Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ελλαδα ειναι διεθνως και σε ολα το πιο αναξιόπιστο κρατος ever, ειχαμε πει αντε να γινει αυτο με το ιοςς να πληρώνουμε μονο το φπα και να παίρνουμε οτι γουστάρουμε απο εξω. Έστειλαν τα μαγαζιά μερικα αντικείμενα με ιοςς και οι ελληνες αγοραστές ζητούσαν πίσω τα τελωνειακά που πλήρωσαν δυο φορές, ολόκληρος λοιπόν κολοσσός όπως το αλι μας πήρε είδηση και τα στέλνει στην Ουγγαρία με φπα Ουγγαρίας😂

Τι να λέμε τωρα;

Μπανανία και λιγο είναι 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εαν η αγορα και η αποστολη ειναι απο Ολλανδια ειναι Ευρωπαικη Ενωση δεν εχει δασμους και λοιπους φορους.

Αν το μαγαζι εχει φορολογικη αποθηκη στην Ελλαδα ισως σε χρεωσει τον ελληνικο ΦΠΑ τη στιγμη της αγορας (οπως κανει το Αμαζον που λχ αφαιρει το γερμανικο ΦΠΑ στο .de και χρεωνει ελληνικο ΦΠΑ).

Αν η αγορα ειναι απο Ολλανδια αλλα η αποστολη γινει απο καμια Κινα ή χωρα εκτος ΕΕ εκει τζογαρεις.

Επεξ/σία από Sebu
  • Thanks 1

13 λεπτά πριν, Sebu είπε

εαν η αγορα και η αποστολη ειναι απο Ολλανδια ειναι Ευρωπαικη Ενωση δεν εχει δασμους και λοιπους φορους.

Αν το μαγαζι εχει φορολογικη αποθηκη στην Ελλαδα ισως σε χρεωσει τον ελληνικο ΦΠΑ τη στιγμη της αγορας (οπως κανει το Αμαζον που λχ αφαιρει το γερμανικο ΦΠΑ στο .de και χρεωνει ελληνικο ΦΠΑ).

Αν η αγορα ειναι απο Ολλανδια αλλα η αποστολη γινει απο καμια Κινα ή χωρα εκτος ΕΕ εκει τζογαρεις.

Όχι δε νομίζω να έχει αποθήκη εδώ. Μίλησα μαζί τους και το chat και μου είπαν πως τα στέλνουν από Ολλανδία  (με DHL) και βλέπω πως η Ευρωπαική τους έδρα είναι Ελβετία (αν καταλαβαίνω σωστά). Μου είπαν πως η χρέωση που βλέπω είναι τελική, αλλά με το μπλέξιμο που γίνεται εδώ με αυτά που διαβάζω με αγχώνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, soiramk είπε

Όχι δε νομίζω να έχει αποθήκη εδώ. Μίλησα μαζί τους και το chat και μου είπαν πως τα στέλνουν από Ολλανδία  (με DHL) και βλέπω πως η Ευρωπαική τους έδρα είναι Ελβετία (αν καταλαβαίνω σωστά). Μου είπαν πως η χρέωση που βλέπω είναι τελική, αλλά με το μπλέξιμο που γίνεται εδώ με αυτά που διαβάζω με αγχώνει.

Από Ευρωπαικη χώρα σε Ευρωπαικη δεν έχει τπτ, είτε παραγγείλεις από μια πόλη στην Ελλάδα είτε από μια σε άλλη Ευρωπαικη χώρα ειναι ακριβώς το ίδιο πράμα.

Η χρέωση λογικά ειναι τελική.  Στην Ολλανδία ο φ.π.α. ειναι 21% αλλά εσύ θα χρεωθείς 24% που αντιστοιχεί στο φ.π.α. της χώρας που θα πάει το δέμα (Ελλάδα). Λογικά κάπου θα μπορείς να δεις VAT included 24%.

• Για εταιρείες που εδρεύουν στην ΕΕ, ο ΦΠΑ επιβάλλεται στις περισσότερες πωλήσεις και αγορές αγαθών εντός της ΕΕ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ΦΠΑ χρεώνεται και οφείλεται στη χώρα της ΕΕ όπου τα αγαθά καταναλώνονται από τον τελικό καταναλωτή. Ομοίως, ο ΦΠΑ επιβάλλεται στις υπηρεσίες τη στιγμή που εκτελούνται σε κάθε χώρα της ΕΕ.
Επεξ/σία από sakisgri

16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Η ελλαδα ειναι διεθνως και σε ολα το πιο αναξιόπιστο κρατος ever, ειχαμε πει αντε να γινει αυτο με το ιοςς να πληρώνουμε μονο το φπα και να παίρνουμε οτι γουστάρουμε απο εξω. Έστειλαν τα μαγαζιά μερικα αντικείμενα με ιοςς και οι ελληνες αγοραστές ζητούσαν πίσω τα τελωνειακά που πλήρωσαν δυο φορές, ολόκληρος λοιπόν κολοσσός όπως το αλι μας πήρε είδηση και τα στέλνει στην Ουγγαρία με φπα Ουγγαρίας😂

Τι να λέμε τωρα;

Μπανανία και λιγο είναι 

Ειναι κυριολεκτικα ΤΡΑΓΙΚΟ, οτι καλουμαστε να πληρωσουμε εξτρα φορους 'οτι τους κατεβει στο κεφαλι', ακομη και με το συστημα ioss.

Καποτε δεν πληρωναμε απολυτως τιποτε εξτρα. Ειχα παρει μεχρι και παπουτσια απο αμερικη, μεσω ebay, και πληρωσα ακριβως οσο εγραφε στο ebay, και τιποτε παραπανω. Και τωρα, εχουμε και το ioss, πληρωνουμε φπα σε ολα, και μας ξαναζητουν να πληρωσουμε στα ελτα! Το δραμα αυτης της χωρας δεν εχει τελος!

• Like 3

"Καπως" πρεπει να "πληρωθει" η "διασωση" των ΕΛΤΑ.....

Διαπιστωνω σε προσφατο αρθρο ότι η BoxNow εχει ηδη χιλιες θυριδες παραδοσης αντικειμενων, ο Τσιγκουνης ειναι ηδη στις 360 και ανεβαινει, η ACS στις 50 και αλλες 50 τελος ετους (tragic για εταιρεια του μεγεθους της) και τα ΕΛΤΑ εχουν 50 σε πιλοτικη φαση και απο Δεκεμβρη θα τις βγαλει live και ισως βαλει αλλες 18.

https://www.capital.gr/oikonomia/3676207/maxi-ton-couriers-gia-exupnes-thurides-pantou

Κινουνται με ρυθμους πιο αργους και απο σαλιγκαρι με τους οποιους δεν κανεις εξυγιανση και ματωνεις οικονομικα.

Καλησπέρα σας.

Με συγχωρείτε αν έχει απαντηθεί..

Μια ερώτηση όσον αφορά για το δέμα. Έχω αγοράσει κάτι και θα μου το στείλουν από Γαλλία ή εντός ΕΕ μέσω La Poste - Colissimo International.

Το θέμα είναι το εξής. Με χρεώσανε λάθος Vat δηλαδή 20 αντί 24%. Τι γίνεται αν έρθει στην Ελλάδα; Θα με χρεώσουν αν έρθει μέσω ΕΛΤΑ άλλα 20 ευρώ λόγω φπα;

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν ξέρει..

Ευχαριστώ...

2 ώρες πριν, L-Griever είπε

Καλησπέρα σας.

Με συγχωρείτε αν έχει απαντηθεί..

Μια ερώτηση όσον αφορά για το δέμα. Έχω αγοράσει κάτι και θα μου το στείλουν από Γαλλία ή εντός ΕΕ μέσω La Poste - Colissimo International.

Το θέμα είναι το εξής. Με χρεώσανε λάθος Vat δηλαδή 20 αντί 24%. Τι γίνεται αν έρθει στην Ελλάδα; Θα με χρεώσουν αν έρθει μέσω ΕΛΤΑ άλλα 20 ευρώ λόγω φπα;

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν ξέρει..

Ευχαριστώ...

Χλωμο εως απιθανο γιατι ειναι μεσω Ε.Ε.

Εξ οσων γνωριζω δεν εχουν φτασει ακομα στο σημειο στα ΕΛΤΑ ή αλλου εντος χωρας να κοιτανε αν το εμπορευμα που αγοραστηκε εντος ΕΕ και διακινειται εντος ΕΕ εχει πληρωσει μικροτερο ΦΠΑ απο τη χωρα προορισμου και να πληρωνεται η διαφορα στη χωρα προορισμου.

Αυτο το κανουν προς το παρον εταιρειες που εχουν φορολογικη αποθηκη στη χωρα, οι οποιες ιδρυουν την φορολογικη αποθηκη πρωτιστως για δικο τους οφελος/μπιζνες και ως παρεργο/αποτελεσμα κατα το check-out εμφανιζει το ΦΠΑ της χωρας προορισμου (λ.χ. Αμαζον) και δεν μπορουν να "αποφυγουν" να μην το χρεωσουν και να μην το αποδωσουν στο Ελλαδισταν.

Αυτο που αγορασες εσυ απο Γαλλια λ.χ. πληρωσες τον γαλλικο ΦΠΑ που θα αποδωσει ο γαλλος εμπορος στο γαλλικο δημοσιο. Καθως ο ΦΠΑ ειναι ευρωπαικος φορος και πληρωθηκε και αποδοθηκε σε μια χωρα της Ευρωπης δεν βλεπω τον τροπο/δυνατοτητα να σταματησει το προιον στη χωρα προορισμου για να πληρωθει το υπολοιπο 4% σε ποιον στην ελληνικη εφορια??

1 ώρα πριν, Sebu είπε

Χλωμο εως απιθανο γιατι ειναι μεσω Ε.Ε.

Εξ οσων γνωριζω δεν εχουν φτασει ακομα στο σημειο στα ΕΛΤΑ ή αλλου εντος χωρας να κοιτανε αν το εμπορευμα που αγοραστηκε εντος ΕΕ και διακινειται εντος ΕΕ εχει πληρωσει μικροτερο ΦΠΑ απο τη χωρα προορισμου και να πληρωνεται η διαφορα στη χωρα προορισμου.

Αυτο το κανουν προς το παρον εταιρειες που εχουν φορολογικη αποθηκη στη χωρα, οι οποιες ιδρυουν την φορολογικη αποθηκη πρωτιστως για δικο τους οφελος/μπιζνες και ως παρεργο/αποτελεσμα κατα το check-out εμφανιζει το ΦΠΑ της χωρας προορισμου (λ.χ. Αμαζον) και δεν μπορουν να "αποφυγουν" να μην το χρεωσουν και να μην το αποδωσουν στο Ελλαδισταν.

Αυτο που αγορασες εσυ απο Γαλλια λ.χ. πληρωσες τον γαλλικο ΦΠΑ που θα αποδωσει ο γαλλος εμπορος στο γαλλικο δημοσιο. Καθως ο ΦΠΑ ειναι ευρωπαικος φορος και πληρωθηκε και αποδοθηκε σε μια χωρα της Ευρωπης δεν βλεπω τον τροπο/δυνατοτητα να σταματησει το προιον στη χωρα προορισμου για να πληρωθει το υπολοιπο 4% σε ποιον στην ελληνικη εφορια??

Αυτό αναρωτιέμαι αλλά έχω ακούσει διάφορες ιστορίες γι'αυτό και είμαι λίγο αγχωμένος με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Κατά την αγορά δεν έγραφε πόσο vat χρέωσε παρά μόνο όταν την ολοκλήρωσα. Απλά έγραφε including tax και έτσι το παρατήρησα στην απόδειξη όπου και επικοινώνησα μαζί τους και είπαν ότι ήταν λάθος και δεν ξέρουν γιατί έγινε αυτό και το διόρθωσαν. Το θέμα ήταν ότι είπα αν ήθελα να το ακυρώσω και να βάλω καινούρια παραγγελία με διορθωμένο φπα κάτι που δεν γινόταν μιας και έχει ξεπουλήσει και δεν πρόκειται να βάλουν ξανά απόθεμα.

Τέλος πάντων με το amazon ήμουν οκ μέχρι στιγμής. Δεν το πήρα από amazon.

Αυτό που είπες αλλά έχει ακουστεί ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε ελληνικό φπα όπου και να είναι..

Θα φανεί....

Καλησπέρα σε όλους

Αντιμετωπίζω από χθες πρόβλημα πληρωμής με paypal στο Ebay.

Νομίζω ότι σκέφτηκα και δοκίμασα τα πάντα. Τηλεφώνησα στην τράπεζα της πιστωτικής μου και μου είπαν ότι δεν βλέπουν δικό τους πρόβλημα. Με συμβούλεψαν να αφαιρέσω την κάρτα από τον paypal λογαριασμό και να την ξαναβάλω. Το έκανα.

Δοκίμασα με δεύτερη κάρτα, με άλλον browser, με άλλους υπολογιστές. Προσπάθησα να αγοράσω δυο διαφορετικά αντικείμενα μήπως έχει πρόβλημα ο paypal λογαριασμός του πωλητή. Περίμενα ώρες και ξαναπροσπάθησα.Τίποτα!

Έκανα αγορά με paypal εκτός πλατφόρμας Ebay (σε ελληνικό κατάστημα) και όλα πήγαν καλά, άρα το paypal  μου λειτουργεί.

Σκέφτομαι ότι είναι πρόβλημα του Ebay, αλλά πάλι 2 μέρες πρόβλημα πληρωμών σε δύο εταιρείες κολοσσούς δεν θα είχε αντιμετωπιστεί; Διακινούνται εκατομμύρια κάθε μέρα. Δεν βρήκα κάποια συζήτηση στο ίντερνετ με πρόσφατη δυσλειτουργία του Ebay.

Όταν πάω να πληρώσω, βγαίνει για λίγο το αναδυόμενο παράθυρο του paypal , μετά εξαφανίζεται χωρίς να μου δώσει τη δυνατότητα να  βάλω τους κωδικούς και μεταφέρεται στο τελικό παράθυρο πληρωμής. Εκεί το pay with paypal δεν ενεργοποιείται ποτέ. Το κυκλάκι γυρίζει...αιώνες!

Μήπως έχει τύχει το ίδιο σε κανέναν και ξέρει κάτι; Ευχαριστώ!

Ebay Screen Shot 10-30-22 at 10.36 PM.PNG

17 λεπτά πριν, ssotoss είπε

Καλησπέρα σε όλους

Αντιμετωπίζω από χθες πρόβλημα πληρωμής με paypal στο Ebay.

Νομίζω ότι σκέφτηκα και δοκίμασα τα πάντα. Τηλεφώνησα στην τράπεζα της πιστωτικής μου και μου είπαν ότι δεν βλέπουν δικό τους πρόβλημα. Με συμβούλεψαν να αφαιρέσω την κάρτα από τον paypal λογαριασμό και να την ξαναβάλω. Το έκανα.

Δοκίμασα με δεύτερη κάρτα, με άλλον browser, με άλλους υπολογιστές. Προσπάθησα να αγοράσω δυο διαφορετικά αντικείμενα μήπως έχει πρόβλημα ο paypal λογαριασμός του πωλητή. Περίμενα ώρες και ξαναπροσπάθησα.Τίποτα!

Έκανα αγορά με paypal εκτός πλατφόρμας Ebay (σε ελληνικό κατάστημα) και όλα πήγαν καλά, άρα το paypal  μου λειτουργεί.

Σκέφτομαι ότι είναι πρόβλημα του Ebay, αλλά πάλι 2 μέρες πρόβλημα πληρωμών σε δύο εταιρείες κολοσσούς δεν θα είχε αντιμετωπιστεί; Διακινούνται εκατομμύρια κάθε μέρα. Δεν βρήκα κάποια συζήτηση στο ίντερνετ με πρόσφατη δυσλειτουργία του Ebay.

Όταν πάω να πληρώσω, βγαίνει για λίγο το αναδυόμενο παράθυρο του paypal , μετά εξαφανίζεται χωρίς να μου δώσει τη δυνατότητα να  βάλω τους κωδικούς και μεταφέρεται στο τελικό παράθυρο πληρωμής. Εκεί το pay with paypal δεν ενεργοποιείται ποτέ. Το κυκλάκι γυρίζει...αιώνες!

Μήπως έχει τύχει το ίδιο σε κανέναν και ξέρει κάτι; Ευχαριστώ!

Ebay Screen Shot 10-30-22 at 10.36 PM.PNG

Πρέπει να είναι πρόβλημα των paypal λογαριασμών των δύο πωλητών τελικά. Δοκίμασα και τρίτον πωλητή και αγόρασα κανονικά. Τόση γκαντεμιά όμως; Και οι δύο προηγούμενοι πωλητές που δοκίμασα είχαν το ίδιο πρόβλημα;

Πριν απο ενα μηνα σχεδον παραγγειλα ενα μπυφαν αξιας 120 ευρω  απο Αγγλια.Ηρθε με τα ΕΛΤΑ και πληρωσα  34 ευρω ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ.Δυστυχως δεν εγινε σωστη παραγγελια στο νουμερο,πληρωσα 15 ευρω παλι στα ΕΛΤΑ και το εστειλα πισω.Τωρα αν μου στειλει το σωστο νουμερο θα ξαναπληρωσω παλι ΦΠΑ;

Σε ενα κανονικο ακριβοδικαιο κοσμο εφοσον προκειται για αντικατασταση αγαθου που εχει ηδη πληρωθει και εχουν ηδη πληρωθει οι αναλογουντες φοροι δεν θα επρεπε.

Σε ενα μπανανισταν οπως η Ελλαδα, Παμε Στοιχημα Αγορες εκτος ΕΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ήρθε δέμα από Αλί κ πλήρωσα τελονιο ρωτάω τον έμπορο στο Αλί κ Μ λέει είναι πληρωμενο.                      Πλήρωσα δύο φορές τελονιο.

Τι γίνεται?

Επεξ/σία από gk3456

2 ώρες πριν, gk3456 είπε

Μου ήρθε δέμα από Αλί κ πλήρωσα τελονιο ρωτάω τον έμπορο στο Αλί κ Μ λέει είναι πληρωμενο.                      Πλήρωσα δύο φορές τελονιο.

Τι γίνεται?

Τρόπος αποστολής φαντάζομαι ήταν το "Cainiao super economy for special goods" και το δέμα πήγε Ουζμπεκιστάν πρώτα και πλήρωσες 2,5€ ?

Δες εδώ αν θες, πάτα στο βελάκι δεξιά πάνω. Εχω φτιάξει μια λίστα με ποιοι τρόποι αποστολής ειναι ασφαλής από Aliexpress. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...