Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε

Ελπίζω να χρεωθώ μόνο αυτά που βλέπω στον κατάλογο, γιατί τελικά μου 'ρχεται διπλή τιμή

Σπανια αλλα εχει τυχει να διπλο-χρεωσουν τα ΕΛΤΑ..... Κανονικα θα πρεπει να χρεωθεις οτι αναφερει ο τιμοκαταλογος ΕΛΤΑ αφου το vat ειναι ηδη πληρωμενο απο μεριας σου λιγο πριν το checkout.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, aces είπε

Σπανια αλλα εχει τυχει να διπλο-χρεωσουν τα ΕΛΤΑ..... Κανονικα θα πρεπει να χρεωθεις οτι αναφερει ο τιμοκαταλογος ΕΛΤΑ αφου το vat ειναι ηδη πληρωμενο απο μεριας σου λιγο πριν το checkout.

Ναι, έτσι είναι. Κοίτα πάντως τι μου απάντησε ο έμπορας, όταν του είπα τους προβληματισμούς μου:

image.png.7b0f73d3347baaa00a497516897b3ae8.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Ναι, έτσι είναι. Κοίτα πάντως τι μου απάντησε ο έμπορας, όταν του είπα τους προβληματισμούς μου:

Το CN22 ειναι η κωδικη ονομασια/τελωνειακη δηλωση/φόρμα για δεματα που αποστελλονται απο εξωτερικο και φαινεται και στο αυτοκολλητο https://www.postoffice.co.uk/mail/customs-forms/CN22-form-guide#:~:text=The CN22 is a customs,£270 with Royal Mail. Απλά σου ανεφερε ο εμπορος οτι το εχει συμπληρωσει οπως πρεπει το CN22 φόρμα/τελωνειακη δηλωση.

Όπως τα ειπαμε θα ερθει λογικά μην ανησυχεις (χρεωση βαση τιμοκαταλογου ΕΛΤΑ χωρις vat ηδη πληρωμένο) εκτος αν τα ΕΛΤΑ κανουν "τα δικά τους" :)

Επεξ/σία από aces

44 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Κανονικά εφόσον έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α. και έχουν δηλωθεί όλα κανονικά όπως θα δεις και παρακάτω Δεν πρέπει να περασει καν τελωνειο που σημαίνει δεν χρεώνεσαι και τέλη εκτελωνισμού.

Δυστυχώς όμως έχουμε δει πως όταν έρχεται ένα δέμα από τρίτη χώρα κατευθείαν Ελλαδα τις περισσότερες φορές χρεώνουν τέλη εκτελωνισμού. Υπάρχουν όμως και φορές που δεν χρεώθηκε κάτι, θα έλεγα τελευταία το βλέπουμε πιο συχνά.

Όταν παραλαβεις ενημέρωσε μας αν θες.

Εδώ https://www.elta.gr/ektelonismos-2 γράφει:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα αντικείμενα <150€ που θα υποβάλλονται σε σχετικές διαδικασίες εκτελωνισμού με άλλο τελωνειακό παραστατικό από αυτό της προάφιξης, (πχ απορρίπτονται από το σύστημα της ΑΑΔΕ με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία, άφιξη από τη χώρα αποστολής με μη πλήρη μηνύματα ΙΤΜΑΤΤ κλπ) ή με παραστατικό προ-άφιξης που επιλέγονται για έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές κλπ), εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των νέων κανόνων ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο (πχ Εμπορικά δείγματα, υποκείμενα σε περιορισμούς και απαγορεύσεις), καθώς και περιπτώσεις καθεστώτος εισαγωγής ΙΟSS που κατά τον έλεγχο από τις τελωνειακές Αρχές προκύψει άλλη αξία από τη δηλωθείσα, για τα οποία θα απαιτούνται επιπλέον ενέργειες και στοιχεία και χειρωνακτικός χειρισμός.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της Διασάφησης προάφιξης (τύπου D).

Αν και μου φαίνεται για fake, μπορείτε να μου πείτε αν πιστεύετε ότι είναι κανονικό ή όχι; Γενικά ότι έχει κατάληξη .shop (χωρίς να είναι αυτό απόλυτο μάλλον) κι εφόσον έχει τιμές "πάτωμα" μάλλον πάει σε αποφυγή;

https://www.calcadoportugues.shop

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, gousias είπε

Αν και μου φαίνεται για fake, μπορείτε να μου πείτε αν πιστεύετε ότι είναι κανονικό ή όχι; Γενικά ότι έχει κατάληξη .shop (χωρίς να είναι αυτό απόλυτο μάλλον) κι εφόσον έχει τιμές "πάτωμα" μάλλον πάει σε αποφυγή;

https://www.calcadoportugues.shop

Δεν εχει ουτε στοιχεια επικοινωνιας μονο μια φορμα επικοινωνιας αλλαγη γλωσσας αγνοειται...... Καλυτερα απο αλλου εκτος αν ειναι κατι πολυ φθηνό σουπερ προσφορα κ το ρισκαρεις μέχρι μαξιμουμ π.χ. 40 € Στο κατω μερος αναφερει πως υποστηριζει πληρωμες μεσω PayPal & καρτες.

Επεξ/σία από aces

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο thread!

Περιμένω ενα δέμα το όπιο  έρχεται με DHL εντός Ευρώπης, και σήμερα λαμβάνω ενημέρωση με sms οπού λέει   "με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού".  Φαντάζομαι δεν γλιτώνω τελωνείο..... Υπαρχή περίπτωση να μην περάσει ? και αν ναι, θα ζητήσουν αποδείξεις κλπ?

EDIT: μετά από δεύτερη αναζήτηση, βλέπω ότι ισχύει το ίδιο με της υπόλοιπα δέματα εντός Ευρώπης. Θα περιμένω αύριο να δω τι θα γίνει.

Επεξ/σία από BlackRose56

3 ώρες πριν, BlackRose56 είπε

Ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο thread!

Περιμένω ενα δέμα το όπιο  έρχεται με DHL εντός Ευρώπης, και σήμερα λαμβάνω ενημέρωση με sms οπού λέει   "με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού".  Φαντάζομαι δεν γλιτώνω τελωνείο..... Υπαρχή περίπτωση να μην περάσει ? και αν ναι, θα ζητήσουν αποδείξεις κλπ?

EDIT: μετά από δεύτερη αναζήτηση, βλέπω ότι ισχύει το ίδιο με της υπόλοιπα δέματα εντός Ευρώπης. Θα περιμένω αύριο να δω τι θα γίνει.

Πάντως αν το δέμα έρχεται όντως από άλλη Ευρωπαικη χώρα δεν υπάρχει τελωνειο. Τελωνείο περνάει μόνο όταν έρχεται από τρίτη χώρα το δέμα.

• Like 2

Παραγγελία στο Anazon italy που έρχεται με Tracking No. του τύπου PW 111 222 333 GR και ως μεταφορική αναφέρει Delivery By Hrvatska posta, ξέρει κανείς ποια μεταφορική θα μου παραδώσει στην Ελλάδα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/9/2024 στις 12:35 ΠΜ, vassar είπε

Παραγγελία στο Anazon italy που έρχεται με Tracking No. του τύπου PW 111 222 333 GR και ως μεταφορική αναφέρει Delivery By Hrvatska posta, ξέρει κανείς ποια μεταφορική θα μου παραδώσει στην Ελλάδα;

Hrvatska posta ειναι το τοπικο ταχυδρομειο της Κροατιας (το γιατι τα στελνουν απο εκει κανεις δεν γνωριζει) εξυπηρετουνταν παλαιοτερα με ΕΛΤΑ courier.

Η ΕΛΤΑ courier τωρα που εγινε/γινεται αυτη την περιοδο ενωση μαζι τα ΕΛΤΑ ειναι αγνωστο ποιος τελικα εξυπηρετει για την παραδοση αφου ειναι σε διαδικασια αλλαγης/τροποποιησης.

Εχεις πεσει πανω στην αλλαγη απο ΕΛΤΑ courier οποτε μονο στο parcelapp ισως βγαλει με ποια κουριερ έρχεται. Μπορει να στα φερουν και τα ΕΛΤΑ courier ή απλό ΕΛΤΑ. Καθυστερησεις δυστυχως παιζουν και απο amazon.

https://www.dnews.gr/eidhseis/business-news/488345/elta-kai-elta-courier-enonoun-tis-dynameis-tous-ti-allazei-apo-1i-oktovriou

https://www.elassona-city.gr/epikairotita/item/28091-telos-epoxis-gia-ta-elta-courier-sygxoneyontai-me-ta-elta

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) προχωρούν σε μια σημαντική συγχώνευση. Τα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier συγχωνεύονται και από 1η Οκτωβρίου κάτι νέο και πολύ σημαντικό έρχεται στην αγορά των ταχυμεταφορών της χώρας την 1η Οκτωβρίου 2024.Sep 6, 2024

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Γνωρίζετε με ποια εταιρεία συνεργάζεται η Hermes Αυστρίας; Παράγγειλα κάτι προϊόντα από Αυστρία και δεν ξέρω ποια εταιρεία courier θα μου τα φέρει. Η Hermes δεν απαντάει.

Ελπίζω να μην μπλέξουμε πάλι με ελ.τα.........................

5 ώρες πριν, Es1 είπε

Γνωρίζετε με ποια εταιρεία συνεργάζεται η Hermes Αυστρίας; Παράγγειλα κάτι προϊόντα από Αυστρία και δεν ξέρω ποια εταιρεία courier θα μου τα φέρει. Η Hermes δεν απαντάει.

Ελπίζω να μην μπλέξουμε πάλι με ελ.τα.........................

ΕΛΤΑ courier / ΕΛΤΑ 

Στις 19/9/2024 στις 5:42 ΜΜ, sakisgri είπε

Κανονικά εφόσον έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α. και έχουν δηλωθεί όλα κανονικά όπως θα δεις και παρακάτω Δεν πρέπει να περασει καν τελωνειο που σημαίνει δεν χρεώνεσαι και τέλη εκτελωνισμού.

Δυστυχώς όμως έχουμε δει πως όταν έρχεται ένα δέμα από τρίτη χώρα κατευθείαν Ελλαδα τις περισσότερες φορές χρεώνουν τέλη εκτελωνισμού. Υπάρχουν όμως και φορές που δεν χρεώθηκε κάτι, θα έλεγα τελευταία το βλέπουμε πιο συχνά.

Όταν παραλάβεις ενημέρωσε μας αν θες.

Λοιπόν ενημερώνω: ήρθε σήμερα, μου το φερε ο ΕΛΤΑ courier στην πόρτα μου, όλα κομπλέ. Δεν χρεώσανε τίποτα άλλο, μόνο ότι πλήρωσα στο ebay. Στα αρνητικά τώρα, η συσκευή δεν δουλεύει, μάλλον έχει μια ασυμβατότητα και θέλω να την επιστρέψω. Την πάω στα ΕΛΤΑ και πληρώνω μόνο ταχυδρομικά για Αγγλία, έτσι;

• Like 1

21 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε

Λοιπόν ενημερώνω: ήρθε σήμερα, μου το φερε ο ΕΛΤΑ courier στην πόρτα μου, όλα κομπλέ. Δεν χρεώσανε τίποτα άλλο, μόνο ότι πλήρωσα στο ebay. Στα αρνητικά τώρα, η συσκευή δεν δουλεύει, μάλλον έχει μια ασυμβατότητα και θέλω να την επιστρέψω. Την πάω στα ΕΛΤΑ και πληρώνω μόνο ταχυδρομικά για Αγγλία, έτσι;

Δεν γνωρίζω φίλε μου να σου απαντήσω. Διάβασε εδώ

• Like 1

θέλω να αγοράσω από δω https://eu.arzopa.com/products/a1m-17-3-1080p-fhd-ips-portable-monitor στα 130 €, θα ναι όντως αυτή η τιμή μαζί με μεταφορικά και ενδεχωμένος τελωνία; (εχω καιρό να αγοράσω από εξωτερικό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...