Damned7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πήρα τελικά το δέμα με προϊόν άξιας 20 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Πλήρωσα και γαμ....κά. Αναμενόμενο. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από Damned7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosmcmc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Nnoutas είπε Μην επιλέξεις cainiao. Υπάρχει περίπτωση να χρεωθείς έξοδα τελωνείου στην Ελλάδα. Πάντα aliexpress saver shipping ή aliexpress standard shipping. Δοκιμασμένες μέθοδοι που έρχονται με ουγγρικό ταχυδρομιο χωρίς έξτρα χρεώσεις. Πολύ αργά έχω κάνει ήδη την αγορά με cainiao. Μιλάμε για αγορά 5 ευρώ ένα chain και ένα σταυρό, υπάρχει περίπτωση να μου χρεώσουν τελωνείο για τόσο μικρό ποσό? Επίσης θα μου τα φέρει ΕΛΤΑ στην Ελλάδα? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από giorgosmcmc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Damned7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε Μιλάμε για αγορά 5 με 10 ευρώ, υπάρχει περίπτωση να μου χρεώσουν τελωνείο σε τόσο μικρό ποσό? Επίσης θα μου τα φέρει ΕΛΤΑ στην Ελλάδα? ΕΛΤΑ ναι. Τελωνείο ίσως. Δες τι χρεωσανε εμένα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosmcmc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Damned7 είπε ΕΛΤΑ ναι. Τελωνείο ίσως. Δες τι χρεωσανε εμένα παραπάνω. Τι να πω τώρα που έγινε η αγορά δε νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι, στη χειρότερη να χάσω ένα ταληρο, 5 και κάτι είναι η αγορά που έκανα αν με χρεώσουν τελωνείο για τέτοιο πόσο είναι παρανοϊκοι, πάντως αν ο κουριερ μου ζήτησει λεφτά ενοειται ότι δε θα δώσω ούτε 1 ευρώ και θα του πω να τα πάρει πίσω όπως τα έφερε. Όσο για αυτό που ρώτησα αν δεν είμαι εκεί να παραλάβω θα μου αφήσουν σημείωμα να παραλάβω από τοπικό ταχυδρομείο? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από giorgosmcmc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, giorgosmcmc είπε Τι να πω τώρα που έγινε η αγορά δε νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι, στη χειρότερη να χάσω ένα ταληρο, 5 και κάτι είναι η αγορά που έκανα αν με χρεώσουν τελωνείο για τέτοιο πόσο είναι παρανοϊκοι, πάντως αν ο κουριερ μου ζήτησει λεφτά ενοειται ότι δε θα δώσω ούτε 1 ευρώ και θα του πω να τα πάρει πίσω όπως τα έφερε. Όσο για αυτό που ρώτησα αν δεν είμαι εκεί να παραλάβω θα μου αφήσουν σημείωμα να παραλάβω από τοπικό ταχυδρομείο? Με την καινούργια (ευρωπαϊκή) νομοθεσία ακόμη και αγορά 0,01 ευρώ χρεώνεται τελωνείο που σημαίνει ΦΠΑ επί της αξίας και έξοδα εκτελωνισμού. Βέβαια αν έχει προπληρωθεί ο ΦΠΑ κατά την αγορά, και πολλά μαγαζιά, ακόμη και το aliexpress, έχουν συμπεριλάβει στην τιμή τον ΦΠΑ. (Αναφέρεται ώς "vat included") , υποτίθεται, αποφεύγεις όλα τα παραπάνω και λέω υποτίθεται γιατί πολλοί πωλητές δεν κάνουν σωστά τη διαδικασία απόδοσης του ΦΠΑ και έτσι τα δέματα ξαναχρεώνονται εδώ ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτό δεν συμβαίνει όταν η μέθοδος αποστολής είναι τα "aliexpress saver shipping" και "aliexpress standart shipping" Άν το δέμα είναι απλό θα το δείς έξω από την πόρτα σου χωρίς ειδοποίηση αλλιώς θα σου έρθει μήνυμα ότι έχεις δέμα για παραλαβή από το τοπικό σου κατάστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosmcmc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Με την καινούργια (ευρωπαϊκή) νομοθεσία ακόμη και αγορά 0,01 ευρώ χρεώνεται τελωνείο που σημαίνει ΦΠΑ επί της αξίας και έξοδα εκτελωνισμού. Βέβαια αν έχει προπληρωθεί ο ΦΠΑ κατά την αγορά, και πολλά μαγαζιά, ακόμη και το aliexpress, έχουν συμπεριλάβει στην τιμή τον ΦΠΑ. (Αναφέρεται ώς "vat included") , υποτίθεται, αποφεύγεις όλα τα παραπάνω και λέω υποτίθεται γιατί πολλοί πωλητές δεν κάνουν σωστά τη διαδικασία απόδοσης του ΦΠΑ και έτσι τα δέματα ξαναχρεώνονται εδώ ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτό δεν συμβαίνει όταν η μέθοδος αποστολής είναι τα "aliexpress saver shipping" και "aliexpress standart shipping" Άν το δέμα είναι απλό θα το δείς έξω από την πόρτα σου χωρίς ειδοποίηση αλλιώς θα σου έρθει μήνυμα ότι έχεις δέμα για παραλαβή από το τοπικό σου κατάστημα. Κατάλαβα, vat included είναι οπότε θεωρώ πως δεν θα έχω κάποια έξτρα χρέωση θέλω να πιστεύω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε Κατάλαβα, vat included είναι οπότε θεωρώ πως δεν θα έχω κάποια έξτρα χρέωση θέλω να πιστεύω Και πάλι δεν είναι σίγουρο καθώς η μέθοδος που επέλεξες είναι 50-50. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosmcmc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Nnoutas είπε Και πάλι δεν είναι σίγουρο καθώς η μέθοδος που επέλεξες είναι 50-50. Δεν μπορω να το αλλαξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, giorgosmcmc είπε Δεν μπορω να το αλλαξω? Αν δεν έχει αποσταλεί μιλά με τον πωλητη αλλά και πάλι είναι δύσκολο. Τεσπα το χειρότερο σενάριο είναι να χρεωθείς κάνα 5 ευρω τελωνείο. Όταν έρθει ενημέρωσε μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosmcmc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Nnoutas είπε Αν δεν έχει αποσταλεί μιλά με τον πωλητη αλλά και πάλι είναι δύσκολο. Τεσπα το χειρότερο σενάριο είναι να χρεωθείς κάνα 5 ευρω τελωνείο. Όταν έρθει ενημέρωσε μας. Ενοειτε ναι θα ενημερώσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilica89 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/12/2021 στις 4:35 ΜΜ, Damned7 είπε Προσοχή στα combined shipping από Ali.Υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο στην Ελλάδα. Σαν μεμονωμένες αγορές έχεις προπληρωσει το VAT αλλά αν γίνουν όλες μαζί μια αποστολή τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Καλησπέρα! Το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά δεν την έχω κάνει combined,η παραγγελίες έχουν γίνει και έχουν αποσταλεί με μια μέρα διάφορα μεταξύ τους,και δια μαγείας έχουν πάρει τον ίδιο αριθμό αποστολής σε κάποια φάση και το λέει combined, επίσης και άλλα δέματα από άλλο προφίλ με ίδιο όνομα παραλήπτη συγκεντρώθηκαν μαζί ,δια μαγείας Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από Vasilica89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε Καλησπέρα! Το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά δεν την έχω κάνει combined,η παραγγελίες έχουν γίνει και έχουν αποσταλεί με μια μέρα διάφορα μεταξύ τους,και δια μαγείας έχουν πάρει τον ίδιο αριθμό αποστολής σε κάποια φάση και το λέει combined, επίσης και άλλα δέματα από άλλο προφίλ με ίδιο όνομα παραλήπτη συγκεντρώθηκαν μαζί ,δια μαγείας Δεν την κάνεις εσύ combined αλλά το aliexpress. Ναι μπορεί ο κάθε πωλητής να αποστείλει σε διαφορετικές μέρες την παραγγελία αλλά μετά τις μαζεύει το ali και στις στέλνει μαζί ως μία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε Κατάλαβα, vat included είναι οπότε θεωρώ πως δεν θα έχω κάποια έξτρα χρέωση θέλω να πιστεύω Τι τύπος tracking number είναι; Αν ο πωλητής έβαλε 'Cainiao super economy', δεν θα έχεις πρόβλημα. Και αυτό, γιατί όπως τα έχω χιλιοπεί, το tracking number τυπώνεται από την ίδια την πλατφόρμα του Aliexpress, οπότε ενημερώνεται και αυτόματα το IOSS σύστημα ότι το ΦΠΑ έχει πληρωθεί! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos33340 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ παρήγγειλα ένα κουτί έμπλαστρα από το AliExpress και πριν 20 μέρες μου έστειλαν από το τελωνείο ότι πρέπει να κάνω υπεύθυνη δήλωση ότι το προϊόν προορίζεται για προσωπική χρήση και δεν περιέχει απαγορευμένες ουσίες.Την έκανα σήμερα το πρωί και τους την έστειλα με e-mail.Πριν λίγο σκέφτηκα να γράψω το tracking number και βλέπω να μου γράφει το παρακάτω: 30/12/2021, 09:01 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;Εννοείται ότι ακόμα δεν είχαν διαβάσει την υπεύθυνη δήλωση που τους έστειλα αφού η τελευταία εξέλιξη είναι από χθες το πρωί ενώ εγώ την έστειλα σήμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VonLoutsos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα και Χρόνια πολλά. Αγόρασα από Ebay έναν αντάπτορα USB για το Dualshock κόστους 2 Ευρώ, όπου πλήρωσα και ΦΠΑ και όλα. Έφτασε λοιπόν μετά από 2 μήνες και ήρθε sms από τα ΕΛΤΑ να πληρώσω για Φόρους και Τέλη 2.83 Ευρώ. Γνωρίζουμε τι μπορώ να κάνω γιατί θεωρητικά έχω πληρώσει ΦΠΑ και θα έπρεπε να μην έχω έξτρα χρεώσεις; Μήπως είναι σφάλμα του πωλητή; Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ: Υποτίθεται πως θα πληρώναμε απο πριν τον ΦΠΑ για να μην έχουμε καθυστερήσεις και έξτρα χρεώσεις(ειδικά για αντικείμενα μικρής αξίας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα