Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/11/2021 στις 3:30 ΜΜ, Nik1239 είπε

Αγορά κινητού γύρω στα 180€ από banggood από αποθήκη HK και μέσω eu priority line θα περάσει τελωνείο;

Γύρω στα 9€ είναι τα μεταφορικά

Οχι. Τωρα ειδα οτι απαντηθηκε. Σβηστε το.

Επεξ/σία από Lazostat
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, haralabosdelefes είπε

Παιδιά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Εγώ θέλω να αγοράσω ένα προϊόν που με ενδιαφέρει από χώρα εντός της Ε.Ε. της οποίας όμως το εν λόγω site δεν στέλνει Ελλάδα. Και παλιά θυμάμαι ότι κάπου είχα διαβάσει ότι μπορείς με λίγα χρήματα να πληρώσεις κάτι sites που λειτουργούν σαν ενοικιαστές αποθηκών στην Ευρώπη ως τρίτοι και κανονίζουν αυτοί να σου φέρουν εις πέρας το προϊόν στην πόρτα σου. Τι έχετε να μου πείτε; Καλοδεχούμενα οποιαδήποτε επίκαιρα posts ή threads πάνω σε αυτό για να κάτσω να τα διαβάσω καθώς δεν είμαι και πολύ καλός στο ψάξιμο.

Πριν κάτι μήνες χρησιμοποίησα αυτό εδώ, για παραγγελία από Γερμανία, έγινε η δουλειά μου μια χαρά και το πρώτο πακέτο (και μοναδικό προς το παρόν γιατί δεν χρειάστηκα άλλο) ήταν δωρεάν.

• Like 1

Θέλω να κάνω αγορά μιας gift card για US store των $50 μέσω Paypal. Που πρέπει να τσεκάρω/αλλάξω τη ρύθμιση για να έχω την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τη χρέωση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2021 στις 11:26 ΜΜ, merit123 είπε

Προσπαθώ εδώ και κάτι μέρες να πάρω vat refund από AliExpress. Μέσω Chat τους στέλνω σε φώτο  την απόδειξη των ΕΛΤΑ όπου αναγράφεται το ποσό ΦΠΑ του τελωνείου καθώς και το tracking number και ο αριθμός διασαφησης καθώς και φωτογραφία από το κίτρινο αυτοκόλλητο του τελωνείου στο δέμα που παρελαβα. Χωρίς να μου λένε τι δεν τους κάνει απορρίπτουν την αίτηση και μου απαντάνε αόριστα μεσω e mail ότι θέλουν τα παρακάτω έγγραφα :

1. invoice of import VAT issued by the logistics service provider (with tracking# and VAT amount)

2. proof of payment for that invoice

3. customs document on the release of the goods obtained from the logistics service provider, or a clear picture of the goods received with the shipping label

Έχει καταφέρει κάποιος να πάρει vat refund από AliExpress? Αν ναι τι έγγραφα έστειλε?

Απο οτι φαινεται απο το μαιλ που ελαβα, θα τα καταφέρω να παρω vat refund, το βαζω εδω περα γιατι δεν βρηκα κατι σχετικο στο νήμα.

Αναφορά σε κείμενο

Dear Sir/Madam,

Thank you for contacting AliExpress.
Please note we will process the VAT refund for the item you selected for your order. It normally takes 3-20 business days to reach your original payment method. A cash coupon (one per order) was also issued as a compensation for admin/service fee.
For the future orders, you are highly recommened place orders with AliExpress official shipping method in order to lower the chance of being double taxed. Thank you for your cooperation and patience.

Respectfully,
AliExpress Customer Service Team

και ενα screenshot απο το τσατ με "Eva"

ali-eva.jpg.a8eef4fbce2411afc33a9aa04d144ed1.jpg

σου ζηταει να ανεβάσεις τα 3 εγγραφα που αναγράφει ο χρήστης παραπανω, σε αυτά εγω ανεβασα:

1. invoice of import VAT issued by the logistics service provider (with tracking# and VAT amount) - φώτο από το κιτρινο αυτοκολλητο εκτελωνισμου με τις χρεωσεις που υπάρχει στο πίσω μερος του δεματος.

2. proof of payment for that invoice - απόδειξη απο τα ελτα που αναγράφεται το ποσο που πληρωσα και το τρακινκγ.

3. customs document on the release of the goods obtained from the logistics service provider, or a clear picture of the goods received with the shipping label - μια φωτογραφία απο την μπροστα μερια το δεμα με το αυτοκολλητο για το τρακινγκ.

ελπιζω να βοηθησα καπως! :)

Επεξ/σία από sakis_the_fraud
  • Like 2
  • Thanks 2

Καλημέρα....εδώ και ένα μήνα περίπου περιμένω δέμα και έχει κολλήσει. Είναι από Ισπανία...μήπως θα πληρώσω τελωνειο?

https://files.fm/u/u7ewca4ph

2 ώρες πριν, iliasleon είπε

Καλημέρα....εδώ και ένα μήνα περίπου περιμένω δέμα και έχει κολλήσει. Είναι από Ισπανία...μήπως θα πληρώσω τελωνειο?

https://files.fm/u/u7ewca4ph

Αν είναι σίγουρα αποστολή από Ισπανία δεν υπάρχει περίπτωση τελωνείου. Τσέκαρε μόνο μήπως ο πωλητής έστειλε από χώρα εκτός ΕΕ και η Ισπανία ήταν ενδιάμεσος σταθμός. 

Στην φωτογραφία  που έχω ανεβάσει η αποστολή γράφει Ισπανία...τώρα αν έχει έρθει  από Κίνα στην Ισπανία, τι να πω δεν ξέρω...ευχαριστώ πάντως!!!

• Like 1

Καλησπέρα, με Sportsdirect τι γίνεται;

Εχει παραγγείλει κάποιος τελευταία να μας πει αν περνάνε τελωνείο ή αν ειναι όλα υπολογισμένα στην τιμή και γενικά ποια ειναι η πολιτική που ακολουθούν;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα έχω παραγγείλει κάτι από bangood και είναι να έρθει από Ολλανδία, μόνο που με αναζήτηση στα ELTAcourier μου γράφει 4/11/2021 παραλαβή από πελάτη στο εξωτερικό και 5/11/2021 αποστολή αντικειμένου στο εξωτερικό...Το έστειλαν πίσω?? Ο αριθμός αποστολής είναι RU944945012NL . Ευχαριστώ

26 λεπτά πριν, mpampis81 είπε

Καλησπέρα έχω παραγγείλει κάτι από bangood και είναι να έρθει από Ολλανδία, μόνο που με αναζήτηση στα ELTAcourier μου γράφει 4/11/2021 παραλαβή από πελάτη στο εξωτερικό και 5/11/2021 αποστολή αντικειμένου στο εξωτερικό...Το έστειλαν πίσω?? Ο αριθμός αποστολής είναι RU944945012NL . Ευχαριστώ

Για τέτοια δέματα, καλό είναι να κοιτάς το ίδιο το PostNL.

Φαίνεται λοιπόν ότι το δέμα σου έφτασε στο κέντρο διαλογής στην Ολλανδία (στις 5 Νοεμβρίου), και ότι την ίδια μέρα το επεξεργάστηκαν. Κανονικά εδώ, θα έπρεπε να δούμε (πέρασαν και 6 μέρες) ότι το δέμα εστάλη στην χώρα προορισμού (που βλέπουμε ότι είναι η Ελλάδα. Εδώ, έχουμε 2 τεινά:

1) Το δέμα ακόμα δεν το έστειλαν Ελλάδα

2) Το δέμα το έστειλαν Ελλάδα, αλλά δεν το scanaran (το λέω γιατί το έχω πάθει και εγώ μερικές φορές).

Το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις .... υπομονή.

Χωρίς τίτλο.png

• Like 2

1 ώρα πριν, mpampis81 είπε

Όχι, στάλθηκε κανονικά από Ολλανδία στην Ελλάδα. Λογικά τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστεί Ελλάδα. 

• Like 1

Γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει στο παρακάτω??

Έκανα αγορά ενός χειριστηρίου XBOX από το Microsoft Store Γαλλίας το οποίο φυσικά στέλνει Ελλάδα και με δωρεάν μεταφορικά. Το θέμα είναι ότι οι ηλίθιοι φαίνεται να έστειλαν το χειριστήριο από αποθήκες Αγγλίας. Οπότε λογικά τρώμε τελωνείο?? Όσες φορές και να παρήγγειλα από MS στο παρελθόν (ΧΒΟΧ, χειριστήρια, κτλ.) από τα Ευρωπαϊκά τους καταστήματα (Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιρλανδίας) τα έστελναν πάντοτε από αποθήκες Ολλανδίας. Τώρα τι γίνεται σε περίπτωση που η UPS ζητήσει δασμούς και όλα τα νταβατζιλίκια που χρεώνουν από μ@λακία της MS?? Η πληρωμή έγινε σε ευρώ και εννοείται χρεώθηκα το ΦΠΑ για Ελλάδα...

Θα επικοινωνήσω αύριο και με το support τους, αλλά το δέμα έχει ήδη φύγει...

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια...

23 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε

Καλησπέρα, με Sportsdirect τι γίνεται;

Εχει παραγγείλει κάποιος τελευταία να μας πει αν περνάνε τελωνείο ή αν ειναι όλα υπολογισμένα στην τιμή και γενικά ποια ειναι η πολιτική που ακολουθούν;

Ευχαριστώ

2 παραγγελιες τον τελευταιο μηνα, δεν πληρωσα κατι παραπανω. με ελτα αν θυμαμαι καλα τα φερανε

• Thanks 2

Μια χαρά 3 ευρω τζαμάκια για κινητό 2.5ευρω τελωνειο . Και να πρεπει να παω στα ελτα να τα παραλαβω ενω παλιά τα στέλνανε σπιτι. Καλη φαση Καληνυχτα ebay κτλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...