aces Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Justaguest01 είπε Καλησπέρα, παρήγγειλα πριν κάτι μέρες για πρώτη φορα από το εξωτερικό merch ( κάτι postcards και standees), όμως επειδή ειναι από Κορεά χρησιμοποίησα ενα proxy site κι ως αποτελεσμα, πληρωσα διπλά την αξια των προϊόντων και συν τα έξοδα μεταφοράς το σύνολο της παραγγελίας έφτασε γύρω στα 110 Ευρώ. Αν την μεταφορά αναλάβει κάποια ιδιωτική εταιρία courrier, όπως Fedex ή DHL, τι παραπανω θα πληρώσω για τα έξοδα του τελωνείου; Ακουσα οτι συνήθως ''βαράνε'' ο,τι τιμές τους κατέβουν ,αλλα υπάρχει περίπτωση να πληρώσω άλλο ενα 100αρικο στα courrier? Δεν υπαρχει κατι στανταρ πόσο θα χρεωσουν αν ερθει με ιδιωτ.κουριερ η καθεμια εχει αλλο τιμοκαταλογο για τριτες χωρες που ειναι ακριβοτερες απο το απλο ταχυδρομειο δηλ. τα ΕΛΤΑ. Το τελικό ποσό μπορεί να είναι είτε διπλάσιο ή και πολλαπλάσιο σε σύγκριση με ΕΛΤΑ. dhl, fedex οι ακριβοτερες. ενδεικτικα οι τιμοκαταλογοι απο ΕΛΤΑ ειναι εδω Τέλος εκτελωνισμού (σύμφωνα με https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από aces 1
Justaguest01 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, aces είπε Δεν υπαρχει κατι στανταρ πόσο θα χρεωσουν αν ερθει με ιδιωτ.κουριερ η καθεμια εχει αλλο τιμοκαταλογο για τριτες χωρες που ειναι ακριβοτερες απο το απλο ταχυδρομειο δηλ. τα ΕΛΤΑ. Το τελικό ποσό μπορεί να είναι είτε διπλάσιο ή και πολλαπλάσιο σε σύγκριση με ΕΛΤΑ. dhl, fedex οι ακριβοτερες. ενδεικτικα οι τιμοκαταλογοι απο ΕΛΤΑ ειναι εδω Τέλος εκτελωνισμού (σύμφωνα με https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) Ευχαριστώ για την απάντηση, αν ερθει με Ελτα θα βόλευε απο οικονομική άποψη αλλά απο την άλλη φοβάμαι πως με τα ΕΛΤΑ δεν θα παραλάβω ποτέ το πακέτο μου
sakisgri Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, Justaguest01 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, αν ερθει με Ελτα θα βόλευε απο οικονομική άποψη αλλά απο την άλλη φοβάμαι πως με τα ΕΛΤΑ δεν θα παραλάβω ποτέ το πακέτο μου Σε αυτό το θέμα πολύ δύσκολο να χαθεί δέμα με τα ΕΛΤΑ. Έχω πάρει πάνω από 50 δέματα από Aliexpress που ήρθαν με τα ΕΛΤΑ, όλα ήρθαν κανονικά και τα απλά και τα συστημενα. 1
Justaguest01 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Σε αυτό το θέμα πολύ δύσκολο να χαθεί δέμα με τα ΕΛΤΑ. Έχω πάρει πάνω από 50 δέματα από Aliexpress που ήρθαν με τα ΕΛΤΑ, όλα ήρθαν κανονικά και τα απλά και τα συστημενα. Αν ειναι έτσι με καθησυχάσει λίγο τότε, ευχαριστώ 1
Q-Taxys Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Έχω ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και δήλωσα ΑΦΜ στο Amazon για κάποιες αγορές που έκανα και δικαιολογούσαν απαλλαγή από ΦΠΑ για τη δουλειά μου. Το ζήτημα είναι όμως ότι πλέον μου αφαιρεί σε κάθε αγορά τον ΦΠΑ, ακόμα και για πράγματα που δεν δικαιολογούνται και για τα οποία δεν θέλω τιμολόγιο. Υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό ή μόνο να κάνω business λογαριασμό;
aces Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, Q-Taxys είπε Έχω ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και δήλωσα ΑΦΜ στο Amazon για κάποιες αγορές που έκανα και δικαιολογούσαν απαλλαγή από ΦΠΑ για τη δουλειά μου. Το ζήτημα είναι όμως ότι πλέον μου αφαιρεί σε κάθε αγορά τον ΦΠΑ, ακόμα και για πράγματα που δεν δικαιολογούνται και για τα οποία δεν θέλω τιμολόγιο. Υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό ή μόνο να κάνω business λογαριασμό; Αναγκαστικά χρησιμοποιείς/ανοιγεις άλλο λογαριασμό μόνο για τα προϊόντα αυτά αλλιως πρέπει κάθε φορά να αλλάζεις τις ρυθμίσεις στον εταιρικό λογαριασμό που δεν βολεύει. 2
Sebu Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Ερωτηση γιατι εχω καιρο να παραγγειλω απο Ali από Κινα. Στα μεταφορικά όταν έχει μόνο αυτες τις δυο επιλογές, τι διαλεγουμε? Cainiao Super Economy Global AliExpress Saver Shipping Και για τα δυο λεει Tracking Unavailable, και τα δυο εχουν κοστος περιξ του 1,3-1,6 ευρώ. Το προιον εχει αξια 2,5 ευρω εικαζω δεν θα μπουν καν στον κοπο για τελωνειο και θα ερθει μεσω ΕΛΤΑ.
aces Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 55 λεπτά πριν, Sebu είπε Ερωτηση γιατι εχω καιρο να παραγγειλω απο Ali από Κινα. Στα μεταφορικά όταν έχει μόνο αυτες τις δυο επιλογές, τι διαλεγουμε? Cainiao Super Economy Global AliExpress Saver Shipping Και για τα δυο λεει Tracking Unavailable, και τα δυο εχουν κοστος περιξ του 1,3-1,6 ευρώ. Το προιον εχει αξια 2,5 ευρω εικαζω δεν θα μπουν καν στον κοπο για τελωνειο και θα ερθει μεσω ΕΛΤΑ. 2
sakisgri Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Sebu είπε Ερωτηση γιατι εχω καιρο να παραγγειλω απο Ali από Κινα. Στα μεταφορικά όταν έχει μόνο αυτες τις δυο επιλογές, τι διαλεγουμε? Cainiao Super Economy Global AliExpress Saver Shipping Και για τα δυο λεει Tracking Unavailable, και τα δυο εχουν κοστος περιξ του 1,3-1,6 ευρώ. Το προιον εχει αξια 2,5 ευρω εικαζω δεν θα μπουν καν στον κοπο για τελωνειο και θα ερθει μεσω ΕΛΤΑ. Aliexpress saver shipping. Με Cainiao Super Economy Global έχει τύχει να μη φτάσει ποτέ το δέμα (σπάνια αλλά έχει συμβεί) Με Aliexpress saver shipping δεν θυμάμαι να έχει αναφέρει κάποιος δεν παρέλαβε ποτέ. Προσωπικά έχω πάρει καμιά 50αρια με Aliexpress saver shipping όλα ήρθαν κανονικά και χωρίς κάποια εξτρά χρέωση. Αλλά αν πάρεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιονδήποτε τρόπο αποστολής δλδ Cainiao super economy, Cainiao super economy global, Aliexpress saver shipping η Aliexpress standard shipping πιο πιθανό να γίνει ενοποίηση δεμάτων (combined delivery) έτσι θα γίνουν όλα ένα δέμα και αυτόματα θα αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping που ειναι και συστημένο και έρχεται με ACS σε 12-16 μέρες συνήθως, αντιθέτως με τα ΕΛΤΑ που κάνουν 30 μέρες περίπου. 2
aces Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, tarantules είπε Έφαγα τελωνείο ; Για δείτε : Απόκρυψη περιεχομένων Τελωνειο ναι αλλά δείχνει να επιστρέφει πίσω στον αποστολέα Check από το τρακινγκ από ΕΛΤΑ τι κινήσεις σου βγάζει αν προχωράει προς παράδοση ή επιστροφή. Αν σου βγάλει επόμενο βήμα κεντρο διαλογής προχωράει προς παραδοση. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από aces 1
tarantules Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 3 minutes ago, aces said: Τελωνειο ναι αλλά δείχνει να επιστρέφει πίσω στον αποστολέα Check από το τρακινγκ από ΕΛΤΑ τι κινήσεις σου βγάζει αν προχωράει προς παράδοση ή επιστροφή. Αν σου βγάλει επόμενο βήμα κεντρο διαλογής προχωράει προς παραδοση. Στο tracking των ΕΛΤΑ μου βγαζει το παρακάτω μόνο : Spoiler
aces Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tarantules είπε Στο tracking των ΕΛΤΑ μου βγαζει το παρακάτω μόνο : Απόκρυψη περιεχομένων Εντάξει είναι προχωράει τελικά. το επόμενο είναι κέντρο διαλογής από βδομάδα θα το βγάλει προς διαλογή κ μετά παραδοση κάτι έβγαλε η μετάφραση στο προηγ.τρακινγκ/σελιδα τελωνειο ναι με τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από aces 1
tarantules Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, aces said: Εντάξει είναι το επόμενο είναι κέντρο διαλογής από βδομάδα θα το βγάλει προς διαλογή κ μετά παραδοση κάτι έβγαλε η μετάφραση στο προηγ.τρακινγκ/σελιδα τελωνειο ναι με τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ Ξέρεις μήπως τι καμπάνα θα φάω έστω στο περίπου για ένα ανταπτοράκι που πήρα στα 43€ ;
sakisgri Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, tarantules είπε Ξέρεις μήπως τι καμπάνα θα φάω έστω στο περίπου για ένα ανταπτοράκι που πήρα στα 43€ ; Αν ήταν Vat Included δλδ με Φ.Π.Α η τιμή, τοτε λογικά θα πληρωσεις 7,5€, αν δεν ήταν τοτε μάλλον θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α και τα 7,5€. Ενημέρωσε μας αν θες όταν το παραλάβεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα