Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, SLAYER είπε

Τελικά έβγαλε κανένας άκρη σχετικά με την ενημέρωση «ΕΛΛΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ» ? Πρώτη φορά το βλέπω αυτό & είναι διαφορετικό από το «απαιτείται paypal η τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς»

Το ερώτημα είναι, πρέπει να κάνουμε κάποια ενέργεια εμείς? Τι είδους πληροφοριακά στοιχεία είναι ελλιπή?

Πχ.

Δεν έχει δηλώσει σωστά ο αποστολέας την διεύθυνση αποστολής και δεν μπορεί να παραδοθεί το αντικείμενο?

Δεν έχει δηλωθεί σωστά το HS code των περιεχομένων?

Είναι όλα τα στοιχεία σωστά αλλά δεν αναγράφεται ο κωδικός IOSS ?

Και στην τελική… από ποιόν απαιτείται η καταχώρηση και τι είδους καταχώρηση απαιτείται? LOL 😄

Εάν σε κάποιον έχει εμφανιστεί το συγκεκριμένο μήνυμα και έχει (ή δεν έχει ) κάνει κάποια ενέργεια και άλλαξε η ένδειξη του tracking number σε κάποια άλλη ενημέρωση μετέπειτα, θα βοηθούσε πολύ εάν μας έλεγε τι συμβαίνει….

Βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση και προσπαθω να ερθω σε επικοινωνια μαζι τους να δω ᾽τι λειπει᾽... (θυμαμαι διαφημιση...).
Τηλεφωνο δεν σηκωνουν, email δεν εχουν απαντησει...
Αναρωτιεμαι αν μπορω να παω στο Βενιζελος και να δω καποιον εκει. Γνωριζει κανεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, costakc είπε

Βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση και προσπαθω να ερθω σε επικοινωνια μαζι τους να δω ᾽τι λειπει᾽... (θυμαμαι διαφημιση...).
Τηλεφωνο δεν σηκωνουν, email δεν εχουν απαντησει...
Αναρωτιεμαι αν μπορω να παω στο Βενιζελος και να δω καποιον εκει. Γνωριζει κανεις;

Προσπαθώ 3 ημέρες να "πιάσω γραμμή" στο τηλέφωνο του Γ.Ε.Τ.Α. Τελωνείου…

Στο «ΕΛΤΑ - Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών» (διαφορετικό τηλέφωνο από του τελωνείου) που κατάφερα να πιάσω γραμμή μου είπαν να πάρω τηλέφωνο στο.... τελωνείο 🤣 (Που να κάθονται να ψάχνουν και να ασχολούνται τώρα.. απλά πέταξαν το μπαλάκι)

Επεξ/σία από SLAYER

1 λεπτό πριν, SLAYER είπε

Προσπαθώ 3 ημέρες να "πιάσω γραμμή" στο τηλέφωνο του Γ.Ε.Τ.Α. Τελωνείου…

Στο «ΕΛΤΑ - Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών» (διαφορετικό τηλέφωνο από του τελωνείου) που κατάφερα να πιάσω γραμμή μου είπαν… να πάρω τηλέφωνο στο.... τελωνείο 🤣

Αυτη την πορεια ακολουθησα κι εγω! :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, costakc είπε

Αυτη την πορεια ακολουθησα κι εγω! :D

ΟΚ δεν μπορούν/θέλουν ή έστω να προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα. Τουλάχιστον ας μου απαντούσαν στην ερώτησή μού «Τι σημαίνει το συγκεκριμένο μήνυμα» (τι θέλει να πει ο ποιητής…). Αφού τους έδωσα το tracking number είδαν ότι το μήνυμα προέρχεται από το τελωνείο, οπότε λένε: πάρε τηλέφωνο εκεί να σου πουν (δεν τόλμησα να τους πώ να με συνδέσουν εσωτερικά με την γραμμή 🤣😂)

Επεξ/σία από SLAYER

42 λεπτά πριν, SLAYER είπε

ΟΚ δεν μπορούν/θέλουν ή έστω να προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα. Τουλάχιστον ας μου απαντούσαν στην ερώτησή μού «Τι σημαίνει το συγκεκριμένο μήνυμα» (τι θέλει να πει ο ποιητής…). Αφού τους έδωσα το tracking number είδαν ότι το μήνυμα προέρχεται από το τελωνείο, οπότε λένε: πάρε τηλέφωνο εκεί να σου πουν (δεν τόλμησα να τους πώ να με συνδέσουν εσωτερικά με την γραμμή 🤣😂)

Ετσι ακριβως! Παιρνω απο τις 13:00, αλλα τιποτα...
Αυριο θα παω εκει μπας και βρω ακρη...

21 ώρες πριν, SLAYER είπε

Τελικά έβγαλε κανένας άκρη σχετικά με την ενημέρωση «ΕΛΛΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ» ? Πρώτη φορά το βλέπω αυτό & είναι διαφορετικό από το «απαιτείται paypal η τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς»

Το ερώτημα είναι, πρέπει να κάνουμε κάποια ενέργεια εμείς? Τι είδους πληροφοριακά στοιχεία είναι ελλιπή?

Πχ.

Δεν έχει δηλώσει σωστά ο αποστολέας την διεύθυνση αποστολής και δεν μπορεί να παραδοθεί το αντικείμενο?

Δεν έχει δηλωθεί σωστά το HS code των περιεχομένων?

Είναι όλα τα στοιχεία σωστά αλλά δεν αναγράφεται ο κωδικός IOSS ?

Και στην τελική… από ποιόν απαιτείται η καταχώρηση και τι είδους καταχώρηση απαιτείται? LOL 😄

Εάν σε κάποιον έχει εμφανιστεί το συγκεκριμένο μήνυμα και έχει (ή δεν έχει ) κάνει κάποια ενέργεια και άλλαξε η ένδειξη του tracking number σε κάποια άλλη ενημέρωση μετέπειτα, θα βοηθούσε πολύ εάν μας έλεγε τι συμβαίνει….

Παιδια βοηθεια! αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα εχω παρει τηλεφωνα σε 6 διαφορετικους αριθμους δεν το σηκωνουν σε κανεναν, εχω στειλει δυο emails με την υποδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ ακομη δεν εχω λαβει απαντηση. Αν καποιος ξερει, τι πρεπει να γινει, αν πρεπει εγω να κανω κατι ή απλα περιμενω οπως σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση παρακαλω ενημερωστε.

Περνετε τηλ στο αρμοδιο Υπουργειο...Υπουργειο Ψηφιακης διακυβερνησης ...ζητατε υπευθυνο τμημα τν Ελτα..κ κανετε επισημη καταγγελια κε αριθμο πρωτοκολλου ..να δειτε σε ποσεε ημερες εκτελωνιζεται το δεμα σας ..σε αντιστοιχη περιπτωση το δικο κου ηταν 2.5 μηνες τελωνειο..με καταγγελια σε 3 ημερες το ειχα στα χερια μου

• Like 3
  • Confused 1

Έχετε μπλέξει τα μπούτια σας και φωνάζετε κιόλας.

Δεν είναι ίδια υπηρεσία τα ΕΛΤΑ με τα τελωνεία. Μέχρι και σε διαφορετικό υπουργείο υπάγονται, το ένα στο μεταφορών και το άλλο στο οικονομίας.

Που κολλάει η ψηφιακή διακυβέρνηση, μόνο στα όνειρα σας το είδατε.

Άρα, ούτε να σας συνδέσουν μπορούν σαν να είναι διπλανά γραφεία, ούτε να κάνετε καταγγελία στο υπ. ψηφ. διακυβ, ούτε είναι λογικό τα ΕΛΤΑ να ξέρουν τους κανονισμούς των τελωνείων.

Μπορούμε να χρεώσουμε πολλά και στις δύο υπηρεσίες, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας πόσο υποστελεχωμένες είναι. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν για τις ελλείψεις στα ΕΛΤΑ, ότι το ανακοινωμένο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περνάει διανομέας μια φορά ανά 40 μέρες κλπ. Διαβάστε λίγο πριν γράψετε την αρλούμπα σας.

• Like 2

5 λεπτά πριν, ekkli είπε

Δεν είναι ίδια υπηρεσία τα ΕΛΤΑ με τα τελωνεία. Μέχρι και σε διαφορετικό υπουργείο υπάγονται, το ένα στο μεταφορών και το άλλο στο οικονομίας.

Άρα, ούτε να σας συνδέσουν μπορούν σαν να είναι διπλανά γραφεία, ούτε να κάνετε καταγγελία στο υπ. ψηφ. διακυβ, ούτε είναι λογικό τα ΕΛΤΑ να ξέρουν τους κανονισμούς των τελωνείων.

Μπορούμε να χρεώσουμε πολλά και στις δύο υπηρεσίες, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας πόσο υποστελεχωμένες είναι. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν για τις ελλείψεις στα ΕΛΤΑ, ότι το ανακοινωμένο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περνάει διανομέας μια φορά ανά 40 μέρες κλπ. Διαβάστε λίγο πριν γράψετε την αρλούμπα σας.

Πρώτον, εδώ είμαστε ένα φόρουμ που προσπαθεί ο ένας να βοηθήσει τον άλλον οπότε όλος αυτός ο τρόπος που μιλάς μόνο δε βοηθάει. Δεύτερον, τα ΕΛΤΑ όντως υπάγονται στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης (https://www.elta.gr/el-gr/σύνδεσμοι.aspx) δε το είδε στα όνειρα του οπότε ο παραπάνω σχολιαστής. Δεν είπαμε ότι είναι η ίδια υπηρεσία. Αλλά τα συγκεκριμένα γραφεία εκτελωνισμού είναι τα αρμόδια για τα ΕΛΤΑ για αυτό «μπλέκουμε τα μπούτια μας και φωνάζουμε και από πάνω» όπως λες. Γι αυτό αν μπορείς να βοηθήσεις κάπως ευχαρίστως, γιατί είμαστε μπερδεμένοι. Να γράφεις τώρα διαφορα ότι γράφουμε αρλούμπες κλπ, πιστεύω ότι περιττεύει.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekkli είπε

Θελεις διαβασμα φιλος ..ενημερωσου πρωτα...κ για να μν μιλας οριστε

1 ώρα πριν, ekkli είπε

Εαν δν ξερεις να διαβαζεις πες μου να σε ενημερωσω

Οτι μπαινει ελλαδα παει στις αποθηκες Ελτα .αυτοι εκτελωνιζουν παρουσια 1 εκτελωνιστη..τυπικα...ολα περνανε απο Ελτα..εαν δν πανε τον σακο τα ελτα για εκτελωνισμο δν φταιει ο εκτελωνιστης...αυτος μονο το παρον δινει

Επεξ/σία από vasilispas

28 λεπτά πριν, TheStinger είπε

Πρώτον, εδώ είμαστε ένα φόρουμ που προσπαθεί ο ένας να βοηθήσει τον άλλον οπότε όλος αυτός ο τρόπος που μιλάς μόνο δε βοηθάει. Δεύτερον, τα ΕΛΤΑ όντως υπάγονται στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης (https://www.elta.gr/el-gr/σύνδεσμοι.aspx) δε το είδε στα όνειρα του οπότε ο παραπάνω σχολιαστής. Δεν είπαμε ότι είναι η ίδια υπηρεσία. Αλλά τα συγκεκριμένα γραφεία εκτελωνισμού είναι τα αρμόδια για τα ΕΛΤΑ για αυτό «μπλέκουμε τα μπούτια μας και φωνάζουμε και από πάνω» όπως λες. Γι αυτό αν μπορείς να βοηθήσεις κάπως ευχαρίστως, γιατί είμαστε μπερδεμένοι. Να γράφεις τώρα διαφορα ότι γράφουμε αρλούμπες κλπ, πιστεύω ότι περιττεύει.

Δεν σε ανέφερα, αγαπητέ. Εσύ δεν έγραψες και κάποιο κουφό. Απλά ζήτησες βοήθεια σε θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο αυτό τον καιρό. Αν και, αν κάτι έχει αποδειχθεί με τα χρόνια στο φόρουμ, είναι ότι αν γράφουμε το ίδιο ερώτημα πολλές φορές, δεν πρόκειται να λάβουμε πιο σύντομα απάντηση αλλά μόνο να σπάσουμε μπάλες.

Να επισημάνω επίσης κάτι χιλιοειπωμένο, ότι οι αγορές από εξωτερικό έχουν πάντα ρίσκο. Φίλους και γνωστούς που συμβουλεύω για τέτοιες αγορές, τους λέω πάντα να υπολογίζουν τουλάχιστον δίμηνο για να παραλάβουν.
Άρα είναι κάτι που θέλει υπομονή και ψυχραιμία.

Συμφωνώ απόλυτα ότι αν δεν ξέρει κάποιος, καλύτερα να μην γράφει καθόλου.
Δεν ξέρω για την περίπτωση σας και δεν έχω κάτι να προσφέρω.
Αλλά μπορώ να επισημάνω κάποια λάθη που αναφέρουν άλλοι συμφορουμίες, όπως ότι τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία είναι η ίδια υπηρεσία, πόσω μάλλον ότι υπάγονται στα ίδια υπουργεία.

Για το ότι τα ΕΛΤΑ υπάγονται στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λάθος μου. Έχω μείνει σε εποχές Σημίτη.
Σίγουρα πάντως δεν είναι συγγενείς υπηρεσίες με τα τελωνεία και δεν έχουν σχέση με το οικονομικών.Και αν ακόμα είναι επιφορτισμένα αυτά τα τελωνειακά γραφεία με εκτελωνισμούς ΕΛΤΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ΕΛΤΑ γνωρίζουν τι γίνεται. Υπενθυμίζω τις ειδήσεις για εργολαβικά γραφεία που ανέλαβαν εκτελωνισμούς και δεν είχαν ιδέα περί διαδικασιών κλπ. Αν η περίπτωση είναι τέτοια, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

20 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Θελεις διαβασμα φιλος ..ενημερωσου πρωτα...κ για να μν μιλας οριστε

Screenshot_20211221-180953_Gmail.png

Εσύ μάστορα, με την καφενόβια συμπεριφορά και ορολογία, άσε, σε ξέρουμε πλέον.
Στα μισά σου μηνύματα αναρωτιέσαι που είναι τα δέματα σου και στα άλλα μισά ανακοινώνεις κανόνες για παραγγελίες.
Γιατί η προσωπική εμπειρία σου είναι κανόνας.
Το έχεις γράψει άλλωστε στο παρελθόν.

2 λεπτά πριν, ekkli είπε

Δεν σε ανέφερα, αγαπητέ. Εσύ δεν έγραψες και κάποιο κουφό. Απλά ζήτησες βοήθεια σε θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο αυτό τον καιρό. Αν και, αν κάτι έχει αποδειχθεί με τα χρόνια στο φόρουμ, είναι ότι αν γράφουμε το ίδιο ερώτημα πολλές φορές, δεν πρόκειται να λάβουμε πιο σύντομα απάντηση αλλά μόνο να σπάσουμε μπάλες.

Να επισημάνω επίσης κάτι χιλιοειπωμένο, ότι οι αγορές από εξωτερικό έχουν πάντα ρίσκο. Φίλους και γνωστούς που συμβουλεύω για τέτοιες αγορές, τους λέω πάντα να υπολογίζουν τουλάχιστον δίμηνο για να παραλάβουν.
Άρα είναι κάτι που θέλει υπομονή και ψυχραιμία.

Συμφωνώ απόλυτα ότι αν δεν ξέρει κάποιος, καλύτερα να μην γράφει καθόλου.
Δεν ξέρω για την περίπτωση σας και δεν έχω κάτι να προσφέρω.
Αλλά μπορώ να επισημάνω κάποια λάθη που αναφέρουν άλλοι συμφορουμίες, όπως ότι τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία είναι η ίδια υπηρεσία, πόσω μάλλον ότι υπάγονται στα ίδια υπουργεία.

Για το ότι τα ΕΛΤΑ υπάγονται στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λάθος μου. Έχω μείνει σε εποχές Σημίτη.
Σίγουρα πάντως δεν είναι συγγενείς υπηρεσίες με τα τελωνεία και δεν έχουν σχέση με το οικονομικών.Και αν ακόμα είναι επιφορτισμένα αυτά τα τελωνειακά γραφεία με εκτελωνισμούς ΕΛΤΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ΕΛΤΑ γνωρίζουν τι γίνεται. Υπενθυμίζω τις ειδήσεις για εργολαβικά γραφεία που ανέλαβαν εκτελωνισμούς και δεν είχαν ιδέα περί διαδικασιών κλπ. Αν η περίπτωση είναι τέτοια, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Εσύ μάστορα, με την καφενόβια συμπεριφορά και ορολογία, άσε, σε ξέρουμε πλέον.
Στα μισά σου μηνύματα αναρωτιέσαι που είναι τα δέματα σου και στα άλλα μισά ανακοινώνεις κανόνες για παραγγελίες.
Γιατί η προσωπική εμπειρία σου είναι κανόνας.
Το έχεις γράψει άλλωστε στο παρελθόν.

Για δεματα που καιγομουν βρηκα τη λυση αρχηγε....εσυ ακολουθησε οποιο δρομο θελεις .Σου απαντησα με στοιχεια....μεχρι να φτασει ελλαδα φυσικα αναρωτιεμαι που ειναι...απο ελλαδα κ μετα δν εχω ξανασχοληθει....κ οτι εχω γραψει για δεμα μετα  το τελωνειο ημουν σε ολα σωστος...ανεβασε ενα ποστ μου που γραφω οτιναναι...αρλουμπες κ προσβολες εσυ γραφεις ..αποδειξεις ανεβασα.  

1 ώρα πριν, fotini_20 είπε

Τι γινεται ρε παιδια με αυτες της καθυστερησης στο τελωνειο?? εχω δεμα κολλεμενο απο της 23/11!!

Screenshot_20211222_120025.jpg

τουλάχιστον ενα μήνα περιμένουν τα δεμάτα για εκτελωνισμό, ιδιαίτερα με black friday και χριστούγεννα θα υπάρξουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...