Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό [part 2]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,  θέλω να κάνω μια αγορά απο Gearbest, έχει επιλογή EU Fast Line και EU Priority Line, το EU Fast line αρκεί για να μην πληρώσω τίποτα έξτρα; Έχει το EU μπροστά οπότε θεωρώ πως ναι; Έχει κανεις γνώση επι του θέματος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν εχει φτασει στο αεροδρομιο τοτε θα περιμενεις μεχρι να ανοιχτει το κοντεϊνερ/σακος.

"Μαλλον περιμενει τελωνειο", δε σημαινει μπηκε στο τελωνειο. Οποιος και να σου απαντησε δε γινεται να ξερει ποτε θα ανοιχτει και θα προχωρησει προς τελωνειο η προς παραδοση. Απλα θα περιμενεις. Καλυτερα επισης να δεις το τρακιν στο σαϊτ των ελτα, ισως να εχει καποιες κινησεις που δε φαινονται ακομα σε αλλα τρακιν σαϊτ.

Στις 29/4/2020 στις 9:14 ΜΜ, Nikolasimo είπε

Πόσο καιρό θα περιμένω λέτε; xD

C81110DE-833F-4ACA-BFDF-DBD894F71E93.png

Αφού έφτασε Ελλάδα, καλά είσαι!

Στις 24/4/2020 στις 5:44 ΜΜ, LaMereda είπε

Θα έλεγα να περιμένεις τουλάχιστον 1 μήνα από την ημερομηνία αποστολής γιατί ο @NoiSy MaN παραπάνω αναφέρει ότι παρέλαβε παραγγελία μετά από 1,5 μήνα.

Με UPS πιστεύω θα παραλάβεις αρκετά πιο σύντομα, το πρόβλημα υπάρχει κυρίως με το απλό Γερμανικό ταχυδρομείο (Deutsche Post DHL).

Μπορείς να επικοινωνήσεις με Amazon.de εδώ: https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us/

Λογικά μέσα στον Μάϊο με την άρση των μέτρων θα ομαλοποιηθούν λίγο τα πράγματα με τις αποστολές.

Να ανοίξεις δεύτερο dispute για την ίδια συναλλαγή δεν μπορείς αλλά μπορεί το Paypal να ανοίξει ξανά το πρώτο αν επικοινωνήσεις μαζί τους και τους πεις πως έχει η κατάσταση. Να πάρεις καλύτερα τηλέφωνο, με e-mail δεν βγαίνει εύκολα άκρη σε τέτοια ζητήματα.

Πρόσεξε όμως, ενώ υπήρξε ισχυρισμός ότι δεν παρακολουθούνται, προχθές βλέπω ότι έχει τροποποιηθεί πάλι η ημερομηνία παράδοσης στη μία από τις δύο εναπομείνασες αποστολές. Άρα πως άλλαξαν ημερομηνία αφού δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την αποστολή;

3 ώρες πριν, Pinkakos είπε

Καλημέρα παιδιά,  θέλω να κάνω μια αγορά απο Gearbest, έχει επιλογή EU Fast Line και EU Priority Line, το EU Fast line αρκεί για να μην πληρώσω τίποτα έξτρα; Έχει το EU μπροστά οπότε θεωρώ πως ναι; Έχει κανεις γνώση επι του θέματος;

EU Priority Line

2 ώρες πριν, bromiaris είπε

EU Priority Line

Τι σημαίνει αυτή η απάντηση; Ότι προτείνεις την EU Priority Line έναντι της EU Fast Line; Αν ναι, γιατί; Το διάβασες κάπου ή δοκίμασες εσύ και περνάει τελωνείο το EU Fast Line;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gousias είπε

Πρόσεξε όμως, ενώ υπήρξε ισχυρισμός ότι δεν παρακολουθούνται, προχθές βλέπω ότι έχει τροποποιηθεί πάλι η ημερομηνία παράδοσης στη μία από τις δύο εναπομείνασες αποστολές. Άρα πως άλλαξαν ημερομηνία αφού δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την αποστολή;

Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημά τους, ίσως να είναι έτσι για όλες τις untracked αποστολές. Και το δικό μου πάντως έτσι έγινε, μόλις πέρασε η αρχική εκτιμώμενη ημ. παράδοσης, άλλαξε σε νέα ημερομηνία (νομίζω πάει μια εβδομάδα μετά την αρχική).

Παραγγελία 23/3 και ακόμα δεν έχω παραλάβει, οπότε καταλαβαίνεις για πόση καθυστέρηση μιλάμε για μια αποστολή εντός Ε.Ε.

Επεξ/σία από LaMereda

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τελευταία επικοινωνία που είχα με Amazon.de κι ενώ απλώς τους ρώτησα που βρίσκονται οι αποστολές (επειδή είχαν αλλάξει ημερομηνία παράδοσης κι ενώ όπως υποστήριξαν προγενέστερα οι ίδιοι δεν υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης) απευθείας ακύρωσαν την παραγγελία και επέστρεψαν τα χρήματα. 

Ωστόσο, θέλω να ρωτήσω τι γίνεται τώρα, αν μετά από 1-2-3 κλπ μήνες έρθουν (λέω μήπως) τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Μία ακόμη ερώτηση, αν επιλέξω expedited αντί της standard παράδοσης, θα αποσταλεί με courier και άρα θα έχει tracking number; Θα είμαι διασφαλισμένος ότι θα φτάσει σίγουρα και θα έρθει πιο γρήγορα από ότι η standard;

Επεξ/σία από gousias

1 ώρα πριν, gousias είπε

Σε τελευταία επικοινωνία που είχα με Amazon.de κι ενώ απλώς τους ρώτησα που βρίσκονται οι αποστολές (επειδή είχαν αλλάξει ημερομηνία παράδοσης κι ενώ όπως υποστήριξαν προγενέστερα οι ίδιοι δεν υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης) απευθείας ακύρωσαν την παραγγελία και επέστρεψαν τα χρήματα. 

Ωστόσο, θέλω να ρωτήσω τι γίνεται τώρα, αν μετά από 1-2-3 κλπ μήνες έρθουν (λέω μήπως) τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Μία ακόμη ερώτηση, αν επιλέξω expedited αντί της standard παράδοσης, θα αποσταλεί με courier και άρα θα έχει tracking number; Θα είμαι διασφαλισμένος ότι θα φτάσει σίγουρα και θα έρθει πιο γρήγορα από ότι η standard;

Αν τελικά σου έρθει μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή και πεις να το στείλουν πίσω. Αν το θέλεις ακόμα τότε το κρατάς και απλά στείλε e-mail να τους πεις να χρεώσουν ξανά το ποσό.

Με το Expedited επειδή πήρα κάτι πρόσφατα, μέσα σε 2 ημέρες το είχα στα χέρια μου. Αν είσαι Αθήνα παίζει να το έχεις και την επόμενη ημέρα, είναι πολύ γρήγορο. Αυτά με UPS, δεν ξέρω τι γίνεται αν το στείλουν με άλλη Courier.

25 λεπτά πριν, LaMereda είπε

Αν τελικά σου έρθει μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή και πεις να το στείλουν πίσω. Αν το θέλεις ακόμα τότε το κρατάς και απλά στείλε e-mail να τους πεις να χρεώσουν ξανά το ποσό.

Με το Expedited επειδή πήρα κάτι πρόσφατα, μέσα σε 2 ημέρες το είχα στα χέρια μου. Αν είσαι Αθήνα παίζει να το έχεις και την επόμενη ημέρα, είναι πολύ γρήγορο. Αυτά με UPS, δεν ξέρω τι γίνεται αν το στείλουν με άλλη Courier.

Θα προτιμούσα να ήταν με DHL COURIER ώστε να έχω δυνατότητα να παραλάβω από σημείο, αντίθετα η UPS σου λέει μόνο στο αεροδρόμιο έχει σημείο, τρέχα γύρευε αν δεν μένεις εκεί κοντά! Αλλά βέβαια δεν έχω τέτοια δυνατότητα να επιλέξω εταιρία.

Παιδια καλησπερα.

Παραγγελια μεσω amazon.it που εφυγε απο Αγγλια 28/4 με ups, ηρθε σημερα το απογευμα στο σπιτι με γενικη ταχυδρομικη κουριερ. Ολα εγιναν μεσα στην αναμενομενη ημερομηνια παραδοσης που προεβλεψε το amazon. Πολυ καλος χρονος δεδομενου της καταστασης και οτι επελεξα απλο τροπο αποστολης και οχι τον γρηγορο με το επιπλεον δεκαρικο. Καλη συνεχεια, και ευχομαι ολοι να παραλαβετε συντομα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...