως θα ευχαριστηθείς το 4κ 30fps σε μια budget va 4k τηλεόραση; 😜 Δεν θα σε χαλασει , απλα θα εχεις πληρωσει ενα μηχανημα και θα απολαμβανεις το 50% αυτων που μπορει να σ δωσει. χαχα Σαν και μενα που φοιτητης τοτε οταν πρωτοκυκλοφορησε το PS3 μεσα στις πρωτες 10 μερες πηγα και το πηρα χωρις φυσικα να εχω αλλα χρηματα να διαθεσω για αντιστοιχη τηλεοραση (ηταν πανακριβο το PS3 και μολις ειχαν κυκλοφορησει οι 1080p τηλεορασεις και ηταν και αυτες αρκετα ακριβες) και το πρωτο 6μηνο, μην σου πω και χρονο επαιζα σε 14αρα crt ! Θυμαμαι ειχα τερματισει το Resistance: Fall of Man μαλιστα ετσι και μου ειχαν βγει τα ματια! 7 ώρες πριν, chocorello είπε Κοίτα αυτό που συνέβη με το PS4 δε θα συμβεί πάλι γιατί πλέον θα είναι backwards compatible το PS5 με το PS4. Οπότε day1 της αγοράς του PS5 θα έχεις PS4 pro + ότι νέο βγαίνει (PS5). Καλα αυτο που ειχε γινει με το PS4 ητανε ψιλοτραγικο, αργησε πολυ να βγαλει παιχνιδια της προκοπης, προσωπικα αγορασα 1 μεταχειρισμενο μετα τα 3 χρονια στα 220 ευρω βρηκα και μεταχειρισμενα παλι ολα τα exclusive που ειχε βγαλει μεχρι στιγμης και ηταν μια χαρα. Επειδη σαν πρωτο μηχανημα εχω τον υπολογιστη μου για να παιζω σε 1440p/60fps (6600Κ 4,2Ghz, GTX1080, 16GB DDR4 2666Mhz) και το PS4 μονο για τα exclusive του πιστευω ειναι ιδανικο combo (αν εχεις καλο pc). Περνανε βεβαια μερικες φορες καποια διαστηματα μηνων που ουτε το ανοιγω το PS4 αλλα Overall τα εχει βγαλει τα λεφτα του. Θα το κρατουσα μαλιστα αν δεν ειχε αθλιο media player σαν media hub για το σαλονι αλλα δεν βλεπω να βγαζω ποτε το PS3 απο τη θεση του που το χρησιμοποιω για αυτο το σκοπο πλεον μονο εδω και καποια χρονια ( 2οροφο σπιτι, συνδεση PS3-PC μεσω ρουτερ και ατελειωτο απευθειας streaming απο τον υπολογιστη στο σαλονι με αρκετα καλη ποιοτητα, κατι που δυστυχως λογω του απαραδεκτου player το PS4 δεν μπορει να κανει). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) On 26/04/2019 at 20:30, Haldol said: Γιατί είναι κοροϊδία ; Δε θα συντηρούν την πλατφόρμα για να παίζεις εσύ τσάμπα. Υπηρεσία παρέχουν. Και τα 60 το μήνα είναι 5 ευρώ το μήνα. Ξεφτίλα να το συζητάμε, όταν το φτηνότερο PS4 έχει 280+ ευρώ. Πριν πως την συντηρουσαν την πλατφορμα? Το steam γιατι ειναι τζαμπα? On 27/04/2019 at 09:58, georgetsl said: Δυστυχως πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι οι απαιτήσεις των νέων κονσολών χρήζουν τις ανάλογες τηλεοράσεις ...πολλοί βασικά δεν ξέρουν τις διαφορές μεταξύ των TV ,4K λένε ότι πήραν με 500 ευρώ και δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο πέραν αυτού....λες και η tv 4Κ των 500 ευρώ είναι καλύτερο deal από μια ίδια σε ιντσες των 1500...εν πάση περιπτώσει απλά η άποψη μου είναι ότι οι νέας γενιάς κονσολες που πρόκειται να έρθουν θα απαιτούν και τις αντίστοιχες τηλεοράσεις υψηλού κόστους ....αλλιώς ποιος ο σκοπός αγοράς ps5 σε τηλεόραση 1080p ή μιας απλής 4k .....έτσι την πάτησαν όσοι πήραν το xbox X και στα τεστ συμβατοτητας που έκαναν μέσω της κονσολας είδαν ως δια μαγείας ότι η τηλεόραση τους στα μισά στάνταρ των απαιτήσεων ήταν εκτός ....(hdr+ ,doldy vision,hdmi 2.1 , Hz ,κλπ κλπ ) Παρε εσυ 4k 120hz τηλεροαση να παιζεις playstation στα 30 frames...πλακα θα εχει. On 27/04/2019 at 16:04, chocorello said: Σαπάκι να πεις τον υπολογιστή που έφτιαξες με χιλιάρικο ταρίφα το 2013 και τώρα δε σηκώνει ούτε ποδοσφαιράκι φίλε μου Το σαπακι που εφτιαξα το 2009 με 700€ (οσο εκανε το ps3 στο launch) παιζει καλυτερα απο το ps4 Νταξει, του αλλαξα μια καρτα γραφικων καπου το 2013, εδωσα 159€ (πηρα 50€ πίσω απο πωληση της παλιας) και 2 games δωρο. Συνολικα κατω απο 800€ απο το 2009 εως σημερα. Αντιστοιχα το κοστος κτησης των 2 κονσολων (ps3 + ps4) μαζι με το online pass παει 1.5k και παιζεις και χειροτερα με μακραν μικροτερο backlog! Αστο, μη την ψαχνεις, οι κονσολες βγαινουν πολυ ακριβοτερες απο τα pc. On 28/04/2019 at 16:03, Fulgore said: Μην εισαι απολυτος στο παραπανω και μην το γυριζουμε τωρα χωρις λογο σε pc vs κονσολες. Παντως εχω γνωστοο μου με pc του χιλιαρικου το 2013 που παιζει αξιοπρεπως νεα παιχνιδια και πιο συγκεκριμενα i7 3770,16gb ram ddr3 και καρτα γραφικων 7970,αρα μην εισαι απολυτος. Και για του λογου το αληθες να και ενα προχειρο video Το αξιοπρεπες μαρεσε...γιατι δεν λες την αληθεια? Παιζει ΟΛΑ τα games καλυτερα απο το ps4. Και με αυτο το CPU θα παιζει καλυτερα και απο το PS5 με αλλαγη GPU, που σημαινει μιρκοτερο κοστος απο το να αγορασεις PS5. Το χω πει πολλακις ,το PC gaming ειναι κατα πολυ πολυ φτηνοτερο...αλλα αντε τωρα να καταλαβουν ορισμενοι τεχνολογικα uruk hai On 28/04/2019 at 16:50, chocorello said: Ο φίλος ξόδεψε μια περιουσία! Τούμπανος υπολογιστής για την εποχή. Η 7850 μου (επίσης σούπερ κάρτα για την εποχή) με το ζόρι ανοίγει το pro. Αλλά δεν παίζεις. Στο Xbox όμως παίζει κομπλέ. H 7850 δεν ειναι σουπερ καρτα. Οταν βγηκε το PS4 κοστιζε 120€ απο το Πλαισιο με 2 ΑΑΑ games δωρο, κοστος δηλαδη κατω απο 70€...entry level την λες. Και το pro το παιζει με καρφωμενο 60 αρι, συμφωνα με ολα τα video στο youtube. Η entry level καρτα του 2012.... /επομενος. On 28/04/2019 at 19:26, chocorello said: Για την εποχή που λέμε, και με καλές κάρτες επιπέδου >=7870, ξεπεράσαμε κατά πολύ το κόστος μιας κονσόλας. Και τα games που παίζουν με low στον υπολογιστή κυριολεκτικά ΔΕ βλέπονται. Χίλιες φορές παλιό game στα high παρά νέο game στα low. Ο υπολογιστής προσφέρει για λίγα χρόνια καλύτερα γραφικά. Η κονσόλα προσφέρει με λιγότερα χρήματα και για περισσότερα χρόνια τη σιγουριά ότι θα έχεις να παίζεις ΟΚ και ας μην είναι ποτέ αντίστοιχη του Max/Ultra σε γραφικά υπολογιστή. Btw το ποδοσφαιράκι (PES2019) νομίζω τρέχει 1080p στις κονσόλες. ΥΣ. Αν συνυπολογίσεις ένα κουτί της προκοπής, τον i7 της εποχής, 16άρα ραμ, έναν samsung SSD (η OCZ Vertex4 τότε), έναν 7200αρη δίσκο αποθήκη (όχι green), ένα σοβαρό τροφοδοτικό >= tier2, μια μητρική με αντίστοιχης ποιότητας chipset και VRM καλά και ένα σωστό after market cooler και κολλήσεις και μια 7870 (349$ release price το 12'), αν δεν έχεις φτάσει ήδη το χιλιάρικο τότε θα είσαι αρκετά κοντά. Αντί αυτού τσιμπούσες ένα PS4 στα 400ε (αν δε κάνω λάθος) και με τα ρέστα PS5 όταν βγει. Μέχρι τότε, άρχοντας. Με τα ίδια χρήματα θα έχεις καθαρίσει από hardware από 2013 μέχρι το 2025+ (πιθανότατα 2026+). Δε θα σε ενδιαφέρουν ούτε οι αναβαθμίσεις, ούτε οι ρυθμίσεις, ούτε τίποτα. Το βάζεις, παίζεις, καθάρισες. Σιγά μη βγει του χρόνου στην Ευρώπη το PS5. Ναι, γιατι η κονσολα εχει σοβαρο τροφοδοτικο, SSD's και αποθηκη σκληρους. Συγκρισεις του πωπου δηλαδη. Επισης το 2013 η 7870 ειχε κατω απο 150€ απο το Πλαισιο (και παλι, με 2 ΑΑΑ παιχνιδια δωρο). Αλλα ακομα και ετσι, εγω συμπεραινω οτι το PC τελικα βγηκε φτηνοτερο! 1000€ οι 2 κονσολες (οσο το PC του 2013) και 420€ το οnline pass για την περιοδο 2013-2020 (που θα βγει η καινουργια κονσολα). Με 420€ αγοραζεις καινουργια καρτα στο PC που θα φερνει σβουρες το PS5! Συγχαρητηρια, μολις πεταξες τα λεφτα σου και θα παιζεις για το διαστημα 2013-202Χ χειροτερα απο αυτον με το PC!! Εισαι θεος, τελος. On 28/04/2019 at 20:14, chocorello said: Α και ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό. Οι συνδρομές είναι το μισό κόστος καθώς και τα παιχνίδια βγαίνουν πιο φθηνά από υπολογιστή... ...αν έχεις καλούς φίλους και κάνεις sharing Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα κόστους παιχνιδιών/συνδρομής έτσι. Και στο steam κανεις ακριβως το ιδιο, χωρις συνδρομες Επισης κρατας backlog ενω μπορεις να πουλησεις το παλιο hardware, που σημαινει ακομα μικροτερο κοστος. On 29/04/2019 at 04:08, jimarass26 said: Το ότι οι κονσόλες παίζουν πιο εύκολα games από pc και πιο οικονομικά είναι δεδομένο. Αυτό άλλωστε είναι και το market strategy, το product strategy και γενικά ο λόγος ύπαρξης. Φθηνότερο plug and play gaming καναπέ. Διαφωνω. Το ακριβως αναποδο. Ακομα και στο τραβηγμενο απο τα μαλλια παραδειγμα του φιλου, τελικα το PC βγηκε φτηνοτερο. Και βεβαια πρεπει να λαβουμε και το κοστος του PC που θα αγορασεις σαν console gamer για να κανεις ολα τα υπολοιπα.. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, strawman είπε Πριν πως την συντηρουσαν την πλατφορμα? Το steam γιατι ειναι τζαμπα? Το steam είναι μια απλή βιβλιοθήκη με δυνατότητες e-shop και social networking (πχ. messenger). To PSN/Xbox Live είναι ότι είναι το Steam μαζί με common Game Network (ξεχνάς ρυθμίσεις port forward κλπ. για κάθε game ξεχωριστά) + Cloud storage για όλο το progress καθώς και τα δεδομένα σου + άλλα πράματα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι Game developers (πχ. το API του Xbox live παρέχει μέχρι και matchmaking algorithms έτοιμους) + τα δωρεάν παιχνίδια. Γενικά συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Αναφορά σε κείμενο Το σαπακι που εφτιαξα το 2009 με 700€ (οσο εκανε το ps3 στο launch) παιζει καλυτερα απο το ps4 Όχι ότι σε πιστεύω αλλά επειδή μου έδωσες πάτημα, το PS3 βγήκε το 2006, θες να δούμε τι παιχνίδια παίζει σήμερα ένας υπολογιστής που κόστιζε τότε όσο δύο φθηνές κονσόλες;; Xbox360 + PS4 (900 ευρώ και πολλά λέω). Έτσι για να δούμε τι συνέβη τελικά από το 2006 τέλη 2005 (Xbox360) μέχρι και το 2020+ Αναφορά σε κείμενο Νταξει, του αλλαξα μια καρτα γραφικων καπου το 2013, εδωσα 159€ (πηρα 50€ πίσω απο πωληση της παλιας) και 2 games δωρο. Συνολικα κατω απο 800€ απο το 2009 εως σημερα. Αντιστοιχα το κοστος κτησης των 2 κονσολων (ps3 + ps4) μαζι με το online pass παει 1.5k και παιζεις και χειροτερα με μακραν μικροτερο backlog! Αστο, μη την ψαχνεις, οι κονσολες βγαινουν πολυ ακριβοτερες απο τα pc. Το αξιοπρεπες μαρεσε...γιατι δεν λες την αληθεια? Παιζει ΟΛΑ τα games καλυτερα απο το ps4. Και με αυτο το CPU θα παιζει καλυτερα και απο το PS5 με αλλαγη GPU, που σημαινει μιρκοτερο κοστος απο το να αγορασεις PS5. Θέλω να μάθω τι κάρτα που αγόρασες κάπου το 2013 με 159€. Τα 2 games δώρο δε μου λένε κάτι. Κάθε μήνα έχω "games δώρα". Έχεις δώσει λοιπόν 809€ από το 2009 έως σήμερα και με αυτά τα χρήματα λες ότι παίζεις καλύτερα από το PS4 όλα τα games. Μάλιστα. Περιμένω λοιπόν να ακούσω specs 700€ (2009) με κάρτα γραφικών των 159€ (2013), που να παίζει καλύτερα από το PS4 όλα τα games Αναφορά σε κείμενο Το χω πει πολλακις ,το PC gaming ειναι κατα πολυ πολυ φτηνοτερο...αλλα αντε τωρα να καταλαβουν ορισμενοι τεχνολογικα uruk hai Αυτό μένει να μας το αποδείξεις με τα specs του υπολογιστή σου και τις τιμές του. Δε θα σε βάλω να υπολογίσεις το τι παραπάνω καις σε ρεύμα τόσα χρόνια γιατί θεωρώ ότι δε θα χρειαστεί καν να μπω στο κόπο. Αναφορά σε κείμενο H 7850 δεν ειναι σουπερ καρτα. Οταν βγηκε το PS4 κοστιζε 120€ απο το Πλαισιο με 2 ΑΑΑ games δωρο, κοστος δηλαδη κατω απο 70€...entry level την λες. Και το pro το παιζει με καρφωμενο 60 αρι, συμφωνα με ολα τα video στο youtube. Η entry level καρτα του 2012.... Η 7850 που κυκλοφόρησε 250$ το 2012 έκανε στην Ελλάδα (και μάλιστα στο Πλαίσιο) 120€ το 2013 και με 2 ΑΑΑ games δώρο και μάλιστα την αποκαλείς entry level, κάρτα επιπέδου 78xx! Το ακούσαμε και αυτό! Entry level η 7850! 😝 Δε ξέρω τι λένε τα βίντεο, ξέρω τι είδαν τα μάτια μου. Από το PES2018 και μετά το παιχνίδι βάρυνε αφόρητα. Μέχρι το PES2017 το έπαιζα άνετα σε 1080p, στο 2018 τα έριξα low και πάλι έκανε κολλήματα. 8GB ram + επεξεργαστή Xeon αντίστοιχο με 1ης γενιάς i7. Και μη μου πεις για Vsync off ή overclocking ή οτιδήποτε γιατί εγώ θέλω απλά να κάνω διπλό κλικ και να παίξει. Δε θέλω βιβλίο οδηγιών για να το καταφέρω (που μεταξύ μας δεν έχω θέμα να τα κάνω, απλά δε μου αρέσει η διαδικασία πλέον, δεν είμαι 15 χρονών και επίσης δεν έχω τον ίδιο ελεύθερο χρόνο). Ζητάω πολλά; Αναφορά σε κείμενο Ναι, γιατι η κονσολα εχει σοβαρο τροφοδοτικο, SSD's και αποθηκη σκληρους. Συγκρισεις του πωπου δηλαδη. Επισης το 2013 η 7870 ειχε κατω απο 150€ απο το Πλαισιο (και παλι, με 2 ΑΑΑ παιχνιδια δωρο). Ναι προφανώς και η κονσόλα έχει σοβαρό τροφοδοτικό. Τι νομίζεις ότι η Sony βάζει turbo-x μέσα; 😂 SSD η κονσόλα να τον κάνει τι, δεν έχει Windows 10 να φορτώσει με 10 κιλά telemetry στο background, ούτε startup apps και λοιπά system services. Εσύ θα αγοράσεις υπολογιστή σήμερα και δε θα βάλεις SSD; Καλή επιτυχία με αυτό. Θα τη χρειαστείς. Αυτό με την 7850 περίμενω να το δω κάπου γραμμένο, αν και όπως είπα σε καμία περίπτωση δε πετυχαίνεις PS4/XboxOne εμπειρία ή και καλύτερη μάλιστα σε όλα τα games όπως λες (χωρίς να σημαίνει ότι για την εποχή της δεν είναι μια ΠΟΛΥ καλη κάρτα και σίγουρα όχι entry-level). Αναφορά σε κείμενο Αλλα ακομα και ετσι, εγω συμπεραινω οτι το PC τελικα βγηκε φτηνοτερο! 1000€ οι 2 κονσολες (οσο το PC του 2013) και 420€ το οnline pass για την περιοδο 2013-2020 (που θα βγει η καινουργια κονσολα). Με 420€ αγοραζεις καινουργια καρτα στο PC που θα φερνει σβουρες το PS5! Συγχαρητηρια, μολις πεταξες τα λεφτα σου και θα παιζεις για το διαστημα 2013-202Χ χειροτερα απο αυτον με το PC!! Εισαι θεος, τελος. 1000€ οι δύο κονσόλες; Για ποιες κονσόλες μιλάς. Δε ξέρουμε καν πόσο θα κοστίζει το PS5 αλλά εσύ απ'όσο φαίνεται έχεις inside information... Γιατί δε κάνεις τη σύγκριση PC με κονσόλες για τις εποχές Xbox360-PS4 που έχουμε τα δεδομένα στα χέρια μας;;... Τι PC πήρες με 900ευρώ τα τέλη 2005 που βγήκε το Xbox360 για πάμε να σε δω... Πήρες Pentium D παικταρά μου; Πωπωπω θηρίο πήρες ΔΕ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ. χαχαχαχα Αναφορά σε κείμενο Επισης κρατας backlog ενω μπορεις να πουλησεις το παλιο hardware, που σημαινει ακομα μικροτερο κοστος. Διαφωνω. Το ακριβως αναποδο. Ακομα και στο τραβηγμενο απο τα μαλλια παραδειγμα του φιλου, τελικα το PC βγηκε φτηνοτερο. Και βεβαια πρεπει να λαβουμε και το κοστος του PC που θα αγορασεις σαν console gamer για να κανεις ολα τα υπολοιπα.. Σου αρέσει να πετάς χύμα αριθμούς και να λες "παίζω τα πάντα". Ναι ρε φίλε ΟΚ σόρι κιόλας αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά. Εύκολα σου λέω ότι δε σε πιστεύω. Τραγούδα λοιπόν και πες μας τι αγόρασες πόσο για να δούμε τι ισχύει και τι όχι. Και που σαι, μη ξεχάσεις τη σύνθεση του 900αρικου για υπολογιστή στα τέλη 2005 που υποτίθεται θα αντέξει όσο το Xbox360 και το PS4 μαζί. Σε κόβω για single core AMD64 και θα γελάνε και τα τσιμέντα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από chocorello Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ανούσια συζήτηση, συγκρίνοντας 2 διαφορετικά προϊόντα που το πρώτο από αυτά -pc- απαραιτήτως έχουμε όλοι. Καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Όσοι εργάζονται αξιοπρεπώς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και τα δυο. Αν καποιος δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει και τα δυο, δεν είναι σε θέση να κρίνει πιο από τα δυο «την έχει μεγαλύτερη». Στο ερώτημα αν αξίζει να επενδύσεις σε gpu σήμερα, με τον όρο να μην πας σε λύση κονσολας για τον καναπέ, πιστεύω προσωπικά πως δεν αξίζει λόγω pricing εξαιτίας του mining. Επισης μην ξεχνάμε το κυριότερο πλεονέκτημα της κονσόλας, δηλαδή έχεις 10 χρόνια τουλάχιστον plug n play σε αμέτρητα παιχνίδια με οπτική ποιότητα που ξερεις. Αν θες να τρέχεις τα καλύτερα στο τέρμα κάθε χρόνο, δεν κάνει η κονσόλα για εσένα. Θες κάτι όμως που ούτε pc λέγεται, λέγεται επαγγελματικός/ερασιτεχνικός εξοπλισμός. Όπως αντίστοιχα ένα ηχοσύστημα των 5-10.000€ δεν είναι Hi-Fi αλλά κάτι άλλο. Όταν λέμε pc λοιπόν ας βάλουμε ένα πλαφόν στην τιμή. Επισης κάθε προϊόν είναι για το χώρο του/χρήση του. Ένα pc δεν μπορείς να το βάλεις στο καναπέ καθώς δεν είναι plug n play. Μια κονσόλα δεν πάει στο γραφείο γιατί είναι μόνο plug n play. Και αν σταματήσουνε να είναι , απλά θα έχουν μεταλλαχθεί στο άλλο μέρος και πια θα είναι ένα και το αυτό. Λογικά στην εποχή του STADIA, και του cloud, κάποια στιγμή δεν θα έχουμε hw αλλά ConsoleaaS για την οθόνη του καναπέ και PCaaS για την οθόνη του γραφείου. Αλλά και έτσι να μην είναι, όλο το HW θα χωράει μέσα στην οθόνη. Θεωρώ ότι έχω το τελευταίο κουτί υπολογιστή. Σε 6-8 χρόνια που θα χρειαστεί να το αλλάξω θα παίζω με κανένα πακέτο τσιγάρα με κάποια APU πίσω από την οθόνη , και για όσους χρειάζονται GPU brute force θα παρέχεται μέσω usb-c όπως σήμερα πουλάει η soundblaster. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από jimarass26 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 1 hour ago, chocorello said: Το steam είναι μια απλή βιβλιοθήκη με δυνατότητες e-shop και social networking (πχ. messenger). To PSN/Xbox Live είναι ότι είναι το Steam μαζί με common Game Network (ξεχνάς ρυθμίσεις port forward κλπ. για κάθε game ξεχωριστά) + Cloud storage για όλο το progress καθώς και τα δεδομένα σου + άλλα πράματα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι Game developers (πχ. το API του Xbox live παρέχει μέχρι και matchmaking algorithms έτοιμους) + τα δωρεάν παιχνίδια. Γενικά συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Όχι ότι σε πιστεύω αλλά επειδή μου έδωσες πάτημα, το PS3 βγήκε το 2006, θες να δούμε τι παιχνίδια παίζει σήμερα ένας υπολογιστής που κόστιζε τότε όσο δύο φθηνές κονσόλες;; Xbox360 + PS4 (900 ευρώ και πολλά λέω). Έτσι για να δούμε τι συνέβη τελικά από το 2006 τέλη 2005 (Xbox360) μέχρι και το 2020+ Θέλω να μάθω τι κάρτα που αγόρασες κάπου το 2013 με 159€. Τα 2 games δώρο δε μου λένε κάτι. Κάθε μήνα έχω "games δώρα". Έχεις δώσει λοιπόν 809€ από το 2009 έως σήμερα και με αυτά τα χρήματα λες ότι παίζεις καλύτερα από το PS4 όλα τα games. Μάλιστα. Περιμένω λοιπόν να ακούσω specs 700€ (2009) με κάρτα γραφικών των 159€ (2013), που να παίζει καλύτερα από το PS4 όλα τα games Αυτό μένει να μας το αποδείξεις με τα specs του υπολογιστή σου και τις τιμές του. Δε θα σε βάλω να υπολογίσεις το τι παραπάνω καις σε ρεύμα τόσα χρόνια γιατί θεωρώ ότι δε θα χρειαστεί καν να μπω στο κόπο. Η 7850 που κυκλοφόρησε 250$ το 2012 έκανε στην Ελλάδα (και μάλιστα στο Πλαίσιο) 120€ το 2013 και με 2 ΑΑΑ games δώρο και μάλιστα την αποκαλείς entry level, κάρτα επιπέδου 78xx! Το ακούσαμε και αυτό! Entry level η 7850! 😝 Δε ξέρω τι λένε τα βίντεο, ξέρω τι είδαν τα μάτια μου. Από το PES2018 και μετά το παιχνίδι βάρυνε αφόρητα. Μέχρι το PES2017 το έπαιζα άνετα σε 1080p, στο 2018 τα έριξα low και πάλι έκανε κολλήματα. 8GB ram + επεξεργαστή Xeon αντίστοιχο με 1ης γενιάς i7. Και μη μου πεις για Vsync off ή overclocking ή οτιδήποτε γιατί εγώ θέλω απλά να κάνω διπλό κλικ και να παίξει. Δε θέλω βιβλίο οδηγιών για να το καταφέρω (που μεταξύ μας δεν έχω θέμα να τα κάνω, απλά δε μου αρέσει η διαδικασία πλέον, δεν είμαι 15 χρονών και επίσης δεν έχω τον ίδιο ελεύθερο χρόνο). Ζητάω πολλά; Ναι προφανώς και η κονσόλα έχει σοβαρό τροφοδοτικό. Τι νομίζεις ότι η Sony βάζει turbo-x μέσα; 😂 SSD η κονσόλα να τον κάνει τι, δεν έχει Windows 10 να φορτώσει με 10 κιλά telemetry στο background, ούτε startup apps και λοιπά system services. Εσύ θα αγοράσεις υπολογιστή σήμερα και δε θα βάλεις SSD; Καλή επιτυχία με αυτό. Θα τη χρειαστείς. Αυτό με την 7850 περίμενω να το δω κάπου γραμμένο, αν και όπως είπα σε καμία περίπτωση δε πετυχαίνεις PS4/XboxOne εμπειρία ή και καλύτερη μάλιστα σε όλα τα games όπως λες (χωρίς να σημαίνει ότι για την εποχή της δεν είναι μια ΠΟΛΥ καλη κάρτα και σίγουρα όχι entry-level). 1000€ οι δύο κονσόλες; Για ποιες κονσόλες μιλάς. Δε ξέρουμε καν πόσο θα κοστίζει το PS5 αλλά εσύ απ'όσο φαίνεται έχεις inside information... Γιατί δε κάνεις τη σύγκριση PC με κονσόλες για τις εποχές Xbox360-PS4 που έχουμε τα δεδομένα στα χέρια μας;;... Τι PC πήρες με 900ευρώ τα τέλη 2005 που βγήκε το Xbox360 για πάμε να σε δω... Πήρες Pentium D παικταρά μου; Πωπωπω θηρίο πήρες ΔΕ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ. χαχαχαχα Σου αρέσει να πετάς χύμα αριθμούς και να λες "παίζω τα πάντα". Ναι ρε φίλε ΟΚ σόρι κιόλας αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά. Εύκολα σου λέω ότι δε σε πιστεύω. Τραγούδα λοιπόν και πες μας τι αγόρασες πόσο για να δούμε τι ισχύει και τι όχι. Και που σαι, μη ξεχάσεις τη σύνθεση του 900αρικου για υπολογιστή στα τέλη 2005 που υποτίθεται θα αντέξει όσο το Xbox360 και το PS4 μαζί. Σε κόβω για single core AMD64 και θα γελάνε και τα τσιμέντα. Καταρχάς δεν χρειάζεται να παραθέσω τίποτα καθώς το δικό σου παράδειγμα με βγάζει σωστό. Εννοώ το παράδειγμα με τον i7 του 2013 μιας και το εν λόγω pc με αλλαγή κάρτας γραφικών άνετα θα βγάλει και την επόμενη γενιά. Οπότε ακόμα και 1000αρικο να κοστίσει (που δεν, μιας και με 260 ευρώ έπαιρνες 2600), πιο φτηνά την βγάζεις. Όσον αφορά το τροφοδοτικό, ναι, φτηνιάρικο εχει το ps4. Ένα σοβαρό τροφοδοτικό κάνει 80 στην ξεφτυλα, λες να στο χαρίζει η Sony? Οσο για τον ssd, η κονσόλα τον χρειάζεται πολύ παραπάνω από το pc ακριβώς για τους λόγους που ανεφερες. Το παίζω τζόγο ο πιο ξεφτυλα hdd του 50ευρου bootari και μπαίνει στο game στον μισό χρόνο από το ps4. Όχι, pc χωρίς ssd δεν θα αγόραζα, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν αγοράζω και κονσόλες πλέον. Γιατί το OS και το loading time τους είναι παναργα. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις και ο λόγος που το pc βγαίνει φτηνότερο είναι ότι το 90% του pc σε βγάζει 2 γενιές. Δηλαδή ναι μεν θα δώσεις 700-1000 ευρώ να αγοράσεις ένα pc αλλά πρώτον,, το εν λόγω pc θα είναι καλύτερο από την κονσόλα και δεύτερον, όταν με το καλό βγει η επόμενη γενιά αλλάζεις μόνο κάρτα γραφικών. Τίποτα άλλο. Οταν δηλαδή ο console gamer θα δώσει 500 να πάρει καινούργια κονσόλα ο pcas θα δώσει 150 να πάρει κάρτα. Αυτά χωρίς να βάζω μέσα συνδρομές κλπα. Όσο για το pc του 2009, ένας i5 750 με 8-16 gb ram κατραπακιαζει το ps4. Είχα ένα τέτοιο σύστημα με μια 7870 αγορασμένη 159 ευρώ πριν βγει το ps4. Με 2 AAA games φρεσκότατα που μόνα τους κάναν 80. Δεν ξέρω πλέον πως αποδίδει αλλά μεχρι το 2016 που το είχα απέδιδε απελπιστικά καλύτερα από το ps4. Φαίνεται άλλωστε και από τις συγκρίσεις του digital foundry όπου το ps4 απέδιδε λίγο χειρότερα από έναν i3 και μια 750ti, κάρτα που δύσκολα την χαρακτηρίζεις gaming. Πλέον έχω το pc της υπογραφής Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχει νόημα να σταθώ σε όλα τα points. Απλά θα πω το αυτονόητο, ότι το PS4 έχει κομπλέ τροφοδοτικό για τις απαιτήσεις τις κονσόλας που -προφανώς- είναι λιγότερες από τις απαιτήσεις ενός custom pc. Έχεις ακούσει πολλά PS4 να σκάνε λόγω τροφοδοτικού;... Τελικά δε μας είπες, και δεδομένου ότι δεν έχουμε τα δεδομένα για το PS5, πόσο άντεξε ένας καλός υπολογιστής, δεκεμβρίου του 2005, ο οποίος κόστισε όσο κόστισαν μαζί Xbox360 και PS4; Που είναι τώρα αυτός ο υπολογιστής να δούμε πως παίζει παιχνίδια όπως το τελευταίο Battlefield. Netflix σηκώνει; Windows γενικότερα τα φορτώνει; 😂 Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από chocorello Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, chocorello said: Δεν έχει νόημα να σταθώ σε όλα τα points. Απλά θα πω το αυτονόητο, ότι το PS4 έχει κομπλέ τροφοδοτικό για τις απαιτήσεις τις κονσόλας που -προφανώς- είναι λιγότερες από τις απαιτήσεις ενός custom pc. Έχεις ακούσει πολλά PS4 να σκάνε λόγω τροφοδοτικού;... Τελικά δε μας είπες, και δεδομένου ότι δεν έχουμε τα δεδομένα για το PS5, πόσο άντεξε ένας καλός υπολογιστής, δεκεμβρίου του 2005, ο οποίος κόστισε όσο κόστισαν μαζί Xbox360 και PS4; Που είναι τώρα αυτός ο υπολογιστής να δούμε πως παίζει παιχνίδια όπως το τελευταίο Battlefield. Netflix σηκώνει; Windows γενικότερα τα φορτώνει; 😂 To κομπλε εξαρταται απο το τι θεωρεις κομπλε. Οσο κομπλε ειναι και ενα τροφοδοτικο του 50€ (και ζητημα αν κοστιζει τοσο του PS4). Ενας καλος υπολογιστης του 2005 αντεξε οσο και το xbox. Μην ξεχνας οτι προς το τελος της γενιας οι last gen κονσολες βαραγανε 10 fps σε sub hd αναλυσεις. Σιγουρα και μια 8800 καρτα εβγαζε παρομοιες επιδοσεις. Τελος παντων, χανεις το point. Οπως προειπα, το PC βγαινει φτηνοτερο σε βαθος χρονου, και το απεδειξες ο ιδιος με δικο σου, τραβηγμενο παραδειγμα του PC του 2013 με τον i7. Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζεις να διαφωνεις. PS1. Το xbox πως τα παει σημερα? Netflix σηκωνει? Windows γενικοτερα? A ναι, ξεχασα, 2 μετρα και 2 σταθμα. Το PC πρεπει να εχει ssd για ταχυτατα loading times, αλλα στη κονσολα δεν μας χαλανε κατι τριλεπτα loading screens. PS2. Βρισκεις τροφοδοτικο για το PS4 στα 15$ απο amazon. Τωρα δεν ξερω αν ειναι το original, αλλα καταλαβαινεις για τι κοστος μιλαμε. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, strawman είπε To κομπλε εξαρταται απο το τι θεωρεις κομπλε. Οσο κομπλε ειναι και ενα τροφοδοτικο του 50€ (και ζητημα αν κοστιζει τοσο του PS4). Ενας καλος υπολογιστης του 2005 αντεξε οσο και το xbox. Μην ξεχνας οτι προς το τελος της γενιας οι last gen κονσολες βαραγανε 10 fps σε sub hd αναλυσεις. Σιγουρα και μια 8800 καρτα εβγαζε παρομοιες επιδοσεις. Τελος παντων, χανεις το point. Οπως προειπα, το PC βγαινει φτηνοτερο σε βαθος χρονου, και το απεδειξες ο ιδιος με δικο σου, τραβηγμενο παραδειγμα του PC του 2013 με τον i7. Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζεις να διαφωνεις. PS1. Το xbox πως τα παει σημερα? Netflix σηκωνει? Windows γενικοτερα? A ναι, ξεχασα, 2 μετρα και 2 σταθμα. Το PC πρεπει να εχει ssd για ταχυτατα loading times, αλλα στη κονσολα δεν μας χαλανε κατι τριλεπτα loading screens. PS2. Βρισκεις τροφοδοτικο για το PS4 στα 15$ απο amazon. Τωρα δεν ξερω αν ειναι το original, αλλα καταλαβαινεις για τι κοστος μιλαμε. Κάνεις το κλασικό λάθος που κάνει πολύς κόσμος όταν συγκρίνει προϊόντα και υπηρεσίες: αγνοείς το κόστος ευκολίας και του χρόνου που δαπανάς. Ξαναλέμε: η κονσόλα είναι plug n play καναπέ. Μας λες ότι το pc σου το συνδέεις στο σαλόνι; Αν το συνδέεις όντως μάλλον άλλαξε δουλειά. Αν δεν το συνδέεις τότε γράφεις άσχετα posts! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, strawman είπε To κομπλε εξαρταται απο το τι θεωρεις κομπλε. Οσο κομπλε ειναι και ενα τροφοδοτικο του 50€ (και ζητημα αν κοστιζει τοσο του PS4). Ενας καλος υπολογιστης του 2005 αντεξε οσο και το xbox. Μην ξεχνας οτι προς το τελος της γενιας οι last gen κονσολες βαραγανε 10 fps σε sub hd αναλυσεις. Σιγουρα και μια 8800 καρτα εβγαζε παρομοιες επιδοσεις. Τελος παντων, χανεις το point. Οπως προειπα, το PC βγαινει φτηνοτερο σε βαθος χρονου, και το απεδειξες ο ιδιος με δικο σου, τραβηγμενο παραδειγμα του PC του 2013 με τον i7. Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζεις να διαφωνεις. PS1. Το xbox πως τα παει σημερα? Netflix σηκωνει? Windows γενικοτερα? A ναι, ξεχασα, 2 μετρα και 2 σταθμα. Το PC πρεπει να εχει ssd για ταχυτατα loading times, αλλα στη κονσολα δεν μας χαλανε κατι τριλεπτα loading screens. PS2. Βρισκεις τροφοδοτικο για το PS4 στα 15$ απο amazon. Τωρα δεν ξερω αν ειναι το original, αλλα καταλαβαινεις για τι κοστος μιλαμε. Εσύ χάνεις το point. Δε με ενδιαφέρει να πληρώσω και 3€ ένα τροφοδοτικό αν πρόκειται για μηχάνημα που θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Το γεγονός ότι το PS4 μπορεί να έχει παμθηνο Sony τροφοδοτικό (όπως ακριβώς ένα ποιοτικό γνήσιο τροφοδοτικό ενός λάπτοπ) είναι υπέρ για το PS4 που οι απαιτήσεις κατανάλωσης είναι και οι μικρότερες απ'ότι αυτές ενός desktop υπολογιστή. Ακόμα και σε επίπεδο τροφοδοτικού δηλαδή συμφέρει η αγορά του PS4. Ας δούμε μια τυπική gaming σύνθεση υπολογιστή του 2013 κοντά στο χιλιάρικο. Μιλάμε για 4core i5 4ης γενιάς, 8GB ram και μια 7870 refresh κάρτα. Ακόμα και αν τελικά αυτός ο υπολογιστής παίζει σήμερα, κόστισε όσο 2 γενιές σε κονσόλες και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στις χίλιες να τα βάλει απέναντι στο PS5 η το επόμενο Xbox (ούτε καν το One X που κυκλοφορεί ήδη). Και επειδή παίζει πολύ συχνά αυτό το ανέκδοτο με τα fps, θα πρέπει να καταλάβετε όλοι εσείς που πετάτε νούμερα, ότι η smooth 30fps locked επίδοση στις κονσόλες δε επιτυγχάνεται εύκολα στον υπολογιστή ακόμα και με καλύτερο hardware. Καλό διάβασμα. Το optimization στις κονσόλες είναι τρομερά εντυπωσιακό και ταυτόχρονα αναγκαστικό. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε ποτέ και ούτε πρόκειται στους υπολογιστές. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Τα game studios έχουν στάνταρ hardware (κονσόλες) και είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι που θα φαίνεται όμορφο και smooth με το διαθέσιμο hardware ώστε να πουλήσει και το ίδιο το παιχνίδι αλλά και η κονσόλα. ΔΕΝ έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν ότι παπαρια φίλτρο για να βαρύνει 2 φορές το παιχνίδι για να έχει αυτή την έξτρα γαμάτη αντανάκλαση όπως γίνεται με τους υπολογιστές. Στους υπολογιστές δουλεύει τελείως διαφορετικά το πράγμα. Εκεί συνήθως (όχι πάντα) τα low γραφικά είναι απαίσια ενώ τα high/ultra είναι επικά και προφανώς όλοι θέλουν να πας να αγοράσεις αυτή τη καινούργια γαμάτη κάρτα γραφικών για να το απολαύσεις. Είναι τόσο απλά τα πράγματα, δε μπορώ να τα εξηγήσω καλύτερα. Οι PC gamers στα μάτια μου είναι περισσότερο enthusiasts και ταυτόχρονα καταναλωτικά θύματα της κάθε nVidia γιατί όπως είναι γνωστό "πως μπορείς να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου χωρίς RTX;" Ενώ οι κονσολακιδες είναι οι καθημερινοί casual, value4money, hassle-free gamers. Μπορεί να μη ξέρουν το Χριστό τους από υπολογιστές αλλά μέσα σε 2 λεπτά ήδη παίζουν με σχετικά μικρό συνολικό κόστος και αξιοπρεπώς ένα όμορφο νέο παιχνίδι που βγήκε το 2019 με κονσόλα που αγόρασαν το 2013. Δε τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο, είναι χαρούμενοι, όπως είμαι και εγώ τώρα ΥΣ 1. Ναι, προφανώς παίζει μια χαρά netflix η κονσόλα. Windows δε χρειάζεται να τρέξει για το σκοπό της και σίγουρα το λειτουργικό που τρέχει μια κονσόλα είναι απείρως πιο ελαφρύ από ένα σύγχρονο πλήρως updated ασφαλές λειτουργικό Η/Υ. ΥΣ2. Δε πάει να είναι και τσάμπα, αν είναι γνήσιο μου κάνει, αυτό μετράει. Ούτε θα κοιτάξω πόσα ampere δίνει στη κάρτα, ούτε αν είναι certified 80+, ούτε αν έχει Japanese capacitors, ούτε ούτε... Πονοκέφαλος και χαμένος χρόνος. Το βάζω πάνω και παίζει. Αυτό προσφέρει η κονσόλα, σε τρομερή τιμή. Στο βιλαμπαχο ακόμα τρίβουν... Πηγή για όλα τα παραπάνω: Προφανώς υπήρξα και εγώ PC gamer κάποτε. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από chocorello 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, chocorello said: Εσύ χάνεις το point. Δε με ενδιαφέρει να πληρώσω και 3€ ένα τροφοδοτικό αν πρόκειται για μηχάνημα που θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Το γεγονός ότι το PS4 μπορεί να έχει παμθηνο Sony τροφοδοτικό (όπως ακριβώς ένα ποιοτικό γνήσιο τροφοδοτικό ενός λάπτοπ) είναι υπέρ για το PS4 που οι απαιτήσεις κατανάλωσης είναι και οι μικρότερες απ'ότι αυτές ενός desktop υπολογιστή. Ακόμα και σε επίπεδο τροφοδοτικού δηλαδή συμφέρει η αγορά του PS4. Συμφωνω. Ποσο κοστιζει ενα αντιστοιχο τροφοδοτικο στο PC που κανει τη δουλεια του? Σιγουαρ οχι 100€. Αυτο λεω Quote Ας δούμε μια τυπική gaming σύνθεση υπολογιστή του 2013 κοντά στο χιλιάρικο. Μιλάμε για 4core i5 4ης γενιάς, 8GB ram και μια 7870 refresh κάρτα. Ακόμα και αν τελικά αυτός ο υπολογιστής παίζει σήμερα, κόστισε όσο 2 γενιές σε κονσόλες και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στις χίλιες να τα βάλει απέναντι στο PS5 η το επόμενο Xbox (ούτε καν το One X που κυκλοφορεί ήδη). Καταρχας αντι για i5 βαλε i7. 150€ η καρτα και 260-300 ο επεξεργαστης. Οποτε το PC αυτο παιζει καλυτερα για σχεδον ολη τη γενια. Αν δεν με πιστευεις, μια βολτα στο digital foundry. To PS4 αποδιδει οσο ενας i3 + 750ti και το xbox ακομα χειροτερα. Το 2020 που βγαινει το PS5, αλλαζεις καρτα στο εν λογω PC με τα λεφτα που γλυτωσες απο το 60€ / ετος του online. Συνολικα πληρωσες οσο και ο console gamer ενω ειχες σαφως καλυτερες επιδοσεις. Τωρα βαλε και το extra κοστος που θα πληρωσεις εσυ για να αγορασεις PC για να κανεις αλλα πραματα (οπως να postaris εδω) και εδεσε το γλυκο. Και επειδή παίζει πολύ συχνά αυτό το ανέκδοτο με τα fps, θα πρέπει να καταλάβετε όλοι εσείς που πετάτε νούμερα, ότι η smooth 30fps locked επίδοση στις κονσόλες δε επιτυγχάνεται εύκολα στον υπολογιστή ακόμα και με καλύτερο hardware. Καλό διάβασμα. To μονο που διαβασα ειναι λογω controller και motion blur. Το ενα χειροτερο απο το αλλο δηλαδη...θα παιξω fps με controller και motion blur στο θεο ξερω γω!! Στανταρ. Το optimization στις κονσόλες είναι τρομερά εντυπωσιακό και ταυτόχρονα αναγκαστικό. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε ποτέ και ούτε πρόκειται στους υπολογιστές. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Τα game studios έχουν στάνταρ hardware (κονσόλες) και είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι που θα φαίνεται όμορφο και smooth με το διαθέσιμο hardware ώστε να πουλήσει και το ίδιο το παιχνίδι αλλά και η κονσόλα. Αυτα δυστηχως ειναι θεωρια. Στην πραξη ΔΕΝ ισχυει. Το digital foundry εκει ειναι. Οταν το ps4 λοιπον με το super optimization απεδιδε οσο μια 750ti (!!!!!!!!!!) τι optimization μου λες ρε φιλε? Επισης τι smooth και κουραφεξαλα, το χεις παρει πρεφα οτι υπαρχουν games που πεφτουν στα 10-15 fps και στις 2 κονσολες? Οτι βγαιναν patches για 6 μηνες με μοναδικο σκοπο να καταφερουν να κλειδωσουν 30 fps σε απειρα games? Παρε παραδειγμα το witcher 3 και το fallout 4. Αυτη η καραμελα με το optimization εντελως μυθος. Ναι, προφανώς παίζει μια χαρά netflix η κονσόλα. Windows δε χρειάζεται να τρέξει για το σκοπό της και σίγουρα το λειτουργικό που τρέχει μια κονσόλα είναι απείρως πιο ελαφρύ από ένα σύγχρονο πλήρως updated ασφαλές λειτουργικό Η/Υ. Αλλη παπατζα μυθος. Bootare σε παρακαλω ενα PC με windows, ανοιξε απλα το steam και πες μου ram και cpu usage. Τωρα πες μου τα αντιστοιχα για τις κονσολες? Tι, 2 cores και 3 gb ram??? Ναι, πολυ βαρια τα windows.. Γενικα αυτο ειναι το προβλημα με τους console gamers. Μαυρα μεσανυχτα, εχουν ενα low end PC και πετανε δεξια και αριστερα την λεξη optimization. Και εγω console gamer ημουνα και τα ιδια νομιζα. Περιμενα να βγει το PS4 με την 7850 καρτα γραφικων που εχει και να αμολησει 2 χαστουκια στην 7870 μου και τον i5 του 2009, λογω του optimization που τσαμπουναγαν ολοι. Περιμενα πως και πως να το αγορασω day one. Και τι ειδα? Οτι η 7870 εφερνε σβουρες γυρω απο το ps4. Καρτα των 150€ (με 2 ΑΑΑ games δωρο!!). Εχει κουρασει η καραμελα. Θα το πω αλλη μια. Το PC αναγκαστικα βγαινει φτηνοτερο σε βαθος χρονου. Λογω του πολυ κακου CPU που εχουν οι νεες κονσολες, οτιδηποτε μετριο CPU του 2009 ριχνει σφαλιαρες στο PS4. Απο εκει και περα ολα τα parts τα κρατας οταν ο console gamer πρεπει να σκασει 500αρα για νεα κονσολα. Ουτε κουτι θα αλλαξεις, ουτε keyboard - mouse, ουτε PSU, ουτε σκληρους, ουτε τιποτα. Μονο καρτα γραφικων. 5 hours ago, jimarass26 said: Κάνεις το κλασικό λάθος που κάνει πολύς κόσμος όταν συγκρίνει προϊόντα και υπηρεσίες: αγνοείς το κόστος ευκολίας και του χρόνου που δαπανάς. Ξαναλέμε: η κονσόλα είναι plug n play καναπέ. Μας λες ότι το pc σου το συνδέεις στο σαλόνι; Αν το συνδέεις όντως μάλλον άλλαξε δουλειά. Αν δεν το συνδέεις τότε γράφεις άσχετα posts! Συγκρινω καθαρα το κοστος και τιποτα αλλο. Tο PC μπαινει στο σαλονι οσο ευκολα και η κονσολα. Απο εκει και περα ο χρονος που δαπαναω ειναι ο λογος που πλεον παιζω σε PC. Ειχα σιφιλιασει με τα loading times στη κονσολα. Το αγαπημενο μου game, Gran Turismo, απλα ηταν unplayable οταν ανα κλικ που εκανα επρεπε να περιμενω 5 sec. 5 sec να μπω στο garage, 5 sec να φορτωσει το αμαξι που διαλεξα, 5 sec να μπω στο αμαξι, 5 sec να ξαναβγω απτο garage, 5 sec να παω στους αγωνες, 1 λεπτο να φορτωσει ο αγωνας. Αμα συνηθισεις στο PC η κονσολα απλα ειναι unplayable. Και σου φερνω παραδειγμα για game που φορτωνει γρηγορα, που να σου βαλω κανα AC η Anthem. 5 λεπτα loading screens!!! Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, strawman είπε Συγκρινω καθαρα το κοστος και τιποτα αλλο. Tο PC μπαινει στο σαλονι οσο ευκολα και η κονσολα. Απο εκει και περα ο χρονος που δαπαναω ειναι ο λογος που πλεον παιζω σε PC. Ειχα σιφιλιασει με τα loading times στη κονσολα. Το αγαπημενο μου game, Gran Turismo, απλα ηταν unplayable οταν ανα κλικ που εκανα επρεπε να περιμενω 5 sec. 5 sec να μπω στο garage, 5 sec να φορτωσει το αμαξι που διαλεξα, 5 sec να μπω στο αμαξι, 5 sec να ξαναβγω απτο garage, 5 sec να παω στους αγωνες, 1 λεπτο να φορτωσει ο αγωνας. Αμα συνηθισεις στο PC η κονσολα απλα ειναι unplayable. Και σου φερνω παραδειγμα για game που φορτωνει γρηγορα, που να σου βαλω κανα AC η Anthem. 5 λεπτα loading screens!!! Το pc δεν μπαίνει στο σαλόνι , εκτός από το χρόνο, ρεύμα και θόρυβο, έχει και παντόφλα. Αν το καταφέρεις να παίξει έχεις φτιάξει μια άλλη κονσόλα. Για το loading time δε διαφωνώ. Μάλλον το τρέχεις το game από DVD. Δοκίμασες να βάλεις ssd? (Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται) . Παντως τα loading times που λες δεν τα έχω συναντήσει μέχρι και στο PS3, μιλώντας πάντα σε σύγκριση με έναν HDD. Αν συγκρίνεις με SSD τότε η μάχη είναι άνιση και πρέπει να περιμένεις τις νέες κονσόλες για να συγκρίνεις σωστά. Επειδη το έχω παλέψει χρόνια να βάλω σωστό pc στο σαλόνι, με λογικά χρήματα κονσόλας, δεν τα κατάφερα. Ακόμα και το small factor case απλά δεν υπήρχε στην αγορά παρά μόνο στο Mac mini. Τα τελευταία χρόνια βγήκαν κάτι intel μικρά αλλά τα καλά ξεκινάνε στα 800€ και χωρίς gpu. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από jimarass26 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Just now, jimarass26 said: Το pc δεν μπαίνει στο σαλόνι , εκτός από το χρόνο, ρεύμα και θόρυβο, έχει και παντόφλα. Αν το καταφέρεις να παίξει έχεις φτιάξει μια άλλη κονσόλα. Για το loading time δε διαφωνώ. Μάλλον το τρέχεις το game από DVD. Δοκίμασες να βάλεις ssd? (Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται) Τι χρονο ρευμα και θορυβο ρε συ, δεν ειμαστε στο 1990... Το δοκιμασε να βαλεις ssd πεστο στον αλλον φιλο που νομιζει οτι θελει ssd το PC ενω η κονσολα με τον 5400 σκληρο ειναι κομπλε...που βλαστημουσα καθε φορα που ηθελα να παιξω ενα game και το παραταγα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, strawman είπε Τι χρονο ρευμα και θορυβο ρε συ, δεν ειμαστε στο 1990... Το δοκιμασε να βαλεις ssd πεστο στον αλλον φιλο που νομιζει οτι θελει ssd το PC ενω η κονσολα με τον 5400 σκληρο ειναι κομπλε...που βλαστημουσα καθε φορα που ηθελα να παιξω ενα game και το παραταγα... Οι κονσόλες δεν είναι για hardcore gaming (ακόμα). Αυτά που ζητάς είναι για pc. Το σαλόνι είναι σαλόνι. Επειδη το έχω παλέψει χρόνια να βάλω σωστό pc στο σαλόνι, με λογικά χρήματα κονσόλας, δεν τα κατάφερα. Ακόμα και το small factor case απλά δεν υπήρχε στην αγορά παρά μόνο στο Mac mini. Τα τελευταία χρόνια βγήκαν κάτι intel μικρά αλλά τα καλά ξεκινάνε στα 800€ (NUC) και χωρίς gpu. Επισης το πιο σημαντικό, είδα προχθές τυχαία πως το τελευταίο ποδοσφαιράκι βγήκε τόσο για PS4 όσο και για PS3 εν έτη 2019. Καταλαβαίνεις τη σημαίνει αυτό; Ποιος βγάζει σήμερα σοβαρό game στο pc για pc του 2006; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από jimarass26 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα