Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 4/5/2020 στις 4:29 ΠΜ, KalishBioloid είπε

Άλλη μια ερώτηση...

Έκανα σήμερα αγορά απ'το Βρετανικό Αmazon. Διάλεξα GBP νόμισμα για να κάνει η Εθνική τη μετατροπή. Κοιτάω τώρα το ebanking και βλέπω με χρεώσανε 2 φορές για τη μετατροπή συναλλάγματος;

e.jpg

Ενώ στον τιμοκατάλογο της Εθνικής λέει 2% με ελάχιστο 1ευρώ. 🤔

ngf.jpg

edit: Τελικώς έβγαλα άκρη. Η μία χρέωση είναι το 2% για την ανταλλαγή συναλλάγματος, αν και κανονικά βάσει τιμοκαταλόγου θα έπρεπε να πληρώσω 1 ευρώ. Η 2η χρέωση είναι η διαφορά στον ΦΠΑ. Οι Βρετανοί έχουν 20%, εμείς 24%... κι εδώ θα έπρεπε να πληρώσω παραπάνω (4% αντί για 2%). Τέσπα.

πλεον δεν λεει και πολυ η πληρωμη σε λιρες, η ισοτιμια εχει ανεβει και η διαφορα ειναι μικρη 

Στις 29/4/2020 στις 11:06 ΠΜ, grfurby είπε

Σημερα μου ηρθε από wish παραγγελια 2/2020.

Αλλα δύο παραγγελίες αρχες μαρτιου απο eBay εχουν κολησσει στο tracking απο 10 μαρτιου

εμενα αυτην την βδομαδα μου ηρθαν δεματα που μπηκαν Ελλαδα αρχες μαρτιου οποτε περιμενε οπου νανε 

Στις 25/4/2020 στις 2:57 ΠΜ, kostas421 είπε

Παραγγελια δέματος 1/3 από Κίνα κολλημένο tracking number από 3/3 κάπου εκεί κάτω. Να ζήσουμε να το  θυμόμαστε λέω. Χτες από το πουθενά το έφερε ο ταχυδρόμος. Μη βιάζεστε γίνετε ο κακός χαμός υπομονή.

P.S Χαμένο δεματάκι μηδαμινης σχεδόν αξίας από οκτώμβρη νοέμβρη δε θυμάμε καν έσκασε μύτη και αυτό.

εδω που μας φτασαν τα ΕΛΤΑ λες, ας παραλαβω μονο και ας παει 3 μηνες... εγω ειχα παραγγελια που μπηκε Ελλαδα 1 Μαρτιου και παρελαβα Τριτη 2 Μαιου

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Θέλω να κάνω μια αγορά από το amazon απο εναν πωλητη του.

αυτό εδώ συγκεκριμένα. Αν πάρω είμαι καλυμενος σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ?

https://www.amazon.de/-/en/Denon-AVR-X1600H-7-2-Kanal-AV-Receiver-kompatibel-schwarz/dp/B07SBK13PP/ref=sr_1_1?dchild=1&m=A20VJWKHUG2MFE&marketplaceID=A1PA6795UKMFR9&qid=1589151158&refinements=p_4%3ADenon&s=merchant-items&sr=1-1

Η τιμή αυτή π λέει είναι τελική? ξέρω έχει κάποια μεταφορικα.

ότι πληρώσω στο checkout ειναι?θα έχω τίποτα φόρους η έξτρα ? τελωνείο ?

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από apri

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας θέλω να κάνω μία παραγγελία από ali express, με ποιά από τις παρακάτω επιλογές έχω λιγότερες πιθανότητες για τελωνείο; H παραγγελία κοστίζει 19,97 χωρίς τα έξοδα αποστολής.

Και αν πληρώσω, για κάτι κουμπιά και ένα joystic των 19.97 ευρώ θα είναι πολλά τα χρήματα για το τελωνείο;

gdfgdfίτλο.png

Επεξ/σία από kmanikas13

31 λεπτά πριν, kmanikas13 είπε

Καλησπέρα σας θέλω να κάνω μία παραγγελία από ali express στα ευρώ με ποιά από τις παρακάτω επιλογές έχω λιγότερες πιθανότητες για τελωνείο; H παραγγελία κοστίζει 19,97 χωρίς τα έξοδα αποστολής.

Και αν πληρώσω, για κάτι κουμπιά και ένα joystic των 19.97 ευρώ θα είναι πολλά τα χρήματα για το τελωνείο;

gdfgdfίτλο.png

Μέχρι 22 ευρω συνολικά (μαζί τα ταχυδρομικά) δεν πληρωνεις τελωνείο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση. Τα Ολανδικά ταχυδρομεία τώρα με την κρίση λειτουργούν ?

3 δέματα ΧΧ--------ΝL εδώ και μήνα ΔΕΝ φαίνονται στο σύστημα (17track), ενώ στο Cainiao έχουν φύγει από Κίνα.

Επεξ/σία από elias54

1 ώρα πριν, teo_k είπε

Εγω τι πρέπει να πω δλδ;

Screenshot_20200513_112055.jpg

Φιλε εκανα το ιδιο λαθος με εσενα, εστειλα δεμα απο εξωτερικο στην Ελλαδα 23/03/2020.
Χθες 12/05 εφτασε Ελλαδα....
Καλο κουραγιο

• Like 1

Μόλις τώρα, georgeboo είπε

Φιλε εκανα το ιδιο λαθος με εσενα, εστειλα δεμα απο εξωτερικο στην Ελλαδα 23/03/2020.
Χθες 12/05 εφτασε Ελλαδα....
Καλο κουραγιο

Παραγγελια απο EU Warehouse απο banggood ειναι και δε το βλεπω να ερχεται

Επισης στα Ελτα λεει απο Γερμανια(όπως και το tracking  τελειωνει σε de) αλλα στο 17track μου βγαζει οτι έφυγε απο Νοτιγκχαμ και γενικα Αγγλια(οπως και στο dhl e commerce που χρησιμοποιηθηκε για την αποστολη)

σε μαιλ που εστειλα μου ειπαν να περιμενω 12 μερες ακομα γιατι εχουν 70 μερες guaranteed delivery κλπ και φυσικα τους ειπα οτι ειναι 60 μερες οπως αναφερεται στο σαιτ τους αλλα θα περιμενω 12 μερες ακομα,2 μηνες εχουν περασει,τι αξια εχουν 10 ακομα(ετσι και αλλιως ξεχασμενο το ειχα τελειως)...μιας που λες και συ οτι ηρθε το δεμα σου τωρα,ισως εχει ελπιδες

ειρωνια ειναι οτι 10/4 ειχα παραγγειλει κατι απο Κινα και ηρθε 7/5

Ευχαριστω παντως

Παρατήρησα ότι σχεδόν διπλασίασε την τιμή των μεταφορικών το iherb ακόμα και στην απλή μέθοδο. Λόγω του ιού ή είναι γενική αύξηση τιμών;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...