APPLEGEEK Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, spectaculator είπε Amiga-ρα! Τη πούλησα ο βλάκας! Αυτά ήταν χρόνια! Μια ζωή στη λούφα! Amstrad με Discology και μετά Amiga με X-Copy. ποσο εισαι ?
spectaculator Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 41 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε ποσο εισαι ? 1 και 70! :)))) (του 74 είμαι).
APPLEGEEK Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε 1 και 70! :)))) (του 74 είμαι). 75αρις εδω αρα ισως και εχουμε πεσει ο ενας πανω στον αλλον στα μαγαζια που πηγαιναμε μικρα....δεν ξερεις ποτε... 2
k_w_t Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, spectaculator είπε Amiga-ρα! Τη πούλησα ο βλάκας! Αυτά ήταν χρόνια! Μια ζωή στη λούφα! Amstrad με Discology και μετά Amiga με X-Copy. Εγω την εχω ακομα... Δυστυχως δεν δουλευει το floppy και εχουν σπασει καποια πληκτρα... Μαζι εχω το Commodore 1084s monitor ,mouse και ενα σαραβαλιαρμενο joystick Tomahawk.... Θελω σε καποια φαση να ασχοληθω και να την επισκευασω... . Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από k_w_t 1 2
ELMastas Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πραγματικά φοβερές εποχές και αναμνήσεις που επανέρχονται με την ευκαιρία αυτού του θέματος,όποιος δεν τα έχει ζήσει,πραγματικά δεν νομίζω να μπορεί να καταλάβει το πόσο διαφορετικά (και το πόσο πιο ελεύθερα και μπορώ να πω καλύτερα απο αρκετές απόψεις)ήταν.Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος,ώστε να μπορούσαμε να πηγαίναμε (έστω για λίγο) πίσω σε αυτά τα "Χρυσά" χρόνια και να τα ξαναζούσαμε,έχοντας κατά προτίμηση,το μυαλό που κουβαλάμε τώρα Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από ELMastas 7 2
Mr_Terror Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Το 1987 αγορασα τον πρωτο μου υπολογιστη.Εναν 8088 με cga καρτα γραφικων.Ψωνιζα για το πσ απο το data shop στο χαλανδρι.Μεγαλο καταστημα με αρκετη ποικιλια. Ειχα αμιγκα 600 με αναβαθμισμενη ραμ, εξωτερικο floppy disk, amiga 1200, εκατονταδες παιχνιδια.Τα χαρισα ολα.Ακομα ξυπναω τα βραδια βλεποντας εφιαλτες που τα χαρισα. Μονο την οθονη commodore 1084s εχω κρατησει.Θελω να δω αν φτιαχνεται γιατι δεν αναβει.Και μερικα καλωδια, mouse που μεινανε.Τα βλεπω και με γυρνανε πισω στις χρυσες εποχες. Χρονια πολλα καλη ανασταση σε ολους. 1 1
APPLEGEEK Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Στις 25/4/2019 στις 11:49 ΠΜ, Getta Robo είπε Οχι το πλαισιο βρισκοταν παντα στο ιδιο σημειο και επεκταθηκε. Αν δεν κανω λαθος ανοιξε μετα το 2000, νομιζω 2002-2004. Εκει που ειναι η Vodafone υπηρχε το e-motion και πιο πριν μια πολυλειτουργικη επιχειρηση, οπου εκανε φωτοτυπιες, πουλουσε βιντεοπαιχνιδια και προγραμματα, αφισες, μεχρι και αεροπιστολα. Τότε Πως λεγόταν το μαγαζι πριν ;
Getta Robo Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 On 26/04/2019 at 12:21, k_w_t said: Εγω την εχω ακομα... Δυστυχως δεν δουλευει το floppy και εχουν σπασει καποια πληκτρα... Μαζι εχω το Commodore 1084s monitor ,mouse και ενα σαραβαλιαρμενο joystick Tomahawk.... Θελω σε καποια φαση να ασχοληθω και να την επισκευασω... . Ευτυχως πλεον ανταλλακτικα βρισκεις για ολα τα παραπανω και επιδιορθωνονται. 12 hours ago, APPLEGEEK said: Τότε Πως λεγόταν το μαγαζι πριν ; Ο duende γραφει πως ονομαζοταν COSMOS. 1
k_w_t Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Getta Robo είπε Ευτυχως πλεον ανταλλακτικα βρισκεις για ολα τα παραπανω και επιδιορθωνονται. Οταν θα εχω χρονο και χρημα και χρονο λεω να μαζευτουμε να κανουμε το project της ανακαινισης της AMIGA και να το ανεβασουμε εδω αναλυτικα ... Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από k_w_t 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 ΔΙΑΣΤΡΟΝ Computers στη Νέα Κηφισιά. Πρέπει να έκλεισε το 2006-7 και να είχε ανοίξει τέλη του 90. Ώρες εκεί μέσα. Ισόγειο για βόλτες, πρώτος όροφος ακαταλαβίστικος (είχε hardware και ήμουν πιτσιρίκος). Χρυσές εποχές πράγματι, τις πρόλαβα μνημονικά στα τελευταία τους και είμαι πολύ χαρούμενος έστω γι' αυτό.
manousos82003 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Στις 27/4/2019 στις 7:56 ΜΜ, k_w_t είπε Οταν θα εχω χρονο και χρημα και χρονο λεω να μαζευτουμε να κανουμε το project της ανακαινισης της AMIGA και να το ανεβασουμε εδω αναλυτικα ... Για αρχή χρειάζονται νέα πλήκτρα και case που δεν κιτρινίζουν 1
k_w_t Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 47 λεπτά πριν, manousos82003 είπε Για αρχή χρειάζονται νέα πλήκτρα και case που δεν κιτρινίζουν Ειδα κατι video στο youtube που ξεκιτρινιζεις τα πλαστικα με ντεκαπαζ για τα μαλλια και λαμπα UV ή τα αφηνεις στον ηλιο.. Θα το δοκιμασω με ενα ασχετο παλιο mouse να δω εαν πιανει..
manousos82003 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, k_w_t είπε Ειδα κατι video στο youtube που ξεκιτρινιζεις τα πλαστικα με ντεκαπαζ για τα μαλλια και λαμπα UV ή τα αφηνεις στον ηλιο.. Θα το δοκιμασω με ενα ασχετο παλιο mouse να δω εαν πιανει.. https://www.a1200.net/ η καμπανια: https://www.kickstarter.com/projects/a1200housing/new-amiga-1200-cases-made-from-new-molds/description Καποτε ελεγε θα φτιαξει και για Α500... Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από manousos82003 1
ELMastas Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2019 στις 1:12 ΜΜ, Getta Robo είπε Ευτυχως πλεον ανταλλακτικα βρισκεις για ολα τα παραπανω και επιδιορθωνονται. Ο duende γραφει πως ονομαζοταν COSMOS. To Kosmos ήταν αν δεν κάνω λάθος και το μπερδεύω, στήν απέναντι μεριά απο το πλαίσιο,2 τύποι θυμάμαι πως το είχαν ο ένας είχε μια μηχανή νομίζω,αρκετά καλά τυπάκια ,πως φαινότανε καθόσουνα και συζήταγες και λίγο αν υπήρχε όρεξη ήταν πολύ μικρό το μαγαζάκι κάπως στενόμακρο αν και είχε και σκάλες που δεν ξέρω που πήγαιναν.. είχε διάφορα Joystick και παιχνίδια κλπ απέξω και απο μέσα οθόνες και υπολογιστές κλπ και κάνανε πολύ χύμα την δουλειά τα παλικάρια Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από ELMastas
Getta Robo Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ELMastas said: To Kosmos ήταν αν δεν κάνω λάθος και το μπερδεύω, στήν απέναντι μεριά απο το πλαίσιο,2 τύποι θυμάμαι πως το είχαν ο ένας είχε μια μηχανή νομίζω,αρκετά καλά τυπάκια ,πως φαινότανε καθόσουνα και συζήταγες και λίγο αν υπήρχε όρεξη ήταν πολύ μικρό το μαγαζάκι κάπως στενόμακρο αν και είχε και σκάλες που δεν ξέρω που πήγαιναν.. είχε διάφορα Joystick και παιχνίδια κλπ απέξω και απο μέσα οθόνες και υπολογιστές κλπ και κάνανε πολύ χύμα την δουλειά τα παλικάρια Ηταν ακριβως εκει που ειναι σημερα η Vodafone, με αλλη φυσικα διαταξη εσωτερικα. Απεναντι απο το πλαισιο δεν θυμαμαι κατι περαν της Microland οπου προυπηρξε. Εκει που λες αν καταλαβαινω καλα, θυμαμαι να ειχε βιβλιοπωλειο, δεν εχω καποια αλλη αναμνηση αν υπηρχε και αλλη επιχειρηση παλαιοτερα. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από Getta Robo
Προτεινόμενες αναρτήσεις