vasilispas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, radiotv είπε από 16/7 και δεν έχει κουνηθεί Κωδικός Αντικειμένου: UxxxxxxxxxCN Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Οταν δεις κατι ενημερωσε με φιλε..ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lost Keys Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Αγορά αρχές Ιουλίου από ebay Αμερικής έφτασε σήμερα. Να σημειώσω ότι το ΦΠΑ ήταν πληρωμένο και πάνω στο δέμα είχε βάλει ioss ο πωλητής. Πλήρωσα 5 ευρώ έξοδα εκτενωλισμου, ΦΠΑ τίποτα. Είχα στείλει και email στο ΓΕΤΑ όταν είδα ότι είχε πάει προς εκτελωνισμο, αλλά δεν ξέρω αν βοήθησε να μην πληρώσω έστω το ΦΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Lost Keys είπε Αγορά αρχές Ιουλίου από ebay Αμερικής έφτασε σήμερα. Να σημειώσω ότι το ΦΠΑ ήταν πληρωμένο και πάνω στο δέμα είχε βάλει ioss ο πωλητής. Πλήρωσα 5 ευρώ έξοδα εκτενωλισμου, ΦΠΑ τίποτα. Είχα στείλει και email στο ΓΕΤΑ όταν είδα ότι είχε πάει προς εκτελωνισμο, αλλά δεν ξέρω αν βοήθησε να μην πληρώσω έστω το ΦΠΑ. Εχεις το εμαιλ του ΓΕΤΑ? Μετα απο ποσες μερες που ηταν τελωνειο σου περασε; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2021 από vasilispas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whosethere Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 22 λεπτά πριν, vasilispas είπε Εχεις το εμαιλ του ΓΕΤΑ? https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lost Keys Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, vasilispas είπε Εχεις το εμαιλ του ΓΕΤΑ? Μετα απο ποσες μερες που ηταν τελωνειο σου περασε; [email protected] Όταν έστειλα το email έφυγε απ' το ΓΕΤΑ, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή διάβασαν το email Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, Lost Keys είπε [email protected] Όταν έστειλα το email έφυγε απ' το ΓΕΤΑ, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή διάβασαν το email Εμενα κολλησε σε αναμονη τελωνειακης εκκαθαρισης απο 17/8....απο Usa αποστολη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 14 ώρες πριν, Lost Keys είπε Αγορά αρχές Ιουλίου από ebay Αμερικής έφτασε σήμερα. Να σημειώσω ότι το ΦΠΑ ήταν πληρωμένο και πάνω στο δέμα είχε βάλει ioss ο πωλητής. Πλήρωσα 5 ευρώ έξοδα εκτενωλισμου, ΦΠΑ τίποτα. Είχα στείλει και email στο ΓΕΤΑ όταν είδα ότι είχε πάει προς εκτελωνισμο, αλλά δεν ξέρω αν βοήθησε να μην πληρώσω έστω το ΦΠΑ. Γιατι πλήρωσες εξοδα εκτελωνισμου; Αφου δεν υπήρξε εκτελωνισμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lost Keys Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, narta είπε Γιατι πλήρωσες εξοδα εκτελωνισμου; Αφου δεν υπήρξε εκτελωνισμος Μακάρι να ήξερα. Άντε να βγάλεις άκρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, Lost Keys είπε Μακάρι να ήξερα. Άντε να βγάλεις άκρη Δν λες παλι καλα που το πηρες...εμεις περιμενουμε τελωνειο ακομη .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lost Keys Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, vasilispas είπε Δν λες παλι καλα που το πηρες...εμεις περιμενουμε τελωνειο ακομη .... Το ξέρω. Έκανε 1 μήνα και κάτι από Αμερική. Εδώ και η απόδειξη του τελωνείου. Αξία λέει μηδέν, ΦΠΑ μηδέν, τέλη 5 ευρώ. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από Lost Keys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grfurby Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Bρηκαν τροπο να τα τσεπωσουν τα ΕΛΤΑ. Μεχρι να τους ξανακραξουν παλι και να το μαζέψουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ισως γιατι τα ΕΛΤΑ θεωρουν οτι λειτουργουν ως εκτελωνιστης σου δλδ μεσαζοντας για να παει το εκτος ΕΕ δεμα σου στο τελωνειο. Ανεξαρτητα απο το τι θα αποφανθει το τελωνειο, αν δλδ οφειλονται φοροι (ΦΠΑ) ή/και δασμοι, τα ΕΛΤΑ για το μεσαζοντιλικι τους μαλλον θελουν το νταβατζιλικι τους. Για την "υπηρεσια" δλδ που παρειχαν να παει το δεμα απο τα εισερχομενα, στο τελωνειο προς αξιολογηση και πισω σε αυτους προς προωθηση στο ταχυδρομειο της περιοχης σου, αντι να σου προταθει να βαλεις δικο σου εκτελωνιστη ή να πας ο ιδιος να εκτελωνισεις και να χασεις 1 μερα οπως κανουν συνηθως οι ιδιωτικες κουριερ λ.χ. DHL. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από Sebu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 20/8/2021 στις 6:52 ΜΜ, Lost Keys είπε Το ξέρω. Έκανε 1 μήνα και κάτι από Αμερική. Εδώ και η απόδειξη του τελωνείου. Αξία λέει μηδέν, ΦΠΑ μηδέν, τέλη 5 ευρώ. Μήπως η αξία αυτών που πήρες είναι από 15 εώς 30 ευρώ? Δες παρακάτω, είσαι στη 2η περίπτωση ii. Εισαγωγή νέων κλιμακίων τελών εκτελωνισμού για αντικείμενα αξίας 0€ έως 150€, και συγκεκριμένα ως εξής: Δέματα Ίδιας αξίας από 0 ευρώ έως και 15 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 2,50 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 2,02 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 15 ευρώ έως και 30 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 5,00 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 4,03 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 30 ευρώ έως και 50 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 7,50 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 6,05 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 50 ευρώ έως και 100 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 10,00 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 8,06 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 100 ευρώ έως και 150 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 15,00 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 12,10 €. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από Nabuko Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lost Keys Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Μήπως η αξία αυτών που πήρες είναι από 15 εώς 30 ευρώ? Δες παρακάτω, είσαι στη 2η περίπτωση ii. Εισαγωγή νέων κλιμακίων τελών εκτελωνισμού για αντικείμενα αξίας 0€ έως 150€, και συγκεκριμένα ως εξής: Δέματα Ίδιας αξίας από 0 ευρώ έως και 15 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 2,50 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 2,02 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 15 ευρώ έως και 30 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 5,00 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 4,03 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 30 ευρώ έως και 50 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 7,50 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 6,05 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 50 ευρώ έως και 100 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 10,00 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 8,06 € Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 100 ευρώ έως και 150 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 15,00 € ενώ το τέλος ΕΛΤΑ προ ΦΠΑ στα 12,10 €. Τόσο είχε γράψει ο πωλητής πάνω στο πακέτο, 21.96 δολάρια, χωρίς να του το ζητήσω. Φαντάζομαι το έκανε από συνήθεια λόγω του παλιού καθεστώτος. Τα πράγματα έκαναν 40, άρα προφανώς το email που έστειλα δεν έπαιξε κανένα ρόλο αφού εκεί είχε την κανονική τιμή που πλήρωσα και θα έπρεπε να είμαι στην 3η κατηγορία. Απ'ότι έχω καταλάβει όμως αν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ δεν χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού. Εμένα μου φαίνεται ότι κάνουν ότι θέλουν και χρεώνουν μέχρι να τους πάρουμε χαμπάρι. Με ioss πάνω και τιμή το πακέτο θα έπρεπε απλά να περάσει και να μην χρεωθώ τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
go2jimmys1 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Αναφορά σε κείμενο Απ'ότι έχω καταλάβει όμως αν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ δεν χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού. Εμένα μου φαίνεται ότι κάνουν ότι θέλουν και χρεώνουν μέχρι να τους πάρουμε χαμπάρι. Με ioss πάνω και τιμή το πακέτο θα έπρεπε απλά να περάσει και να μην χρεωθώ τίποτα. Σωστά! ∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D). https://www.elta.gr/Portals/0/Files/4_Idika teli ektelonismou_Gr_07_2021 (2)_1.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα