Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι κι εμενα, και τωρα που το λες κοιταξα καλυτερα την διευθυνση αποστολεα:

Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)

[email protected] 

😃

BeFunky-collage.jpg.f7fbcfe8e2269c748e93ad83419aad6e.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mahair7 είπε

Γεια σας, εχω παραγγειλει ενα t-shirt απο Πολωνία. (Free shipping με Polish Post Global Express.)

Σημερα το πρωι μου ηρθε το εξης email απο Hellenic Post:

Screenshot2023-08-10110703.png.3b7a396f735013a7d917f9cc678ce704.png

Οταν πατησω εκει που λεει Επιβεβαιωστε την παραδοση, γραφει βαρος πακετου 2,8kg (για ενα t-shirt;) και μου ζητάει να πληρωσω 2,5ε.

Επειδή δεν ειχα παρομοια εμπειρια, ειναι κατι φυσιολογικο/προβλεπομενο αυτο;

Ευχαριστω.

100% scam. Ανά διαβάσεις προσεκτικά λέει « .. για εθνική παράδοση…» κλασσικη φράση spam mail. Αν δεις και τον αποστολέα σίγουρα δεν θα παραπέμπει σε ΕΛΤΑ. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Πρωτη μου εμπειρια με τα postNL και τα Ελληνικα ταχυδρομεια και κοντευουν να με τρελανουν, ολοι τους! Μεχρι στιγμης με ιδιωτικες courier κανενα απολυτως προβλημα, ολα  ρ ο λ ο ι. Παμε να δουμε τον γολγοθα :

1 Αυγουστου το αντικειμενο σταλθηκε με postNL track n trace αφου εγινε η παραγγελια την προηγουμενη το βραδυ

10 Αυγουστου εφτασε Κ.Δ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, μετα απο 3 ωρες εμφανισε οτι το αντικειμενο εφτασε Ελλαδα (αλλα νταλων)

11 Αυγουστου, σημερα δλδ, το δεμα εφτασε στην πολη μου και εδω αρχιζουν τα ωραια.

Επειδη δεν ξερω ποιος αναλαμβανει τα tracked postNL, ξεκιναω με τα ελτα courier, στο σαιτ των ελτα και ελτα κουριερ γραφει σχεδον τα ιδια με μια εξαιρεση, στα ΕΛΤΑ Courier γραφει :

Ωρα 11 και κατι : "Το αντικείμενο βρίσκεται στο κατάστημα-Δυνατότητα παραλαβής". Παιρνω τηλ να το σιγουρεψω στα ελτα κουριερ της επαρχιας μου. Μου λενε δεν εχουν κατι τετοιο, και ΑΜΑ το εχουν, το μεσημερι θα προωθηθει στα ελτα για παραδοση οποτε ειναι, οποτε καλεστε τους αμεσως αν θελετε να το παρετε απο κει.

Καλω λοιπον να το παρω απο κει. Μου λενε δεν το εχουμε εμεις, 99% ειναι στα ελτα κουριερ. Παρτε τους ξανα. Ξαναπαιρνω, μου λεει ευγενικα ο υπαλληλος οτι με πηρατε και πριν, λεω πηρα ελτα, αυτο και αυτο, τι αλλο να κανω ? Να παρω στο κεντρο διαλογης (μονο αυτο εμεινε!) λεει οχι, τα ιδια θα σας πουν. Ξαναπαιρνω ελτα, λεω αυτο κ αυτο. Μου λενε παρτε με σε 5' να παω να ψαξω γιατι ηρθε ενα φορτηγο πριν. Παιρνω σε 5', λεει οχι, το αντικειμενο το τονιζω ειναι στα ελτα κουριερ.

Ξαναπαιρνω παλι στα ΕΛΤΑ, αυτη τη φορα αρχισε να τα ψιλοπαιρνει και λεει, κυριε, δεν εμφανιζει κατι το συστημα γιαυτο το δεμα, ουτε ονομα ξερουμε, ουτε τιποτα.

Φτανω στο αμην και παιρνω στα κεντρικα ελτα κουριερ αθηνα. Εν τω μεταξυ στο PostNL, το δεμα με το που εφτασε Ελλαδα, αλλαξε το στατους και γραφει...απορριφθηκε απο τον παραληπτη και το tracking ενεργοποιειται ξανα για επιστροφη!!

Στα κεντρικα μου λενε οτι κατι τετοιο δεν παιζει, και το δεμα ειναι 100% στα ΕΛΤΑ Courier, και πιθανοτατα δεν το εχουν σκαναρει.

Για πειτε μου τωρα, εγω τι να κανω ? Να παω στα ελτα κουριερ το απογευμα και να απαιτησω να ψαξουν ? Δεν εχω κατι αλλο κατα νου. Ο ενας ριχνει το μπαλακι στον αλλο και εχω και την αργια του 15αυγουστου να τα εχει ολα σε αναμονη εντος και εκτος Ελλαδας, να φανταστειτε ενα αλλο δεμα απο το PostNL ενω γραφουν οτι το περιμενουν απο προχθες, αν δεν ρωτουσα στο τσατ, στο tracking ακομα λεει οτι το περιμενουν, ενω ο υπαλληλος του postNL λεει οτι παραληφθηκε κανονικα κ εχει επεξεργαστει! Οσον αφορα την επιστροφη, πολυ απλα μου απαντησε ο Ολλανδος "οτι δεν ξερει γιατι γραφει το συστημα οτι επιστρεφει, απο τη στιγμη που εφτασε στη χωρα σας, υπευθυνη ειναι η εταιρια που θα σας το φερει, δεν γνωριζω καθολου γιαυτο το ενδεχομενως λαθος tracking."

Ο πωλητης δεν ασχοληθηκε και πολυ μαζι μου, λεει αφηστε το να ερθει πισω και θα το ξαναστειλουμε. Εχω ξαναπαρει πολλες φορες απο κει, εστελναν με DHL, αλλα δεν συνεργαζονται πλεον. No way 1 μηνα αναμονη.

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

^^

Aπλα να σου πω οτι εχεις πολύ άγχος, υπομονή θα σε ειδοποιήσουν 

Το γνωριζω...Απλα μου κανει εντυπωση οτι κανενας δεν γνωριζει που βρισκεται το δεμα, φταιει η περιοδος διακοπων ή παντα ετσι ειναι τα ΕΛΤΑ/PostNL ?

(Για το αγχος που ειπες εχεις δικιο:)

Spoiler

θλιβομαι που φαινεται τοσο πολυ...εχω γ.α.δ και ptsd μετα απο τον σχετικα προσφατο και ξαφνικο χαμο μελος της οικογενειας του οποιου εκανα καρπα και απο τοτε με διελυσε ψυχικα, με αγχωνουν ολα πλεον, ακομα και η παραλαβη ενος αντικειμενου, να παν στην ευχη τα λεφτα, μου κανει εντυπωση το ποσο ανοργανωτοι ειναι και οι μεν και οι δε)

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ.
3 hours ago, stefa_1 said:

10 Αυγουστου εφτασε Κ.Δ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, μετα απο 3 ωρες εμφανισε οτι το αντικειμενο εφτασε Ελλαδα (αλλα νταλων)

Αυτο ειναι το κεντρο διαλογης δεματων αρα λογικα ειναι κατι ογκωδες να υποθεσω. Συνηθως το παραλαμβανεις απο το καταστημα.

Ειναι των ελτα απο οσο ξερω, των ταχυμεταφορων το γραφει καπως αλλιως δεν το θυμαμαι.

Δημοσ.

Παιδια ισχύει ακόμα η ατέλεια απο ιδιώτη σε ιδιώτη για δέματα αξίας μεχρι 45 ευρω? Εχω ενα φιλο στη Νεα Υορκη και θέλω να μου στειλει ενα δέμα, θα ερθει χωρίς τελωνείο?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sazistas είπε

Παιδια ισχύει ακόμα η ατέλεια απο ιδιώτη σε ιδιώτη για δέματα αξίας μεχρι 45 ευρω? Εχω ενα φιλο στη Νεα Υορκη και θέλω να μου στειλει ενα δέμα, θα ερθει χωρίς τελωνείο?

Ισχύει αλλά για εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τρίτες χώρες όπως στη περίπτωση σου θα περασει τελωνείο, ο τελωνειακός οφείλει να εκτιμήσει ότι η αξία δεν ξεπερνάει τα 45€. Φπα δεν χρεώνεται σε ιδιωτικές αποστολές. Φόροι μόνο, κατά τη κρίση του τελώνη. (και σε αξία που εκτιμά ο ίδιος)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις επιστροφές από το γαλλικό Amazon.fr για σχετικά μεγάλα αντικείμενα;

Έχουν προπληρωμενη ετικέτα επιστροφής ή πληρώνουμε εμείς για την επιστροφή αν το αντικείμενο μας έρθει ελαττωματικό;

Ενδιαφέρομαι για το παρακάτω μόνιτορ αλλά είναι παλιό μοντέλο, οπότε αν γίνει καμία στραβή το πιο πιθανό είναι να μην έχουν άλλο για αντικατάσταση.

Spoiler

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
Στις 11/8/2023 στις 7:10 ΜΜ, kosutasu22 είπε

Αυτο ειναι το κεντρο διαλογης δεματων αρα λογικα ειναι κατι ογκωδες να υποθεσω. Συνηθως το παραλαμβανεις απο το καταστημα.

Ειναι των ελτα απο οσο ξερω, των ταχυμεταφορων το γραφει καπως αλλιως δεν το θυμαμαι.

Δεν ηταν ογκωδες, τελικα το παρελαβα μετα κοπων και βασανων απο τα ΕΛΤΑ Courer. Εκει ηταν εξαρχης! Ο υπαλληλος απλα δεν μπορουσε να το βρει, και εριχνε το φταιξιμο στα ΕΛΤΑ για να με ξεφορτωθει.

Οποτε πηγα στα ΕΛΤΑ Courier με το tracking σε ενα χαρτακι το απογευμα κανα 40' πριν κλεισει, δεν ανεφερα τιποτα για οτι εγινε το πρωι, και μετα απο 5' ψαξιματος, καταφερε και το βρηκε. Αρα ψεματα οτι ηταν στα απλα ΕΛΤΑ ο υπαλληλος, και μαλιστα σιγουρος. Απ αυτη την ιστορια υποθετω οτι τα tracked δεματα απο χωρα της Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε τα φερνουν τα elta courier. Τα μη tracked (οπως εγινε μια φορα) απλα το βρηκα στο ταχ.κουτι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2023 στις 3:12 ΜΜ, stefa_1 είπε

Δεν ηταν ογκωδες, τελικα το παρελαβα μετα κοπων και βασανων απο τα ΕΛΤΑ Courer. Εκει ηταν εξαρχης! Ο υπαλληλος απλα δεν μπορουσε να το βρει, και εριχνε το φταιξιμο στα ΕΛΤΑ για να με ξεφορτωθει.

Οποτε πηγα στα ΕΛΤΑ Courier με το tracking σε ενα χαρτακι το απογευμα κανα 40' πριν κλεισει, δεν ανεφερα τιποτα για οτι εγινε το πρωι, και μετα απο 5' ψαξιματος, καταφερε και το βρηκε. Αρα ψεματα οτι ηταν στα απλα ΕΛΤΑ ο υπαλληλος, και μαλιστα σιγουρος. Απ αυτη την ιστορια υποθετω οτι τα tracked δεματα απο χωρα της Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε τα φερνουν τα elta courier. Τα μη tracked (οπως εγινε μια φορα) απλα το βρηκα στο ταχ.κουτι.

Στο parcelsapp.com υπαρχει αναλυτικοτατο tracking που δεν βρισκεται ουτε σε ελτα, ουτε σε ελτα κουριερ ουτε σε ποστNL.

Βασικα μου τα γραφει ολα εις διπλουν ξανα, γιατι ο πωλητης ξεχασε φυσικα γιατι ηταν γκαντεμικη βδομαδα, να μου βαλει το 2ο αντικειμενο που παραγγειλα και ξανα η ιδια διαδικασια. Παλι καλα που δεν πληρωσα ξανα την αποστολη θα ηταν για ... Στο parcelsapp λοιπον, δειχνει το tracking διπλο, ιδια ωρα, απλα στην μια ωρα γραφει GREECE POST, και ταυτοχρονα την ιδια ωρα, την ιδια περιγραφη αλλα σε ELTA COURIER.

Συμφωνα με την ωρα αναχωρησης, να υποθεσω οτι μεχρι αυριο θα προλαβει να φτασει συμπρωτευουσα για παραλαβη απο το elta courier ? Συνηθως η ελτα κουριερ τα καταφερνει πρωτευουσα-συμπρωτευουσα σε μια ή λιγοτερο εργασιμη, γιατι αν δεν φτασει ουτε αυριο, τοτε αρχιζουν υποψιες οτι μπορει να ερθει με ΕΛΤΑ απλο, μιας και αυτη τη φορα μου εδωσαν παγκοσμιο tracking και οχι δικο τους που απαρτιζεται απο γραμματα αναμεσα σε αριθμους.

Edit : Συμφωνα με το PostNL το δεμα εφτασε στις 17 Αυγουστου κατα τις 02:00 δηλαδη λιγο πολυ κατα τις 16 του μηνος. Τωρα γιατι εμφανισε σημερα οτι εφτασε, αποριας αξιο οπως και την προηγουμενη φορα που με τρελαναν.

SNCSHOT.jpg

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φέρω ένα 32" μόνιτορ από Αμερική (αγορά από b&h) στην Ελλάδα;

Έχω συγγενείς που μπορούν να το παραλάβουν στην Αμερική αν αυτό βοηθάει σε κάτι.

Έχω ακούσει για εταιρείες post forward (αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν έχω εμπειρία πως γίνεται.

Οι διαστάσεις του κουτιού είναι 100cm x 55cm x 20cm

Βάρος: 10.5kg

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
13 ώρες πριν, prefuse είπε

Καλησπέρα, ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φέρω ένα 32" μόνιτορ από Αμερική (αγορά από b&h) στην Ελλάδα;

Δεν υπαρχει κατι αλλο περα απο κουριερ. Ετοιμασου για εξοδα και τελωνειο. Και οχι, δεν εχει καμια σημασια αν σταλει ως δωρο ή κατι τετοιο. 

Δημοσ.

Σε συνεχεια με το δευτερο δεμα απο PostNL, ενω περιμενα να γραφει για παραδοση σημερα, εχει κολλησει στις 19 Αυγουστου 06:59 Κ.Δ Θεσσαλονικης - Εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο (elta courier app) για μια επαρχια 1 ωρα και κατι διπλα απο τη Θεσσαλονικη. Με ποδηλατα τα μεταφερουν για εξοικονομιση ενεργειας μαλλον.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω χρόνια να αγοράσω κάτι από την Amazon, και θα ήθελα τα φώτα σας. Αν πάρω κάτι από το γαλλικό Amazon, το οποίο γίνεται "sold by" έναν πωλητή εκτός ΕΕ, αλλά "dispatched" από το ίδιο το Amazon, αυτό σημαίνει ότι θα μου έρθει απο΄ευρωπαΪκή αποθήκη, ή θα πληρώσω τελωνείο; Το έχω βρει αρκετά φθηνότερα σε αγγλικό σάιτ, αλλά ήθελα να αποφύγω το τελωνείο, οπότε αν είναι να το πληρώσω ούτως ή άλλως, να το πάρω καλύτερα από εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...