Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, villasg είπε

Ενημερωση 

Πακετο 1 
ειχε πληρωθει κατα την αγορα στο ebay 
image.png.0ca0f9f195380608eb2a059364f25a1a.png

Εδω κατα την παραλαβη δεν πληρωθηκε τιποτα στα ΕΛΤΑ.

Πακετο 2 
ειχε πληρωθει κατα την αγορα στο ebay 
image.png.c6abe5b24dcbb0101b6f17491c6f6eac.png

Εδω κατα την παραλαβή τα ΕΛΤΑ ζητησαν 7,24€.

Παραξενα πραγματα δεν καταλαβα γιατι και πως 

Πιστεύω έχει να κάνει με τον πωλητή δλδ δεν αρκεί να πληρωθεί ο Φ.Π.Α. μέσω του IOSS παράλληλα πρέπει να δηλώσουν και το στοιχεία του δέματος σε κάποιο ITMATT  που ειναι τα παρακάτω.

1. Όνομα αποστολέα
2. Διεύθυνση αποστολέα
3. Όνομα παραλήπτη
4. Διεύθυνση παραλήπτη
5. Αριθμός ειδών/τεμαχίων
6. Συνολικό μικτό βάρος
7. Περιγραφή περιεχομένων
8. Αναγνωριστικό ταχυδρομικού αντικειμένου, στις περισσότερες περιπτώσεις για διεθνείς
αποστολές, το αναγνωριστικό S10 https://www.forin.gr/files/125238?inline=1

Αν δεν γίνει όλη η διαδικασία σωστά και κάποιο στοιχείο λείπει αναγκάζονται τα ΕΛΤΑ να το περάσουν τελωνειο για να το δούνε.

Αλλά το 7,24€ δεν ξέρω πως προέκυψε, κανονικά με βάση τον τιμοκατάλογο τους θα έπρεπε να ειναι 10€.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Μια γρήγορη ερώτηση για όποιον γνωρίζει να απαντήσει.

Δέματα απο Γαλλία (αγορά κινητού απο aliexpress) με CIANIAO αποστολή, πόσο καιρό κάνουν να έρθουν και ποιος τα παραδίδει;

Υποθέτω με ACS αλλά με υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά. Στο σάιτ του πωλητή λέει 4-11 ημέρες παράδοση, το aliexpress αναφέρει "estimated delivery Dec 7", το tracking number (τύπου "XW11.......JF") έχει κολλήσει 3 ημέρες στο "Your package arrived at local Facility.".

Όποιος γνωρίσει παρακαλώ να με διαφωτίσει. Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, VaKaDi είπε

Καλημέρα σε όλους. Μια γρήγορη ερώτηση για όποιον γνωρίζει να απαντήσει.

Δέματα απο Γαλλία (αγορά κινητού απο aliexpress) με CIANIAO αποστολή, πόσο καιρό κάνουν να έρθουν και ποιος τα παραδίδει;

Υποθέτω με ACS αλλά με υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά. Στο σάιτ του πωλητή λέει 4-11 ημέρες παράδοση, το aliexpress αναφέρει "estimated delivery Dec 7", το tracking number (τύπου "XW11.......JF") έχει κολλήσει 3 ημέρες στο "Your package arrived at local Facility.".

Όποιος γνωρίσει παρακαλώ να με διαφωτίσει. Ευχαριστώ!

Καλησπέρα, Λογικά ειναι με chronopost (Η Chronopost είναι μέλος της DPD group) και την παράδοση στην Ελλαδα θα την κάνει η ACS. Αλλά βάλε το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ για να δεις ποια courier θα φανεί (μπορεί να μη φανεί η ACS μεχρι να φτάσει Ελλαδα το δέμα) και δες αν εχεις next tracking number.

Δοκίμασε και εδώ https://dpd.gr/gr/

Συνήθως έρχονται πιο πριν από το estimate delivery, πολλές φορές και την ίδια μέρα, αλλά καμια φορά μπορεί και να το περασει.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, Λογικά ειναι με chronopost (Η Chronopost είναι μέλος της DPD group) και την παράδοση στην Ελλαδα θα την κάνει η ACS. Αλλά βάλε το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ για να δεις ποια courier θα φανεί (μπορεί να μη φανεί η ACS μεχρι να φτάσει Ελλαδα το δέμα) και δες αν εχεις next tracking number.

Δοκίμασε και εδώ https://dpd.gr/gr/

Συνήθως έρχονται πιο πριν από το estimate delivery, πολλές φορές και την ίδια μέρα, αλλά καμια φορά μπορεί και να το περασει.

Ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες πλήρως. Chronopost είναι όντως!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω κάνει μια αγορά 60+ ευρώ απ' το gshopper και το tracking μου λέει από Κίνα > Ελλάδα

image.png.b5e43dea2ad5cd932cacd3e1d360d49a.png

Θα έχω τελωνείο ή θα πάει μέσω Βελγίου πχ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, donganos είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω κάνει μια αγορά 60+ ευρώ απ' το gshopper και το tracking μου λέει από Κίνα > Ελλάδα

Δεν έχω ψωνίσει από Gshopper, αλλά απ' ότι ξέρω χρησιμοποιεί DDP shipping που σημαίνει ότι τέλη ΦΠΑ κτλ. είναι ήδη στην τιμή. Επισης παντού (δλδ sites με προσφορές από Gshopper) γράφουν πως δεν έχει τελωνειο.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Χρειάζομαι τη βοήθειά σας..θέλω να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό για το αυτοκίνητο που δεν βρίσκω πουθενά . Το βρίσκω μόνο Νότια Κορέα αξίας 60 ευρώ  και το στέλνουν με EMS, DHL.   Και  φοβάμαι το τελωνείο .

Κάπου διάβασα ότι .( Από το 2011, η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Νότιας Κορέας έχει καταργήσει τους τελωνειακούς δασμούς σε όλα σχεδόν τα προϊόντα  ) Ισχύει αυτό ?

Ευχαριστώ . 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Για αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ebay, αξίας 13 κάτι ευρώ μαζί με μεταφορικά και vat(φόρο) θα πληρώσω και τελωνείο; Ήξερα ότι τελωνείο πληρώνεις για αγορές από 20 κάτι ευρώ και πάνω μαζί με τα μεταφορικά και vat, ισχύει ακόμα; Γνωρίζει κάποιος ακριβώς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Αν αγοράσω ένα στικάκι από amazon.com Αμερικής θα πληρώσω κάτι έξτρα από τα έξοδα που γράφει η φωτό; Συγκεκριμένα μου γράφει αυτό: 

Screenshot_2024-12-12-15-29-07-436_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από garcia38
Δημοσ.
Στις 2/12/2024 στις 1:38 ΜΜ, donganos είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Δεν θα πληρώσεις τίποτα. Τα στέλνουν με τριγωνική ή κάτι τέτοιο.

Στις 5/12/2024 στις 9:15 ΜΜ, giwrgosp90 είπε

Καλησπέρα. Για αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ebay, αξίας 13 κάτι ευρώ μαζί με μεταφορικά και vat(φόρο) θα πληρώσω και τελωνείο; Ήξερα ότι τελωνείο πληρώνεις για αγορές από 20 κάτι ευρώ και πάνω μαζί με τα μεταφορικά και vat, ισχύει ακόμα; Γνωρίζει κάποιος ακριβώς;

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αν είναι μικρό το ποσό λογικά δεν θα πληρώσεις και πολλά για τελωνείο, I think...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα & χρόνια πολλά απορία για αγορά απο το αμερικανικό amazon (amazon.com) εμφανίζει κατα το check out τις ακόλουθες χρεώσεις θα πληρώσω κάτι extra εδώ?? Επίσης συνήθως ποιά Courier χρησιμοποιούν για νομό Αττικής?? Έχω επιλέξει ως μέθοδο Amazon Global Shipping

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Place your order

Items: EUR 14,41

Shipping & handling: EUR 10,62

Your Coupon Savings: -EUR 1,44

Total before VAT: EUR 23,59

Estimated VAT: EUR 5,67

Exchange rate guarantee fee:  EUR 0,51

Order total:

EUR 29,77

Επεξ/σία από Oceanic Dream
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλη χρονια σε ολους

θελω να κανω μια αγορα 1600 ευρω απο amazon.co.uk. πωλητης ειναι το ιδιο το αμαζον και ειναι και ο ιδιος ο αποστολεας.στο ckeckout βγαζει impoet fees 90 ευρω.Οταν  ερθει ελλαδα πληρωνω κα;τι αλλο ?

ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/1/2025 στις 8:50 ΠΜ, kalotina75 είπε

καλη χρονια σε ολους

θελω να κανω μια αγορα 1600 ευρω απο amazon.co.uk. πωλητης ειναι το ιδιο το αμαζον και ειναι και ο ιδιος ο αποστολεας.στο ckeckout βγαζει impoet fees 90 ευρω.Οταν  ερθει ελλαδα πληρωνω κα;τι αλλο ?

ευχαριστω

Καλή χρονιά :)

Λογικά όχι αν ο πωλητής έχει κάνει σωστά τη διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση το Amazon που είναι το ίδιο πωλητης μιας κ  περιλαμβάνει τα έξοδα εκτελωνισμού μέσα στην πληρωμή/checkout δεν (θα έπρεπε) να υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση όταν γίνει άφιξη Ελλάδα αφού είναι προπληρωμένα.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση για τους γνωριζοντες.

Ακυρο, λαθος της ACS, διορθωθηκε απο την κουριερ

FYI αν τυχει σε καποιον, μην τρομαξει αν περιμενει παραλαβη απο ACS, ανοιξει το locker και ειναι αδειο 😋

Απλα μετα θελουν αρκετο κυνηγι, αρκετα τηλεφωνα και ισως πηγαινε-ελα σε καποιο κεντρικο καταστημα για να βρεθει το πακετο και να παραλαβεις.

Ειναι αγνωστο αν ειναι λαθος συστημικο που σε ενημερωνει να πας σε locker χωρις το πακετο να εχει τοποθετηθει εκει ή αν ειναι συστημικο λαθος του locker που ξεκλειδωνει και ανοιγει λαθος κουτι αντι αυτου που ειναι μεσα το πακετο.

Θα το διερευνησουν λενε.

Επεξ/σία από Sebu
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Vinted ψωνίζει κανείς; Έχω 7 παραγγελίες από Ρουμανία και Ουγγαρία από τις 13 Δεκέμβρη και δεν έχει εμφανιστεί καμία! 

Τη τελευταία φορά που είχα ψωνίσει από Vinted με πωλητή από Ρουμανία έκαναν ~20 μέρες μέχρι εδώ στην επαρχία που βρίσκομαι. 

Πιθανολογώ ότι οι γιορτές τους πήγαν πίσω.

Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι έρχονται οδικώς τα δέματα. Χρησιμοποιούν μία κούριερ που λέγεται Sameday.ro

Επεξ/σία από bill_viper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...