Junior22 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μιλησα με την alphabank και μου ειπαν πως για αγορες σε αλλο νομισμα εκτος ευροζωνης υπαρχει μια προσαυξηση μεχρι 2.5% και για αυτο το ποσο ειναι μεγαλυτερο απο οτι θα επρεπε με βαση μονο την ισοτιμια. Πρωτη φορα το ακουω αυτο για να ειμαι ειλικρινης, αλλος ενας τροπος να κλεψουν λιγα χρηματα οι τραπεζες χωρις να υπαρχει λογος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Junior22 είπε Μιλησα με την alphabank και μου ειπαν πως για αγορες σε αλλο νομισμα εκτος ευροζωνης υπαρχει μια προσαυξηση μεχρι 2.5% και για αυτο το ποσο ειναι μεγαλυτερο απο οτι θα επρεπε με βαση μονο την ισοτιμια. Πρωτη φορα το ακουω αυτο για να ειμαι ειλικρινης, αλλος ενας τροπος να κλεψουν λιγα χρηματα οι τραπεζες χωρις να υπαρχει λογος. Αυτα ειναι τα συναλλαγματικα fees. Η καθε τραπεζα εχει τα δικα της. Δεν ειναι κατι καινουργιο. Απλα η μετατροπη μεσω paypal εχει παραπανω fees απο την τραπεζα γιαυτο προτιμας την τραπεζα. Αλλιως ψαξε να βρεις αγορες σε ευρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Στις 11/11/2022 στις 5:36 ΜΜ, sakisgri είπε Καλησπέρα, Ο πωλητής θα επιλέξει μταφορικη που ειναι για ειδικά υλικά, εσύ δεν δηλώνεις κάτι. Οι μεταφορικές-κουριερ που λένε να δηλώσεις τι μεταφέρεις εννοούν ο αποστολέας πρέπει να δηλώσει Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Όταν η επιλογή της μεταφορικής γίνεται από τον πελάτη; Για τέτοια περίπτωση μιλάμε εδώ, εγώ επιλέγω μεταφορική. Και το πρόβλημα είναι ότι πολλές εταιρείες έχουν πχ τις μπαταρίες στα επικίνδυνα υλικά από κάποια χωρητικότητα και πάνω (που μου φαίνεται κουλό για μια μεταφορά με φορτηγό). Και είτε δεν τις μεταφέρουν είτε ανεβάζουν το κόστος πολύ για να αξίζει Για αυτό ρωτάω αν ανοίγονται η αν βλέπουν τι υπάρχει μέσα σε ένα δέμα. Αυτή είναι η απορία μου. Πχ ποδήλατο με μπαταρία εντός του σκελετού απαγορεύεται..μου φαίνεται πολύ περίεργο το γιατί 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kostass__ είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Όταν η επιλογή της μεταφορικής γίνεται από τον πελάτη; Για τέτοια περίπτωση μιλάμε εδώ, εγώ επιλέγω μεταφορική. Και το πρόβλημα είναι ότι πολλές εταιρείες έχουν πχ τις μπαταρίες στα επικίνδυνα υλικά από κάποια χωρητικότητα και πάνω (που μου φαίνεται κουλό για μια μεταφορά με φορτηγό). Και είτε δεν τις μεταφέρουν είτε ανεβάζουν το κόστος πολύ για να αξίζει Για αυτό ρωτάω αν ανοίγονται η αν βλέπουν τι υπάρχει μέσα σε ένα δέμα. Αυτή είναι η απορία μου. Πχ ποδήλατο με μπαταρία εντός του σκελετού απαγορεύεται..μου φαίνεται πολύ περίεργο το γιατί Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω με το barcode φαίνεται τι περιεχέι το πακέτο, η τι κατηγορία προϊόν ειναι. Η μπαταρίες λιθίου ειναι πολύ επικίνδυνες, αν χτυπηθούν μπορεί εύκολα να πάρουν φωτιά. Όπως με τα samsung note πριν λίγα χρόνια που παίρνανε φωτιά από ένα λάθος στην κατασκευή. Στο Aliexpress υπάρχει κάποια μεταφορική που μεταφέρει μπαταρίες λέγεται Mest. Αν στείλει ο πωλητής με άλλον τρόπο φτάνει το δέμα στο Αεροδρόμιο και αφού δούνε έχει μπαταρίες δεν το παραλαμβάνουν και το στέλνουν πίσω στον πωλητή, και αυτός μετά το στέλνει με άλλον τρόπο. Τέτοια υλικά πάνε μόνο με πλοίο,τρένο η οδικός. Το ίδιο ισχύει και για υγρά, σκόνες, αλοιφές, μπογιές κτλ (από Κίνα τουλάχιστον) Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, sakisgri είπε Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω με το barcode φαίνεται τι περιεχέι το πακέτο, η τι κατηγορία προϊόν ειναι. Η μπαταρίες λιθίου ειναι πολύ επικίνδυνες, αν χτυπηθούν μπορεί εύκολα να πάρουν φωτιά. Όπως με τα samsung note πριν λίγα χρόνια που παίρνανε φωτιά από ένα λάθος στην κατασκευή. Στο Aliexpress υπάρχει κάποια μεταφορική που μεταφέρει μπαταρίες λέγεται Mest. Αν στείλει ο πωλητής με άλλον τρόπο φτάνει το δέμα στο Αεροδρόμιο και αφού δούνε έχει μπαταρίες δεν το παραλαμβάνουν και το στέλνουν πίσω στον πωλητή, και αυτός μετά το στέλνει με άλλον τρόπο. Τέτοια υλικά πάνε μόνο με πλοίο,τρένο η οδικός. Το ίδιο ισχύει και για υγρά, σκόνες, αλοιφές, μπογιές κτλ (από Κίνα τουλάχιστον) Θενξ! Εδώ μιλάμε για μεταφορά εντός ΕΕ όπως έγραψα και στο πρώτο μνμ. Δλδ οδική μεταφορά από χώρα της Ευρώπης στην Ελλάδα, δλδ πόσο προβληματική να είναι μια μεταφορά μπαταριών με αυτόν τον τρόπο, έχω την εντύπωση ότι δεν περνάει τελωνείο μια τέτοια μεταφορά, αφού δεν είναι εκτός ΕΕ. Βέβαια δεν ξέρω και τα διαδικαστικά αυτά, δλδ πως μπαίνουν στην χώρα πράγματα από χώρα της ΕΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mike0402 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 εχω παραγγειλει κατι απο amazon.de και το δεμα εχει παραδοθει στο deutsche post brief και μου δινουν ενα tracking ID το οποιο δεν μου δειχνει κατι και δεν εχω ιδεα που ειναι το δεμα ξερετε με ποια courier ερχεται Ελλαδα η που πρεπει να απευθυνθω για να παρω το tracking το σωστο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mike0402 είπε εχω παραγγειλει κατι απο amazon.de και το δεμα εχει παραδοθει στο deutsche post brief και μου δινουν ενα tracking ID το οποιο δεν μου δειχνει κατι και δεν εχω ιδεα που ειναι το δεμα ξερετε με ποια courier ερχεται Ελλαδα η που πρεπει να απευθυνθω για να παρω το tracking το σωστο? Φίλε δεν ξέρω αλλά δοκίμασε μια το tracking εδώhttps://parcelsapp.com/en μπορεί να σου βγάλει από που ειναι. Αν όχι ρώτα τον πωλητή αυτοί συνήθως ξέρουν. 8 ώρες πριν, kostass__ είπε Θενξ! Εδώ μιλάμε για μεταφορά εντός ΕΕ όπως έγραψα και στο πρώτο μνμ. Δλδ οδική μεταφορά από χώρα της Ευρώπης στην Ελλάδα, δλδ πόσο προβληματική να είναι μια μεταφορά μπαταριών με αυτόν τον τρόπο, έχω την εντύπωση ότι δεν περνάει τελωνείο μια τέτοια μεταφορά, αφού δεν είναι εκτός ΕΕ. Βέβαια δεν ξέρω και τα διαδικαστικά αυτά, δλδ πως μπαίνουν στην χώρα πράγματα από χώρα της ΕΕ. Όχι τελωνείο δεν περνάει. Κοίτα επειδή ειναι επικίνδυνο και έχουν γίνει ατυχήματα παίζει οι ασφαλιστικές να μην ασφαλίζουν η να μην καλύπτουν την ζημιά αν γίνει κάτι και δεν ρισκάρουν για μια μπαταρία. Πρέπει να το ψάξεις λίγο στο Google ποια μεταφορική εταιρία αναλαμβάνει τέτοιου τύπου μεταφορές. Ο πωλητής αφού μπαταρίες πουλάει δεν ξέρει να σου προτείνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, sakisgri είπε Οχι τελωνείο δεν περνάει. Κοίτα επειδή ειναι επικίνδυνο και έχουν γίνει ατυχήματα παίζει οι ασφαλιστικές να μην ασφαλίζουν η να μην καλύπτουν την ζημιά αν γίνει κάτι και δεν ρισκάρουν για μια μπαταρία. Πρέπει να το ψάξεις λίγο στο Google ποια μεταφορική εταιρία αναλαμβάνει τέτοιου τύπου μεταφορές. Ο πωλητής αφού μπαταρίες πουλάει δεν ξέρει να σου προτείνει? Βασικά πουλάει και ποδήλατα οπότε νομίζω δεν έχει εξειδίκευση στο θέμα, επίσης δεν στέλνει στο εξωτερικό, μόνο εντός της χώρας του άρα δεν ασχολείται με το θέμα και πολύ. Η σκέψη μου ήταν βασικά (πονηρή το αναγνωρίζω) εάν εγώ αγοραζα πχ όχι μπαταρία σκέτη αλλα ποδήλατο ηλεκτρικό με εσωτερική μπαταρία, και δεν εμφανιζοταν πουθενά ότι πρόκειται για ηλεκτρικό ποδήλατο αλλά απλό. Θα ελεγχόταν κάπου σε κάποιο σημείο της διαδρομής εσωτερικά το δέμα; Η θα σκαναριζοταν κάπως τύπου αεροδρόμιο; Με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μεταφοράς, από εκεί γεννήθηκε η σκέψη του αν ελέγχονται τα δέματα από χώρες της ΕΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, kostass__ είπε Βασικά πουλάει και ποδήλατα οπότε νομίζω δεν έχει εξειδίκευση στο θέμα, επίσης δεν στέλνει στο εξωτερικό, μόνο εντός της χώρας του άρα δεν ασχολείται με το θέμα και πολύ. Η σκέψη μου ήταν βασικά (πονηρή το αναγνωρίζω) εάν εγώ αγοραζα πχ όχι μπαταρία σκέτη αλλα ποδήλατο ηλεκτρικό με εσωτερική μπαταρία, και δεν εμφανιζοταν πουθενά ότι πρόκειται για ηλεκτρικό ποδήλατο αλλά απλό. Θα ελεγχόταν κάπου σε κάποιο σημείο της διαδρομής εσωτερικά το δέμα; Η θα σκαναριζοταν κάπως τύπου αεροδρόμιο; Με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μεταφοράς, από εκεί γεννήθηκε η σκέψη του αν ελέγχονται τα δέματα από χώρες της ΕΕ 99% θα καταλάβουν έχει μπαταρία, δεν ξέρω πως ακριβώς αλλά ξέρουν. Μετά μπορεί και να κατασχεθεί η να πάει (τάχα) για καταστροφή. Δεν συμφέρει, αν δεν βρεις άκρη καλύτερα ψάξε σε άλλο κατάστημα που να στέλνει στο εξωτερικό να είσαι σίγουρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mike0402 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 30 minutes ago, sakisgri said: Φίλε δεν ξέρω αλλά δοκίμασε μια το tracking εδώhttps://parcelsapp.com/en μπορεί να σου βγάλει από που ειναι. Αν όχι ρώτα τον πωλητή αυτοί συνήθως ξέρουν. Αυτο μου βγαζει και δεν μου βγαζει επικοινωνια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, mike0402 είπε Αυτο μου βγαζει και δεν μου βγαζει επικοινωνια Γράφει αυτό - Η amazon απαιτεί από τους πελάτες να συνδεθούν για να παρακολουθούν τις αποστολές. Για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα πακέτα σας, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Amazon import στην εφαρμογή μας και φροντίστε να πατήσετε "κρατήστε με συνδεδεμένο" κατά τη διαδικασία Σύνδεσης για να επιτρέψετε ενημερώσεις στην εφαρμογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sakisgri είπε 99% θα καταλάβουν έχει μπαταρία, δεν ξέρω πως ακριβώς αλλά ξέρουν. Μετά μπορεί και να κατασχεθεί η να πάει (τάχα) για καταστροφή. Δεν συμφέρει, αν δεν βρεις άκρη καλύτερα ψάξε σε άλλο κατάστημα που να στέλνει στο εξωτερικό να είσαι σίγουρος. Α σοβαρά; Δεν είχα ιδέα οτι μπορεί να σου κατάσχουν κάτι οκ. Πολύ περίεργο βέβαια το πώς μπορούν να ανακαλύψουν κάτι τέτοιο, είναι σαν να κάνεις μετακόμιση και να βρουν τι έχεις αμπαλαρει στις κούτες σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, kostass__ είπε Α σοβαρά; Δεν είχα ιδέα οτι μπορεί να σου κατάσχουν κάτι οκ. Πολύ περίεργο βέβαια το πώς μπορούν να ανακαλύψουν κάτι τέτοιο, είναι σαν να κάνεις μετακόμιση και να βρουν τι έχεις αμπαλαρει στις κούτες σου.. Έτσι νομίζω γιατί πας να περάσεις κάτι επικίνδυνο και απαγορευτικό για κάτι που δεν ειναι. Δεν είμαι και σίγουρος τι ακριβώς θα γίνει αν αποκαλυφθεί αλλά έχω διαβάσει διάφορα. Ξέρω περιπτώσεις που πήγαν να περάσουν κάτι ακριβό με πιο χαμηλή τιμή και είδαν αξίζει παραπάνω (πως πάλι δεν ξέρω) και έβγαλαν επιπλέον χρέωση το υπόλοιπο Φ.Π.Α + έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Έτσι νομίζω γιατί πας να περάσεις κάτι επικίνδυνο και απαγορευτικό για κάτι που δεν ειναι. Δεν είμαι και σίγουρος τι ακριβώς θα γίνει αν αποκαλυφθεί αλλά έχω διαβάσει διάφορα. Ξέρω περιπτώσεις που πήγαν να περάσουν κάτι ακριβό με πιο χαμηλή τιμή και είδαν αξίζει παραπάνω (πως πάλι δεν ξέρω) και έβγαλαν επιπλέον χρέωση το υπόλοιπο Φ.Π.Α + έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Δασμοί ΦΠΑ κτλ προφανώς για δέμα που πέρασε τελωνείο ε; Αλλά ναι το πώς βρίσκουν τι περιέχεται σε ένα δέμα είναι όντως περίεργο. Ιδίως σε οδικές μεταφορές που λογικά θα είναι και μεγάλες οι ποσότητες και οι έλεγχοι διαφορετικοί σε σχέση με πράγματα που περνάνε από αεροδρόμιο. δεν ξέρω προβληματίστηκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geofak Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δέμα από Αυστρία με ταχυδρομείο, επειδή έχει αργήσει, μπορεί να βρεθεί ο τοπικός αριθμός για να ξέρω ποιος το φέρνει; Όλες οι εφαρμογές σταματάνε στο παρακάτω: Item handed over at the airport 11:29Postal code ATVIEA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα