thor777 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Καλησπέρα, έβαλα έναν samsung 860 evo σε μία παλιά μητρική gigabyte z77-d3h. Μάλλον επειδή είναι σε IDE mode οι ταχύτητες του ssd φτάνουν το πολύ μέχρι τα 350 ΜΒ /s ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι 500+ ΜΒ/s. Μπορώ να κάνω μετάβαση σε AHCI mode χωρίς να κάνω format και να εγκαταστήσω πάλι απο την αρχή windows, drivers και προγράμματα ?
ZELOMOTH Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τον εχεις βάλει στις θέσεις 0-1 που είναι σατα3? Τουλάχιστον στην rev 1.0 της μητρικής σου..(Θα μου πεις οτι μέχρι 300 πάει θεωτηρικά το σατα2 αρα δεν θα πήγαινε 350 το δικό σου..) Υπάρχουν κανα 2 τρόποι για αλλαγή σε ahci αλλά δεν θυμάμαι.. Κοίτα στο youtube ή googlαρε..Σίγουρα θα το βρεις..🙂 ΥΓ. Ενα είναι αυτό https://triplescomputers.com/blog/uncategorized/solution-switch-windows-10-from-raidide-to-ahci-operation/ Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από ZELOMOTH
thor777 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Ναι SATA 3 είναι η σύνδεση. Διαβασα κάποιες λύσεις αλλά επειδή είδα απο κάτω κάποια σχόλια οτι κάποιοι τον ήπιανε και δεν μπορούν να μπουτάρουν καθόλου φοβάμαι λίγο να κάνω αυτή την διαδικασία. Καταρχήν θα κάνω ένα backup το δίσκο και βλέπουμε. Οποιος το έχει κάνει εδω μέσα με επιτυχία ας δώσει τα φώτα του.
Dantε Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Εγω το ειχα κανει παλαιοτερα απλα αλλαζοντας μια τιμη στο registry και μετα reboot,αλλαγη στο bios και ετοιμο. 1
rofl Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) βασικα πλεον νομιζω οτι ισχυει το εξης. κανεις restart σε safe mode, μπαινεις στο bios, αλλαζεις σε ahci και μπουταρεις σε safe mode και ειναι ετοιμο https://support.thinkcritical.com/kb/articles/switch-windows-10-from-raid-ide-to-ahci δε χρειαζεται βεβαια cmd για να μπεις σε safe mode, οποτε οτι δινει σε cmd ειναι προαιρετικο Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από rofl
buuren Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, Dantε είπε Εγω το ειχα κανει παλαιοτερα απλα αλλαζοντας μια τιμη στο registry και μετα reboot,αλλαγη στο bios και ετοιμο. Το ίδιο είχα κάνει κι εγώ πριν κάνα χρόνο και όλα καλά. Google it.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα