Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GiorgosJ είπε

Καλησπέρα σας. Εάν παραγγείλω αυτό το προϊόν από Κίνα με συνολική αξία ~25 ευρώ και 0 μεταφορικά, τι να περιμένω ότι θα πληρώσω σε τελωνεία κλπ; Αποστολή με SpeedPAK Ecomomy αναφέρει. Ευχαριστώ 👍

https://www.ebay.com/itm/335539557525

Καλησπέρα, Απ, ότι ξέρω με SpeedPAK το δέμα πάει Γερμανία πρώτα και εκτελωνίζεται εκεί. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω.

Edit: Επισης δεν ξέρω αν ειναι Vat Included. Αν ειναι ισχύει αυτό που έγραψα πιο πάνω. Αν δεν ειναι τοτε και Γερμανία να πάει πρώτα πάλι θα περασει στην Ελλαδα τελωνειο για να εισπραχθεί ο Φ.Π.Α και μαζί με αυτό χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού.

Αν ειναι το δεύτερο τοτε ίσως συμφέρει από το Aliexpress όπως έγραψε και φίλος @aces που απ' ότι κοίταξα με μια γρήγορη ματιά βγαίνει κάνα 5€ πιο ακριβό.

Edit: @GiorgosJ Βασικά 10€ πιο ακριβό ειναι αλλά αν εχεις 544coins στο page με τα coins κάνεις αναζήτηση στο search bar UNI-T UT89X και θα δεις ένας seller το έχει με 5,39€ έκπτωση και με θήκη, έτσι όπως θα δεις στη φώτο κάτω βγαίνει στα 34,46€. Και ειναι με Aliexpress standard shipping που έρχεται με την ACS σε περίπου 2 βδομάδες.

Αλλά για σιγουριά αν θες ρώτα και μια εδώ

Screenshot_20240908_195705_AliExpress.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα... θελω να ρωτήσω κάτι, το οποίο ίσως και να έχει απαντηθεί σε αυτό το νήμα.... 

Πηρα ενα κινητό αρχές Μαρτίου απο Κίνα, το παρέλαβα από Fedex μου είπε ότι ενδέχεται να έχει τελωνείο αλλά τελικά το ελαβα κανονικά χωρίς τελωνείο.... 

Και σήμερα 6 μήνες μετά λαμβάνω ραβασάκι ότι χρωστάω 60€ γι αυτό και ότι δήθεν δεν με βρήκαν και ότι θα κινηθούν νομικά κλπ αν δεν πληρώσω.... χωρίς να έχουν πάρει κάν τηλέφωνο, τίποτα... και ερωτώ τους πιο έμπειρους, τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;;;; 

Εντωμεταξύ τότε μου είπε το Κινεζομαγαζο οτι αν υπάρξει τελωνείο θα το πληρώσουν αυτοί, κάτι που προφανώς δεν ισχύει 6 μήνες μετά.... ευχαριστώ εκ των προτέρων... 

Στις 5/9/2024 στις 12:00 ΜΜ, aces είπε

Οταν γινει αφιξη θα γινει νεα ενημερωση λογικα θα εχει φτασει Ελλαδα αυτες τις μερες οποτε να ανανεωνεις το acs tracking συχνα για νεα ενημερωση. Επιπλεον στο https://parcelsapp.com/ θα σου βγαζει νεα ενημερωση οταν γινει scan το δεμα/αφιξη Ελλαδα.

Σημερα μου έστειλαν μαιλ και μου είπαν οτι το πακέτο χάθηκε και ενημέρωσαν και το μαγαζι

• Like 1

5 ώρες πριν, grfurby είπε

Σημερα μου έστειλαν μαιλ και μου είπαν οτι το πακέτο χάθηκε και ενημέρωσαν και το μαγαζι

Έπεσες στην περίπτωση το μόνο παρήγορο  είναι ότι ενημέρωσαν με εμαιλ για να μην ψάχνεσαι συνεχώς  με tracking 

• Like 2

Στις 10/9/2024 στις 6:20 ΜΜ, Eldir13 είπε

Πηρα ενα κινητό αρχές Μαρτίου απο Κίνα, το παρέλαβα από Fedex μου είπε ότι ενδέχεται να έχει τελωνείο αλλά τελικά το ελαβα κανονικά χωρίς τελωνείο.... 

Το χαρτι της παραλαβης, εγραφε ποσο επανω?

4 ώρες πριν, ppetr είπε

Το χαρτι της παραλαβης, εγραφε ποσο επανω?

Εννοείς όταν παρέλαβα το κινητό;;;; δεν θυμάμαι καθόλου, έχουν περάσει 6 μήνες.... 

Βέβαια ενημερώθηκα ότι είναι γνωστή τακτική της Fedex  και όλοι την κράζουν.... μπείτε απλά στην ελληνική σελίδα της και δείτε αξιολογήσεις.... 

Αν ξέρεις κάτι πάντως θα με ενδιέφερε να μου πεις 

Ψάχνομαι να αγοράσω μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή από μια Βρετανική εταιρία και ο έμπορος είναι πρόθυμος να δηλώσει μια εικονική τιμή, για να μη με σκίσει το τελωνείο μας. Η βασική θεωρία λέει η τιμή αγοράς μαζί με τα έξοδα αποστολής πρέπει να είναι έως 22€; Επίσης καλό είναι να το παραλάβω μέσω ΕΛΤΑ, στον οποίο θα πληρώσω μόνο ΦΠΑ. Σωστά τα λέω;

6 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε

Ψάχνομαι να αγοράσω μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή από μια Βρετανική εταιρία και ο έμπορος είναι πρόθυμος να δηλώσει μια εικονική τιμή, για να μη με σκίσει το τελωνείο μας. Η βασική θεωρία λέει η τιμή αγοράς μαζί με τα έξοδα αποστολής πρέπει να είναι έως 22€; Επίσης καλό είναι να το παραλάβω μέσω ΕΛΤΑ, στον οποίο θα πληρώσω μόνο ΦΠΑ. Σωστά τα λέω;

Αυτό με τα 22€ έχει καταργηθεί. Μέχρι τα 186€ με Φ.Π.Α. όταν πληρώνεις τον Φ.Π.Α στο κατάστημα (δλδ η τιμή ειναι Vat Included) και δηλωθεί μέσω της πλατφόρμας IOSS από τον πωλητή δεν θα πρέπει να περασει τελωνειο και να πληρωσεις κάτι παραπάνω. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Δυστυχώς έχουμε δει πως δεν τηρείται στο 100% από τα ΕΛΤΑ.

Αν η τιμή ειναι μεχρι 186€ με Φ.Π.Α (Vat Included) και έρθει με τα ΕΛΤΑ και περασει τελωνειο στην Ελλαδα θα πληρωσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού ανάλογα με τη τιμή του προϊόντος που θα δεις στο τιμοκατάλογο που έχουν τα ΕΛΤΑ στο λινκ που έβαλα πιο πάνω.

Αν ειναι μεχρι 150€ χωρίς Φ.Π.Α. τοτε στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α. και τέλη εκτελωνισμού.

Αν ειναι πάνω από 150€ χωρίς Φ.Π.Α. δεν πληρώνεις Φ.Π.Α. στο κατάστημα, περνάει 100% τελωνειο και χρεώνεσαι τον Φ.Π.Α., τέλη εκτελωνισμού και δασμοί που πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Μη σε τρομάζουν οι δασμοί ειναι τα λιγότερα, τις περισσότερες φορές ειναι 3,5%. Καποια προϊόντα συνήθως τεχνολογίας ειναι ατελώς και ελάχιστα παραπάνω τα %. Αν εχεις όρεξη και θες μπορεις να το ψάξεις εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf

Αν ειναι να ερθει με courier θα ειναι ασύμφορο.

• Like 2

14 ώρες πριν, sakisgri είπε

Αυτό με τα 22€ έχει καταργηθεί....

Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Αν δηλαδή χρεωθώ στο ebay τα παρακάτω:

image.png.6b815fcf1e3dca4d7234910b42cd3b0d.png

και το παραλάβω μέσω ΕΛΤΑ (θα το στείλουν με Royal Mail), οι πιθανότητες να χρεωθώ έξοδα εκτελωνισμού απο τα ΕΛΤΑ είναι μικρές. Σωστά; ΦΠΑ 24% βλέπω ότι περιλαμβάνεται.

• Like 1

38 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Αν δηλαδή χρεωθώ στο ebay τα παρακάτω:

και το παραλάβω μέσω ΕΛΤΑ (θα το στείλουν με Royal Mail), οι πιθανότητες να χρεωθώ έξοδα εκτελωνισμού απο τα ΕΛΤΑ είναι μικρές. Σωστά; ΦΠΑ 24% βλέπω ότι περιλαμβάνεται.

Χρεώνεσαι βάση τιμοκαταλόγου ΕΛΤΑ https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf

η ατέλεια των 22€ έχει καταργηθεί πολλά χρόνια πριν.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aces είπε

Χρεώνεσαι βάση τιμοκαταλόγου ΕΛΤΑ https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf

η ατέλεια των 22€ έχει καταργηθεί πολλά χρόνια πριν.

Το έχω δει αυτό το pdf. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμφανίζει χρεώσεις (έστω χαμηλές) για αντικείμενα με αξία <150€ και παρακάτω αναφέρει:

∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισµού για τα ταχυδροµικά αντικείµενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άµεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D)

Άκυρο, το κατάλαβα. Αφορά τις περιπτώσεις που δεν έχεις πληρώσει ΦΠΑ, οπότε είναι η αμοιβή των ΕΛΤΑ για τη χρέωση. Έπος! Στην περίπτωση μου βλέπω δεν θα εχω προβλημα, αρκεί να αναγράφεται κανονικά η χρέωση του ebay

Επεξ/σία από ThymiosPaP
  • Like 1

38 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Άκυρο, το κατάλαβα. Αφορά τις περιπτώσεις που δεν έχεις πληρώσει ΦΠΑ, οπότε είναι η αμοιβή των ΕΛΤΑ για τη χρέωση. Έπος! Στην περίπτωση μου βλέπω δεν θα εχω προβλημα, αρκεί να αναγράφεται κανονικά η χρέωση του ebay

Correct ;)

• Like 1

7 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε

Δυστυχώς οι πιθανότητες να μη χρεωθείς ειναι μικρές.

Η στα ΕΛΤΑ δεν ξέρουν να ελέγχουν αν ένα δέμα από τρίτη χώρα έχει πληρωμένο τον Φ.Π.Α. και αφού το στειλουν στο τελωνειο το βλέπουν και μετά αναγκάστηκα σε χρεώνουν έξοδα εκτελωνισμού, η το κάνουν επίτηδες.

• Like 1

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δυστυχώς οι πιθανότητες να μη χρεωθείς ειναι μικρές.

Η στα ΕΛΤΑ δεν ξέρουν να ελέγχουν αν ένα δέμα από τρίτη χώρα έχει πληρωμένο τον Φ.Π.Α. και αφού το στειλουν στο τελωνειο το βλέπουν και μετά αναγκάστηκα σε χρεώνουν έξοδα εκτελωνισμού, η το κάνουν επίτηδες.

Ελπίζω να χρεωθώ μόνο αυτά που βλέπω στον κατάλογο, γιατί τελικά μου 'ρχεται διπλή τιμή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...