Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/11/2022 στις 1:27 ΜΜ, prefuse είπε

θέλω να αγοράσω αυτό το τροφοδοτικό απο 3rd seller

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08LSKFM43/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3ADSABATT1AQG&psc=1

Dispatched from and sold by Super Flower EU official Store.

Fullfilled by Amazon

https://www.amazon.de/-/en/sp?marketplaceID=A1PA6795UKMFR9&seller=A3ADSABATT1AQG&ref_=dp_merchant_link&asin=B08LSKFM43

Super Flower EU official Store / New Taipei City

αν και γράφει EU official Store απο ότι βλέπω στέλνει απο New Taipei City, θα υπαρχει θέμα τελωνείου;
ειναι legit ο πωλητής;

ευχαριστώ

ευχαριστώ ολους τους φίλους για την πολύτιμη βοήθεια!

τελικά ολα οκ, έφτασε στον 1 προορισμό του χωρίς έξτρα έξοδα.

Εδω ελλάδα δεν έχω δει τόσο χύμα courier, να πετάει δέματα αξίας 160+€ χωρις υπογραφή/παραλαβή απο κανένα σε κοινόχρηστες σκάλες πολυκατοικίας.

Ο φίλος μου με ενημέρωσε, οτι έτσι κάνουν συνέχεια, κατα λέξη μου έγραψε "εδώ δε κλέβουμε. πολιτισμός" 

αν σας αφήσουν το δέμα σε κοινόχρηστες σκάλες,  να γνωρίζετε οτι γίνεται και στη Γερμανία και το ονομάζουμε "πολιτισμό" :D

Spoiler

WhatsApp Image 2022-11-30 at 19.45.25 (1).jpeg

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, prefuse είπε

ευχαριστώ ολους τους φίλους για την πολύτιμη βοήθεια!

Εδω ελλάδα δεν έχω δει τόσο χύμα courier, να πετάει δέματα αξίας 160+€ χωρις υπογραφή/παραλαβή απο κανένα σε κοινόχρηστες σκάλες πολυκατοικίας.

Ο φίλος μου με ενημέρωσε, οτι έτσι κάνουν συνέχεια, κατα λέξη μου έγραψε "εδώ δε κλέβουμε. πολιτισμός" 

αν σας αφήσουν το δέμα σε κοινόχρηστες σκάλες,  να γνωρίζετε οτι γίνεται και στη Γερμανία και το ονομάζουμε "πολιτισμό" :D

WhatsApp Image 2022-11-30 at 19.45.25 (1).jpeg

Άρα να φανταστώ τελικά δεν χρεώθηκες Φ.Π.Α ?

14 λεπτά πριν, Akom είπε

Καλησπέρα, πιθανότατα εξαπατημένος αγοραστής από τα ΕΛΤΑ και εγώ. Παρήγγειλα από Blackwell's (Αγγλία) βιβλίο περίπου 10 ευρώ.Το site αναφέρει "Includes delivery and duties to Greece". Στο δέμα αναγράφεται πάνω ο κωδικός IOSS. Παρ'όλα αυτά έφαγε 2.5 ευρώ τέλη εκτελωνισμού. Είναι νόμιμο αυτό; Ή η πράξη και μόνο να σκανάρουν τον κωδικό δικαιολογεί 2.5 ευρώ;

Δυστυχώς σχεδόν πάντα όταν έρχεται από τρίτη χώρα απευθείας Ελλαδα θα περάσει τελωνείο (αν και δεν θα έπρεπε)

Μόνο από πλατφόρμες όπως Aliexpress/Banggood δεν περνάνε γιατί πάνε πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαικη χώρα και περνάνε πρώτα εκεί τελωνείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Άρα να φανταστώ τελικά δεν χρεώθηκες Φ.Π.Α ?

οχι τελικά ηταν μέσα στην τιμή και απο ότι φαίνεται ξεστοκάρανε αυτά που είχαν Γερμανία. απλα αυτοί που απαντούσαν μεσω amazon (θυμίζω ηταν just launched στο amazon marketplace) δεν ηταν ενημερωμένοι, ούτε βέβαιοι, για τι ακριβώς ισχυεί.. 

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Δυστυχώς σχεδόν πάντα όταν έρχεται από τρίτη χώρα απευθείας Ελλαδα θα περάσει τελωνείο (αν και δεν θα έπρεπε)

Μόνο από πλατφόρμες όπως Aliexpress/Banggood δεν περνάνε γιατί πάνε πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαικη χώρα και περνάνε πρώτα εκεί τελωνείο.

Πάνω στο δέμα έχει αυτοκόλλητο από Γαλλία οπότε πέρασε και από εκεί. Χώρια που είχα παραγγείλει τον Αύγουστο και από amazon.co.uk χωρίς πρόβλημα.
Δε μπορεί δηλαδή να γίνει κάτι με αυτό το θέμα; Πρέπει απλά να κάνω τάμα να μην περάσει τελωνείο κάθε φορά που παραγγέλνω από UK?

3 λεπτά πριν, Akom είπε

Πάνω στο δέμα έχει αυτοκόλλητο από Γαλλία οπότε πέρασε και από εκεί. Χώρια που είχα παραγγείλει τον Αύγουστο και από amazon.co.uk χωρίς πρόβλημα.
Δε μπορεί δηλαδή να γίνει κάτι με αυτό το θέμα; Πρέπει απλά να κάνω τάμα να μην περάσει τελωνείο κάθε φορά που παραγγέλνω από UK?

Υπάρχει και περίπτωση να πέρασε έτσι για απλό ελέγχο, έχουν το δικαίωμα και αφού πέρασε χρεώνεσαι.

Είναι λίγο κορόνα γράμματα από τρίτες χώρες.

• Like 1

Μόλις τώρα, sakisgri είπε

Υπάρχει και περίπτωση να πέρασε έτσι για απλό ελέγχο, έχουν το δικαίωμα και αφού πέρασε χρεώνεσαι.

Ναι αλλά εφόσον έχει πάνω τον κωδικό IOSS δικαιούνται να το ελέγξουν και να χρεώσουν;

Μόλις τώρα, Akom είπε

Ναι αλλά εφόσον έχει πάνω τον κωδικό IOSS δικαιούνται να το ελέγξουν και να χρεώσουν;

Ναι έχουν το δικαίωμα αν θέλουν. Δυστυχώς συμβαίνει.

Μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση από τα ΕΛΤΑ αλλά πληρώνεις 12€ και αν δικαιωθείς τα παίρνεις πίσω μαζί με τα 2,5€ αλλά νομίζω δεν αξίζει γιατί θα πάρει καιρό να ολοκληρωθεί. 

Μάλιστα. Δεν είναι για τα 2.5€ το θέμα αλλά για το παράλογο της υπόθεσης. Επίσης άθλιο που έχει και 12€ ταρίφα, φαντάζομαι για να αποθαρρύνει κόσμο. Anyway, ευχαριστώ για τις πληροφορίες

• Like 1

Περα απο τα ευρωπαϊκά Amazon, ποια άλλα μαγαζιά γνωρίζετε και είναι αξιόπιστα για αγορές hardware υπολογιστών;

Υπάρχει κάποιο site που αναζητάει τιμές σε όλα τα ευρωπαϊκά μαγαζιά;

Στις 2/12/2022 στις 7:27 ΜΜ, prefuse είπε

Περα απο τα ευρωπαϊκά Amazon, ποια άλλα μαγαζιά γνωρίζετε και είναι αξιόπιστα για αγορές hardware υπολογιστών;

Δες σε αυτά τα site. Δεν έχω πάρει αλλά φαίνονται οκ και έχει και αξιολογήσεις και Paypal.

https://www.gputracker.eu/en

https://geizhals.eu/

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/12/2022 στις 7:27 ΜΜ, prefuse είπε

Από Γερμανία το https://www.idealo.de βάζεις σε αναζητηση το όνομα προϊόντος εφάμιλλο με το bestprice εφοσον γνωρίζεις το προϊόν/όνομα του. Σου βγάζει καταστήματα Γερμανία συνήθως κ έχει το καθέ Κατ/μα αξιολογήσεις. Έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα εφοσον κανεις αναζητηση σε συγκεκριμένο προϊόν θα βγάλει πιο κατ/μα το έχει διαθέσιμο. 

Θέλει ψάξιμο/σύγκριση  για τον αν αξίζει έναντι του Amazon.de που είναι δοκιμασμένο έχει κ προσφορές σε hardware ηλεκτρονικά κλπ. Βασικά έχει λίγο από όλα 😄

Επεξ/σία από aces
  • Like 2

• Moderators

Αγόρασα δύο τέτοια από το γερμανικό amazon. Όταν παραγγέλνω από το amazon.de θεωρώ a priori ότι δεν θα πληρώσω τελωνείο, καθώς θεωρώ ότι παραγγέλνω από χώρα εντός ΕΕ. Εξάλλου δεν μου έχει τύχει ποτέ να πληρώσω τελωνείο από εκεί.

Το δέμα εστάλει από Αγγλία και αυτή την φορά μου ήρθε μήνυμα ότι θα μου παραδοθεί σήμερα και έχει κοντά 10 ευρώ έξοδα τελωνείου.

Μπορώ να κάνω κάτι μιας και στη σελίδα του προϊόντος δεν είναι ξεκάθαρο πουθενά ότι αποστέλλεται από χώρα εκτός ΕΕ; Μπορώ να ζητήσω τα έξοδα τελωνείου από την amazon;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Αγόρασα δύο τέτοια από το γερμανικό amazon. Όταν παραγγέλνω από το amazon.de θεωρώ a priori ότι δεν θα πληρώσω τελωνείο, καθώς θεωρώ ότι παραγγέλνω από χώρα εντός ΕΕ. Εξάλλου δεν μου έχει τύχει ποτέ να πληρώσω τελωνείο από εκεί.

Το δέμα εστάλει από Αγγλία και αυτή την φορά μου ήρθε μήνυμα ότι θα μου παραδοθεί σήμερα και έχει κοντά 10 ευρώ έξοδα τελωνείου.

Μπορώ να κάνω κάτι μιας και στη σελίδα του προϊόντος δεν είναι ξεκάθαρο πουθενά ότι αποστέλλεται από χώρα εκτός ΕΕ; Μπορώ να ζητήσω τα έξοδα τελωνείου από την amazon;

https://www.amazon.de/sp?ie=UTF8&seller=A2XNF35KY23EH8&asin=B0742JJTKQ&ref_=dp_merchant_link

Αμα πας στην σελίδα της fringo απο το προιον παραπανω

Impressum & Info zum Verkäufer

Business-Verkäufer
Geschäftsname: Fringoo Group Ltd
Geschäftsart: Unternehmen in Privatbesitz
Handelsregisternummer: 8577101
UStID: DE318777107
Unternehmensvertreter: MARCIN SWIGON
Kundendienstadresse:
UNIT 28 FREEMANTLE HOUSE
KINGSCLERE BUSINESS PARK
KINGSCLERE
RG20 4SW
GB

Εχει τα στοιχεία του καταστήματος που εχει εδρα gb/UK αρα εφοσον το προιον. Εφυγε απο uk σωστα θα σε χρεωσουν. Δύσκολα θα το δεχθουν δεν χάνεις κατι να επικοινωνησεις με αμαζον.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

• Moderators
1 minute ago, aces said:

https://www.amazon.de/sp?ie=UTF8&seller=A2XNF35KY23EH8&asin=B0742JJTKQ&ref_=dp_merchant_link

Αμα πας στην σελίδα της fringo απο το προιον παραπανω

Εχει τα στοιχεία του καταστήματος που εχει εδρα gb/UK αρα εφοσον το προιον. Εφυγε απο uk σωστα θα σε χρεωσουν. Δύσκολα θα το δεχθουν δεν χάνεις κατι να επικοινωνησεις με αμαζον.

Το είδα. Εκ των υστέρων.

Επικοινώνησα με το amazon, μου είπε δεν μπορεί να κάνει κάτι, θα μιλήσουν και με τον πωλητή.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τα 10 ευρώ που θα δώσω στο κράτος. Το πρόβλημα είναι ότι αν ήξερα ότι θα μου το έστελνε από UK δεν θα παράγγελνα καν, θα έβρισκα άλλο πωλητή. Και δεν είναι λογικό να μπαίνω σε έναν-έναν πωλητή κάθε φορά για να βλέπω που έχει έδρα, χάνεται έτσι το νόημα της γρήγορης αγοράς.

Από τη στιγμή που ο κύριος όγκος των ευρωπαϊκών amazon είναι Ευρωπαίοι πολίτες (φαντάζομαι) θα πρέπει να έχουν σήμανση τα προϊόντα που αποστέλλονται από χώρες εκτός ΕΕ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Το είδα. Εκ των υστέρων.

Επικοινώνησα με το amazon, μου είπε δεν μπορεί να κάνει κάτι, θα μιλήσουν και με τον πωλητή.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τα 10 ευρώ που θα δώσω στο κράτος. Το πρόβλημα είναι ότι αν ήξερα ότι θα μου το έστελνε από UK δεν θα παράγγελνα καν, θα έβρισκα άλλο πωλητή. Και δεν είναι λογικό να μπαίνω σε έναν-έναν πωλητή κάθε φορά για να βλέπω που έχει έδρα, χάνεται έτσι το νόημα της γρήγορης αγοράς.

Από τη στιγμή που ο κύριος όγκος των ευρωπαϊκών amazon είναι Ευρωπαίοι πολίτες (φαντάζομαι) θα πρέπει να έχουν σήμανση τα προϊόντα που αποστέλλονται από χώρες εκτός ΕΕ.

Tο γερμανικο αμαζον συνηθως εχει καταστηματα που εδρεύουν Γερμανία. Φιλοξενει ομως κ πωλητες/καταστηματα εκτος γερμανιας σε αρκετα προιοντα ειναι αναλογα που ειναι διαθεσιμο. Σωστα σε χρεωσαν για το συγκεκριμένο αφου εφυγε απο uk. Το ποσο ειναι μικρο βεβαια.Το μονο safe ειναι να κοιτας που εχει εδρα για το καθε item που θες στο μελλον. Ναι χανεται το νοημα της γρηγορης αγορας ετσι αλλα τωρα με την βρετανια πολλοι πωλητες φιλοξενουνται στα ευρωπαϊκά αμαζον (οπως και καποια απο Ασία) αναλόγα που ειναι διαθεσιμο το καθε προιον.

Τα ιδια ισχυουν για amazon.fr amazon.it & amazon.es που σε σύγκριση με το amazon.de εχουν λιγοτερα διαθεσιμα προιοντα/καταστηματα στις χωρες τους αντίστοιχα αφου η Γερμανία είναι μεγαλυτερη σε εύρος/διαθεσιμοτητα κατ/ματων αγορά.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...