Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Konos93 είπε

θέλω να αγοράσω από δω https://eu.arzopa.com/products/a1m-17-3-1080p-fhd-ips-portable-monitor στα 130 €, θα ναι όντως αυτή η τιμή μαζί με μεταφορικά και ενδεχωμένος τελωνία; (εχω καιρό να αγοράσω από εξωτερικό)

Εδώ https://eu.arzopa.com/pages/about-arzopa γράφουν: ARZOPA was established in 2020 . As a high-tech enterprise with multiple patents, it has branches in Hong Kong, the United States, Spain and other places, and has warehouses in the United States, Europe, Japan, and Brazil. We can sell to over 60 countries around the world. It has now become a professional brand of portable monitors that has won a large number of users around the
world.

Ρώτα αν στέλνουν από Ευρώπη και αν στη τιμή ειναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included)

Αλλιώς θα πρότεινα να το πάρεις από εδώ https://vi.aliexpress.com/item/1005006727813198.html στα 145€ τελική τιμή, και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

EDIT: Προχώρησα στο checkout και γράφει:

Total

EUR€129.99

Including €25.16 in taxes

Αρα ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή.

Επισης έβαλα μια ότι να ναι διεύθυνση για Ελλαδα και όταν έβαλα τον τ.κ. (41500) έβγαλε

Shipping method

Choose a shipping method

Free Shipping (1-3 business days, shipping from Germany warehouse)       Free

Αφού έχει και Paypal θα έλεγα ειναι safe και δεν θα εχεις εξτρά χρεώσεις αφού έρχεται από Ευρώπη.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 03/10/2024 at 01:16, sakisgri said:

Εδώ https://eu.arzopa.com/pages/about-arzopa γράφουν: ARZOPA was established in 2020 . As a high-tech enterprise with multiple patents, it has branches in Hong Kong, the United States, Spain and other places, and has warehouses in the United States, Europe, Japan, and Brazil. We can sell to over 60 countries around the world. It has now become a professional brand of portable monitors that has won a large number of users around the
world.

Ρώτα αν στέλνουν από Ευρώπη και αν στη τιμή ειναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included)

Αλλιώς θα πρότεινα να το πάρεις από εδώ https://vi.aliexpress.com/item/1005006727813198.html στα 145€ τελική τιμή, και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

EDIT: Προχώρησα στο checkout και γράφει:

Total

EUR€129.99

Including €25.16 in taxes

Αρα ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή.

Επισης έβαλα μια ότι να ναι διεύθυνση για Ελλαδα και όταν έβαλα τον τ.κ. (41500) έβγαλε

Shipping method

Choose a shipping method

Free Shipping (1-3 business days, shipping from Germany warehouse)       Free

Αφού έχει και Paypal θα έλεγα ειναι safe και δεν θα εχεις εξτρά χρεώσεις αφού έρχεται από Ευρώπη.

5 μέρες έκανε να ρθει μια χαρα όλα θενκς

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένω δέμα από αμαζον de, το οποίο στάλθηκε από Ιταλία με Hrvatska Posta, είναι της μορφής PW000000000GR, έφυγε Σάββατο και σήμερα πρωί ήταν Αθήνα, αλλά δεν το βλέπω στο 17track ούτε στο σαιτ των ΕΛΤΑ . Θα έρθει με ΕΛΤΑ ή παίζει με κάτι άλλο? Μου φαίνεται σαν πολύ γρήγορα να έκανε 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Περιμένω δέμα από αμαζον de, το οποίο στάλθηκε από Ιταλία με Hrvatska Posta, είναι της μορφής PW000000000GR, έφυγε Σάββατο και σήμερα πρωί ήταν Αθήνα, αλλά δεν το βλέπω στο 17track ούτε στο σαιτ των ΕΛΤΑ . Θα έρθει με ΕΛΤΑ ή παίζει με κάτι άλλο? Μου φαίνεται σαν πολύ γρήγορα να έκανε 

Ναι με τα ΕΛΤΑ (το πιο πιθανό) μπορεί όμως και ΕΛΤΑ courier. Δεν το έχουν σκαναρει ακόμα γιαυτό και δεν φαινεται.

Ξέρεις που να το κοιτάξεις https://parcelsapp.com/

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, sakisgri είπε

μπορεί όμως και ΕΛΤΑ courier.

Όντως, στο parcel app μου δίνει ελτα κουριερ και το βλέπω στην σελίδα τους για άφιξη. Μου κάνει εντύπωση που δεν το δείχνει στα ΕΛΤΑ. Πιο παλιά έβλεπες τα δέματα και των μεν, και των δε και στις 2 σελίδες. Φαίνεται μάλλον τέλος αυτό. 

Και μάλλον θα αντικαταστήσω το 17τρακ με το parcel app. Και την προηγούμενη φορά που το πρότεινες (και όλο το ξεχνάω), πάλι εκεί είδα ινφο 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Όντως, στο parcel app μου δίνει ελτα κουριερ και το βλέπω στην σελίδα τους για άφιξη. Μου κάνει εντύπωση που δεν το δείχνει στα ΕΛΤΑ. Πιο παλιά έβλεπες τα δέματα και των μεν, και των δε και στις 2 σελίδες. Φαίνεται μάλλον τέλος αυτό. 

Ναι όντως παλιά φαινόταν.

Δημοσ.

Θελω να πάρω για το αμάξι (από eBay) αυτή την πηγή ATOTO F7 XE αλλά το θέμα μου είναι επειδή κάνουν shipping from China αν είναι όλα μέσα στην τιμή που μου δείχνει το  checkout ή έχει και "δωράκι" από τελωνείο???

Στο checkout μου λέει ωστόσο το εξής: VAT added to prices based on delivery address. No additional customs charges will apply.

Δημοσ.
Στις 14/10/2024 στις 6:42 ΜΜ, sakisgri είπε

Ναι όντως παλιά φαινόταν.

Τελικα απο σημερα φαινεται και στα 2 ελτα. Ακομα δεν εχει καποια κινηση βεβαια

image.png.6ab16af689862bc39523a853adab578d.png

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα.Τοχα ρίξει temu αλλα επειδή δεν εβρισκα μετά από πολύ καιρό εκανα παραγγελία aliexpres 25 ευρώ 5-6 πραγματάκια. Τα στέλνει όλα μαζί τώρα όπως η temu ή ένα ένα όπως παλιά;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

καλημερα.Τοχα ρίξει temu αλλα επειδή δεν εβρισκα μετά από πολύ καιρό εκανα παραγγελία aliexpres 25 ευρώ 5-6 πραγματάκια. Τα στέλνει όλα μαζί τώρα όπως η temu ή ένα ένα όπως παλιά;;;

Συνηθως βλεπει παραγγελια οτι ειναι απο ιδιο λογαριασμο & τα κανει combined shipping to AliExpress.

16 ώρες πριν, journeyman77 είπε

Θελω να πάρω για το αμάξι (από eBay) αυτή την πηγή ATOTO F7 XE αλλά το θέμα μου είναι επειδή κάνουν shipping from China αν είναι όλα μέσα στην τιμή που μου δείχνει το  checkout ή έχει και "δωράκι" από τελωνείο???

Στο checkout μου λέει ωστόσο το εξής: VAT added to prices based on delivery address. No additional customs charges will apply.

Λογικα οχι συμπεριλαμβανονται αφου στο δειχνει στο τελικο checkout αλλα εχουν παρατηρηθει διπλο-χρεωσεις απο ΕΛΤΑ. Η χρεωση θα γινει με βαση τον τιμοκαταλογο https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf αν χρειαστει εκτελωνισμο και δεν εχει κανει ο πωλητης τη διαδικασια σωστά. Στη περιγραφη βεβαια αναφερει οτι ειναι ανοιχτο να μπουν εξτρα χρεωσεις . Το VAT το προσθετει στο checkout τη χρεωση εκτελωνισμου πολυ πιθανο να προστεθεί οταν γινει άφιξη Ελλάδα/εισαγωγή στο τελωνείο.

Επεξ/σία από aces
  • Like 2
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, μια φίλη απο εξωτερικό ( Ιταλία) θέλει να μου στείλει ένα μικρό δέμα που λογικα θα ερθει με ΕΛΤΑ εφοσον θα το στειλει με το εθνικο ταχυδρομειο, η ερωτηση μου ειναι αν το δεμα θα φτασει ποτε στην πορτα μου γιατί ανησυχώ καθώς από όσο εχω δει τα ΕΛΤΑ δεν ειναι και πολυ εξυπηρετικά , φοβάμαι μην τρέχω να το ψάχνω, τι να κάνω;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Justaguest01 είπε

Καλησπέρα, μια φίλη απο εξωτερικό ( Ιταλία) θέλει να μου στείλει ένα μικρό δέμα που λογικα θα ερθει με ΕΛΤΑ εφοσον θα το στειλει με το εθνικο ταχυδρομειο, η ερωτηση μου ειναι αν το δεμα θα φτασει ποτε στην πορτα μου γιατί ανησυχώ καθώς από όσο εχω δει τα ΕΛΤΑ δεν ειναι και πολυ εξυπηρετικά , φοβάμαι μην τρέχω να το ψάχνω, τι να κάνω;

Καλησπέρα, Αν το στείλει συστημένο λογικά δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Πρόσφατα πηρα κατι γυαλια απο  blenderseyewear.com/ 54+14 τα μεταφορικα. Οι τιμες και τα παντα φαινοντουσαν σε ευρο και εδειχνε οτι στελνει κανονικα σε Ελλαδα. Μετα ειδα οτι μου τα εστειλαν με DHL απο αμερικη και αρχισα και αγχωνομαι αν θα φαω τελωνειο. Στο σιτε της εταιριας δεν αναφερει τπτ για τελωνεία. Δεν εχω καποια αποδειξη παρα μονο ενα order confirmation

Ωστοσο εστειλα στο support και μου απαντησαν αυτο

"Thank you for reaching out and for your recent order with Blenders Eyewear!

When shipping to EU countries like Greece, orders may be subject to import duties, taxes, and fees. These are determined by the local customs authorities and are typically the responsibility of the recipient. Unfortunately, these charges are not included in the purchase price or shipping cost.

Here’s what you should be prepared for:

Customs Duties and Taxes: The amount charged can vary based on the value of the item and your country’s specific regulations. It might be worthwhile to check with your local customs office for more detailed information on possible charges.

Carrier Notification: If there are any import fees due, the carrier or the local customs office should notify you before delivery, and they will guide you on how to settle these charges for your package to be released.

Please let me know if you have any other questions or concerns!"

DHL ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΑ:image.png.c79becd27391c2b409ea3cb3299764f7.png 

Επεξ/σία από kavroulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kavroulis είπε

Καλημέρα,

Πρόσφατα πηρα κατι γυαλια απο  blenderseyewear.com/ 54+14 τα μεταφορικα. Οι τιμες και τα παντα φαινοντουσαν σε ευρο και εδειχνε οτι στελνει κανονικα σε Ελλαδα. Μετα ειδα οτι μου τα εστειλαν με DHL απο αμερικη και αρχισα και αγχωνομαι αν θα φαω τελωνειο. Στο σιτε της εταιριας δεν αναφερει τπτ για τελωνεία. Δεν εχω καποια αποδειξη παρα μονο ενα order confirmation

Ωστοσο εστειλα στο support και μου απαντησαν αυτο

"Thank you for reaching out and for your recent order with Blenders Eyewear!

When shipping to EU countries like Greece, orders may be subject to import duties, taxes, and fees. These are determined by the local customs authorities and are typically the responsibility of the recipient. Unfortunately, these charges are not included in the purchase price or shipping cost.

Here’s what you should be prepared for:

Customs Duties and Taxes: The amount charged can vary based on the value of the item and your country’s specific regulations. It might be worthwhile to check with your local customs office for more detailed information on possible charges.

Carrier Notification: If there are any import fees due, the carrier or the local customs office should notify you before delivery, and they will guide you on how to settle these charges for your package to be released.

Please let me know if you have any other questions or concerns!"

DHL ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΑ:image.png.c79becd27391c2b409ea3cb3299764f7.png 

Καλησπέρα, μπέρδεμα η κατάσταση....

Πρώτον, να ξεκινήσω με τα ευρώ και ότι δείχνει στέλνει Ελλαδα. Αυτό δεν σημαίνει πως το κατάστημα βρίσκεται στην Ευρώπη, απλώς ξέρει ότι εσύ είσαι από Ελλαδα και γιαυτό σου εμφανίζει ευρώ και Ελλαδα.

Δεύτερον, Αν πατούσες λίγο από εδώ και από εκεί τέρμα κάτω σε πολλά σημεία θα μπορούσες να καταλάβεις ότι στέλνει από Αμερικη. π.χ αν πατούσες στο Find a Store θα έβλεπες ότι όλα τα καταστήματα ειναι στην Αμερικη, επίσης αν πατούσε στο FAQ και στο "Where does my order ship from" θα έβλεπες γράφει: We strive to get your order to you quickly, so we ship from multiple locations in the U.S. και αν πατούσες στο "Shipping & Returns" θα έβλεπες στο

International Return and Exchange Policy

International returns and exchanges are required to pay for shipping and ship back to our office in San Diego.

Μπήκα και έβαλα ένα προϊόν στο καλάθι και στο checkout η χώρα ήταν Greece και κάτω από την τελική τιμή γράφει:

The total amount you pay includes all applicable customs duties & taxes. We guarantee no additional charges on delivery.

Μετάφραση: Το συνολικό ποσό που πληρώνετε περιλαμβάνει όλους τους ισχύοντες τελωνειακούς δασμούς και φόρους. Εγγυόμαστε ότι δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις κατά την παράδοση. (Δες φώτο κάτω)

Λογικά θα πρέπει να το έγραφε και σε εσένα, και έπρεπε να πατήσεις εκεί όταν μίλησες μαζί τους.

Το θέμα ειναι ότι με την DHL που ήρθε θα σε χρεώσει ακριβά, θα χρεωθείς τον φ.π.α (περίπου 13€) και κανένα 60αρι για την DHL. Γενικά από τρίτες χώρες αν ειναι να περασει τελωνειο μόνο με τα ΕΛΤΑ συμφέρει, δλδ στην περίπτωση σου να σταλεί από την Αμερικη με την USPS (κρατικό ταχυδρομείο) για να το εκτελωνίσει τα ΕΛΤΑ στην Ελλαδα. Σε αυτή την περίπτωση θα πλήρωνες τον φ.π.α και 10€ έξοδα εκτελωνισμού δλδ σύνολο περίπου 23€. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Τώρα εχεις κάποιες επιλογές, η ζητάς όμορφα αν γίνεται να επιστραφεί το δέμα πίσω (χωρίς να περασει τελωνειο) και είτε να πάρεις τα χρήματα πίσω, είτε να το στειλουν ξανά με την USPS.

Η τα πληρώνεις στην DHL.

Η αυτό που θα γράψω κάτω, δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει, μια σκέψη ειναι αλλά έχει λογική.

Μπορείς να κάνεις την διαδικασία της αγοράς πάλι και πριν την πληρωμή να τραβήξεις screenshot σαν την φώτο που έβαλα κάτω αλλά να φαινεται όλη η σελίδα δλδ τα στοιχεία σου + εκεί που γράφει πως το ποσό που πληρώνετε περιλαμβάνει όλους τους ισχύοντες τελωνειακούς δασμούς και φόρους, να αρνηθείς να πληρωσεις το τελωνειο για να σταλεί πίσω το δέμα και να κάνεις αμφισβήτηση για εξτρά χρεώσεις στον πάροχο που πλήρωσες είτε ήταν με την paypal είτε με κάρτα ανεβάζοντας το εμαιλ που μάλλον θα σου στείλει η dhl με το ποσό που θέλουν για τον εκτελωνισμό και το screenshot.

Εκτός αν δεν χρεωθείς κάτι από την dhl και όλα καλά.

dhl usa.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...