makfil Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Ναι, μπορείς. Θα στείλεις αντίγραφο από τα έξοδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LEFteriz Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Ωραία ευχαριστώ. Εν τω μεταξύ το δέμα ηρθε απο Αμερική tracking LYχχχχχχχχUS, ενω έλεγε ship from CN. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flogerakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά την παλεύουν εκεί στο ΚΑΤ??? 5 μέρες να έρθει απο Κινα και 10 αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο για αντικείμενο τελωνειακώς ελεύθερο? Ήμαρτον.... Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2019 από flogerakos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosutasu22 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Γενικα εχουν βελτιωθει σε σχεση με λιγο καιρο πριν αλλα δεν υπαρχει μια σταθεροτητα. Ενω αλλα προσφατα απο Ιαπωνια εφτασαν σε μια βδομαδα συνολο, αλλο δεμα εφτασε αεροδρομιο σε δυο μερες και μετα απο επιπλεον 15 μερες, ακομα να παραδωθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greektrooper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/9/2019 στις 1:42 ΠΜ, Greektrooper είπε Πως το βλέπετε.....να το πάρω απόφαση ή να έχω κρυφές ελπίδες?? 😋 Ε, πάει θα πηδηχτω από το παράθυρο!!! Παρέλαβα σήμερα......3 μηνακια. Πραγματικά είναι για γέλια ή για κλάματα η κατάσταση? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από Greektrooper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, Greektrooper είπε Ε, πάει θα πηδηχτω από το παράθυρο!!! Παρέλαβα σήμερα......3 μηνακια. Πραγματικά είναι για γέλια ή για κλάματα η κατάσταση? Τα ΕΛΤΑ δεν ξεχνούν ποτέ .......😊 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lvasilis22 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, Έχω κάνει μια παραγγελία από banggood ύψους 91.16$ και έχω επιλέξει μέθοδο αποστολής "Priority Direct Mail". Αφού έχω πληρώσει μετά από μερικές μέρες συνειδητοποιώ πως έχουν σπάσει την παραγγελία μου σε 2 με 2 διαφορετικά tracking numbers. Επίσης στη μια αποστολή η μέθοδος έχει αλλάξει σε "Air Parcel Register " και στην άλλη σε "Priority Air Mail" Τι κάνω σε αυτην την πέριπτωση? Η πρώτη παραγγελία με μέθοδο αποστολής ""Air Parcel Register " έχει φτάσει Ελλάδα και απότι φαίνεται θα μπεί τελωνείο, Η αξία της είναι 36.80$ αλλά δεδομένου πως έχω μόνο μια απόδειξη paypal όταν θα μου ζητηθεί από το τελωνείο θα πρέπει να στείλω την απόδειξη των 91.16$ και να φορολογηθώ με βάση αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλιώς διότι οι τελωνειακοί θέλουν απόδειξη την οποία κάνουν upload στο taxisnet. Οπότε δεν νομίζω πως παίζει σενάριο που θα σε φορολογήσουν για συγεκριμένο ποσό μιας απόδειξης. Επίσης αν και το 2ο δέμα μπει τελωνείο θα πρέπει πάλι να στείλω την απόδειξη των 91.16$ και να φορολογηθώ με βάση αυτή. Σκέφτομαι να περιμένω να δω τι θα γίνει και με το 2ο δεα και μετά να ανοίξω paypal case για να πάρω τα χρήματα πίσω καθώς δεν προβλέπεται σε μια παραγγελία με μια απόδειξη να πραγματοποιηθούν 2 διαφορετικές αποστολές, όπως και επίσης να μου αλλάξουν τον τρόπο αποστολής εν αγνοία μου. Βλέπει κανείς καμία καλύτερη λύση? Έχει νόημα να μιλήσω πρώτα με το Banggood? (Έχω την εντύπωση πως είναι ανούσιο) Ευχαριστώ Πολύ Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από lvasilis22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Το μαγαζί, που πριν από το 2019 θεωρούσαμε ως πρότυπο στις αγορές από Κίνα, έχει αλλάξει πάρα πολύ την πολιτική του, με αποτέλεσμα να μιλάμε τώρα σε ... αυτιά που δεν ακούνε ... Το Paypal, μάλλον, δεν δεν θα σε δικαιώσει, αν αναφερθείς στο θέμα σπασίματος της παραγγελίας σε δύο και την αποστολή με διαφορετικές μεθόδους. Επίσης, δεν χρειάζεται να περιμένεις το άλλο δέμα, γιατί αυτό δεν θα περάσει, μάλλον, από τελωνείο. Μετά τα παραπάνω, η αντιμετώπιση του θέματος είναι μονόδρομος. Όταν (και αν) σου ζητήσουν απόδειξη, θα την στείλεις εξηγώντας αναλυτικά ότι παρήγγειλες δύο αντικείμενα, πλήρωσες και για τα δύο και το συγκεκριμένο είναι το ένα από τα δύο, με την αντίστοιχη αξία. Το λογικό είναι να δεχθούν τις εξηγήσεις σου. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lvasilis22 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, makfil είπε Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Το μαγαζί, που πριν από το 2019 θεωρούσαμε ως πρότυπο στις αγορές από Κίνα, έχει αλλάξει πάρα πολύ την πολιτική του, με αποτέλεσμα να μιλάμε τώρα σε ... αυτιά που δεν ακούνε ... Το Paypal, μάλλον, δεν δεν θα σε δικαιώσει, αν αναφερθείς στο θέμα σπασίματος της παραγγελίας σε δύο και την αποστολή με διαφορετικές μεθόδους. Επίσης, δεν χρειάζεται να περιμένεις το άλλο δέμα, γιατί αυτό δεν θα περάσει, μάλλον, από τελωνείο. Μετά τα παραπάνω, η αντιμετώπιση του θέματος είναι μονόδρομος. Όταν (και αν) σου ζητήσουν απόδειξη, θα την στείλεις εξηγώντας αναλυτικά ότι παρήγγειλες δύο αντικείμενα, πλήρωσες και για τα δύο και το συγκεκριμένο είναι το ένα από τα δύο, με την αντίστοιχη αξία. Το λογικό είναι να δεχθούν τις εξηγήσεις σου. Επειδή έχω ξαναμιλήσει με τελωνειακούς το όλο θέμα είναι γραφειοκρατικό. Δηλαδή ακόμη και αν δεχτεί τις εξηγήσεις, αυτός πρέπει να κάνει upload στο σύστημα μια απόδειξη και με βάση αυτή να πληρώσω. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα βγάλω άκρη σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης σε πάρόμοια περίπτωση που αφορούσε το συνδιασμό διαφορετικών παραγγελιών σε ένα δέμα με ένα tracking number με αποτέλεσμα ενώ κάθε αντικείμενο ήταν κάτω των 22 ευρώ να έχω ένα πακέτο αξίας 80 ευρώ, με άνοιγμα αντίστοιχου paypal case για το κάθε αντικείμενο και άιτημα για partial refund το πλήρωσε ο πωλητής το τελωνείο μέχρι τελικής δεκάρας. Οπότε γιαυτό το λέω από τη στιγμή που δεν προβλέπεται σπάσιμο η συνδυασμός παραγγελιών. Θα ενημερώσω και εδώ αναλόγως μόλις έχω νέα για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι. Τέλος, όπως και φαίνεται το "Priority Direct Mail" στο Banggood δεν σημαίνει πλέον αποστολή αντικειμένων χωρίς τελωνείο. Ακόμη και για το δεύτερο δέμα που έχω tracking number Ολλανδικό, απ' ότι έχω καταλάβει δεν αφορά αποστολή από Ευρώπη αλλά από κίνα μέσω ευρώπης που σε αυτήν την περίπτωση τα δέματα έχουν ένα κίτρινο αυτοκόλλητο που τονίζουν αυτό το πράγμα, με αποτέλεσμα ακόμη και εκεί να υπάρχει ο κίνδυνος για τελωνείο καθώς δεν πληρούν τις προυποθέσεις για τους δασμούς εντός Ευρωπαικής Ένωσης. Και αυτό το λέω διότι διάβαζα σε φορουμς πως το "Priority Direct Mail" σήμαινε αποστολή από Ευρώπη χωρίς καμία πιθανότητα τελωνείου. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από lvasilis22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 1. Εννοείται ότι μαζί με την απόδειξη του paypal θα στείλεις στο τελωνείο, όταν και αν ζητηθεί, και αντίγραφο της παραγγελίας για να φαίνεται η αξία κάθε αντικειμένου. Μην σε ανησυχεί ότι θα φαίνεται και το άλλο που ταξιδεύει με άλλη μέθοδο γιατί αυτό που ενδιαφέρει τον τελωνειακό είναι μόνο το αντικείμενο του δέματος. 2. Δεν ξέρω αν το παράδειγμα που αναφέρεις αφορά σε αγορά από το Banggood, που έγινε το τελευταίο διάστημα, αλλά ξαναλέω ότι το μαγαζί έχει αλλάξει τακτική, και εν πάση περιπτώσει, το ότι έγινε μια φορά δεν σημαίνει ότι θα επαναλαμβάνεται συνέχεια. 3. Το PDM εξακολουθεί να είναι τριγωνική αποστολή, με διαδικασία εκτελωνισμού στην Ολλανδία, εκτός των λίγων περιπτώσεων που έχουν αναφερθεί και εδώ και το δέμα δεν έχει φτάσει ποτέ στην Ελλάδα (έχω τέτοια περίπτωση με κινητό και το μαγαζί αρνιόταν στο Paypal το refund, μέχρι την τελευταία στιγμή που αυτό με δικαίωσε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποσες μερες μπορει ενα δεμα να παραμεινει για τελωνειακο ελεγχο ; εχω ενα δεμα πανω απο βδομαδα(9 εργασημες για την εκριβεια) Εχω και δευτερο δεμα banggood το οποιο ειναι απο τις 2/10 χωρις update σε μια σταση της Κινας.Εστειλα να δω γιατι αλλα καμια απαντηση. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από Chocobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Chocobo είπε Ποσες μερες μπορει ενα δεμα να παραμεινει για τελωνειακο ελεγχο ; εχω ενα δεμα πανω απο βδομαδα(9 εργασημες για την εκριβεια) Εχω και δευτερο δεμα banggood το οποιο ειναι απο τις 2/10 χωρις update σε μια σταση της Κινας.Εστειλα να δω γιατι αλλα καμια απαντηση. Mπορεί να μείνει πολύ περισσότερο από 9 μέρες. Δεν υπάρχει όριο για την ακρίβεια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavag Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 το banggood έχει γίνει παντελώς αναξιόπιστο και σε εμενα εχει κολλήσει δεμα με κινητο απο 28/8 στο nlpost και δεν συζητάνε καν για επιστροφή χρημάτων πλεον ουτε καρφίτσα δεν παίρνω απο αυτους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenpower22 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δεμα απο amazon.com αλλα ο πωλητης στελνει απο Ελβετια. Αποστολη με Asendia. Κοστος 26 δολλαρια. Τι παιζει με τελωνειο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Είσαι οριακά πάνω από την ατέλεια και να εύχεσαι να περάσει χωρίς χρεώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα