sakisgri Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, geofak είπε Δέμα από Αυστρία με ταχυδρομείο, επειδή έχει αργήσει, μπορεί να βρεθεί ο τοπικός αριθμός για να ξέρω ποιος το φέρνει; Όλες οι εφαρμογές σταματάνε στο παρακάτω: Item handed over at the airport 11:29Postal code ATVIEA Βάλε μια εδώ το tracking number αν σου βγάλει κάτι, αλλιώς ρώτα τον πωλητή.https://parcelsapp.com/en/tracking/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insanity1312 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα και απο εμένα στην ομάδα! Έχω και εγώ μια απορία σχετικά με μια παραγγελία που θέλω να κάνω απο Αγγλία της οποίας το κόστος ανερχεται γυρω στα 40-50 ευρω και ειναι ενα μπουφαν. Γνωριζει κάποιος αν θα πάει τελωνείο αυτό και αν αξίζει να το παραγγείλω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Insanity1312 είπε Καλησπέρα και απο εμένα στην ομάδα! Έχω και εγώ μια απορία σχετικά με μια παραγγελία που θέλω να κάνω απο Αγγλία της οποίας το κόστος ανερχεται γυρω στα 40-50 ευρω και ειναι ενα μπουφαν. Γνωριζει κάποιος αν θα πάει τελωνείο αυτό και αν αξίζει να το παραγγείλω; Καλησπέρα, Ναι θα περάσει αφού η Αγγλία ειναι πλέον εκτός Ευρώπης. Αφού ειναι κάτω από 150€ - Λογικά το φ.π.α (VAT) θα ειναι μέσα στην τιμή. Αν έρθει με ΕΛΤΑ και το κόστος ειναι από 30€ μέχρι 50€ θα πληρωσεις 7,50€ έξοδα εκτελωνισμού αν ειναι από 50€ έως 100€ θα πληρωσεις 10€ δες τον τιμοκατάλογο εδώ αν θες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Προσοχή όμως αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier μπορεί να σου βγει και άλλο τόσο δλδ τα διπλάσια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insanity1312 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Ναι θα περάσει αφού η Αγγλία ειναι πλέον εκτός Ευρώπης. Αφού ειναι κάτω από 150€ - Λογικά το φ.π.α (VAT) θα ειναι μέσα στην τιμή. Αν έρθει με ΕΛΤΑ και το κόστος ειναι από 30€ μέχρι 50€ θα πληρωσεις 7,50€ έξοδα εκτελωνισμού αν ειναι από 50€ έως 100€ θα πληρωσεις 10€ δες τον τιμοκατάλογο εδώ αν θες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Προσοχή όμως αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier μπορεί να σου βγει και άλλο τόσο δλδ τα διπλάσια. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απαντηση αρχικα! Τα ειχα διαβασει και εγω ολα αυτα εντομεταξυ και μου ειπαν οτι απο τη συγκεκριμενη εταιρεια (ASOS marketplace) που εδρευει στην Αγγλια, παρηγγειλαν περυσι και δεν περασε τελωνειο και μου φανηκε περιεργο.. θα προσπαθησω να επικοινωνησω με τους ιδιους να δω τι θα μου πουν και αν γινεται. Περα απο αυτα, αν περασει τελωνειο θα πρεπει να παω εγω να κανω κατι η θα μου το φερουν και θα μου πουν πρεπει να πληρωσεις τοσα λεφτα παραπανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Ναι θα περάσει αφού η Αγγλία ειναι πλέον εκτός Ευρώπης. Αφού ειναι κάτω από 150€ - Λογικά το φ.π.α (VAT) θα ειναι μέσα στην τιμή. Αν έρθει με ΕΛΤΑ και το κόστος ειναι από 30€ μέχρι 50€ θα πληρωσεις 7,50€ έξοδα εκτελωνισμού αν ειναι από 50€ έως 100€ θα πληρωσεις 10€ δες τον τιμοκατάλογο εδώ αν θες https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Προσοχή όμως αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier μπορεί να σου βγει και άλλο τόσο δλδ τα διπλάσια. Αυτό που λέει στον τιμοκατάλογο των ελτά τι σημαίνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Insanity1312 είπε Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απαντηση αρχικα! Τα ειχα διαβασει και εγω ολα αυτα εντομεταξυ και μου ειπαν οτι απο τη συγκεκριμενη εταιρεια (ASOS marketplace) που εδρευει στην Αγγλια, παρηγγειλαν περυσι και δεν περασε τελωνειο και μου φανηκε περιεργο.. θα προσπαθησω να επικοινωνησω με τους ιδιους να δω τι θα μου πουν και αν γινεται. Περα απο αυτα, αν περασει τελωνειο θα πρεπει να παω εγω να κανω κατι η θα μου το φερουν και θα μου πουν πρεπει να πληρωσεις τοσα λεφτα παραπανω; Όχι δεν κάνεις τπτ, θα το περάσει τελωνείο η μεταφορική και θα σου στειλουν μήνυμα η θα σου αφήσουν χαρτάκι με το ποσό που πρέπει να πληρωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Insanity1312 είπε Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απαντηση αρχικα! Τα ειχα διαβασει και εγω ολα αυτα εντομεταξυ και μου ειπαν οτι απο τη συγκεκριμενη εταιρεια (ASOS marketplace) που εδρευει στην Αγγλια, παρηγγειλαν περυσι και δεν περασε τελωνειο και μου φανηκε περιεργο.. θα προσπαθησω να επικοινωνησω με τους ιδιους να δω τι θα μου πουν και αν γινεται. Περα απο αυτα, αν περασει τελωνειο θα πρεπει να παω εγω να κανω κατι η θα μου το φερουν και θα μου πουν πρεπει να πληρωσεις τοσα λεφτα παραπανω; Οπως και με καθε marketplace, ετσι και εδω σε ενδιαφερει που ειναι ο πωλητης ο οποιος φαινεται δεξια. Αγορες απο το ASOS, στελνονται απο Ευρωπη. Αγορες απο το marketplace στελνονται απο την καθε χωρα που την βλεπεις. Αυτο δεν θα εχει τελωνειο: Αυτο θα εχει: Αντιστοιχα και στο amazon, στο οποιο ο,τι δεν ειναι fulfilled by amazon, πρεπει να δεις απο που θα στειλει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nnoutas είπε Αυτό που λέει στον τιμοκατάλογο των ελτά τι σημαίνει; Κανονικά για κάτω από 150€ όταν έχεις πληρώσει το Φ.Π.Α (από τρίτη χώρα) και ενημερωθεί το σύστημα μέσο το IOSS, ΔΕΝ θα έπρεπε να περάσει τελωνείο και να πληρωσεις κάτι παραπάνω. Αλλά δυστυχώς δεν τηρείται το έχουμε δει πολλές φορές. Το Aliexpress στέλνει τα δέματα πρώτα Ουγγαρία η Ολλανδία περνάνε εκεί τελωνείο (με κανένα κόστος) και έρχονται εδώ από Ευρωπαικη χώρα και περασμένα τελωνείο στην Ευρώπη, δεν πληρώνουμε τπτ παραπάνω. Με έναν τρόπο αποστολής στο Aliexpress το "Cainiao super economy for special goods" τα δέματα πάνε Ουζμπεκιστάν πρώτα μετά έρχονται Ελλάδα, τα περνάνε τελωνείο βλέπουν έχεις πληρώσει Φ.Π.Α και σε χρεώνουν μόνο τέλη εκτελωνισμού 2,5€ μιας και τα δέματα αυτά δεν έχουν αξία πάνω από 8€. Στης ιδιωτικές εταιρίες courier τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα θα σε χρεώσουν και το Φ.Π.Α ξανά και έξοδα εκτελωνισμού, (παραπάνω από τα ΕΛΤΑ) αποθήκευσης και ότι άλλο μπορούν. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, sakisgri είπε Κανονικά για κάτω από 150€ όταν έχεις πληρώσει το Φ.Π.Α (από τρίτη χώρα) και ενημερωθεί το σύστημα μέσο το IOSS, ΔΕΝ θα έπρεπε να περάσει τελωνείο και να πληρωσεις κάτι παραπάνω. Αλλά δυστυχώς δεν τηρείται το έχουμε δει πολλές φορές. Το Aliexpress στέλνει τα δέματα πρώτα Ουγγαρία η Ολλανδία περνάνε εκεί τελωνείο (με κανένα κόστος) και έρχονται εδώ από Ευρωπαικη χώρα και περασμένα τελωνείο στην Ευρώπη, δεν πληρώνουμε τπτ παραπάνω. Με έναν τρόπο αποστολής στο Aliexpress το "Cainiao super economy for special goods" τα δέματα πάνε Ουζμπεκιστάν πρώτα μετά έρχονται Ελλάδα, τα περνάνε τελωνείο βλέπουν έχεις πληρώσει Φ.Π.Α και σε χρεώνουν μόνο τέλη εκτελωνισμού 2,5€ μιας και τα δέματα αυτά δεν έχουν αξία κάτω από 8€. Στης ιδιωτικές εταιρίες courier τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα θα σε χρεώσουν και το Φ.Π.Α ξανά και έξοδα εκτελωνισμού, (παραπάνω από τα ΕΛΤΑ) αποθήκευσης και ότι άλλο μπορούν. Άρα δεν είναι κανόνας ότι θα χρεωθείς στο τελωνείο. Και στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ δεν θα υπάρξουν τελωνειακές χρεώσεις για αντικείμενα κάτω από 150 ευρώ. Γιατί λοιπόν χρεώνουν; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από Nnoutas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Άρα δεν είναι κανόνας ότι θα χρεωθείς στο τελωνείο. Και στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ δεν θα υπάρξουν τελωνειακές χρεώσεις για αντικείμενα κάτω από 150 ευρώ. Γιατί λοιπόν χρεώνουν; Δεν ξέρω, μακάρι να ήξερα. Μπορεί να έχουν την δικαιολογία ότι δεν φαινόταν ότι πληρώθηκε ο ΦΠΑ μέσο του IOSS και έπρεπε να το περάσουμε τελωνείο για να το δούμε και αφού πέρασε χρεώνεσαι τα έξοδα εκτελωνισμού. Μπορεί να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που χρεώνει έξοδα σε δέματα που έρχονται από τρίτες χώρες με πληρωμένο Φ.Π.Α . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insanity1312 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις, να ειστε καλα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silvester81 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα λόγω Black Friday θέλω να κάνω μια παραγγελία από Αμερική .το site που θα παραγγείλω έχει μια επιλογή να πληρώσεις δασμούς γύρω στα 100 ευρώ .ξέρουμε αν αξίζει με αυτό το τρόπο ή υπάρχει περίπτωση να μην περάσει τελωνείο ; Μια ενδοεπικοινωνία για το κράνος είναι. https://www.cardosystems.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vorted Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 On 08/11/2022 at 17:31, NikosKallithea said: Σαφώς και ειναι νόμιμο, επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι φάρμακα δεν μπορείς να εισάγεις, ας τα εβαζες σε διαφορετικά πακέτα, μήνυση αμέσως. Πριν απαντάς μαθε οτι μπορείς να τα εισάγεις αλλα με συνταγή γιατρού και σχετικη απόδειξη κατόπιν υποβολής τους στον ΕΟΦ και παραλαβής εγγραφου απο αυτούς επίσης μάθε έξυπνε που μάλλον έχεις συγγενή στο τελωνείο οτι η έκθεση καταστροφής τους θα συμπεριλάβει και τα νόμιμα αγορασμενα ρούχα για τα οποία εχω απόδειξη και μπορούν να μου παραδώσουν και δεν εχουν να κανουν με τα μη αποδεκτά αντικείμενα, και προφανώς το κάνουν για να τα κρατήσουν αυτοί με μια εικονική έκθεση καταστροφής και εννοείται θα κανω μήνυση γιατί είναι λεφτά μου και νόμιμη αγορά και ιδιοκτησία μου! και η καταστροφή τους αποτελεί παράβαση καθήκοντος- κακούργημα ως δημόσιοι υπάλληλοι , αν έχεις κανένα γνωστό συγγενή εκεί μέσα πες του να τη περιμένει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charlymp Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δε ξερω αν είμαι of topic αλλά δε βρήκα κάτι παρόμοιο. Αφορά πρόβλημα σε αγορά καρέκλας γραφείου από το bangood. Στους 10 μήνες έσπασε ο μηχανισμός ανάκλισης της καρέκλας γραφείου που αγόρασα.. Μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να βρω ίδιο μηχανισμό Η καρέκλα μου είναι άχρηστη και η blitzwolf (δική της η καράκλα) και bangood όσα μυνήματα και αν τους έχω στείλει, με έχουν αγνοήσει παντελώς.Αυτό που με έχει πραγματικά εκνευρίσει είναι ότι είμαι χρόνια πελάτης τους με ένα σωρό αγορές και ορισμένες ακριβές-κινητό , 2 τάμπλετ, Tv box και ένα σωρό άλλα, όλα ήταν μια χαρά, μέχρι τώρα που πρώτη φορά χρειάστηκα υποστήριξη για κάτι. Και με έχουν γράψει παντελώς , ούτε καν ένα μήνυμα να μου απαντήσουν ότι ''ξέρεις εσύ φταις που έσπασε ο μηχανισμός δεν έχει αποζημίωση'' . Με αγνόησαν παντελώς. Σε αντίθεση με το Ali που σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάστηκε μου έδωσε λύση. Προσωπικά, μετά από αυτό, αγορές από bangood τέλος. Είναι απαράδεκτοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, charlymp είπε Δε ξερω αν είμαι of topic αλλά δε βρήκα κάτι παρόμοιο. Αφορά πρόβλημα σε αγορά καρέκλας γραφείου από το bangood. Στους 10 μήνες έσπασε ο μηχανισμός ανάκλισης της καρέκλας γραφείου που αγόρασα.. Μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να βρω ίδιο μηχανισμό Η καρέκλα μου είναι άχρηστη και η blitzwolf (δική της η καράκλα) και bangood όσα μυνήματα και αν τους έχω στείλει, με έχουν αγνοήσει παντελώς.Αυτό που με έχει πραγματικά εκνευρίσει είναι ότι είμαι χρόνια πελάτης τους με ένα σωρό αγορές και ορισμένες ακριβές-κινητό , 2 τάμπλετ, Tv box και ένα σωρό άλλα, όλα ήταν μια χαρά, μέχρι τώρα που πρώτη φορά χρειάστηκα υποστήριξη για κάτι. Και με έχουν γράψει παντελώς , ούτε καν ένα μήνυμα να μου απαντήσουν ότι ''ξέρεις εσύ φταις που έσπασε ο μηχανισμός δεν έχει αποζημίωση'' . Με αγνόησαν παντελώς. Σε αντίθεση με το Ali που σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάστηκε μου έδωσε λύση. Προσωπικά, μετά από αυτό, αγορές από bangood τέλος. Είναι απαράδεκτοι. Και καπως ετσι καταλαβαινεις γιατι καποια πραγματα πρεπει να τα αγοραζεις, αν οχι απο Ελλαδα, τουλαχιστον απο Ευρωπη. Κινα και εγγυηση δεν πανε μαζι. Αναλογως τις διαστασεις και τα features, ισως βρεις ανταλλακτικο απο πχ genesis https://genesis-zone.com/service-parts?ir=1 (ή καπου αλλου) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα