toples50 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Για τους περισσότερους "pro¨ χρήστες ο i5 9th gen είναι αρκετά γρήγορος.
Jiakometi Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Εξαρτάται πόση δουλειά υπολογίζει να διεκπαιρεωσει κανείς, και πόσο αποτιμά τον χρόνο του. Ενα καλό «Pro” μηχάνημα θα κόψει τους νεκρούς χρόνους πάρα πολύ. Άρα θα αποσβέσει το κόστος του νωρίς. Ενα γρήγορο iMac B.T.O. θα φτάσει το κόστος ενός iMac Pro και γι αυτό οι επαγγελματίες που βγάζουν χρήματα από αυτό ίσως θα έπρεπε να πάνε εκεί απευθείας. Αλλιώς θα περιμένουν παραπάνω για να ανοίξουν ή να επεξεργαστούν RAW αρχεία, ή να κάνουν rendering. Μπορείς «να κάνεις την δουλειά σου» και με άλλα μηχανήματα, απλά ίσως να μην αξίζει τον κόπο, ή να αποτιμάς τον χρόνο σου φτηνά, οπότε μπορείς να περιμένεις ...... Για τον T.S. βέβαια η λύση ειπώθηκε παραπάνω, το τι θα κάνει είναι δικό του θέμα. 2
onelonelystar Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Οι διαφορά μεταξύ i5, i7 & i9, είναι τα threads & cores. Στην πράξη τώρα, όταν κάνεις render ένα βίντεο, ο επεξεργαστής με τα περισσότερα cores, θα το κάνει πιο γρήγορα. Εάν ο χρόνος είναι πολύτιμος για εσένα, τότε θα πρέπει να πας τουλάχιστον στον i7. Αν δηλαδή έχεις να παραδώσεις 1 βίντεο ανά εβδομάδα, τότε πήγαινε στο i5. Αν έχεις παραπάνω projects την εβδομάδα, τότε θες i7. Στα υπόλοιπα τώρα, σαφώς και 16GB RAM και μια καλή κάρτα γραφικών (τουλάχιστον 4GB) για να μπορείς να κάνεις το editing σου χωρίς κολλήματα. επίσης, αυτό που είπα και πιο πριν - εάν είσαι λάτρης του Final Cut Pro και δεν θες να αλλάξεις, τότε το OS του Mac θα σε βοηθήσει. Εάν σκέφτεσαι Adobe Premiere ή κάποιο άλλο, τότε πήγαινε σε PC. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από onelonelystar
AnthonyGR Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Αυτό που είπαν και οι προηγούμενοι. Το λειτουργικό δεν έχει και τόση σημασία όταν στο 90% του χρόνου σου θα βλέπεις απλά μία full screen οθόνη της εφαρμογής που δουλεύεις. Στο τέλος της ημέρας, τον επαγγελματία δεν τον ενδιαφέρει και τόσο τι τρέχει πίσω από το maximized παράθυρο με το οποίο δουλεύει (με δεδομένο βέβαια ότι αυτό που δουλεύει τρέχει σταθερά). Αν μπορείς να δουλέψεις με κάποια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη και για PC, τότε το PC είναι μονόδρομος τόσο για τις φθηνές/επιλεκτικές αναβαθμίσεις που θα μπορείς να κάνεις (και που κανένα mac δεν θα σου προσφέρει) όσο και για την άριστη θερμική συμπεριφορά που θα έχεις σε μεγάλα workloads (κάτι που επίσης τα mac δεν θα μπορέσουν να σου εξασφαλίσουν αφού σχεδόν όλα σε βαρύ φόρτο κάνουν throttling). Αν, πάλι, έχεις "δεθεί" με κάποια mac-only εφαρμογή...τότε τουλάχιστον πήγαινε σε imac που αντέχουν σε υψηλότερους φόρτους πριν ενεργοποιηθεί ο "κόφτης".
onelonelystar Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, AnthonyGR είπε Το λειτουργικό δεν έχει και τόση σημασία όταν στο 90% του χρόνου σου θα βλέπεις απλά μία full screen οθόνη της εφαρμογής που δουλεύεις. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Πιστεύω πως από την καρέκλα που θα κάθεσαι ώρες ατελείωτες, τη διαμόρφωση του desk setup μέχρι και το λογισμικό, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην όρεξη/κίνητρο που μας δίνει για να δουλέψουμε καλά. Πλέον υπάρχουν τόσες επιλογές από οικονομικές εώς πολύ ακριβές που ο καθένας μπορεί να στήσει το ιδανικό περιβάλλον για τη δουλειά του. Κατά τη γνώμη μου και εφόσον μιλάμε για επαγγελματία, δηλ. από αυτό που κάνει βγάζει τα προς το ζην, αξίζει να δώσεις τα λεφτά που χρειάζονται για να κάνεις τη δουλειά σου όσο πιο παραγωγική γίνεται. Ακόμα και αυτό αν αφορά τα εικονίδια της οθόνης μας που μεταφέρουμε αρχεία. Συγνώμη αν παρέκκλινα του θέματος! δείτε και αυτό 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Το software μεχρι ενα σημειο [και ευκολα-δυσκολα] παραμετροποιειται. Αλλα το να μπορεις να "παρεμβεις" στο hardware -απο το πιο απλο πχ να το βοηθας να μην τηγανιζεται δηλαδη..- ειναι επισης αξια αναμφιβολη 😁
mechpanos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Πάρε κει-χάμου ένα PC με έναν Threadripper τούμπανο και ξέχνα τα Mac... Σόρι για το offtopic και το σπαμάρισμα, αλλά θέλω να δώσω και αυτή την προοπτική, εφόσον δουλεύει DaVinci ο TS πιστεύω ότι και από άποψη budget θα του δώσει πολύ καλύτερο εργαλείο δουλειάς.
Jiakometi Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 51 λεπτά πριν, mechpanos είπε Πάρε κει-χάμου ένα PC με έναν Threadripper τούμπανο και ξέχνα τα Mac... Σόρι για το offtopic και το σπαμάρισμα, αλλά θέλω να δώσω και αυτή την προοπτική, εφόσον δουλεύει DaVinci ο TS πιστεύω ότι και από άποψη budget θα του δώσει πολύ καλύτερο εργαλείο δουλειάς. Ε βέβαια.... Για να μη σου πω ότι κακώς άνοιξε και το νήμα. Δεν πήγαινε ο χριστιανός από την αρχή σε PC να ησυχάσει ...... Ομως ο T.S. είπε ότι προτιμά να μείνει σε Apple OS το οποίο δουλεύει και τώρα. Προς τι η προσπάθεια να αλαξοπιστήσει δεν αντιλαμβάνομαι .... Ναι το budget είναι μια παράμετρος ...... Αυτό όμως με την συνεισφορά και τις ιδέες των μελών του forum μπήκε σε ένα καλό δρόμο οπότε μάλλον άκυρο το σχόλιο φίλε mechpanos. Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλά να συνεισφέρεις στα νήματα για WIN/PC, και όχι τόσο εδώ. Καλό βράδυ.
toples50 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Πάρε κει-χάμου ένα PC με έναν Threadripper τούμπανο και ξέχνα τα Mac... Σόρι για το offtopic και το σπαμάρισμα, αλλά θέλω να δώσω και αυτή την προοπτική, εφόσον δουλεύει DaVinci ο TS πιστεύω ότι και από άποψη budget θα του δώσει πολύ καλύτερο εργαλείο δουλειάς. Φίλε μου ακόμα και με Threadripper τους rendering time χρόνους του Final Cut Pro σε Mac δεν θα τους έχεις.Το FCP είναι απίστευτα γρηγορότερο από το Premiere σε PC. Επίσης τα τελευταία iMac είναι μονόδρομος για video editing ειδικά πλέον που δεν παρουσιάζουν throttling
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Με ενα ερωτηματικο: για την on the long run λειτουργια, καταρχην αυτο ειναι αρκετα καλο! 😁 Aλλα παλι ειναι πραγματι ενοχλητικη η επιλογη: να κανουν ο,τι νομιζουν, <για το καλο μας!>...
toples50 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Κάτι ουσιαστικό πάντως από το παραπάνω video δεν υπάρχει.Απλά θεωρία και μόνο θεωρία. https://www.youtube.com/watch?v=-P5UWEKSUXo Παλιό αλλά δίνει μια εικόνα για την διαφορά του rendering. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από toples50
mechpanos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Jiakometi είπε Ε βέβαια.... Για να μη σου πω ότι κακώς άνοιξε και το νήμα. Δεν πήγαινε ο χριστιανός από την αρχή σε PC να ησυχάσει ...... Ομως ο T.S. είπε ότι προτιμά να μείνει σε Apple OS το οποίο δουλεύει και τώρα. Προς τι η προσπάθεια να αλαξοπιστήσει δεν αντιλαμβάνομαι .... Ναι το budget είναι μια παράμετρος ...... Αυτό όμως με την συνεισφορά και τις ιδέες των μελών του forum μπήκε σε ένα καλό δρόμο οπότε μάλλον άκυρο το σχόλιο φίλε mechpanos. Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλά να συνεισφέρεις στα νήματα για WIN/PC, και όχι τόσο εδώ. Καλό βράδυ. Έχεις δίκιο, γι'αυτό και ζήτησα προκαταβολικά συγγνώμη. Ωστόσο θεωρώ ότι προσφέρει απίστευτα περισσότερη ευελιξία και χρησιμότητα, το στήσιμο ενός PC στα μέτρα της εργασίας που πρόκειται να εκτελέσει ο χρήστης. Ειδικά για editing, η πολλή μνήμη και οι πολλοί πυρήνες που μπορούν πλέον να μπουν σε αυτά τα χρήματα, κάνουν την επιλογή αυτή να αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Κοιτα mechpanos, αν το πραγμα παει εκει δηλαδη στο DIY, υπαρχουν πραγματι περισσοτεροι παραγοντες που θα κλεισουν το ματι σε ενα pc! Αλλα ειναι αδικη η συγκριση με συστηματα που ειναι σχετικα κλειστα. 🙄 Spoiler Σε προσωπικο επιπεδο, θα ημουν ικανοποιημενος με: Macs που δεν θα ξεπερνουν 80C [βαρια 85!] στο καλοκαιρι, καρτες γραφικων που δεν θα μας "αποχαιρετησουν" -(και που αν το κανουν) να μπορουν να αντικατασταθουν, και αν οχι εστω να μπορουν να ειναι λειτουργικα με εξωτερικες vga απο enclosure 😀 Υπηρξαν καποια αστοχιακα σεναρια(!) οπου κλαψαμε πολλα χρηματα ακριβων επιλογων... Και σιγουρα, κανεις δεν θελει κατι τετοιο να του συμβει @ δουλεια -> οπου θα ειναι σαφως χειροτερα ταπανταολα.
onelonelystar Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 από όσο ξέρω οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν με DIY, θέλουν ένα υπολογιστή τον οποίο θα ανοίγουν, θα κάνουν τη δουλειά τους και θα τον κλείνουν. Εκτός αν είναι κάποιος μερακλής.
mechpanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, onelonelystar είπε από όσο ξέρω οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν με DIY, θέλουν ένα υπολογιστή τον οποίο θα ανοίγουν, θα κάνουν τη δουλειά τους και θα τον κλείνουν. Εκτός αν είναι κάποιος μερακλής. Ε, λέγοντας DIY δεν εννοούμε ότι θα καθίσουν να τον φτιάξουν και με τα ίδια τους τα χέρια...απλά θα διαλεχτούν τα κομμάτια...εγώ για παράδειγμα, κάθομαι, κάνω την δουλειά μου, και ΔΕΝ τον κλείνω (τις περισσότερες φορές ) .... Δεν έχει παραπονεθεί καθόλου ο έρμος..... Αν τώρα στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει έστω η υπόνοια ότι με το iMac θα έκανε δουλειά καλύτερα και με περισσότερη αξιοπιστία πάω πάσο δεν το συζητάω καν πάνω στην δουλειά του ο καθένας εμπιστεύεται τα εργαλεία που αυτός θεωρεί καλύτερα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα