JimT1991 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/8/2022 στις 9:01 ΠΜ, DarK_HumOuR είπε (το εγραψα και σε αλλο νημα, το ξαναγραφω κι εδω μπας και το δουν περισσοτεροι) εχει κανεις καμια ιδεα με ποια ελληνικη εταιρια συνεργαζεται η Depost? παρηγγειλα κατι απο amazon.de μου γραφει Delivery By DEPOST φυσικα δεν εχουν tracking number, και φυσικα δεν εχει ερθει. ειναι η δευτερη συνεχομενη φορα που δεν μου ερχεται δεμα τους. φυσικα θα παρω τα λεφτα μου πισω, αλλα το προβλημα δεν ειναι αυτο. το προβλημα ειναι οτι εχασα 20 μερες απ την ζωη μου περιμενοντας κατι, ενω θα μπορουσα να το παρω απο κανα αλιεξπρες η κανενα μπανγκουντ και να τελείωνα. αν μαθω με ποιον συνεργαζεται η depost στην ελλαδα ισως παρω κανενα τηλεφωνο εδω και βρω καποια ακρη. οπότε όποιος καλος ανθρωπος γνωριζει, ας ενημερωσει. Και σε εμενα μου ετυχε μια φορα να στειλουν ενα μικρο αντικειμενο με DEPOST και ηρθε μια μερα μετα αφοτου ειχα ζητησει refund. Αυτη και η hrvatska_post δεν εχουν tracking number. Αν και μεσω hrvatska_post σχεδον ολες τις φορες αλλαζει το tracking number σε EΛΤΑ courier. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από JimT1991 1
greekboy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 κουνηθηκε καποιου το δεμα απο comet ή μας κοροιδευουν κανονικα?
amanita1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Στις 18/8/2022 στις 11:04 ΠΜ, greekboy είπε κουνηθηκε καποιου το δεμα απο comet ή μας κοροιδευουν κανονικα? Φίλε μου μπες εδω https://www.courier.gr/track και δώσε τον αριθμό αποστολής σου....έχει αναλάβει αυτή η εταιρία τις αποστολές....
terenik Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Εδώ και 2 ημέρες μπορούμε πλέον να παραγγέλνουμε κινητά από Χονγκ Κονγκ στο μπανγκουντ με την μέθοδο εκτελωνισμου σε ευρωπαϊκή χώρα και ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα.
PedroG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 https://www.sportsshoes.com/product/sau4457/saucony-endorphin-shift-2-running-shoes-~-ss22/#sku-sau4457 θελω να παραγγειλω ενα προιον απο UK μου το βγαζει με εκπτωση καπου στ α 83 ευρω και αλλα 15 ευρω τα μεταφορικα!! Ποσο θεωρειται οτι θα μου ερθει η εξτρα τελωνειακη επιβαρυνση?
radiotv Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 39 λεπτά πριν, PedroG είπε https://www.sportsshoes.com/product/sau4457/saucony-endorphin-shift-2-running-shoes-~-ss22/#sku-sau4457 θελω να παραγγειλω ενα προιον απο UK μου το βγαζει με εκπτωση καπου στ α 83 ευρω και αλλα 15 ευρω τα μεταφορικα!! Ποσο θεωρειται οτι θα μου ερθει η εξτρα τελωνειακη επιβαρυνση? Δες εκεί που λέει τιμοκατάλογος ειδικών τελών εκτελωνισμου. https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx 1
koupan16 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κανείς εαν με συμφέρει να γίνει ο εκτελωνισμός (custom duties) στις ΗΠΑ από τον αποστολέα ή να το αναλαβει η FedEX εδω? Το ποσό του προιοντος είναι γυρω στα 100 δολλαρια Ο αμερικάνος αποστολέας αναλαμβάνει εκτελωνισμό, αλλά δεν έχει ξαναστείλει Ελλάδα οποτε δεν μπορει να μου πει ακριβως τιμη. Σημειωτεον οτι προκειται για οργανισμό απόλυτης εμπιστοσύνης και στέλνει ΜΟΝΟ FedEx. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από koupan16
radiotv Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, koupan16 είπε Γνωρίζει κανείς εαν με συμφέρει να γίνει ο εκτελωνισμός (custom duties) στις ΗΠΑ από τον αποστολέα ή να το αναλαβει η FedEX εδω? Το ποσό του προιοντος είναι γυρω στα 100 δολλαρια Ο αμερικάνος αποστολέας αναλαμβάνει εκτελωνισμό, αλλά δεν έχει ξαναστείλει Ελλάδα οποτε δεν μπορει να μου πει ακριβως τιμη. Σημειωτεον οτι προκειται για οργανισμό απόλυτης εμπιστοσύνης και στέλνει ΜΟΝΟ FedEx. Η FedEx εδώ θα σε γδάρει, ψαξε στο φόρουμ τι έπαθαν κάποιοι
AzaZyL Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Έκανα πρόσφατα μια παραγγελία απο Banggood και μου ήρθε ένα email να τους πληρώσω και άλλα μεταφορικά, αλλιώς θα ακυρωθεί η παραγγελία μου. Στην αρχή το πέρασα για σπαμ, αλλά έχει τα σωστα νούμερα παραγγελίας και το σωστό email. Έχει συμβεί σε κανέναν ακόμα αυτό? Dear customer, We would like to take this opportunity to thank you for shopping with us. We are sorry that due to the latest logistics limitations of the logistics carrier, the shipping fee of the original shipping method you choose will cost you more.Would you mind pay extra shipping fee $9 to continue shipping? If it is unacceptable to pay the extra shipping fee, we can help you to cancel this order and arrange a full refund for you. In order to protect your interests, please note that the order will be canceled if there is not reply after 7 days.
radiotv Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, AzaZyL είπε Έκανα πρόσφατα μια παραγγελία απο Banggood και μου ήρθε ένα email να τους πληρώσω και άλλα μεταφορικά, αλλιώς θα ακυρωθεί η παραγγελία μου. Στην αρχή το πέρασα για σπαμ, αλλά έχει τα σωστα νούμερα παραγγελίας και το σωστό email. Έχει συμβεί σε κανέναν ακόμα αυτό? Dear customer, We would like to take this opportunity to thank you for shopping with us. We are sorry that due to the latest logistics limitations of the logistics carrier, the shipping fee of the original shipping method you choose will cost you more.Would you mind pay extra shipping fee $9 to continue shipping? If it is unacceptable to pay the extra shipping fee, we can help you to cancel this order and arrange a full refund for you. In order to protect your interests, please note that the order will be canceled if there is not reply after 7 days. αγοράζω συχνά από το Banggood, πρώτη φορά το ακούω αυτό,αν όμως το στέλνει από το Χονγκ Κονγκ έχει ένα θέμα με τις διαστάσεις και το βάρος από ότι γνωρίζω ,δες αυτό Limitations: Size: length within 60cm, width within 40cm Weight: within 15kg Amount: Item value under 300$ (CN&HK) Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από radiotv
koupan16 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, koupan16 είπε Μόλις τώρα, radiotv είπε Η FedEx εδώ θα σε γδάρει, ψαξε στο φόρουμ τι έπαθαν κάποιοι Το γνωρίζω και έχω κάνει ο ίδιος βλακείες που οδήγησαν με τρομερές χρεώσεις από γραφεία εκτελωνιστών που μου είχαν συστήσει. Πριν λίγο έκανα την παραγγελία και ζήτησα να γίνει εκει ο εκτελωνισμός. Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα επιλογής κουριερ. Θα δουμε πως θα πάει. 1
xartemporas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα! Έχω κάνει μια αγορά απο Αμερική (ebay) ενος προϊόντος αξίας 60 ευρω περιπου. Ήδη εκτός απο τα μεταφορικά , εχω προπληρωσει και το 24% φπα επι της συνολικής τιμής(ήταν ετοιμο το ποσό στο καλάθι). Τo δέμα έρχεται με USPS, άρα με ΕΛΤΑ. Τι γινεται όσο αφορά τώρα τα τελωνέια κτλπ? Θα περάσει τελωνείο? Τι εξτρα χρεωσεις θα έχω? Έχω βρει καποιες πληροφορίες αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβως.. Ευχαριστώ εκ των προτερων.
sakisgri Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, xartemporas είπε Παιδιά καλησπέρα! Έχω κάνει μια αγορά απο Αμερική (ebay) ενος προϊόντος αξίας 60 ευρω περιπου. Ήδη εκτός απο τα μεταφορικά , εχω προπληρωσει και το 24% φπα επι της συνολικής τιμής(ήταν ετοιμο το ποσό στο καλάθι). Τo δέμα έρχεται με USPS, άρα με ΕΛΤΑ. Τι γινεται όσο αφορά τώρα τα τελωνέια κτλπ? Θα περάσει τελωνείο? Τι εξτρα χρεωσεις θα έχω? Έχω βρει καποιες πληροφορίες αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβως.. Ευχαριστώ εκ των προτερων. Δεν έχω πάρει από ebay αλλά αν έρθει κατευθείαν Ελλάδα και δεν πάει πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα λογικά θα περάσει τελωνείο. Με τα ΕΛΤΑ το κόστος για δέμα άξιας από 50 € έως και 100 € ειναι 10,00 €, το φ.π.α το έχεις πληρώσει άρα δεν το ξανά πληρώνεις. Βέβαια πρέπει να έχει δηλωθεί στο IOSS απο τον πωλητή ότι έχει πληρωμένο φ.π.α. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από sakisgri 1
xartemporas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, sakisgri είπε Δεν έχω πάρει από ebay αλλά αν έρθει κατευθείαν Ελλάδα και δεν πάει πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα λογικά θα περάσει τελωνείο. Με τα ΕΛΤΑ το κόστος για δέμα άξιας από 50 € έως και 100 € ειναι 10,00 €, το φ.π.α το έχεις πληρώσει άρα δεν το ξανά πληρώνεις. Βέβαια πρέπει να έχει δηλωθεί στο IOSS απο τον πωλητή ότι έχει πληρωμένο φ.π.α. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος ΕΛΤΑ - https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx πατάς εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού Σε ευχαριστώ! Στον τιμοκατάλογο αναφέρει και αυτό: "∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προάφιξης (τύπου D)." Διασάφηση προάφιξης τύπου D, δηλαδή το IOSS εννοει ? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από xartemporas 1
sakisgri Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, xartemporas είπε Σε ευχαριστώ! Στον τιμοκατάλογο αναφέρει και αυτό: "∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προάφιξης (τύπου D)." Διασάφηση προάφιξης τύπου D, δηλαδή το IOSS εννοει ? Μάλλον, δεν είμαι σίγουρος. Κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται αλλά σπάνια γίνεται. Τουλάχιστον με τα ΕΛΤΑ ειναι μικρο το κόστος, αν παραλάβουν ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα τα έξοδα ειναι πολύ περισσότερα στην καλύτερη περίπτωση 50€ και βάλε! Γράψε και εδώ μήπως κάποιος ξέρει καλύτερα που ψωνίζει από ebay να σου απαντήσει. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από sakisgri 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα