tsakolis Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Καλησπέρα ! Θα ήθελα τη βοήθεια σας .... Κάνω μοντάζ για γάμους κλπ μ ένα macbook pro early 2016 με iris 6100 τ οποίο πλέον δεν με καλύπτει ...σε 2-3 κάμερο κλπ ... Δουλευω fcpx και DaVinci ! Κοιτάω για imac μέχρι 3000 budget αλλίως ανγκαστικα πρέπει να κοιταξω σε pc και να δουλέψω α΄λλο πρόγραμμα ! Επειδή εχω μάθει με mac και προσπαθώ να βρω λύση που με καλύπτει θα θελα τη γνώμη σας για το imac του 2019 APPLE iMac 27 Retina 5K Intel Core i5 9ης γενιάς/ 8GB / 2TB/ Radeon Pro 580X ... To έχει δουλέψει κάποιος να εχει προσωπική 'αποψη ? Θα με καλύπτει ή να κινηθώ προς pc ? Ευχαριστ΄ εκ των πρτέρων!
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, tsakolis είπε Καλησπέρα ! Θα ήθελα τη βοήθεια σας .... Κάνω μοντάζ για γάμους κλπ μ ένα macbook pro early 2016 με iris 6100 τ οποίο πλέον δεν με καλύπτει ...σε 2-3 κάμερο κλπ ... Δουλευω fcpx και DaVinci ! Κοιτάω για imac μέχρι 3000 budget αλλίως ανγκαστικα πρέπει να κοιταξω σε pc και να δουλέψω α΄λλο πρόγραμμα ! Επειδή εχω μάθει με mac και προσπαθώ να βρω λύση που με καλύπτει θα θελα τη γνώμη σας για το imac του 2019 APPLE iMac 27 Retina 5K Intel Core i5 9ης γενιάς/ 8GB / 2TB/ Radeon Pro 580X ... To έχει δουλέψει κάποιος να εχει προσωπική 'αποψη ? Θα με καλύπτει ή να κινηθώ προς pc ? Ευχαριστ΄ εκ των πρτέρων! Αστεία specs πραγματικά. Ειδικά για το κόστος του. Αυτό που θα κάνεις (imho) είναι να πάρεις ένα Mac mini late 2018 i7 με ενσωματωμένο 256gb SSD (είναι κολλημένο στη μητρική και δεν παίρνει αναβάθμιση) και 8 GB ram ( η ram παίρνει αναβάθμιση). Σε αυτό θα προσθέσεις μια εξωτερική κάρτα γραφικών και έναν 2tb εξωτερικό SSD. Η σύνδεση αυτών των περιφερειακών θα γίνει μέσω thunderbolt 3 και θα είναι σαν να είναι μέσα στο ίδιο το Mac mini (performance-wise).
CheOnWeb Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, tsakolis said: Καλησπέρα ! Θα ήθελα τη βοήθεια σας .... Κάνω μοντάζ για γάμους κλπ μ ένα macbook pro early 2016 με iris 6100 τ οποίο πλέον δεν με καλύπτει ...σε 2-3 κάμερο κλπ ... Δουλευω fcpx και DaVinci ! Κοιτάω για imac μέχρι 3000 budget αλλίως ανγκαστικα πρέπει να κοιταξω σε pc και να δουλέψω α΄λλο πρόγραμμα ! Επειδή εχω μάθει με mac και προσπαθώ να βρω λύση που με καλύπτει θα θελα τη γνώμη σας για το imac του 2019 APPLE iMac 27 Retina 5K Intel Core i5 9ης γενιάς/ 8GB / 2TB/ Radeon Pro 580X ... To έχει δουλέψει κάποιος να εχει προσωπική 'αποψη ? Θα με καλύπτει ή να κινηθώ προς pc ? Ευχαριστ΄ εκ των πρτέρων! Ο iMac είναι μια χαρά, μόνο αν πραγματικά θες αυτή την οθόνη. Στην περίπτωσή σου δεν νομίζω ότι αξίζει. Αυτό που προτείνει ο natural_sdf είναι μια λύση, που ίσως να μπορούσες να εφαρμόσεις και στο MacBook που έχεις ήδη. Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς; Στη θέση σου θα ξεχνούσα το FCPx, θα μάθαινα να δουλεύω στο DaVinci με optimized media σε editable codec (prores ή DNxHD/HR) και μετά θα έβλεπα τις ανάγκες για Hardware. Υποθέτω δουλεύεις με h264, ο οποίος ταλαιπωρεί το μηχάνημα, ειδικά με τη free version του DaVinci. Η Studio version έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά στον H264. Και πάλι όμως, θα προτιμούσα τα optimized media. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από CheOnWeb
tsakolis Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις ... Έχω το MacBook Pro early 2016 τ οποίο ρώτησα και δεν παίρνει αναβάθμιση η ram .... Εξωτερικούς ssd με thunderbolt έχω και δουλεύω μέχρι τώρα ..... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από tsakolis
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 59 λεπτά πριν, tsakolis είπε Ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις ... Έχω το MacBook Pro early 2016 τ οποίο ρώτησα και δεν παίρνει αναβάθμιση η ram .... Εξωτερικούς ssd με thunderbolt έχω και δουλεύω μέχρι τώρα ..... Οντως απ τη στιγμή που κοίταξα και για pc έχω κατεβάσει το DaVinci 16 τ οποίο ενώ φαίνεται πολύ ενδιαφέρον όσο το χω ψάξει αλλά δεν τσουλάει καθόλου σε h264 ..... MacBook pro Early 2016 δε νομιζω να υπάρχει. Μάλλον late εννοείς.
tsakolis Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Έχεις δίκιο early 2015 είναι όχι 2016 Με iris 6100
mistr4l Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, natural_sgf είπε Αυτό που θα κάνεις (imho) είναι να πάρεις ένα Mac mini late 2018 i7 3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Ο iMac είναι μια χαρά, μόνο αν πραγματικά θες αυτή την οθόνη. Δεν έχω κάποια σημαντική παρατήρηση σε όσα γράφουν τα παιδιά, να σταθείς όμως λίγο στην οθόνη γενικότερα. Στο macbook pro έχεις ρέτινα. Για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε άλλες οθόνες και να μην σ'ενοχλεί η μετάβαση θα πρέπει να πας είτε σε 21.5 4κ είτε σε 27 5κ. Τέτοιες αναλύσεις ακολουθούν τα imacs και η σειρά lg ultrafine (κοστίζουν αρκετά). Οτιδήποτε άλλο σίγουρα (έστω στην αρχή) θα σου φανεί κάπως. Προσωπικά τουλάχιστον, αν και δεν ασχολούμαι με video editing, τελικώς δεν πρόσθεσα εξωτερικό monitor στο laptop για τον λόγο που αναφέρω. Δοκίμαζα οθόνες κι έβλεπα διαφορά σε σχέση με την οθόνη του mbp (late 2015). Φυσικά, δεν λέω σε καμία περίπτωση πως δεν μπορείς να βάλεις ένα monitor 27άρι με εξαιρετικά χρώματα και να είσαι οκ. Ας τα έχεις όμως όλα υπ'όψιν σου και να υπολογίσεις ένα επιπλέον κόστος τουλάχιστον 450Ε για καλό αποτέλεσμα. Αν έχεις ήδη εξωτερικό monitor και δεν σε νοιάζουν αυτές οι "λεπτομέρειες" ακόμα καλύτερα
tsakolis Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Έχω αρκετά καλό monitor και σε προτεραιότητα μου είναι να μπορώ μα κάνω editing χωρίς κολλήματα ! Οποτε αν και είναι απίστευτη η οθόνη του iMac αυτό που με νοιάζει είναι να δουλεύει άψογα Γι αυτό που το χρειάζομαι και σ αυτό το budget ! Γι αυτό έχω κολλήσει στο τι να επιλέξω ! Με βλέπω για pc 😒 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 56 λεπτά πριν, tsakolis είπε Έχεις δίκιο early 2015 είναι όχι 2016 Με iris 6100 Αυτό το μοντέλο έχει thunderbolt 2 και όχι 3. Άρα δεν μπορείς να κάνεις αυτό που προτείνει ο @CheOnWeb καθώς η εξωτερική κάρτα γραφικών απαιτεί thunderbolt 3.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 59 minutes ago, natural_sgf said: Αυτό το μοντέλο έχει thunderbolt 2 και όχι 3. Άρα δεν μπορείς να κάνεις αυτό που προτείνει ο @CheOnWeb καθώς η εξωτερική κάρτα γραφικών απαιτεί thunderbolt 3. Σωστά. Ήλπιζα το λάθος να είναι το "early" και όχι το 2016
onelonelystar Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάρε MacBook Pro 2018 15". Νομίζω πως καλύτερα να πας με 512GB SSD και ας είναι να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό δίσκο. Ο i7 θα βοηθήσει πάρα πολύ το extracting σε αντίθεση με τα i3, i5 του Mac Mini. Επίσης, θα σου πρότεινα να πας σε monitor ultra wide, μιας και κάνεις video editing θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να μπορείς να "απλώνεις" το παράθυρο" το Final Cut. H LG & Dell έχουν πάρα πολύ καλά μοντέλα. Αν το αντέχει η τσέπη σου πάρε να έχουν και USB-C port ώστε να καρφώνεις απευθείας το Mac. επίσης αν πας σε PC, θα πρέπει να αλλάξεις και πρόγραμμα μιας και δεν υπάρχει το Final Cut για Windows. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από onelonelystar
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, onelonelystar είπε Πάρε MacBook Pro 2018 15". Νομίζω πως καλύτερα να πας με 512GB SSD και ας είναι να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό δίσκο. Ο i7 θα βοηθήσει πάρα πολύ το extracting σε αντίθεση με τα i3, i5 του Mac Mini. Ίσως δε το πρόσεξες αλλά αναφέρομαι στο Mac Mini με i7 και όχι i5. Επιπρόσθετα, το Macbook Pro 2018 λογικά θα ψήνεται με τέτοια βαριά δουλειά λόγω 'περιορισμένου χώρου'. Τα έχουν κάνει τόσο λεπτά που δεν μπορεί να 'αναπνεύσει' το καημένο.
tsakolis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Ναι ανγκαστικά αν πάω σε pc θα δουλέψω μόνο davinci το θέμα είναι οτι προσπαθώ να βρω μια λύση μέχρι 3000 σε mac γιατί εχω συνηθίσει αλλά απ ότι καταλαβαίνω είναι λίγο χλωμό ! ☹️
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, tsakolis είπε Ναι ανγκαστικά αν πάω σε pc θα δουλέψω μόνο davinci το θέμα είναι οτι προσπαθώ να βρω μια λύση μέχρι 3000 σε mac γιατί εχω συνηθίσει αλλά απ ότι καταλαβαίνω είναι λίγο χλωμό ! ☹️ Αυτό που σου πρότεινα εγώ με mac mini μπορεί να χωρέσει στα 3000 ευρώ. Γιατί χλωμό; Mac Mini late 2018 i7 8gb ram/ 256 gb ssd -> 1400 ευρώ (https://www.notebook.de/apple-mac-mini-intel-core-i7-32ghz-8gb256gb-ssd-2018-p-125828?atyp=pc) eGPU -> 500 ευρώ Thunderbolt 3 SSD -> 500 ευρώ Monitor 4k (LG 27UK850 - παράδειγμα) -> 500 ευρώ Σύνολο 3000 ευρώ. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από natural_sgf
CheOnWeb Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 39 minutes ago, natural_sgf said: Αυτό που σου πρότεινα εγώ με mac mini μπορεί να χωρέσει στα 3000 ευρώ. Γιατί χλωμό; Mac Mini late 2018 i7 8gb ram/ 256 gb ssd -> 1400 ευρώ (https://www.notebook.de/apple-mac-mini-intel-core-i7-32ghz-8gb256gb-ssd-2018-p-125828?atyp=pc) eGPU -> 500 ευρώ Thunderbolt 3 SSD -> 500 ευρώ Monitor 4k (LG 27UK850 - παράδειγμα) -> 500 ευρώ Σύνολο 3000 ευρώ. Extra RAM, μπορεί να βάλει μετά την αγορά, χωρίς απώλεια εγγύησης; Το λέω γιατί είναι κρίμα με τέτοιο setup για editing, να μείνει στα 8. Ειδικά το DaVinci τη χρησιμοποιεί και την εκμεταλλεύεται. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα