Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, Έχει εδώ next tracking number https://parcelsapp.com/en/tracking/YT2303421266039170 ,

Η Dpd θα σου το παραδώσει η όποιο άλλο courier συνεργάζεται αν δεν υπαρχει Dpd στην πολη σου, αν δεν κανω λαθος ACS.

YT..PNG

Σε υπερευχαριστω!!! και τελειο αυτο το σαιτ δε το ηξερα θα το προτιμαω για επομενες αγορες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα, και συγνωμη αν εχει απαντηθει παρακατω.

Παραγγειλα προχθες ενα μπουφαν απο Ιταλια  και μου ηρθε το εξης μυνημα απο την DHL

“Το DHL Express ….. από τον DAINESE έχει εκτιμώμενη παράδοση στις Τρι Φεβ 21 2023, με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού. Απαιτείται υπογραφή.”

Να φανταστω οτι το μηνυμα ειναι αυτοματο για αγορες απο εξωτερικο και δεν υσχυει το τελωνειο που γραφει;

14 ώρες πριν, Konstantinio είπε

Καλησπερα, και συγνωμη αν εχει απαντηθει παρακατω.

Παραγγειλα προχθες ενα μπουφαν απο Ιταλια  και μου ηρθε το εξης μυνημα απο την DHL

“Το DHL Express ….. από τον DAINESE έχει εκτιμώμενη παράδοση στις Τρι Φεβ 21 2023, με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού. Απαιτείται υπογραφή.”

Να φανταστω οτι το μηνυμα ειναι αυτοματο για αγορες απο εξωτερικο και δεν υσχυει το τελωνειο που γραφει;

Καλημερα, ισως ειναι το τυπικο/αυτοματο που στελνει η dhl. Σε καθε περιπτωση αν η εδρα του κατ/ματος ειναι Ιταλια κ η αποστολη εγινε απο εκει εντος ΕΕ δεν υπαρχουν εξτρα χρεωσεις.

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, aces είπε

Καλημερα, ισως ειναι το τυπικο/αυτοματο που στελνει η dhl. Σε καθε περιπτωση αν η εδρα του κατ/ματος ειναι Ιταλια κ η αποστολη εγινε απο εκει εντος ΕΕ δεν υπαρχουν εξτρα χρεωσεις.

Ευχαριστω πολυ! 

• Like 1

13 ώρες πριν, georgep800 είπε

Καλησπέρα,

Απο Λιθουανία θα περάσει λέτε τελωνείο;

Ευχαριστώ!

Όχι. Η Λιθουανία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχύει ότι έγραψε πιο πάνω ο aces για την Ιταλία.  

• Like 1

Καλησπέρα, επείδη δεν έχω καθολού εμπειρία με εκτελωνισμό απο Ιαπωνία, μονο για προπληρωμένα έξοδα ξέρω. Ήθελα να δω αν ξέρει κάποιος ποιο shipping method θα ήταν καλύτερα και πιο οικονομικά να διαλέξω. Πρόκειται να χρησιμοποιήσω την tenso για ship forwarding, το πακέτο θα έχει αρκετές κάρτες απο δίαφορα Ιαπωνικά μαγαζιά, οπότε ούτε πολυ ογκώδες και κάτω από 2-3kg, και συνολικό κόστος μάλλον γύρω στα 300euro. Οι επιλόγες μου είναι: EMS, AIR, SAL, DHL. Από ότι γνωρίζω η DHL έχει υπερβολικά μεγάλα fees για εκτελωνισμό, και από ότι έχω ακούσει η ΕΜS είναι η καλύτερη επιλογή ? EMS είναι ταχυδρομείο σωστά ?  

Ευχαριστώ!

1 ώρα πριν, otterkun είπε

Καλησπέρα, επείδη δεν έχω καθολού εμπειρία με εκτελωνισμό απο Ιαπωνία, μονο για προπληρωμένα έξοδα ξέρω. Ήθελα να δω αν ξέρει κάποιος ποιο shipping method θα ήταν καλύτερα και πιο οικονομικά να διαλέξω. Πρόκειται να χρησιμοποιήσω την tenso για ship forwarding, το πακέτο θα έχει αρκετές κάρτες απο δίαφορα Ιαπωνικά μαγαζιά, οπότε ούτε πολυ ογκώδες και κάτω από 2-3kg, και συνολικό κόστος μάλλον γύρω στα 300euro. Οι επιλόγες μου είναι: EMS, AIR, SAL, DHL. Από ότι γνωρίζω η DHL έχει υπερβολικά μεγάλα fees για εκτελωνισμό, και από ότι έχω ακούσει η ΕΜS είναι η καλύτερη επιλογή ? EMS είναι ταχυδρομείο σωστά ?  

Ευχαριστώ!

Θα σου προτεινα αλλη εταιρια αν δεν εχεις ηδη παραγγειλει απο Tenso.

Επειδη μολις γυρισα απο τη δουλεια, αν ειναι θα σου στειλω μνμ λιγο αργοτερα να σου εξηγησω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να παραγγείλω ένα καλώδιο από το moddiy.com το οποίο έχει δωρεάν έξοδα αποστολής.

Τους ρώτησα όμως σε email από που τα στέλνουν και αν υπάρχουν έξοδα τελωνείου και μου απάντησαν ότι τα στέλνουν από Hong Kong, και να μην ανησυχώ για το τελωνείο καθώς χρησιμοποιούν IOSS.

Το έψαξα λίγο για το IOSS, αλλά δεν κατάλαβα πως ακριβώς δουλεύει και αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι.

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει πιο απλοϊκά ;; Ευχαριστώ πολύ !!

Επεξ/σία από bep1995

31 λεπτά πριν, bep1995 είπε

Καλησπέρα, θέλω να παραγγείλω ένα καλώδιο από το moddiy.com το οποίο έχει δωρεάν έξοδα αποστολής.

Τους ρώτησα όμως σε email από που τα στέλνουν και αν υπάρχουν έξοδα τελωνείου και μου απάντησαν ότι τα στέλνουν από Hong Kong, και να μην ανησυχώ για το τελωνείο καθώς χρησιμοποιούν IOSS.

Το έψαξα λίγο για το IOSS, αλλά δεν κατάλαβα πως ακριβώς δουλεύει και αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι.

copy-paste - Μετάφραση από αγγλικά-Το Import One-Stop Shop (IOSS) είναι μια ηλεκτρονική πύλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρησιμεύει ως σημείο επαφής για την εισαγωγή αγαθών από τρίτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καθεστώς αποσκοπεί στην απλούστευση της δήλωσης και της πληρωμής του φόρου προστιθέμενης αξίας κατά την εισαγωγή αγαθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν πρέπει να κάνεις εσύ κάτι.

Κανονικά όπως απάντησε ο πωλητής δεν θα πρέπει να περασει τελωνείο, αλλά δυστυχώς σχεδόν πάντα περνάει και με εξτρά χρεώσεις όταν ένα δέμα έρχεται από τρίτη χώρα .

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αν υπάρχει στο Aliexpress που στέλνει τα δέματα πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (Ουγγαρία/Ολλανδία), περνάνε εκεί τελωνείο και δεν περνάνε στην Ελλαδα και δεν έχεις κάποια εξτρά χρέωση.

Αν δεν γνωρίζεις από Aliexpress έχω εδώ λίστα με ασφαλή τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες (σελίδα 294)

• Like 1

46 λεπτά πριν, bep1995 είπε

για καλώδιο μικροαντικειμενα κ γενικά αξεσουάρ καλύτερα δοκιμασε από κατ/ματα από το aliexpress που έχεις παραπάνω εναλλακτικές κ κυρίως ασφάλεια σε συναλλαγές με καλυτερο  περιβάλλον κ περισσότερα καταστήματα 

• Like 1

Για το aliexpress θα το σκεφτώ.

Πάντως θα μπορούσα να το πάρω και από cablemod, αν το παραγγείλω από το EU Store τους λογικά θα έρθει από χώρα της  ευρώπης, άρα δεν θα περάσει τελωνείο έτσι δεν είναι ;;

Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για ένα καλώδιο των 20 ευρώ να πληρώσω άλλα τόσα και παραπάνω για μεταφορικά.

Το aliexpress τι μεταφορικά έχει ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, bep1995 είπε

Πάντως θα μπορούσα να το πάρω και από cablemod, αν το παραγγείλω από το EU Store τους λογικά θα έρθει από χώρα της  ευρώπης, άρα δεν θα περάσει τελωνείο έτσι δεν είναι ;;

Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για ένα καλώδιο των 20 ευρώ να πληρώσω άλλα τόσα και παραπάνω για μεταφορικά.

πολύ πιθανό να το έχει  φθηνότερα στο αλί το καλώδιο.

δες κ το λινκ από @sakisgriσελ.294 στο τοπικ 

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

7 ώρες πριν, bep1995 είπε

Όχι από Ευρωπαϊκή σε Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τελωνείο.

Τα μεταφορικά από Aliexpress ειναι ανάλογα το κατάστημα, αυτό που θες λογικά θα το βρεις σε πολλά καταστήματα μπορεί να ειναι δωρεάν η λίγα ευρώ.

• Like 1

αν και ειμαι 99.9% σίγουρος οτι ισχύει, θα ρωτήσω μήπως και υπάρχει καποια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Κυπρου που αναιρεί τα κλασικά περι ΕΕ.

Αγορά απο Κυπρο με παράδοση Ελλάδα, γίνεται αποφορολόγηση και δεν υπάρχει τελωνείο, σωστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...