Προς το περιεχόμενο

Κλειδωμένο BIOS

mixmixtouta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στη κοινότητα,

Λαπτοπ Fujitsu Lifebook AH512, γενικά σε καλή κατάσταση αλλά έχει χτυπήσει δίσκο. Καιρός για αναβάθμιση σε ssd τώρα που έπεσαν και οι τιμές.

Το πρόβλημα ειναι πως δε μπορω να μπω στο boot menu καθώς το bios είναι κλειδωμένο. Οκ το έχω ξαναδεί το πρόβλημα, βάζω 3 λάθος κωδικούς μέχρι

να βγεί το μήνυμα system disabled με κάποιο hash κωδικό της μορφής 12345 ή DEADBEEF και με τη χρήση αυτής της σελίδας http://dogber1.blogspot.com/2009/05/table-of-reverse-engineered-bios.html 

μπορέι να βρεθεί ο κωδικός και να μπω στο bios. Το θέμα είναι πως μετά τους 3 λάθος κωδικούς το μήνυμα system disabled εμφανίζεται σκέτο... χωρίς κάποιο κωδικό απο κάτω του.

Σκέφτηκα πως θέλει καποιο συνδυασμό πλήκτρων κατά την εισαγωγή  των κωδικών αλλά έχω κολλήσει. Χελπ μι...

Επεξ/σία από mixmixtouta
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, mixmixtouta είπε

Καλησπέρα στη κοινότητα,

Λαπτοπ Fujitsu Lifebook AH512, γενικά σε καλή κατάσταση αλλά έχει χτυπήσει δίσκο. Καιρός για αναβάθμιση σε ssd τώρα που έπεσαν και οι τιμές.

Το πρόβλημα ειναι πως δε μπορω να μπω στο boot menu καθώς το bios είναι κλειδωμένο. Οκ το έχω ξαναδεί το πρόβλημα, βάζω 3 λάθος κωδικούς μέχρι

να βγεί το μήνυμα system disabled με κάποιο hash κωδικό της μορφής 12345 ή DEADBEEF και με τη χρήση αυτής της σελίδας http://dogber1.blogspot.com/2009/05/table-of-reverse-engineered-bios.html 

μπορέι να βρεθεί ο κωδικός και να μπω στο bios. Το θέμα είναι πως μετά τους 3 λάθος κωδικούς το μήνυμα system disabled εμφανίζεται σκέτο... χωρίς κάποιο κωδικό απο κάτω του.

Σκέφτηκα πως θέλει καποιο συνδυασμό πλήκτρων κατά την εισαγωγή  των κωδικών αλλά έχω κολλήσει. Χελπ μι...

Είναι λάπτοπ φίλος, αυτό το κλείδωμα είναι για λόγους ασφαλείας. Γιατί να χρειάζεσαι το bios όμως; Βάλε τον ssd, κούμπωσε και το στικάκι με τα windows, άνοιξε το λάπτοπ και πάτα F8 ή F12 για το boot menu. Διαλέγεις το στικάκι και προχωράς σε εγκατάσταση στον ssd

Οχι φίλε μου, δεν είναι στο CMOS ο κωδικός. Αν ήταν πύργος ναι, αλλα σε λάπτοπ (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο) ειναι σε ανεξάρτητο eeprom. Αν μηδενίσω τo CMOS μόνο την ώρα θα χάσει.

Ξεκολλάς το BIOS, το βάζεις πάνω σε έναν programmer (ch341a), βρίσκεις στο ιντερνετ το bios.bin για το μηχάνημα σου, το φλασάρις και το ξανακολλάς στην μητρική. Η δοκιμάσε να βραχυκυκλώσεις τα clk,data pins του την ώρα που σου βγάζει για τον κωδικό.

Και ομως βρέθηκε η λύση. Την γράφω εδω σε περίπτωση που τη χρειαστεί κάποιος.

Οι 3 κωδικοι για να εμφανιστεί το μήνυμα system disabled μαζι με τον hash δε πρέπει να είναι τυχαίοι

αλλά συγκεκριμένοι. Οι 3 κωδικοι είναι 3hqgo3, jqw534, 0qww294e. Μολις μπούν αυτοί οι κωδικοί τότε

εμφανίζεται το system disabled μαζι με εναν 24 ψήφιο κωδικό της μορφής 1234-1234-1234-1234-1234-1234.

Βάζοντας αυτό τον κωδικό στην αντίστοιχη εφαρμογή απο τη σελίδα εδώ http://dogber1.blogspot.com/2009/05/table-of-reverse-engineered-bios.html

το bios ξεκλειδώνει και εγώ θα πληρωθώ απο τον πελάτη για να φτιάξω κοκορέτσι! 😎

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...