Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, εχω μια απορια, ειχα την μητρικη Asus Maximus Vii Hero στην οποια ειχαν στραβωσει pins στο socket, ανα καιρους οταν καθαριζα το PC δυσκολευομουν να το ξανα κανω λειτουργικο επρεπε καθε φορα που βγαζω των CPU καπως να παλεψω να ισιωσω τα pins, μεχρι που μια μερα οτι και να εκανα δεν bootare και νομιζα οτι φταιει η μητρικη. Αυτο που εκανα ειναι να αγορασω ιδια μεταχειρισμενη μητρικη και τοτε ανακαλυψα οτι φταιει ο CPU μου, δεν εχει σημαδια καψιματος η κατι που να δειχνει οτι εχει χαλασει ο CPU, υπαρχει περιπτωση να φτιαχνετε? 

Επεξ/σία από Dr4In
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι το cpu,τοτε οχι,δε φτιαχνεται.

Αλλα κανε κανα bios reset και δοκιμασε.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Dr4In είπε

Καλησπερα παιδια, εχω μια απορια, ειχα την μητρικη Asus Maximus Vii Hero στην οποια ειχαν στραβωσει pins στο socket, ανα καιρους οταν καθαριζα το PC δυσκολευομουν να το ξανα κανω λειτουργικο επρεπε καθε φορα που βγαζω των CPU καπως να παλεψω να ισιωσω τα pins, μεχρι που μια μερα οτι και να εκανα δεν bootare και νομιζα οτι φταιει η μητρικη. Αυτο που εκανα ειναι να αγορασω ιδια μεταχειρισμενη μητρικη και τοτε ανακαλυψα οτι φταιει ο CPU μου, δεν εχει σημαδια καψιματος η κατι που να δειχνει οτι εχει χαλασει ο CPU, υπαρχει περιπτωση να φτιαχνετε? 

Τον CPU αδερφε για ποιον λογο τον εβγαζες στο καθαρισμα

Καθαριζες και το σοκετ απο κατω; 🤨 

βαλε-βγαλε αυτα τα pins ειναι αρκετα ευαισθητα, ειδικα αν πας και το βαλεις στραβα

• Like 3
Δημοσ.

Ηθελα να το ρωτησω και εγω.

Το cpu απο πανω ,εκτος και εαν υπαρχει λογος,δε το βγαζεις.

Εγω εχω κανει delid και το κραταει το socket.Ακομα και οταν το πουλησω,μαζι με τη μητρικη θα το δωσω,δε το βγαζω για κανενα λογο,αφου παντα παιζει η περιπτωση να γινει στραβη.Ποσο μαλλον σε σενα που ειχε ηδη και στραβα πιν.

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dr4In είπε

Αυτο που εκανα ειναι να αγορασω ιδια μεταχειρισμενη μητρικη και τοτε ανακαλυψα οτι φταιει ο CPU μου, δεν εχει σημαδια καψιματος η κατι που να δειχνει οτι εχει χαλασει ο CPU, υπαρχει περιπτωση να φτιαχνετε? 

εισαι σιγουρος οτι η μτχ μητρικη που αγορασες ειναι λειτουργικη?

εχεις δοκιμασει με αλλο cpu?

χοντρο να καει επεξεργαστης,απ τα πιο δυσκολα,πρεπει να του τιναξεις τα πεταλα στο oc 

ή να τον κοπανησεις με κανα σφυρι ξερω γω...

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dr4In είπε

Ποια cpu είναι?

Δημοσ.

Τον εβγαζα γιατι καμια φορα μου εφευγε παστα. Απο κατω και επρεπε να καθαρισω. 

Η μεταχειρισμενη μητρικη δεν εχει προβλημα, πηρα τον ιδιο CPU i7 4790K και δουλευει κανονικα, οποτε φταιει ο παλιος μου CPU παλι 4790K 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr4In είπε

Τον εβγαζα γιατι καμια φορα μου εφευγε παστα. Απο κατω και επρεπε να καθαρισω. 

Η μεταχειρισμενη μητρικη δεν εχει προβλημα, πηρα τον ιδιο CPU i7 4790K και δουλευει κανονικα, οποτε φταιει ο παλιος μου CPU παλι 4790K 

Βάζεις πολύ πάστα τότε. Σαν φακή βάζε, όχι σαν φασολι.

• Like 2
Δημοσ.

Aquaforte στο σοκετ την επόμενη φορά και καλέμι 

Δημοσ.

Οχι παιδια δεν επεφτε απο κατω, αλλα ο CPU γυρω γυρω εχει μια βαση και δεν βολευε να τον καθαρισω πανω στο Socket, τελος παντων δεν ειναι εκει το θεμα μας, απο τα λαθη μας μαθαινουμε εξαλλου. 5 Χρονια τον ειχα τον CPU και δουλευε μια χαρα μεχρι που αποφασισα να βαλω υδροψυξη. 

Η απορια μου λυθηκε, σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Ο παλιος i7 θα γινει διακοσμητικος.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dr4In είπε

Οχι παιδια δεν επεφτε απο κατω, αλλα ο CPU γυρω γυρω εχει μια βαση και δεν βολευε να τον καθαρισω πανω στο Socket, τελος παντων δεν ειναι εκει το θεμα μας, απο τα λαθη μας μαθαινουμε εξαλλου. 5 Χρονια τον ειχα τον CPU και δουλευε μια χαρα μεχρι που αποφασισα να βαλω υδροψυξη. 

Η απορια μου λυθηκε, σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Ο παλιος i7 θα γινει διακοσμητικος.

Γύρω γύρω δεν σε νοιαζει, και χώμα να έχει. Δεν κάνει επαφή με τίποτα εκεί.

Καλοδουλευτα τα νέα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...