Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το Γερμανικο Amazon θέλω να κάνω αγορά προιόν 46 ευρώ + 5 ευρώ μεταφορικά.

Βλέπω οτι είναι sold από πωλητή που αναφέρει διεύθυνση USA αλλά fulfilled από Amazon.

Υπάρχει κίνδυνος τελωνείου?

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.. Ρωτάω εκ μέρους γνωστού του έστειλαν για μια αγγελία του να του αγοράσουν ένα προϊόν μέσω aramex.. Το προφίλ στο fb φαίνεται legit.. Είναι safe μα προχωρήσει? Ζητάνε κάτι ευαίσθητο από στοιχεία για να θεωρηθεί scam? 

Επεξ/σία από barman_
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά μου έστειλαν απο Αμερική 500 δολάρια ρούχα και 3 φάρμακα που δε μπορώ να βρώ έγγραφο του εοφ ή συνταγή γιατρού για να εκτελωνισω τα φάρμακα, αλλά μου λένε απο την κούριερ(shop and ship) ότι ο εκτελωνιστής δε μπορεί να περάσει μόνο τα ρούχα για οποία εχω απόδειξη αγοράς γιατί όλα είναι σε ενα πακέτο και θα καταστραφούν λέει, είναι νόμιμο μπορώ να τους πω ότι θα τους κανω μήνυση γιατί δεν εκτελωνιζουν τουλάχιστον τα ρουχα για οποία εχω απόδειξη αγοράς;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vorted είπε

Καλημέρα παιδιά μου έστειλαν απο Αμερική 500 δολάρια ρούχα και 3 φάρμακα που δε μπορώ να βρώ έγγραφο του εοφ ή συνταγή γιατρού για να εκτελωνισω τα φάρμακα, αλλά μου λένε απο την κούριερ(shop and ship) ότι ο εκτελωνιστής δε μπορεί να περάσει μόνο τα ρούχα για οποία εχω απόδειξη αγοράς γιατί όλα είναι σε ενα πακέτο και θα καταστραφούν λέει, είναι νόμιμο μπορώ να τους πω ότι θα τους κανω μήνυση γιατί δεν εκτελωνιζουν τουλάχιστον τα ρουχα για οποία εχω απόδειξη αγοράς;

Σαφώς και ειναι νόμιμο, επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι φάρμακα δεν μπορείς να εισάγεις, ας τα εβαζες σε διαφορετικά πακέτα, μήνυση αμέσως. 

Δημοσ.

Παιδιά αξίζει να αγοραστεί λαπτοπ από Αμερική και να μου το στείλουν γνωστοί μου με μεταφορική? Αν ναι, προτείνετε κάποια? 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Junior22 είπε

Παιδιά αξίζει να αγοραστεί λαπτοπ από Αμερική και να μου το στείλουν γνωστοί μου με μεταφορική? Αν ναι, προτείνετε κάποια? 

Ενδιαφερον ερωτημα. Οντως οι μεταφορικες πως φερνουν πραγματα  στην Ελλαδα? Αεροπορικως ή με κοντεινερ? Αρα δεν περνανε τελωνειο στο ΕλΒελ/Πειραια? Εχω την εντυπωση πως οτι ερχεται εκτος ΕΕ ειτε ως αγορα είτε ως εμπορευμα πρεπει να συνοδευεται απο τα καταλληλα εγγραφα και διασαφησεις, να εχει πληρωσει τους νομιμους αναλογουντες φορους και δασμους κτλ. Αλλα μπορει να κανω και λαθος.

Αν υπηρχε τετοιο "παραθυρακι" πιστευω θα το ειχαμε ξετιναξει ως λαος ειδικα για τεχνολογικα ειδη ή ρουχισμο απο το εξωτερικο εκτος ΕΕ και θα το ειχαν παρει χαμπαρι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ενδιαφερον ερωτημα. Οντως οι μεταφορικες πως φερνουν πραγματα  στην Ελλαδα? Αεροπορικως ή με κοντεινερ? Αρα δεν περνανε τελωνειο στο ΕλΒελ/Πειραια? Εχω την εντυπωση πως οτι ερχεται εκτος ΕΕ ειτε ως αγορα είτε ως εμπορευμα πρεπει να συνοδευεται απο τα καταλληλα εγγραφα και διασαφησεις, να εχει πληρωσει τους νομιμους αναλογουντες φορους και δασμους κτλ. Αλλα μπορει να κανω και λαθος.

Αν υπηρχε τετοιο "παραθυρακι" πιστευω θα το ειχαμε ξετιναξει ως λαος ειδικα για τεχνολογικα ειδη ή ρουχισμο απο το εξωτερικο εκτος ΕΕ και θα το ειχαν παρει χαμπαρι.

Αυτό μπορούμε να το μάθουμε κάπως πχ να ρωτήσω σε κάποια υπηρεσία? Ή βάσει νόμου θα πρέπει να πληρώσω πάρα πολλά σε δασμούς? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Junior22 είπε

Γιατι θες να πληρωσεις τελωνειο? Η αγορα εδω δε σε καλυπτει?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ppetr είπε

Γιατι θες να πληρωσεις τελωνειο? Η αγορα εδω δε σε καλυπτει?

Αν εννοείς γιατί δεν το αγοράζω από εδώ, είναι γιατί έχει 600 ευρώ διαφορά και 400 με Amazon de. Αν εννοείς γιατί να θέλω, τότε δεν θέλω απλώς δεν ξέρω τι παίζει αν το στείλει φίλος μου 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω παραγγείλει κάτι απο Αγγλία κάτι λιγότερο απο 150 Ευρώ και έρχεται με Bpost - ΕΛΤΑ (Στην ιστοσελίδα αναφέρει οτι η τελική τιμή συμπεριλαμβάνει όλες τις νόμιμες χρεώσεις, ΦΠΑ κλπ και οτι δεν θα υπάρξουν άλλες χρεώσεις - σε προηγούμενη παραγγελία δεν υπήρξε όντως κανένα πρόβλημα αλλά είχε ερθει με DHL)

Στην πορεία ιχνηλάτησης του δέματος αναφέρει οτι εχει φτάσει στο Βέλγιο και εχει περάσει τελωνείο απο εκεί και έρχεται Ελλάδα. Η ερώτηση ειναι: εφόσον εχει περάσει τελωνείο στο Βέλγιο περνάει και απο εδώ; Η περνάει και υποχρεωτικά και απο εδώ;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ερώτηση και εγώ δυστυχώς.

Για αγορά από χώρα εντός ΕΕ με οδική μεταφορά στην Ελλάδα είμαι υποχρεωμένος ναημ παραγγείλω είδος που θεωρείται επικίνδυνο; 

Αν πχ εγώ θέλω να πάρω μπαταρία ποδηλάτου που για αεροπορικες είναι απαγορευμένες, για οδική μεταφορά θεωρούνται το ίδιο; 

Τα δέματα ανοίγονται σε μεταφορές πχ από Γερμανία για Ελλάδα;

Πρέπει να το δηλώσω κάτι τέτοιο;

Μιλάω για αγορά πχ σκετης μπαταρίας ποδηλάτου η αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου (η οτιδήποτε παρεμφερές που θεωρείται επικίνδυνο)

Προσοχή δεν μιλάμε για μεταφορά εκρηκτικών κτλ κτλ κτλ.

Αλλα μου κάνει εντύπωση που μεταφορικές-κουριερ λένε να δηλώσεις τι μεταφερεις για αυτό σκέφτηκα αν ελέγχονται τα δέματα από ευρωπαϊκή ένωση.

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, cycomiko είπε

Καλησπέρα,

Εχω παραγγείλει κάτι απο Αγγλία κάτι λιγότερο απο 150 Ευρώ και έρχεται με Bpost - ΕΛΤΑ (Στην ιστοσελίδα αναφέρει οτι η τελική τιμή συμπεριλαμβάνει όλες τις νόμιμες χρεώσεις, ΦΠΑ κλπ και οτι δεν θα υπάρξουν άλλες χρεώσεις - σε προηγούμενη παραγγελία δεν υπήρξε όντως κανένα πρόβλημα αλλά είχε ερθει με DHL)

Στην πορεία ιχνηλάτησης του δέματος αναφέρει οτι εχει φτάσει στο Βέλγιο και εχει περάσει τελωνείο απο εκεί και έρχεται Ελλάδα. Η ερώτηση ειναι: εφόσον εχει περάσει τελωνείο στο Βέλγιο περνάει και απο εδώ; Η περνάει και υποχρεωτικά και απο εδώ;

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

Όχι δεν ξανά περνάει τελωνείο στην Ελλάδα, και αφού στο παραδώσουν τα ΕΛΤΑ ειναι σίγουρο δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω.

4 ώρες πριν, kostass__ είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω ερώτηση και εγώ δυστυχώς.

Για αγορά από χώρα εντός ΕΕ με οδική μεταφορά στην Ελλάδα είμαι υποχρεωμένος ναημ παραγγείλω είδος που θεωρείται επικίνδυνο; 

Αν πχ εγώ θέλω να πάρω μπαταρία ποδηλάτου που για αεροπορικες είναι απαγορευμένες, για οδική μεταφορά θεωρούνται το ίδιο; 

Τα δέματα ανοίγονται σε μεταφορές πχ από Γερμανία για Ελλάδα;

Πρέπει να το δηλώσω κάτι τέτοιο;

Μιλάω για αγορά πχ σκετης μπαταρίας ποδηλάτου η αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου (η οτιδήποτε παρεμφερές που θεωρείται επικίνδυνο)

Προσοχή δεν μιλάμε για μεταφορά εκρηκτικών κτλ κτλ κτλ.

Αλλα μου κάνει εντύπωση που μεταφορικές-κουριερ λένε να δηλώσεις τι μεταφερεις για αυτό σκέφτηκα αν ελέγχονται τα δέματα από ευρωπαϊκή ένωση.

Ευχαριστώ 

Καλησπέρα,

Ο πωλητής θα επιλέξει μταφορικη που ειναι για ειδικά υλικά, εσύ δεν δηλώνεις κάτι.

Οι μεταφορικές-κουριερ που λένε να δηλώσεις τι μεταφέρεις εννοούν ο αποστολέας πρέπει να δηλώσει.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
Στις 10/11/2022 στις 7:53 ΜΜ, Junior22 είπε

Αυτό μπορούμε να το μάθουμε κάπως πχ να ρωτήσω σε κάποια υπηρεσία? Ή βάσει νόμου θα πρέπει να πληρώσω πάρα πολλά σε δασμούς? 

Δε ρωτας στη μεταφορικη που θα χρησιμοποιησει ο φιλος σου? Λογικα θα το εχουν ξανακανει αρα θα ξερουν αν υπαρχουν εξτρα χρεωσεις και ποιες ειναι αυτες ή τι κινδυνοι για εξτρα χρεωσεις υπαρχουν.

Αν οι διαφορες τιμων ειναι σημαντικες οπως αναφερεις και υπαρχει κινδυνος για εξτρα χρεωσεις ισως ηταν προτιμοτερο να το αγορασει ο φιλος σου και οταν ερθει Ελλαδα (αν ερθει Ελλαδα συντομα) να στο φερει ξεπακεταρισμενο μεσα σε ενα laptop bag και καλα ως δικο του?

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sebu είπε

Δε ρωτας στη μεταφορικη που θα χρησιμοποιησει ο φιλος σου? Λογικα θα το εχουν ξανακανει αρα θα ξερουν αν υπαρχουν εξτρα χρεωσεις και ποιες ειναι αυτες ή τι κινδυνοι για εξτρα χρεωσεις υπαρχουν.

Αν οι διαφορες τιμων ειναι σημαντικες οπως αναφερεις και υπαρχει κινδυνος για εξτρα χρεωσεις ισως ηταν προτιμοτερο να το αγορασει ο φιλος σου και οταν ερθει Ελλαδα (αν ερθει Ελλαδα συντομα) να στο φερει ξεπακεταρισμενο μεσα σε ενα laptop bag και καλα ως δικο του?

Ευτυχως θα ερθει σχετικα συντομα οποτε θα κανουμε αυτο που λες στη 2η παραγραφο. Νομιζω θα χρεωθει οτι και να στειλει και να πω την αληθεια φοβαμαι λιγο τη μεταφορα λαπτοπ με αεροπλανο. Ευχαριστω για τη βοηθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...