Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/4/2019 στις 4:28 ΜΜ, KAKADI είπε

Το ΦΑ ειναι μια πολυ καλη λυση και απεναντι στο υβριδικο και εννοειται απεναντι στο diesel..

To μονο του μειονεκτημα ειναι το δικτυο ανεφοδιασμου... Επισης δεν πρεπει να πιεζεις σε ψηλες στροφες γενικοτερα καθως οι θερμοκρασιες καυσαεριων μπορουν να σου καψουν ανετα βαλβιδες.

Αν πηγαινεις νορμαλ λογω καταναλωσης θα εισαι κομπλε. Εχει πολλα πλεονεκτηματα απεναντι στο LPG.

Προσωπικα αν ειχε μεγαλυτερη γκαμα αυτοκινητων και μεγαλυτερο δικτυο θα το προτιμουσα. Για ακομα μια φορα ειμαστε πισω.

Αν εχεις βρει συγκεκριμενα πρατηρια κοντα σου προχωρα.. Αλλιως πηγαινε σε υβριδικο που για μενα ειναι πιο συμφερον απο diesel.

Aν θες να στο αναλυσω στειλε pm για να μη γινει vs ακομα ενα θεμα..

Επίσης και πολύ μικρότερο πορτ μπαγκάζ πράγμα που με ανάγκασε να προτιμήσω το υβριδικό .

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 29/4/2019 στις 12:01 ΠΜ, giantzeron είπε

Θα απαντησω.....

αυτη τη στιγμη με 10 ευρω κανω το πολυ 80 χιλιομετρα με ενα αμαξι που απλα ΔΕΝ το χαιρομαι..!

(..)

Ψαχνω λοιπον οτι πιο οικονομικο μπορω να εχω σαν αυτοκινητο με βασικο σκοπο να κινουμαι κυριως εντος πολης *** ! Προφανως αν εχω ενα οικονομικο αυτοκινητο ομως με ενδιαφερουν κ οι πιο απομακρυσμενες μετακινησεις τις οποιες επι του παροντος αποφευγω λογω εξοδων!

Aρχικά όπως σου είπαν και άλλοι 8,5/100 εντός για αμάξι 10ετιας δεν ειναι κακό. Όπου και να πας κερδισμένος θα είσαι.

Δεν γράφεις όμως σε τι αυτοκίνητα έχεις καταλήξει γιατί εκεί θα δείς την κατάσταση. Πχ θέλω το τάδε. το τάδε πετρέλαιο είναι +2500 ευρώ. Εγώ κάνω τόσα χιλιόμετρα το χρόνο άρα σε σε σχέση με την βενζίνη τα 2500 τα βγάζω σε τάδε χρόνια.

Ή θέλω το τάδε. Αλλα το τάδε δεν βγαίνει άεριο πχ

Ή το suv τάδε σε πετρέλαιο βγαίνει +2500 ευρώ αλλά το μικρομεσαίο τάδε πετρέλαιο βγαίνει όσο το suv τάδε βενζίνη. Μήπως δεν χρειάζομαι suv οπότε να πάω εκει που θα είναι και πετρέλαιο.

Απο εκεί και πέρα τα μόνα δεδομένα που μπορώ να σου πώ είναι

1.Τα χιλιόμετρά σου (18.000 το χρόνο)δεν δικαιολογουν πετρελαιο. Ναι θα καίς λιγότερο ακόμα και από το αντίστοιχο βενζίνη αλλά είσαι ήδη 2500 μείον.

2.Υπάρχει βενζίνη ατμόσφαιρικό, τούρμπο, βαρύ - ελαφρύ κτλ. Είσαι των suzuki ηδη. Είναι ελαφριά, είναι και καλή συγκυρία να σου πάρουν το παλαιό βλέπω καλή περίπτωση.

3.Διαφορετικά δες Φ.Α

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, minus_gr είπε

Aρχικά όπως σου είπαν και άλλοι 8,5/100 εντός για αμάξι 10ετιας δεν ειναι κακό. Όπου και να πας κερδισμένος θα είσαι.

Δεν γράφεις όμως σε τι αυτοκίνητα έχεις καταλήξει γιατί εκεί θα δείς την κατάσταση. Πχ θέλω το τάδε. το τάδε πετρέλαιο είναι +2500 ευρώ. Εγώ κάνω τόσα χιλιόμετρα το χρόνο άρα σε σε σχέση με την βενζίνη τα 2500 τα βγάζω σε τάδε χρόνια.

Ή θέλω το τάδε. Αλλα το τάδε δεν βγαίνει άεριο πχ

Ή το suv τάδε σε πετρέλαιο βγαίνει +2500 ευρώ αλλά το μικρομεσαίο τάδε πετρέλαιο βγαίνει όσο το suv τάδε βενζίνη. Μήπως δεν χρειάζομαι suv οπότε να πάω εκει που θα είναι και πετρέλαιο.

Απο εκεί και πέρα τα μόνα δεδομένα που μπορώ να σου πώ είναι

1.Τα χιλιόμετρά σου (18.000 το χρόνο)δεν δικαιολογουν πετρελαιο. Ναι θα καίς λιγότερο ακόμα και από το αντίστοιχο βενζίνη αλλά είσαι ήδη 2500 μείον.

2.Υπάρχει βενζίνη ατμόσφαιρικό, τούρμπο, βαρύ - ελαφρύ κτλ. Είσαι των suzuki ηδη. Είναι ελαφριά, είναι και καλή συγκυρία να σου πάρουν το παλαιό βλέπω καλή περίπτωση.

3.Διαφορετικά δες Φ.Α

Ετσι οπως το βλεπω...προσανατολιζομαι στο νεο corolla hybrid και γενικα σε hybrid μιας και κυριως κινουμαι ολο το χρονο εντος πολεων και κινησης αλλα και αυτο το ενα ταξιδι που κανω μια φορα το χρονο απο οτι φαινεται μια που παω σαν την κοτα και παλι πιο οικονομικο θα βγαινει.

Ξερετε τι ειναι να εχεις ενα αυτοκινητο στημενο και παιχνιδιαρικο 130 αλογα με 0-100....8,7 και να το κινεις με το πολυ 2000 στροφες για να μην καψει...?

Βεβαια αλλες εποχες οταν αγοραστηκε και φυσικα αλλες ηλικιες.

Δυνατο πολυ ακομα κ σημερα βεβαια και στις προσπερασεις πυραυλος...αλλα τι να το κανω οταν εχω 6 γραμμες βενζινη και σε μια προσπεραση πεφτει στις 5? Και δεν υπερβαλω καθολου!

Πλεον με ενδιαφερει να πηγαινω αργα χαλαρα και σιγουρα.

Επεξ/σία από giantzeron
Δημοσ.
Στις 29/4/2019 στις 12:01 ΠΜ, giantzeron είπε

Θα απαντησω.....

αυτη τη στιγμη με 10 ευρω κανω το πολυ 80 χιλιομετρα με ενα αμαξι που απλα ΔΕΝ το χαιρομαι..!

Για αυτοκίνητο με 130 άλογα είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση 20lt/100km! Σίγουρα ότι και να πάρεις σε καινούργιο θα έχεις μικρότερη.

Επειδή και εγώ έχω κατανάλωση 8,5-9,5 λίτρα/100χλμ σε αστικό περιβάλλον σε καταλαβαίνω απόλυτα για το κόστος.

Είχα μηνιαίο κόστος καυσίμων 400-450€ τον μήνα minimun, με 35.000 τον χρόνο. Αν είχα αγοράσει ένα μικρό πετρελαιοκίνητο με δάνειο θα είχα κάνει απόσβεση την αγορά του σε σχεδόν 2 χρόνια!!!

Από την στιγμή που δεν το θες για ταξίδια (όχι γιατί δεν πάει, αλλά γιατί δεν κάνεις καμία τεράστια οικονομία) θεωρώ ότι με το ηλεκτροκίνητο θα καλυφθείς. Αν κοιτάς μακροπρόθεσμα και θεωρείς ότι θα κινηθείς και εκτός αστικού κέντρου ίσως ένα πετρέλαιο σε κάλυπτε.

Βέβαια μην ξεχνάμε όλοι κάτι βασικό: Τα τέλη πλέον δεν υπολογίζονται όπως παλιά. Δλδ υπάρχει η περίπτωση το ίδιο αμάξι με ίδιο κινητήρα να έχει διαφορετικά τέλη λόγω εξοπλισμού!!! Οπότε σου βάζω και αυτό στην πίσω άκρη του μυαλού να το ρωτάς (κυρίως για αγορά αυτοκινήτου μη υβριδικού) !!!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, giantzeron είπε

Ετσι οπως το βλεπω...προσανατολιζομαι στο νεο corolla hybrid και γενικα σε hybrid μιας και κυριως κινουμαι ολο το χρονο εντος πολεων και κινησης αλλα και αυτο το ενα ταξιδι που κανω μια φορα το χρονο απο οτι φαινεται μια που παω σαν την κοτα και παλι πιο οικονομικο θα βγαινει.

Ξερετε τι ειναι να εχεις ενα αυτοκινητο στημενο και παιχνιδιαρικο 130 αλογα με 0-100....8,7 και να το κινεις με το πολυ 2000 στροφες για να μην καψει...?

Βεβαια αλλες εποχες οταν αγοραστηκε και φυσικα αλλες ηλικιες.

Δυνατο πολυ ακομα κ σημερα βεβαια και στις προσπερασεις πυραυλος...αλλα τι να το κανω οταν εχω 6 γραμμες βενζινη και σε μια προσπεραση πεφτει στις 5? Και δεν υπερβαλω καθολου!

Πλεον με ενδιαφερει να πηγαινω αργα χαλαρα και σιγουρα.

Ότι και να πάρεις έχει λιγότερη κατανάλωση. Το θέμα είναι να μην χρυσοπληρώσεις την λιγότερη κατανάλωση. Για πετρέλαιο σου είπα την γνώμη μου.

Μεταξύ Hybrid και ΦΑ ορθώς νομίζω κοιτάς το Hybrid. Θα κάνεις απόσβεση σε 2 - 3 χρόνια max

Τώρα για το corolla δεν καταλαβαίνω γιατί 1.800.. Δεν ρωτάς και τον λογιστή σου τι παίζει γιατί το 1.800 αν ισχύει ότι και στην βενζίνη έχει τεκμήριο 7.200 (..)

Επίσης ρώτα -εγώ δεν ξέρω να σου πω- τυχών έξτρα κόστη συντήρησης λόγω hybrid και λόγω αυτόματου. Να πάρεις απαντήσεις με χιλιόμετρα ή χρόνια έτσι οχι "έλα μωρέ δεν παθαίνουν τίποτα αυτά"

Με τα Toyota έχεις ενα τεράστιο + στη μεταπώληση αν οικονομικά βγαίνεις (& σ αρέσουν τα Τoyota) μια χαρά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, minus_gr είπε

Θα κάνεις απόσβεση σε 2 - 3 χρόνια max

Οικονομικά insomnia..Ούτε χλμ ανά έτος,  ούτε τίποτα, ένα ξερό, σε 2 χρόνια, έτσι για να κάνουμε εντύπωση.

Δημοσ.
Στις 27/4/2019 στις 2:58 ΜΜ, minus_gr είπε

Οι επίσημες καταναλώσεις -ειδικά με το παλαιό πρώτυπο- δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Ανάλογα τη χρήση του καθενός έχει και μια απόκλιση. Εμένα (ibiza) είναι +1,5.

Για την περίπτωσή σου έχεις 3 σενάρια. Βενζίνη, υβριδικό, diesel, αέριο.

1.Σε κάποια μοντέλα δεν υπάρχει η ίδια έκδοση ανα καύσιμο. Σου λένε πχ το υβριδικό βγαίνει από τη μεσαία έκδοση και πάνω.

2.Κόστος συντήρησης δεν μπορεί να υπολογιστεί 100%. Μπορεί να υπολογιστεί το πρόγραμμα των σέρβις αλλά αν θέλαμε μια πιο σφαιρική εικόνα θα είχε αξία και το κόστος κάποιων ανταλλακτικών πχ αντλία βενζίνης - πετρελαίου.

3.Ανάλογα το καύσιμο αλλάζει ο τρόπος χρήσης του αυτοκινήτου. πχ στο πετρέλαιο πρέπει 1 στο τόσο να βοηθάς το φίλτρο ή στο αέριο βάζεις μόνο βράδυ, σε συγκεκριμένα πρατήρια αν είναι φυσικό αέριο κτλ

4.Η βενζίνη έχει τέλος κυκλοφορίας ~100-130. Τα άλλα όχι. Το 1.0 έχει τεκμήριο 4.000. Τα 1.600 (δλδ πετρέλαιο) άλλο -ή έτσι θυμάμαι τουλάχιστον.

Αν ξέχασουμε όλα αυτά και δούμε μόνο νούμερα. Με 2 περιπτώσεις στις καταναλώσεις:

Σενάριο 1) Oι εργοστασιακές καταναλώσεις

Σενάριο 2)οι εργοσταστιακές συν 1lt/100 (για το αέριο 5kg/100)

με τιμές
-Βενζίνη 1,6lt -Πετρέλαιο 1,44lt -Aέριο 0,89/kg Xρόνος=18.000km

έχουμε

image.png.99234734c76eadbe4e4500fb2e5ab37d.png

ενώ για Βενζίνη - Hybrid

image.png.aac65eba499c4e1cd951b746ad8a6512.png

Δεν έχω καταλάβει τι κατηγορία ψάχνεις. Προτείνω

1)Μείνε βενζίνη

2)Απέφυγε εκδόσεις πάνω από 95 άλογα

3)Προτίμησε κάτι έλαφρυ. Και αν είσαι ικανοποιημένος μείνε με Suzuki που είναι τα πιο ελαφριά.

Αν θές πορτ μπαγκάζ πας baleno. Αν όχι swift. Το ignis εμένα μου φάνηκε τρομερά στενό εσωτερικά.

Καλή Ανάσταση

image.png.99234734c76eadbe4e4500fb2e5ab37d.png

image.png.aac65eba499c4e1cd951b746ad8a6512.png

27/04/2019

02/05/2019 amagawd είπε

Οικονομικά insomnia..Ούτε χλμ ανά έτος,  ούτε τίποτα, ένα ξερό, σε 2 χρόνια, έτσι για να κάνουμε εντύπωση

Χρήστης forum από τα Lidl..Ούτε να διαβάσει προηγούμενες σελίδες, ούτε να βοηθήσει ο ίδιος κτλ. Έτσι μια εξυπνάδα για την Ελληνιά..

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, minus_gr είπε

Ότι και να πάρεις έχει λιγότερη κατανάλωση. Το θέμα είναι να μην χρυσοπληρώσεις την λιγότερη κατανάλωση. Για πετρέλαιο σου είπα την γνώμη μου.

Μεταξύ Hybrid και ΦΑ ορθώς νομίζω κοιτάς το Hybrid. Θα κάνεις απόσβεση σε 2 - 3 χρόνια max

Τώρα για το corolla δεν καταλαβαίνω γιατί 1.800.. Δεν ρωτάς και τον λογιστή σου τι παίζει γιατί το 1.800 αν ισχύει ότι και στην βενζίνη έχει τεκμήριο 7.200 (..)

Επίσης ρώτα -εγώ δεν ξέρω να σου πω- τυχών έξτρα κόστη συντήρησης λόγω hybrid και λόγω αυτόματου. Να πάρεις απαντήσεις με χιλιόμετρα ή χρόνια έτσι οχι "έλα μωρέ δεν παθαίνουν τίποτα αυτά"

Με τα Toyota έχεις ενα τεράστιο + στη μεταπώληση αν οικονομικά βγαίνεις (& σ αρέσουν τα Τoyota) μια χαρά.

τη συντηρηση στ αυτοματο με τοσα χλμ μεσα στη πολη πιστευω θα του ρθει πιο φτηνα απ οτι τα ψυχοφαρμακα :P

περα απ τη πλακα, το αυτοματο ειναι ΠΟΛΥ καλη περιπτωση για μεσα στη πολη και ας το πληρωνεις

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχεις λάθος τιμή στο active 

10 λεπτά πριν, minus_gr είπε

Χρήστης forum από τα Lidl..Ούτε να διαβάσει προηγούμενες σελίδες, ούτε να βοηθήσει ο ίδιος κτλ. Έτσι μια εξυπνάδα για την Ελληνιά..

Τουλάχιστον δεν βάζω τιμές στην τύχη  στα κουτάκια.. Ούτε αλλου γράφω  2-3 χρόνια  και αλλού 3.5 χρόνια  ενω κανονικά ειναι 4+  (ψαξε δεν είναι κακό θα ισχύσει και τον άλλη μήνα προωθητική ενέργεια και ποια η διαφορά τιμή τους )

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amagawd είπε

Έχεις λάθος τιμή στο active

Τα ξέρεις καλύτερα (όπως είπες και έσυ 02/05/2019 amagawd είπε, έτσι για να κάνουμε εντύπωση)

6 λεπτά πριν, amagawd είπε

Τουλάχιστον δεν βάζω τιμές στην τύχη  στα κουτάκια..

Καταλαβαίνω τυχών δύναμη της συνήθειας (?) αλλά -χωρίς παρεξήγηση- είμαστε σε forum δεν υπάρχουν κουτάκια. Ενταξει δεν κοιτάς προηγούμενες σελίδες αλλά μήπως έχει ανοιχτό και κανά άλλο tab στοίχημα-τζόκερ και μπερδεύεσαι? Εκτός αν εννοείς το excel. Ετσι λέγεται.

10 λεπτά πριν, amagawd είπε

Ούτε αλλου γράφω  2-3 χρόνια  και αλλού 3.5 χρόνια  ενω κανονικά ειναι 4+  (ψαξε δεν είναι κακό θα ισχύσει και τον άλλη μήνα προωθητική ενέργεια και ποια η διαφορά τιμή τους )

Κερδίζεις από καυσιμα 100 ευρώ το χρόνο. Εχεις δόσει 450 ευρώ παραπάνω. Αρα 4,5 χρόνια. Αλλά δεν έχεις και τέλη πχ οπότε κάνεις μια ενέργεια για να υπολογίσεις και αυτά. Δεν θέλω να σε κουράζω αναγωγή λέγεται. Εν πάσει περίπτωση έπρεπε να το εξηγήσω καλύτερα έχεις δίκιο (έστω και για τον μοναδικό  που δεν κατάλαβε)

Επίσης ψέματα σου είπα. Υπάρχουν κουτάκια στο φόρουμ τι χαζός που είμαι.. Κάτω-κάτω έχει κουτάκια με νούμερα (1,2,3 κλτ) που είναι οι σελίδες σε κάθε θέμα. Πάτα τες θα δείς οτι έχω πεί τον σκοπό που έγινε αυτή η προσέγγιση.

Σε ποιό κουτάκι είναι η δικιά σου -σαφώς πιο τεκμηριωμένη προσέγγιση- για να βοηθήσεις τον φίλο?

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση οτι ο φίλος amagawd είναι επαγγελματίας του χώρου και απλά απαντάει οταν θίγονται τυχών συμφέροντά του. Το οτι ήξερε αμέσως την τιμή της έκδοσης είναι θέμα καθαρά εμπειρίας και συνέπειας.  Σύντομα θα μας στείλει και αυτός τους υπολογισμούς του, αλάνθαστες, τεκμηριωμένες με μοντέλα και μεθοδολογία και θα διαλυθεί αυτή η εντύπωση

Εγώ είμαι σίγουρος οτι μόνος σκοπός του φίλου amagawd είναι να βοηθήσει τον φίλο. Και ας μην δημιουργούμε κακές εντυπώσεις. Μπορεί ο ανθρωπος να προσφερθεί να του δώσει το κινητό του και να μιλήσουνε για να τον βοηθήσει.

Περιμένουμε με αγωνία!

Δημοσ.
18 ώρες πριν, NT1G είπε

Δεν νομίζω € 10 να βάζουν 16 λίτρα καύσιμο. 🤔

Πιο κοντά στο 8 lt/100 km είναι.

Έχεις δίκιο. :)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους απο καρδιας,

Προσανατολιζομαι εν τελη σε καποιο toyota hybrid -- η Yaris η corolla hatchback καθως δε θα ηθελα να ρισκαρω σε καποιο αυτοκινητο απο VW GROUP τυπου seat ( αναφορικα και ολας με το οτι δε κανω ταξιδια και το φ.α δε ξερω ποσο χρησιμο κ ποσο πιο ποκονομικο θα μου ηταν μεσα στη πολη )

H βοηθεια σας ηταν ουσιαστικη οπως παντα.

Σας ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Μηπως να περιμενεις λιγο γιατι απο του χρονου βγαζουν και αλλες εταιριες υβριδικα που δεν εχουν αυτη τη στιγμη ( Renault πχ) To corolla ειναι λιγο ακριβο.

Δημοσ.
Στις 10/5/2019 στις 1:22 ΜΜ, gbras είπε

Μηπως να περιμενεις λιγο γιατι απο του χρονου βγαζουν και αλλες εταιριες υβριδικα που δεν εχουν αυτη τη στιγμη ( Renault πχ) To corolla ειναι λιγο ακριβο.

Θα ηθελα να παρω κατι γιαπωνεζικο η αληθεια ειναι. Η εγγυηση της toyota δε συγκρινεται με καποιας αλλης εταιρειας. Χαρακτιριστηκα αναφερω....seat εγγυηση για 80.000 klm ...toyota για 180.000 klm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...