Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, dazed είπε Σοβαρα τωρα? Τι σχεση εχει η μονιμοτητα με την αδεια και την ελλειψη προσωπικου? Κανεις λογικα αλματα αν δεν το εχεις καταλαβει. Το αν υπαρχει καποιος να καλυψει τη θεση σου ειναι ευθυνη της υπηρεσιας και οχι δικη σου. Δηλαδη στο μυαλο σου ο οποιος υπαλληλος θα επρεπε να μην παρει αδεια ποτε, επειδη πλεον η κατασταση ειναι τετοια που με την υποστελεχωση ισα ισα που βγαινει η δουλεια τις κανονικες μερες? Εξηγησε το μου λιγο αυτο, χωρις να μιλας με τη φωνη του κουλη. οχι δα. στο δημοσιο ισχυει ο κανονας του 1-3, για εναν που δουλευει υπαρχουν 3 που "καθονται" (ή τεσπα θα μπορουσαν αντι για 3 να ειναι 1 και να βγαζει την ιδια δουλεια) δε το λεω για να θιξω κανεναν, μπορεις αμα θες να ρωτησεις ΔΥ που ειναι στην πρωτη κατηγορια να σου πουν για τους συναδελφους τους
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 1 - 1- 4 . Ένας μονίμως αλλού ένας βγάζει δουλειά σε άλλους 4 1
haris_216 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dazed είπε Σοβαρα τωρα? Τι σχεση εχει η μονιμοτητα με την αδεια και την ελλειψη προσωπικου? Κανεις λογικα αλματα αν δεν το εχεις καταλαβει. Το αν υπαρχει καποιος να καλυψει τη θεση σου ειναι ευθυνη της υπηρεσιας και οχι δικη σου. Δηλαδη στο μυαλο σου ο οποιος υπαλληλος θα επρεπε να μην παρει αδεια ποτε, επειδη πλεον η κατασταση ειναι τετοια που με την υποστελεχωση ισα ισα που βγαινει η δουλεια τις κανονικες μερες? Εξηγησε το μου λιγο αυτο, χωρις να μιλας με τη φωνη του κουλη. Η μονιμότητα μπορεί να μην έχει σχέση με την άδεια έχει όμως με την αντιμετώπιση προς τον συναλλασόμενο από τους παρόντες συναδέλφους του απουσιάζοντος. Στη δική μου τη δουλειά (ιδιωτικός τομέας και understaffed θε έλεγα πλέον) όταν χτυπήσει το τηλέφωνο ή μπει κάποιος και ζητήσει πχ τον κύριο Παπαδόπουλο (το συνάδελφο που λείπει) η απάντησή μου είναι "λείπει, μπορώ να βοηθήσω σε κάτι;". Και αυτό δεν είναι ρητορικό αφού σαφώς και θα κοιτάξω να γίνει αυτό που πρέπει. Αυτό γίνεται γιατί είναι η προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα. Και άλλη άποψη να είχα όμως....είπαμε, ιδιωτικός τομέας Πιστεύεις θα χαρεί ο προϊστάμενος ή ο εργοδότης αν μάθει ότι όταν έλειπε ο Παπαδόπουλος, ο παρών Παπαρδόπουλος (εγώ) έκανε τον κινέζο; Ας μη γελιόμαστε, η μονιμότητα δίνει άλλη άνεση συμπεριφοράς όταν ο προσωπικός σου επαγγελματισμός δεν είναι τόσο...επαγγελματικός Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από haris_216 2
xgol Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Με τη μονη ενσταση πως αν δεν υπηρχε μονιμοτητα, θα απολυονταν οι αχρηστοι του ενος για να προσληφθούν οι αχρηστοι του αλλου, ανά τετραετία, και τούμπαλιν. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από xgol
Ducatista Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 θεωρω οτι υπαρχουν πολλα φιλοτιμα ατομα που δουλευουν ομως υπαρχουν και αυτοι που ειναι στο δημοσιο και απλα δεν κανουν θα επρεπε να περνανε απο αξιολογηση και οσοι δεν κανουν αν φυγουν αλλωστε ειναι πολλα ατομα που θελουν να δουλεψουν και δεν εχουν ξαδερφο πολιτικο κλπ
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Εγώ την χειρότερη κατάσταση την έχω πετύχει στον Εοππεπ και σε ένα συγκεκριμένο υποκατάστημα του εφκα.Πας εξοπλισμένος με υπομονή και με ταπερακι.Αν κάνεις το ζορικο και θες να εξυπηρετηθεις,ξέχνα το.
Miracle Worker Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 38 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Εγώ την χειρότερη κατάσταση την έχω πετύχει στον Εοππεπ και σε ένα συγκεκριμένο υποκατάστημα του εφκα.Πας εξοπλισμένος με υπομονή και με ταπερακι.Αν κάνεις το ζορικο και θες να εξυπηρετηθεις,ξέχνα το. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και θετικό. Εγώ είχα πάει σε δημόσιο νοσοκομείο και άρχισε ένας τυπάς, συνταξιούχος(πρόωρος προφανώς) δημοσίου, με γιο νοσοκόμο(ναι, μας είπε τα πάντα), να προσπαθεί να δει το γιατρό πρώτος, παρ' ότι ήμαστε άλλοι πέντε μπροστά με χαρτάκι προτεραίοτητας, γιατί αυτός, ε, πόσο θα κάνει μωρέ, μην περιμένει τον καθένα που έχει σοβαρό πρόβλημα. Τελικά με το πολύ πρήξιμο τα κατάφερε.
dazed Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 20 ώρες πριν, haris_216 είπε Η μονιμότητα μπορεί να μην έχει σχέση με την άδεια έχει όμως με την αντιμετώπιση προς τον συναλλασόμενο από τους παρόντες συναδέλφους του απουσιάζοντος. Στη δική μου τη δουλειά (ιδιωτικός τομέας και understaffed θε έλεγα πλέον) όταν χτυπήσει το τηλέφωνο ή μπει κάποιος και ζητήσει πχ τον κύριο Παπαδόπουλο (το συνάδελφο που λείπει) η απάντησή μου είναι "λείπει, μπορώ να βοηθήσω σε κάτι;". Και αυτό δεν είναι ρητορικό αφού σαφώς και θα κοιτάξω να γίνει αυτό που πρέπει. Αυτό γίνεται γιατί είναι η προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα. Και άλλη άποψη να είχα όμως....είπαμε, ιδιωτικός τομέας Πιστεύεις θα χαρεί ο προϊστάμενος ή ο εργοδότης αν μάθει ότι όταν έλειπε ο Παπαδόπουλος, ο παρών Παπαρδόπουλος (εγώ) έκανε τον κινέζο; Ας μη γελιόμαστε, η μονιμότητα δίνει άλλη άνεση συμπεριφοράς όταν ο προσωπικός σου επαγγελματισμός δεν είναι τόσο...επαγγελματικός Εργαζομαι σε παρομοιες συνθηκες (ιδιωτικο και clearly understaffed) και στις περισσοτερες περιπτωσεις που καποιος θα ζητησει τον Παπαδοπουλο που λειπει, ναι μεν θα ρωτησω αν μπορω να βοηθησω αλλα στο 90% των περιπτωσεων δεν θα ξερω γιατι δεν ειναι στις αρμοδιοτητες μου. Η λογικη οτι εχουμε εναν ή δυο ανα ποστο και η δουλεια βγαινει (οπως οπως και με φιλοτιμες ή μη προσπαθειες απο τους 2 αυτους εργαζομενους) καταληγει αργα ή γρηγορα στη μερα που θα λειψουν και οι δυο και εκει χαος. Για εμενα η μονιμοτητα σε προστατευει απο τον προισταμενο οταν ναι μεν δεν θα κανεις τον αλεκο οταν λειπει ο Παπαδοπουλος, αλλα δεν θα μπορεις και να κανεις και τα παντα (οπως ζητανε ολο και περισσοτεροι low-medium level managers). Προφανως και δεν εχω καμια προθεση να καλυψω ρεμαλια, λαμογια κλπ που χωνουν συναδελφους και ταλαιπωρουν πελατες/συνεργατες/κοσμο. Χρειαζεται αντικειμενικη αξιλογηση παντου (αμφιδρομη κατα προτιμηση) με τασεις βελτιωσης, οχι απειλης.
fastnq2 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα,επειδη εχω μπλεξει και εγω με μια δημοσια υπηρεσια,που ειναι στην αθηνα ωστοσο ενω εγω αρκετα βορεια ηθελα να ρωτησω το εξης.Εχω καποια εκρεμμοτητα,αλλα για να βγει ακρη θα επρεπε να μιλησω μαζι τους στο τηλεφωνο.Παιρνω 3 μερες τωρα ακαταπαυστα, φυσικα καμια απαντηση.Αστικος μυθος ειναι οτι δεν το εχουν σηκωσει ποτε και σε κανεναν,μεχρι και τα κεπ μου ειπανε οτι δεν προκειται να βρω ακρη οταν τους ρωτησα αν απο υπηρεσιακο τηλεφωνο δηλαδη του κεπ θα υπηρχαν περισσοτερες πιθανοτητες να το σηκωσουν.Η μονη λυση που μενει ειναι να παω απο εκει αλλα ειναι αρκετα δυσκολο,και μπορει να αποδειχτει και ματαιο αν δεν βρω ακρη.Υπαρχει καποιος να αναλαμβανει τετοιες εξυπηρετησεις με αμοιβη?Να ρωτησω καποιον δικηγορο στην αθηνα?Ασχολουνται με τετοιες μικροεξυπηρετησεις?Πραγματικα δεν θελω να κανω τετοιο ταξιδι(με οτι αυτο συνεπαγεται,οτι θα λειπω απο τις υποχρεωσεις μου κτλ) και να γυρισω χωρις να βγαλω ακρη. Επισης ηθελα να ρωτησω ,αν και δεν ειμαι των καταγγελιων, αλλα πραγματικα εχω βγει απο τα ρουχα μου με αυτους, δεν μπορει να γινει κατι νομικα για πλημμελη εφαρμογη των καθηκοντων αυτων των ανθρωπων?Σκεφτομαι οτι η δικη μου περιπτωση δεν ειναι καν τοσο αμεση,σκεφτομαι καποιον που για καποιον λογο πρεπει να επικοινωνησει μαζι τους αμεσα και ειναι ξερω εγω 70-80 χρονων τι θα κανει? Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από fastnq2
vagos789 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Ολα αυτα κατ' εκτιμηση γιατι δεν εχουμε ιδεα για το προβλημα σου: Φυσικα μπορεις να βαλεις εναν νεαρο δικηγορο (που δεν εχει κατι αλλο να κανει) να ασχοληθει με το θεμα,να τον εξουσιοδοτησεις επισημα και να τρεξει,αλλα εισαι διατεθειμενος να χαλασεις λεφτα γι αυτο,πχ 500 εως 3.000 ευρω; Αν ναι,ειναι πιθανως καλη ιδεα γιατι ο δικηγορος καταλαβαινει και τα γραφειοκρατικα. Ο κανονας στο δημοσιο ειναι οτι παντα βοηθαει η προσωπικη επαφη (εφοσον φυσικα δεν πας εκει φτιαγμενος για καυγα), αλλα για να λυσεις ενα προβλημα με μια επισκεψη ειναι χλωμο,πιθανοτερο ειναι να σε στειλουν και σε αλλες υπηρεσιες Για μηνυσεις κτλ θα ελεγα να μην ασχοληθεις,χαμενος κοπος και χρημα,στην καλυτερη να κανεις καταγγελια που θα ελεγχθει οταν τα εγγονια σου θα ενηλικιωθουν 1
Magic_Nature Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/4/2019 στις 12:11 ΜΜ, Ducatista είπε αν δεν υπαρχει ανωτερος εκει? και να υπηρχε δηλαδη εμενα θα υποστηριξει? μην ανησυχεις θα πήρε και αυτος άδεια ή θα πηγε για καφέ με τον άλλον Στις 25/4/2019 στις 1:06 ΜΜ, Mhlogiatros είπε B'όροφος Φπα A ΔΟΥ ς Iraqκλιου . 4 χαμένες 50ρες σαύρες να τα ξύνουν και να ξαποστελνουν σούμπιτο όποιον πάει να πληρώσει . Πάω στον προϊστάμενο με τα πολλά τον βρίσκω να κρύβεται λέει φοβούμαι να πάω να τους μιλησω ... χαχαχα αυτες μπηκανε επι ΠΑΣΟΚ φιλε ποιος να παει να τους μιλησει δικιο έχει ο προισταμενος.
Mhlogiatros Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Αυτες τωρα "ξεκουραζονται"τρωνε πλουσιοπαροχες συνταξεις και κατσε εσυ να παρακαλας για 300 και αν .... 2
Magic_Nature Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Αυτες τωρα "ξεκουραζονται"τρωνε πλουσιοπαροχες συνταξεις και κατσε εσυ να παρακαλας για 300 και αν .... Ετσι ειναι φιλε μου. Ο Ελληνικος λαος ο φιλοξενος. Και μεταξυ μας κοιτάζει ο ενας να καβατζωνεται εις βάρος του άλλου. Πχ κάποιος πριν ειπε οτι στο δημοσιο μερικοι κάνουν και άλλες δουλειες. Γιατι.... γιατι οι τεμπέληδες πάνε για καφέ και μενει η δουλειά πισω. Την οποια φορτωνουν στους φιλοτιμους. Για αυτο οσοι πάτε στο δημοσιο και βλέπετε κάποιον που ηδη δουλευει μην τον πιεζετε ακομη περισσοτερο γιατι γινεστε το ιδιο με εκεινους που κοροιδευουμε.
djcat Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Στις 20/12/2019 στις 7:29 ΠΜ, fastnq2 είπε Επισης ηθελα να ρωτησω ,αν και δεν ειμαι των καταγγελιων Μπορείς να απευθυνθείς στην υπηρεσία - υπουργείο κλπ στην οποία υπάγονται. Και ναι σε αντίστοιχη περίπτωση, το υπουργείο είχε προωθήσει τα παράπονα μου στο τμήμα. Βέβαια μια τυπική υπερασπιστική απάντηση από το τμήμα είχα λάβει, αλλά είχανε απαντήσει άμεσα.
emperor4her Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/4/2019 στις 12:56 ΜΜ, chrisxkar είπε οπως παντου αδεια παιρνεις εφοσον υπαρχει καποιος να καλυψει το ποστο σου . καλη φαση! και αν καποιος εκει που δουλευει δεν εει αντικαταστατη, ας κρατησει τις αδειες του για οταν παρει συνταξη! 😂 προφανως δεν συμφωνω να μεινει καποιο ποστο χωρις καποιον αντικαταστατη, αλλα δεν εχει λογικη αυτο που ειπες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα