whosethere Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Στις 4/5/2021 στις 1:36 ΜΜ, MessatsuRoku είπε Θα αραζει στο τελωνειο, υπομονη οπως ολοι μας... Στις 4/5/2021 στις 2:02 ΜΜ, Aurumnus είπε 4 μήνες αυτή την περίοδο. Υπομονή... Μέχρι τέλος Μαΐου θα παραλάβεις, εκτός απροόπτου. να υποθεσω η ιδια αναμονη ισχυει και για οσα αποστελλονται με tracked royal mail με φανφαρες κλπ
Hell_from_the_past Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 12 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Είπαμε. Μέχρι 22 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Οπότε στο παράδειγμά σου το τελικό ποσό ξεπερνα αυτό το ποσό και θα χρεωθείς. Όλα τα δέματα που έρχονται από χώρες εκτός ΕΕ περνάνε από το τελωνείο, ελέγχονται και για όσα χρειάζεται (άνω των 22 ευρώ) μπαίνει η έξτρα χρέωση Με συγχωρείς αλλά δεν παιρνούν όλα. Πρίν λίγους μήνες παρέλαβα μκρό δέμα από Αμερική με USPS αξίας συνολικά 80 ευρώ και δεν μπήκε καν στο τελωνείο
Nnoutas Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, Hell_from_the_past είπε Με συγχωρείς αλλά δεν παιρνούν όλα. Πρίν λίγους μήνες παρέλαβα μκρό δέμα από Αμερική με USPS αξίας συνολικά 80 ευρώ και δεν μπήκε καν στο τελωνείο Μήπως είχες πληρώσει import fees με την αγορά;
Hell_from_the_past Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, Nnoutas είπε Μήπως είχες πληρώσει import fees με την αγορά; Όχι δεν είχα πληρώσει τίποτα παραπάνω. Μόνο την αξία και τα μεταφορικά Το EMS με το International speed post είναι το ίδιο; Ξέρει κανείς; Με το EMS έρχεται με ΕΛΤΑ courier ή με τα ΕΛΤΑ;
Nnoutas Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, Hell_from_the_past είπε Όχι δεν είχα πληρώσει τίποτα παραπάνω. Μόνο την αξία και τα μεταφορικά Υπάρχουν και περιπτώσεις που την γλιτώνουν αλλά δεν είναι ο κανόνας.
whosethere Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Στις 3/5/2021 στις 12:11 ΜΜ, gousias είπε Τελευταία ερώτηση (ελπίζω 😃), οι οικονομικότερες επιλογές για αποστολή είναι με AliExpress Standard Shipping 2,6€, Epacket 2,42€, China Post Registered Mail 2,42€. Τι να επιλέξω; Ευχαριστώ! Στις 3/5/2021 στις 11:37 ΜΜ, MessatsuRoku είπε epacket ειναι η πιο γρηγορη αυτη τι στιγμη, στο τελωνειο ομως παλι θα φαει κολλημα εχουμε εικονα για την Topyou? δυστυχως στα ενδιαφερομενα δεν περιλαμβανεται η china post registered mail/epacket. ισως λογω υλικων.
tonyz21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Στις 2/5/2021 στις 1:58 ΜΜ, MessatsuRoku είπε Submitted with ACRPI Tracking ID: PWxxxxxxxxxxxGR Friday, April 30 6:49 AM The order has arrived at an Amazon facility Bergamo, Lombardy IT Thursday, April 29 12:51 PM The package came from an Amazon installation Sabadell, Barcelona IS 8:58 AM The order has arrived at an Amazon facility Barcelona, Barcelona ES Wednesday, April 28 The order has been shipped Το πηγαν απο ισπανια στην Ιταλια μονο Τελικα που το εκανες track και ποτε ηρθε;Εχω παραγγειλει κι εγω απο Αγγλικο Αμαζον και μου έδωσαν τετοιο τρακινγκ....Μυριζομαι οτι κατι εχει να κανει με το deal με τα ελτα αλλα δεν μου εμφανιζεται στα ελτα/ελτα κουριερ... Στις 2/5/2021 στις 1:58 ΜΜ, MessatsuRoku είπε Submitted with ACRPI Tracking ID: PWxxxxxxxxxxxGR Friday, April 30 6:49 AM The order has arrived at an Amazon facility Bergamo, Lombardy IT Thursday, April 29 12:51 PM The package came from an Amazon installation Sabadell, Barcelona IS 8:58 AM The order has arrived at an Amazon facility Barcelona, Barcelona ES Wednesday, April 28 The order has been shipped Το πηγαν απο ισπανια στην Ιταλια μονο Τελικα που το εκανες track και ποτε ηρθε;Εχω παραγγειλει κι εγω απο Αγγλικο Αμαζον και μου έδωσαν τετοιο τρακινγκ....Μυριζομαι οτι κατι εχει να κανει με το deal με τα ελτα αλλα δεν μου εμφανιζεται στα ελτα/ελτα κουριερ...
MessatsuRoku Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, whosethere είπε εχουμε εικονα για την Topyou? δυστυχως στα ενδιαφερομενα δεν περιλαμβανεται η china post registered mail/epacket. ισως λογω υλικων. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε... 1 ώρα πριν, tonyz21 είπε Τελικα που το εκανες track και ποτε ηρθε;Εχω παραγγειλει κι εγω απο Αγγλικο Αμαζον και μου έδωσαν τετοιο τρακινγκ....Μυριζομαι οτι κατι εχει να κανει με το deal με τα ελτα αλλα δεν μου εμφανιζεται στα ελτα/ελτα κουριερ... Τελικα που το εκανες track και ποτε ηρθε;Εχω παραγγειλει κι εγω απο Αγγλικο Αμαζον και μου έδωσαν τετοιο τρακινγκ....Μυριζομαι οτι κατι εχει να κανει με το deal με τα ελτα αλλα δεν μου εμφανιζεται στα ελτα/ελτα κουριερ... Τελικα το εφερε η ΕΛΤΑ κουρριερ, κοιτουσα το tracking απο το αμαζον και μολις μπηκε Ελλαδα το αναγνωριζει το σιτε των ΕΛΤΑ
tonyz21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, MessatsuRoku είπε Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε... Τελικα το εφερε η ΕΛΤΑ κουρριερ, κοιτουσα το tracking απο το αμαζον και μολις μπηκε Ελλαδα το αναγνωριζει το σιτε των ΕΛΤΑ Στον ποσο καιρο;Εμενα σημερα φαινεται στη Ρωμη στην Ιταλία Επεξ/σία 6 Μαΐου 2021 από tonyz21
MessatsuRoku Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, tonyz21 είπε Στον ποσο καιρο;Εμενα σημερα φαινεται στη Ρωμη στην Ιταλία
vasilismf Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MessatsuRoku είπε Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε... Τελικα το εφερε η ΕΛΤΑ κουρριερ, κοιτουσα το tracking απο το αμαζον και μολις μπηκε Ελλαδα το αναγνωριζει το σιτε των ΕΛΤΑ και εμενα ακριβως το ιδιο 1 ώρα πριν, tonyz21 είπε Στον ποσο καιρο;Εμενα σημερα φαινεται στη Ρωμη στην Ιταλία οταν φυγει απο ρωμη την μεθεπόμενη μερα το πιανει ο ελτα κουριερ και μετα απο μια μερα στο φερνει! Εσυ βαλε και το κατι τις γιατι ισως θες εκτελωνισμο, εκτως αν στο εκτελώνισαν στην ευρωπη! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από vasilismf
Dim_man Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Καλησπέρα μάγκες και μάγκισσες, ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό; Να επισημάνω ότι ήρθε με πράσινο αυτοκολλητάκι "τελωνειακώς ελεύθερο".
Aurumnus Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, Dim_man είπε Καλησπέρα μάγκες και μάγκισσες, ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό; Να επισημάνω ότι ήρθε με πράσινο αυτοκολλητάκι "τελωνειακώς ελεύθερο". Τελευταία μου ήρθαν και εμένα κάτι πακέτα με αυτό το αυτοκόλλητο και το έχω και εγώ απορία.
tonyz21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 30 λεπτά πριν, vasilismf είπε και εμενα ακριβως το ιδιο οταν φυγει απο ρωμη την μεθεπόμενη μερα το πιανει ο ελτα κουριερ και μετα απο μια μερα στο φερνει! Εσυ βαλε και το κατι τις γιατι ισως θες εκτελωνισμο, εκτως αν στο εκτελώνισαν στην ευρωπη! Ειναι μικρής αξίας (ένα βιβλίο) αλλα έτσι κι αλλιώς φαίνεται να ξεκίνησε απο Ιταλία. 23 λεπτά πριν, Dim_man είπε Καλησπέρα μάγκες και μάγκισσες, ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό; Να επισημάνω ότι ήρθε με πράσινο αυτοκολλητάκι "τελωνειακώς ελεύθερο". Αυτο το αυτοκολλητακι το κολλανε τα PostNL,Belgian Post κλπ οταν προωθούν πακετα απο κινα.... Ουσιαστικά λέει ότι το πακετο παρολο που προερχεται απο Ολλανδία, Βέλγιο κλπ δεν εχει περάσει τελωνειακό ελεγχο στη χωρα "μεσάζοντα" και πρέπει να εκτελωνιστεί στην Ελλάδα 1
Ria1184 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Στις 5/5/2021 στις 1:50 ΜΜ, helenan είπε Έκανα 2 παραγγελίες από Ali πριν 3ς μέρες με ΕΜS E-packet. H 1η μια χαρά, πήρα tracking LX...........CN. Ο άλλος ο πωλητής το έστειλε με ΑliExpress Standard Shipping (PostNL). Mίλησα στο chat με εκπρόσωπο και μου έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξω άμεσα dispute (κανονικά ανοίγει μετά από 10 μέρες). Ο πωλτής δεν έχει αποστείλει ακόμα τη παραγγελία, λέει "Ready for pickup"... στο chat δεν απαντάει. Στο dispute αναγκάστηκα να βάλω logistics tracking problem - no information. Ζήτησα να ακυρώσει την αποστολή με Aliexpress Standard Shipping/PostNL και να στείλει με E-packet ή να ακυρώσει εντελώς τη παραγγελία και να δώσει full refund. To dispute εν τω μεταξύ έγινε κατευθείαν escalated, επειδή η αποστολή φαίνεται πως έγινε με Aliexpress Standard Shipping. Τέλοσπαντων, προσοχή... ακόμα κι αν παραγγείλετε με E-packet, μπορεί ο πωλητής να κάνει βλακεία και να το στείλει αλλιώς. Συγνωμη αν ενοχλώ... εχω κι εγώ παρόμοια περίπτωση. Πλήρωσα μεταφορικα 14 ευρω με aliexpress premium shipping (για να το έχω πιο γρηγορα υποτιθεται) και ο πωλητής μου το έστειλε με aliexpress standard shipping που ηταν δωρεάν. Το προβλημα μου είναι ότι η αξία με τα μεταφορικα είναι 28 ευρω και θα πληρώσω επιπλέον φορους στο τελωνείο, ενώ με το λάθος που έκανε ο πωλητης η αξία θα ήταν μόνο 14 ευρω. Θα μπορώ να το αποδείξω αυτό στον τελωνειακό έλεγχο για να μην πληρώσω τους φορους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα