aces Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, plotolp είπε Καλησπέρα. Επειδή πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που αγόρασα από το εξωτερικό και όλο κάτι παίρνει το αυτί μου για τελωνεία κτλ ήθελα να ρωτήσω αν για online αγορά από την Ιταλία θα έχω τίποτα εξτρά έξοδα. Λογικά θα είναι χαμηλή η αξία της παραγγελίας, περίπου 30ε και θα γίνει σε ιταλικό site που στέλνει κανονικά Ελλάδα. Να υπολογίζω καθόλου το τελωνείο η για εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει κάποιος φόβος? Εφοσον ερχεται απο καταστημα με εδρα ιταλια δεν θα περασει για ελεγχο. Ο τροπος αποστολης ειναι αδιαφορος εφόσον μιλαμε για κατ/μα εντος ΕΕ Το ιταλικο site δεν λέει κατι απο μονο του μπορει να φιλοξενει κ απο αλλες χωρες πωλητες κατ/ματα κλπ απο που φευγει το προιον πρεπει να γνωριζεις κ που εχει εδρα το καταστημα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από aces 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plotolp Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, aces είπε Εφοσον ερχεται απο καταστημα με εδρα ιταλια δεν θα περασει για ελεγχο. Ο τροπος αποστολης ειναι αδιαφορος εφόσον μιλαμε για κατ/μα εντος ΕΕ Ναι είναι κατάστημα με έδρα την Ιταλία. Οπότε όλα κομπλέ από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι να φοβάμαι. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!👍 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, plotolp είπε Ναι είναι κατάστημα με έδρα την Ιταλία. Οπότε όλα κομπλέ από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι να φοβάμαι. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!👍 Εφοσον το γνωριζεις ναι ο τροπος αποστολης κουριερ ή απλο ΕΛΤΑ απλα σε ενδιαφερει μονο για το χρονο παράλαβης που διαφερει με.ΕΛΤΑ ειναι λιγο πιο μετα αλλα εχει κ μικροτερη χρεωση στα μεταφορικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, plotolp είπε Καλησπέρα. Επειδή πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που αγόρασα από το εξωτερικό και όλο κάτι παίρνει το αυτί μου για τελωνεία κτλ ήθελα να ρωτήσω αν για online αγορά από την Ιταλία θα έχω τίποτα εξτρά έξοδα. Λογικά θα είναι χαμηλή η αξία της παραγγελίας, περίπου 30ε και θα γίνει σε ιταλικό site που στέλνει κανονικά Ελλάδα. Να υπολογίζω καθόλου το τελωνείο η για εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει κάποιος φόβος? Εντός ΕΕ δεν υπήρχε, δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει τελωνείο. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από Nnoutas 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plotolp Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, aces είπε Εφοσον το γνωριζεις ναι ο τροπος αποστολης κουριερ ή απλο ΕΛΤΑ απλα σε ενδιαφερει μονο για το χρονο παράλαβης που διαφερει με.ΕΛΤΑ ειναι λιγο πιο μετα αλλα εχει κ μικροτερη χρεωση στα μεταφορικα. Ναι η έδρα τους είναι στην Ιταλία. Στο ίδιο το site αναφέρει διευθύνσεις τόσο για τα γραφεία όσο και για τις αποθήκες τους και βρίσκονται όλα εκεί. Η αλήθεια είναι τρόπο αποστολής δεν έχει να διαλέξω, οπότε λογικά θα στείλουν το δέμα με το κλασικό ταχυδρομείο. Άρα μάλλον με τα ΕΛΤΑ θα μπλέξω, αλλά δεν με πειράζει να περιμένω λίγο πιο πολύ αρκεί να παραλάβω χωρίς απρόοπτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, plotolp είπε Καλησπέρα. Επειδή πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που αγόρασα από το εξωτερικό και όλο κάτι παίρνει το αυτί μου για τελωνεία κτλ ήθελα να ρωτήσω αν για online αγορά από την Ιταλία θα έχω τίποτα εξτρά έξοδα. Λογικά θα είναι χαμηλή η αξία της παραγγελίας, περίπου 30ε και θα γίνει σε ιταλικό site που στέλνει κανονικά Ελλάδα. Να υπολογίζω καθόλου το τελωνείο η για εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει κάποιος φόβος? Καλησπέρα. Σωστά, δεν θα πληρώσεις τπτ παραπάνω αρκεί να σταλεί από Ευρωπαϊκή χώρα και να έχει το Φ.Π.Α. (VAT) μέσα στην τιμή. EDIT: μετά είδα απάντησαν άλλοι. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από sakisgri 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Τελικα, εχει βρεθει καποια λυση με τα ελτα, οταν πας να παραλαβεις, εχεις ηδη πληρωσει φπα μεσω ioss, και εχει πανω το πακετο και τον κωδικο ioss, και σου ξαναζητανε να πληρωσεις φπα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, mindreader είπε Τελικα, εχει βρεθει καποια λυση με τα ελτα, οταν πας να παραλαβεις, εχεις ηδη πληρωσει φπα μεσω ioss, και εχει πανω το πακετο και τον κωδικο ioss, και σου ξαναζητανε να πληρωσεις φπα; Εχω την ιδια απορια γιατι μιλαγα προσφατα με πωλητη απο Αμερικη και μου λεει αν σου κανουν ματσακονια παρολο που στην ετικετα εχουμε αναγραψει το ioss και ειναι πληρωμενοι οι φοροι, στειλε μας φωτο/σκαν της αποδειξης με τυχον εξτρα χρεωσεις αν σου πουλησουν τρελα και σε επιβαρυνουν παλι εις διπλουν και εμεις θα σε κανουμε refund τις εξτρα χρεωσεις. Εχουμε λεει πολλα τετοια προβληματα με χωρες της Ευρωπαικης Ενωσης τους τελευταιους 12 μηνες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Οχι δεν εχει βρεθεί λυση και ουτε πρόκειται να βρεθει. Γιατί για μενα απλα είναι όλα εσκεμμένα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Παντως βλεπω στο Banggood για το Standard Shipping από Κινα λεει VAT included. Τελικα τι ισχυει? Κανουν τριγωνικη και ερχεται Ελλαδα καθαρο? Στελνουν ακομα με Comet? Καταβαλουν οντως ΦΠΑ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sebu είπε Παντως βλεπω στο Banggood για το Standard Shipping από Κινα λεει VAT included. Τελικα τι ισχυει? Κανουν τριγωνικη και ερχεται Ελλαδα καθαρο? Στελνουν ακομα με Comet? Καταβαλουν οντως ΦΠΑ? Έρχεται Ελλάδα με πληρωμένο το ΦΠΑ χωρίς να περάσει από το εδώ τελωνείο. Εδώ και μερικά χρόνια είναι που το κάνει αυτό το banggood (είτε με πληρωμένο ΦΠΑ είτε χωρίς). Οι μεταφορικές αλλάζουν. Τελευταία έστελνε με Γενική αλλά τώρα νομίζω έχει αλλάξει. Πάντως δεν υπάρχει θέμα τελωνείου όπως και να ερθει. 😉 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Nnoutas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Composer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Επειδή έχω καιρό να πάρω κάτι από χώρα εκτός ΕΕ, ήθελα να ρωτήσω τί ισχύει τώρα με το τελωνείο; Πόσα πληρώνουμε; Θέλω να πάρω blu-ray από ebay (στέλνεται από Αμερική) που κάνει 50 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής). Ξέρει κανείς πόσο πρόκειται να πληρώσω παραπάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Composer είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά. Επειδή έχω καιρό να πάρω κάτι από χώρα εκτός ΕΕ, ήθελα να ρωτήσω τί ισχύει τώρα με το τελωνείο; Πόσα πληρώνουμε; Θέλω να πάρω blu-ray από ebay (στέλνεται από Αμερική) που κάνει 50 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής). Ξέρει κανείς πόσο πρόκειται να πληρώσω παραπάνω; Καλησπέρα και καλή χρονιά. Κανονικά μέχρι τα 150€ (καθαρή αξία) πληρώνουμε το Φ.Π.Α. (VAT) στο κατάστημα (συνήθως ειναι μέσα στην τιμή. VAT included) και αν ενημερωθεί το σύστημα IOSS δεν θα πρέπει να περάσει τελωνείο και να χρεωθείς κάτι παραπάνω στην Ελλαδα. Αλλά στις πιο πολλές περιπτώσεις το δέμα περνάει τελωνείο. Αν έρθει με ΕΛΤΑ (δλδ να φύγει από Αμερική με USPS) στις περισσότερες περιπτώσεις χρεώνεσαι έξοδα εκτελωνισμού μόνο, που ειναι 7,50€ για κάτι αξίας από 30€ έως 50€. Διάβασε εδώ για περισσότερα https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#brexit ΑΝ έρθει με courier πιο πιθανό να χρεωθείς φ.π.α ξανά, τέλη εκτελωνισμού και ότι άλλο μπορούν να σε χρεώσουν. Σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει. Μόνο με Aliexpress είμαστε σίγουροι δεν θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω γιατί τα δέματα πάνε σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και εκτελωνίζονται εκεί. Αν σε ενδιαφέρει δες ανάρτηση μου στην σελίδα 372 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Composer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Αν έρθει με ΕΛΤΑ (δλδ να φύγει από Αμερική με USPS) στις περισσότερες περιπτώσεις χρεώνεσαι έξοδα εκτελωνισμού μόνο, που ειναι 7,50€ για κάτι αξίας από 30€ έως 50€ Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Λέει έρχεται με eBay International Standard Delivery. Οπότε φαντάζομαι αυτό είναι ΕΛΤΑ; Δε βλέπω να είναι courier. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Composer 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Composer είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Λέει έρχεται με eBay International Standard Delivery. Οπότε φαντάζομαι αυτό είναι ΕΛΤΑ; Δε βλέπω να είναι courier. Να σαι καλά. Δεν γνωρίζω πολλά από eBay. Ίσως ο @acesθα μπορούσε να δώσει τα φώτα του και να με διορθώσει αν έγραψα κάτι λάθος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα